La manera més fàcil de recórrer l’enorme ciutat de Tòquio és dividir-se la visita per districtes. Així doncs, després de passar per Ueno, Akihabara i Asakusa, la nostra quarta parada va ser el barri de Shinjuku, una zona on hi ha una mica de tot: grans edificis d’oficines de funcionaris, clubs de cites, santuaris amagats, grans magatzems de primeres marques i elevats gratacels.
El primer impacte és que es tracta d’un barri ple d’edificis corporatius i d’executius amb vestit i maletí, semblant a l’ambient que hi ha a la City de Londres, per exemple. De fet, per l’estació de Shinjuku, una de les més concorregudes del món, hi passen diàriament uns tres milions de viatgers de trens de rodalies, una xifra que us dóna una idea de com n’és de dinàmic i treballador aquest barri.
Com que es tracta d’una zona eminentment de negocis, hi ha molts locals de restauració a molts bons preus. A nosaltres ens va coincidir que estàvem a la zona a l’hora de dinar i vam poder menjar un menú de ramen amb arròs que estava boníssim i a un preu molt raonable. També són habituals els locals en què et trobes una màquina dispensadora a l’entrada on demanes el que vols menjar, pagues, et surt un tiquet i llavors ho vas a recollir a la barra. A nosaltres ens va fer molta gràcia aquest sistema, però el problema és que absolutament tot estava en japonès i ens va fer por pitjar el botó que no tocava i acabar demanant 10 refrescs i un plat d’arrós…
Què veure i fer a cada barri de Tòquio. Descobrint Shinjuku
Com arribar a Shinjuku?
A l’estació de Tochōmae, parada E28, hi arriba la Oedo Line, de color rosa i identificada amb la lletra E.
Què visitar a Shinjuku?
Oficines del Govern Metropolità (Ajuntament)
L’Ajuntament és un enorme complex de granit gris. El seu major interès està en què l’Edifici 1 està format per dues torres bessones a les quals es pot accedir fins al pis 45, a 202 metres d’alçada, per gaudir de les vistes des d’un dels millors miradors de la ciutat.
L’entrada és gratuïta a totes dues torres, però s’ha de tenir en compte que ambdues ofereixen una vista similar, així que el millor es escollir-ne una de les dues.
Per accedir-hi, quan arribeu a la parada de metro de Tochōmae, dirigiu-vos a la sortida A4. Apareixereu just a sota de les dues torres i únicament haureu de triar si aneu a la de la dreta o a la de l’esquerra. Us faran passar un control de seguretat i entrareu a un ascensor que únicament puja i baixa del pis 45.
Kabukicho
És la zona est del barri de Shinjuku (l’entorn del santuari Hanzono-jinja) on hi ha més ambient a l’hora de sopar. En aquest indret, els carrers estan plens de clubs i de cotxes luxosos d’executius que busquen companyia. Durant el dia és una zona força decadent i amb poc interès.
Hanzono-jinja
Durant el dia els comerciants de Kabukichō venen a resar a aquest santuari per la fortuna dels seus nous projectes empresarials. Si hi aneu de dia, aquest és possiblement el lloc més bonic del barri. Per arribar-hi, podeu agafar la línia Marunouchi fins a Shinjuku-sanchōme, sortides B10 i E2.
El mapa de Shinjuku
Per finalitzar aquest article, us deixem un mapa amb el punts d’interès del districte de Shinjuku enumerats anteriorment perquè us sigui una mica més senzill orientar-vos.
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments