A finals de novembre del 2013 vam anar a l’illa més gran d’Itàlia. Després de valorar quina era la millor manera de moure’ns per l’illa vam decidir llogar un cotxe i dissenyar la ruta nosaltres mateixos. Així doncs, entre el 18 i el 25 novembre 2013, vam fer 8 dies de ruta per Sicília amb cotxe de lloguer seguint el següent recorregut:

Encara que aquesta ruta és molt completa i permet visitar els principals llocs d’interès de l’illa, ens van quedar algunes coses per veure. Així doncs, la propera vegada que ens deixem caure per Sicília no ens perdrem les illes Eòlies, ni la pujada al Mont Etna (una erupció primer i la neu després ens ho van impedir, però a tot això ja hi arribarem més endavant, en un altre article).

8 dies de ruta per Sicília amb cotxe de lloguer

Per arribar a Palerm vam volar amb Vueling des de l’aeroport de Barcelona. Com vam poder planificar el viatge amb força antelació vam aprofitar una oferta i els bitllets ens van sortir per uns 80€ per cap, tot i així, els preus de la companyia no acostumen a ser molt alts per volar fins a l’illa.

Llogar un cotxe i conduir per Sicília

Un cop allà, els dos primers dies ens vam moure amb transport públic (havíem llegit que conduir per Palerm era una bogeria i vam preferir no arriscar-nos. Una gran decisió, us ho asseguro) i la resta amb un cotxe de lloguer de la companyia Europcar. Com anàvem amb una maleta prou gran vam decidir no agafar el cotxe més petit que oferien i al final un Fiat Panda durant sis dies ens va costar al voltant de 300 €.

Això sí, cal tenir en compte que la gasolina (sensa piombo) és força cara i el litre pot arribar a costar 1,90€. A més, la majoria de gasolineres t’ofereixen dos preus per litre: el més barat te’l cobren si et poses la gasolina tu mateix (en aquest cas el pagament només es pot fer amb efectiu perquè les màquines no accepten targetes de crèdit estrangeres) i el més car si te la posa un treballador de l’estació de servei (llavors sí que es pot pagar amb targeta).

descompte Booking 15€

L’allotjament

Durant els 8 dies de ruta per Sicília, totes les nits ens vam allotjar a B&B que havíem reservat prèviament a través de Booking i que ens van costar entre 45 i 60 € la nit, amb esmorzar inclòs. Mentre buscàvem on dormir, vam valorar la possibilitat d’allotjar-nos en algun hotel, sobretot a les ciutats més grans, però la majoria d’ells han perdut alguna de les seves estrelles pel camí i els que tenien bona pinta se’ns n’anaven de pressupost, així que la opció del B&B era la més pràctica i econòmica i, sincerament, vam acabar molt contents amb tots ells.

Més articles sobre la ruta per Sicília:

Reserva aquí els millors hotels de Sicília al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer arreu del món aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Sicília en castellà

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.