fbpx

8 dies de ruta per Sicília amb cotxe de lloguer

16 jul., 20142 comments

A finals de novembre del 2013 vam anar a l’illa més gran d’Itàlia. Després de valorar quina era la millor manera de moure’ns per l’illa vam decidir llogar un cotxe i dissenyar la ruta nosaltres mateixos. Així doncs, entre el 18 i el 25 novembre 2013, vam fer 8 dies de ruta per Sicília amb cotxe de lloguer seguint el següent recorregut:

Encara que aquesta ruta és molt completa i permet visitar els principals llocs d’interès de l’illa, ens van quedar algunes coses per veure. Així doncs, la propera vegada que ens deixem caure per Sicília no ens perdrem les illes Eòlies, ni la pujada al Mont Etna (una erupció primer i la neu després ens ho van impedir, però a tot això ja hi arribarem més endavant, en un altre article).

8 dies de ruta per Sicília amb cotxe de lloguer

Per arribar a Palerm vam volar amb Vueling des de l’aeroport de Barcelona. Com vam poder planificar el viatge amb força antelació vam aprofitar una oferta i els bitllets ens van sortir per uns 80€ per cap, tot i així, els preus de la companyia no acostumen a ser molt alts per volar fins a l’illa.

Llogar un cotxe i conduir per Sicília

Un cop allà, els dos primers dies ens vam moure amb transport públic (havíem llegit que conduir per Palerm era una bogeria i vam preferir no arriscar-nos. Una gran decisió, us ho asseguro) i la resta amb un cotxe de lloguer de la companyia Europcar. Com anàvem amb una maleta prou gran vam decidir no agafar el cotxe més petit que oferien i al final un Fiat Panda durant sis dies ens va costar al voltant de 300 €.

Això sí, cal tenir en compte que la gasolina (sensa piombo) és força cara i el litre pot arribar a costar 1,90€. A més, la majoria de gasolineres t’ofereixen dos preus per litre: el més barat te’l cobren si et poses la gasolina tu mateix (en aquest cas el pagament només es pot fer amb efectiu perquè les màquines no accepten targetes de crèdit estrangeres) i el més car si te la posa un treballador de l’estació de servei (llavors sí que es pot pagar amb targeta).

descompte Booking 15€

L’allotjament

Durant els 8 dies de ruta per Sicília, totes les nits ens vam allotjar a B&B que havíem reservat prèviament a través de Booking i que ens van costar entre 45 i 60 € la nit, amb esmorzar inclòs. Mentre buscàvem on dormir, vam valorar la possibilitat d’allotjar-nos en algun hotel, sobretot a les ciutats més grans, però la majoria d’ells han perdut alguna de les seves estrelles pel camí i els que tenien bona pinta se’ns n’anaven de pressupost, així que la opció del B&B era la més pràctica i econòmica i, sincerament, vam acabar molt contents amb tots ells.

Més articles sobre la ruta per Sicília:

Reserva aquí els millors hotels de Sicília al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer arreu del món aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Sicília en castellà

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Activitat per fer a Andorra amb nens. Troba el tamarro

Activitat per fer a Andorra amb nens. Troba el tamarro

Si esteu planificant un viatge de cap de setmana a Andorra amb nens i esteu inmersos en la recerca d’activitats per fer amb ells al Principat, us recomanem no perdre-us la iniciativa “Troba el tamarro” que ha posat en marxa la Oficina de Turisme d’Andorra. És una...

2 Comments

 1. CARMEN

  Hola! Gracias por vuestro blog. Me está sirviendo mucho para organizar nuestro viaje. En una semana volamos a Palermo y también estaremos una 7 noches. El tema del coche me agobia un poco. Sólo mirar los comentarios de muchos blogs me quitan las ganas de alquilarlo. Con tanta letra pequeña de los contratos y los depósitos que piden, me cuesta decidirme, pues hay mucha diferencia entre unas compañías y otras. Quería saber si cogisteis el coche en el centro de Palermo o si volvisteis al aeropuerto a alquilarlo, porque estoy pensando visitar Palermo como vosotros sin coche y alquilarlo después. también me gustaría saber si pillasteis algún seguro a todo riesgo.
  Gracias

  Gracias!!

  Reply
  • Laia Díaz

   Hola Carmen! Antes que nada, muchas gracias por leer el blog! 🙂

   Nosotros en Sicilia alquilamos el coche con Europcar y no tuvimos ningún problema y, posteriormente, en otros viajes, hemos alquilado con Sixt, que acostumbran a ofrecer una muy buena relación calidad-precio y hemos acabado siempre encantados. Lo cierto es que si lees los foros por Internet no alquilarías con ninguna compañía… Es cierto que te bloquean mucho dinero de la tarjeta de crédito en el momento de recoger el coche, pero a nosotros siempre nos lo han desbloqueado al cabo de muy pocos días de regresar.

   Mi consejo es que no os mováis con coche por Palermo, el tráfico es horrible! Para no tener que regresar al aeropuerto, recogimos el vehículo en la oficina de Europcar de la estación de tren de Notarbartolo. Esta estación no está en el centro centro y justo muy cerquita se coge la variante que te permite salir de Palermo, así que fue muy y muy cómodo. Unos días después ya sudamos de lo lindo intentando conducir por Catania… Para devolverlo, sí que optamos per dejarlo en el aeropuerto justo antes de coger el avión.

   Creo recordar que nos ofrecían contratar un seguro por ralladuras y pequeños golpes y optamos por este y no por el seguro a todo riesgo. Conducen como locos, pero con un poco de atención no hay problemas, tampoco es plan de ir súper súper asustado. Eso sí, la mano siempre en la bocina! Muchas veces entran en los cruces sin pararse o salen de las plazas de aparcamiento sin mirar si viene algún coche, pero a la que tocas la bocina se detienen en seco! 😉

   Espero haberte ayudado algo… Cualquier otra duda, podéis poneros en contacto con nosotros a través del mail hola@derutaenfamilia.com. Estaremos encantados de seguir ayudando!

   Ya nos contaréis qué tal el viaje! Un abrazo!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ruta de 4 días por Sicilia | 365 Sábados Viajando - […] especial a Històries d’una càmera por su ayuda a disipar varias dudas que teníamos respecto al itinerario que seguiremos,…

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *