fbpx

Ruta per Sicília (I): Com arribar a Palerm des de l’aeroport i la primera impressió

18 jul., 20142 comments

Quan vam aterrar a Sicília sabíem que estàvem anant de vacances a un país que anys enrere va decidir aturar-se en el temps i deixar de modernitzar-se, però us asseguro que un no arriba a ser plenament conscient d’això fins que posa els peus a l’illa.

Arribar a Palerm des de l’aeroport

L’aeroport de Palerm és bastant petit i està situat a una hora del centre de la ciutat. Per arribar al centre de Palerm hi ha dues opcions: tren o autobús. La nostra recomanació? Sense cap dubte: el tren (el trànsit per entrar o sortir de Palerm pot arribar a ser un infern).

Els combois surten cada mitja hora, aproximadament, el trajecte fins a l’Estació Central dura poc menys d’una hora, uns 57 minuts, i el bitllet surt per 5,90 € (preu actualitzat l’agost de 2019).

Si viatgeu en família tingueu en compte que Trenitalia ofereix la possibilitat de beneficiar-te d’una tarifa familiar a partir d’un adult i un menor de 12 anys. Això sí, no us oblideu de validar els bitllets abans de pujar al tren, l’illa és un caos, però curiosament en tots els trens hi ha revisor.

No cal que el tren s’allunyi molt del aeroport per adonar-te que has retrocedit en el temps i que has anat de viatge a una regió que fa temps que ningú cuida massa. En algunes zones de l’illa això canvia completament, però Palerm és decadència en estat pur.

Nosaltres vam arribar a Palerm que gairebé era de nit i tot i que, segons Google Maps, trobar el B&B que havíem reservat semblava relativament fàcil, vam estar més d’una hora deambulant amb les maletes per carrers empedrats, estrets, foscos i pràcticament buits.

descompte Booking 15€

El pitjor de tot va ser quan, per fi, vam localitzar el B&B Domus dei Cocchieri (54 € la nit amb esmorzar inclós). Està ubicat en un edifici que sembla que estigui a punt de col·lapsar (l’endemà quan vam veure la ciutat amb llum vam adonar-nos que això és una constant) i l’escala semblava treta d’una pel·lícula sobre la camorra italiana.

Per sort les aparences enganyen i vam acabar dormint en un lloc genial, netíssim, amb uns amos encantadors i amb un esmorzar espectacular.

Una primera passejada per la ciutat

Tot i que el sol ja s’havia post completament vam decidir sortir a fer una volta per la ciutat i apropar-nos fins als Quattro Canti i la Catedral, dos dels punts més cèntrics i coneguts de la ciutat. Encara que de dia ens va donar una altra impressió, s’ha de reconèixer que de nit els carrers del centre no ens van transmetre molta confiança. No ens vam sentir insegurs en cap moment, però si que és veritat que en més d’una ocasió vam decidir no creuar per alguns carrerons massa foscos (només per si un cas).

L’illa i el caràcter dels sicilians són genuïnament mediterranis, però a l’hora dels menjars segueixen més els estàndards europeus, així que a les vuit ja estàvem sopant a l’Antica Focacceria San Francesco, una de les més antigues i reconegudes de la ciutat. Vam decidir provar els arancini, una mena de croquetes d’arròs farcides de carn (delicioses!), i unes focaccies farcides de verdures. Una de les seves especialitats és la focaccia amb sardines (sarde), un dels aliments més típics de l’illa. Tot i ser un dels restaurants amb més renom i més turístics de la ciutat el sopar per a dos persones ens surt per 18,50 €.

Va ser durant el sopar quan vam decidir que l’endemà aniríem fins Monreale, ja que en unes poques hores ja ens havíem adonat que Palerm no tenia molt per oferir. Tot i això, l’experiència del matí següent és un dels millors records que ens vam emportar de l’illa!

Més articles sobre la ruta per Sicília:

Reserva aquí els millors hotels de Palerm al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer arreu del món aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Sicília en castellà

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

 

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

2 Comments

 1. Paolo

  Palermo “no tenia nada para ofrecerte”?! pues no has entendido nada de la ciudad y te has parado a las primeras apariencias.
  Palermo es después de Roma la ciudad con mas historia y monumentos de Italia y tiene el casco antiguo mas grande en Europa.

  Le hago una lista de unos monumentos así que la próxima vez se haces una vuelta:

  Teatro Massimo, el tercer teatro mas grande de Europa.
  Orto Botanico, el mas grande de Europa.
  El Palacio Real con dentro la “Cappella Palatina”, una de las 10 iglesias mas bonita del mundo.
  La Catedral.
  Los cuatros cantos.
  Plaza Pretoria.
  Teatro Politeama.
  La playa de Mondello.
  El parque de la Favorita, el parque urbano mas grande de Europa.
  El castillo arabe de la Zisa
  Las iglesias en estilo arabo-normanno (San Giovanni degli Eremiti y La Martorana)
  El santuario de Santa Rosalia
  El mercado arabe de Ballarò

  En Palermo hay mas monumentos que en toda “Catalunya”!

  Reply
  • Laia Díaz

   Muchas gracias por tu comentario Paolo. A nosotros Palermo fue lo que menos nos gustó de nuestro viaje por Sicilia, pero agradecemos tus consejos.
   Un saludo y gracias por leer el blog!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vuit dies de ruta per Sicília - Històries d'una càmera - […] Dia 1: Palerm […]

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *