fbpx

Els imprescindibles del centre de Londres en 4 hores

15 oct., 20140 comments

Els qui seguiu el blog habitualment potser recordeu que el passat mes de juny vaig guanyar un viatge de cap de setmana per a dues persones a Londres per anar a veure en directe els castells que s’hi feien en motiu de la campanya #catalanswanttovote.

El meu acompanyant va ser el meu pare, però allà ens hi trobàvem amb l’Àlex, la personeta que ens aguanta a la meva càmera i a mi dia rere dia, que hi havia anat per feina amb la Colla Joves de Valls que era la que actuava a Londres.

El meu pare era la quarta vegada que posava els peus a la capital britànica, per mi era la cinquena, però per l’Àlex era la primera, així que l’únic matí que tenia lliure de feina vam fer una ruta d’imprescindibles de Londres. La jornada va ser una mica maratoniana, però si aneu a parar a Londres algun dia i teniu poques hores crec que és un itinerari que us pot servir.

Començar per les cases del Parlament

La primera parada van ser el Big Ben i les cases del Parlament. Vam agafar la Circle Line del metro fins a la parada Westminster, que et deixa just al davant, i sota una intensa pluja ben britànica vam contemplar un dels rellotges més famosos del món i també la London Eye, la nòria mirador que es va construir per commemorar l’inici del mil·lenni.

La ruta la vam seguir cap a l’Abadia de Westminster i des d’allí vam entrar cap a St. James Park per travessar-lo i arribar fins a Buckingham Palace. La idea era veure el palau Whitehall des de la part posterior i tot i que vam poder fer-ho, una exhibició de la guàrdia reial ens va impedir acostar-nos-hi del tot. Per culpa de l’exhibició tampoc vam poder arribar fins a la tanca de Buckingham Palace, però si no hi tens molt d’interès és una alternativa prescindible. Vam tenir molta sort de trobar-nos la desfilada perquè, sense comptar-hi, vam veure una altra de les coses típiques de Londres: el canvi de guàrdia. Tot i que no era un canvi de guàrdia tradicional, l’Àlex en va tenir prou per fer-se una idea de com n’és d’intensa la relació dels britànics amb aquesta tradició (de maig a juliol el canvi de guàrdia es fa cada dia a les 11.30 hores).

Des de Buckingham Palace vam recórrer tota l’avinguda The Mall fins a Trafalgar Square, on vam contemplar la columna de l’almirall Nelson, els enormes lleons i l’edifici que alberga la National Gallery. Aquí les forces ja començaven a fer figa (s’explica molt ràpidament, però tot això ja són uns quants quilometres i hem de tenir en compte que havíem sortit de Tarragona abans de les quatre de la matinada), així que vam seguir en direcció a la zona de Leicester Square al voltant de la qual hi ha infinitat de bars i restaurants on menjar alguna cosa i descansar una estona.

Arribar a Picadilly Circus

Un cop carregades les piles de nou, vam fer un tomb per Leicester Square (imprescindible entrar a la botiga de les xocolatines M&M’s si voleu entendre com d’unes boletes de xocolata se’n fa un gran negoci de quatre plantes) i vam seguir cap a Piccadilly Circus. No podíem marxar de Londres sense haver vist les grans pantalles publicitàries d’aquesta plaça.

El següent va ser travessar el Soho i els carrerons de Chinatown, plens de restaurants on hi pengen ànecs mig cuinats de les finestres i on l’olor a menjar (és molt discutible si l’olor a menjar es pot qualificar de bona o no) es cola per tots els racons. I d’allí vam anar a parar a Covent Garden, una de les zones amb més bon ambient de la ciutat, tot i que també és una de les més cares. El millor de tot és, sens dubte, el mercat que habitualment està rodejat de músics de carrer o d’estàtues humanes que et deixen bocabadat.

I fins aquí la ruta maratoniana per les principals atraccions de Londres. Ja us dic, aquesta caminada us pot servir de guia per conèixer el centre de la ciutat. Segurament no caldrà que aneu tant ràpids com nosaltres, però si només teniu unes hores per visitar Londres aquesta pot ser una bona alternativa per no perdre-us cap dels imperdibles de la ciutat.

Penseu que tot i les presses, vam aconseguir que l’Àlex es quedés amb ganes de molt més i Londres és una de les alternatives que tenim a la nostra llista per l’escapada nadalenca. Serà la guanyadora?

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *