Sigui l’època de l’any que sigui, voler entrar als Museus Vaticans sense reserva pot ser un autèntic malson. Les cues que es formen per accedir-hi poden superar les dues hores en els moments de més afluència de gent (vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu).

De manera que, tenint en compte que recórrer els Museus Vaticans ja és molt cansat (com a mínim fan falta unes tres o quatre hores), més val que hi arribeu amb una reserva. En aquest cas, heu de comprar l’entrada directament a la pàgina web dels Museus Vaticans i escollir dia i hora. Si ho feu amb poca antelació és possible que ja no pugueu reservar l’hora i el dia desitjats perquè la demanda és molt alta.

En aquest cas, a part dels 16 euros de l’entrada íntegra, us faran pagar 4 euros per fer la reserva, és a dir, entrar als Museus us costarà 20 euros per persona (també es poden comprar les entrades reduïdes pels menors de 18 anys i reservar les audioguies). No us ho penseu i pagueu els 4 euros extres, sinó quan arribeu allí i vegeu la cuada que heu de fer potser acabeu sucumbint a alguna de les ofertes que fan els nombrosos guies que es passegen per la zona que t’ofereixen entrades i visites guiades per preus bastant més elevats.

Si arribeu allí amb les entrades únicament haureu de fer una cua força ràpida per passar pels arcs de seguretat i anar directament a una taquilla on us donaran les vostres entrades. En deu minuts estareu passejant pels Museus.

A més, heu de tenir en compte que per entrar als Museus Vaticans no serveix cap tipus de targeta turística com ara la Roma Pass, així que no us queda altra que reservar l’entrada o fer la cua.

Com entrar a la Basílica de Sant Pere del Vaticà sense fer cua?

En aquest cas, tenint en compte que l’entrada a la Basílica de Sant Pere del Vaticà és gratuïta i no hi ha manera de reservar, no us quedarà altra opció que fer cua. L’única manera d’estalviar-vos-la és que hi arribeu acompanyats d’un guia que us faci la visita, que són els únics que poden saltar-se la cua d’entrada.

Tampoc us podreu estalviar la cua en el cas que el vostre únic interès sigui pujar a la cúpula de la Basílica. Per arribar a les taquilles on venen els tiquets per pujar-hi cal entrar pel mateix accés que per la Basílica.

Reserva aquí els millors hotels de Roma al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Roma en castellà
Reserva el teu trasllat de l’aeroport al centre de Roma aquí