fbpx

Escapada a Roma. Les sis millors esglésies de Roma

by | 10 febr. 2015

Les esglésies són un dels grans patrimonis de la ciutat de Roma. N’hi ha gairebé a tots els racons. L’skyline de Roma és ple de cúpules que coronen aquests temples que s’han convertit en un altre dels atractius de la ciutat. Òbviament n’hi ha de més boniques, d’altres que ho són menys, però n’hi ha algunes que tenen autèntics tresors entre les seves parets i que les converteixen en parada gairebé obligatòria quan un va de viatge a Roma.

A continuació us deixem un llistat de sis esglésies que no hauríeu de deixar de visitar si aneu a la ciutat eterna:

San Pietro in Vincoli

Tot i que està una mica amagada i, segons com, costa de trobar, San Pietro in Vincoli és una de les esglésies més concorregudes de la ciutat. El motiu? Al fons d’una de les naus hi ha l’imponent Moisès de Miquel Àngel.

Aquesta escultura havia de formar part d’un gran mausoleu, amb més de 40 estàtues, que el Papa Juli II va encarregar a l’escultor per col·locar-lo dins de la Basílica de Sant Pere, però finalment va acabar en aquesta església i sense finalitzar. Tot i això, el poc que va fer Miquel Àngel és una autèntica meravella i val la pena quedar-se uns minuts contemplant el realisme i tots els detalls d’aquesta gran escultura.

Per accedir-hi el millor és fer-ho des de la Via Cavour on hi ha la senyalitzada l’escalinata de San Francesc de Paula que gairebé desemboca a la plaça on hi ha l’església.

Santa Maria del Popolo

Com el seu nom indica, aquesta església està ubicada a la Piazza de Santa Maria del Popolo, on també hi ha les dues esglésies bessones de Santa Maria in Montesanto i Santa Maria dei Miracoli. Ara bé, la primera és la que té un major tresor en el seu interior. I és que en un de les capelles, la que queda a l’esquerra de l’absis, s’hi poden contemplar dos quadres de Caravaggio: La conversió de Sant Pau i La crucificació de Sant Pere. A banda, la Capella Chigi (la segona de la nau esquerra) va ser creada per Rafael.

Santa Maria della Vittoria

Santa Maria della Vittoria

Ubicada al bell mig de la Via XX Settembre, possiblement seria una d’aquelles esglésies de la ciutat en què passaries per davant i no et pararies a entrar-hi, però en una de les seves naus hi ha una altra joia del barroc: L’èxtasi de Santa Teresa de Gian Lorenzo Bernini. El conjunt escultòric representa la transverberació que Santa Teresa d’Àvila descriu en el seu Llibre de la Vida. A part del conjunt central, també criden molt l’atenció els relleus laterals que representen a la família Cornaro, que va finançar l’obra, contemplant l’escena.

San Luigi dei Francesi

És l’església dels catòlics francesos i està ubicada just al darrere de la concorreguda Piazza Navona, a la plaça del mateix nom. El gran atractiu d’aquest temple està a la capella Contarelli, al final de la nau esquerra, on s’hi conserven tres reconegudes obres de Caravaggio: La vocació de Sant Mateu, Sant Mateu i l’àngel i El martiri de Sant Mateu.

Santa Maria in Trastevere

Situada a la plaça del mateix nom, al cor del barri del Trastevere, un dels més peculiars i autèntics de Roma, és una de les esglésies més antigues de la ciutat. Data del segle IV, tot i que va ser reconstruïda al segle XII. En el seu interior hi ha uns preciosos mosaics sobre l’absis, mentre que a sota n’hi ha sis més que relaten la vida de Maria.

Santa Maria Maggiore

És l’església més gran dedicada a Maria. L’interior mostra l’esplendor i la magnificència d’aquesta basílica papal (durant uns anys va ser la residència dels papes i n’hi ha alguns que hi van ser enterrats) que l’any 1990 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

La Capella Sixtina i la Paulina, també coneguda com Capella Borghese, són les dues més espectaculars, coronades amb frescos i decorades amb valuoses pintures i tombes monumentals.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2022

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2022

Tens dubtes sobre com gaudir del Carnaval de Venècia? T'expliquem tot el que ens hauria agradat saber a nosaltres abans d'anar-hi. Dates, preus, activitats... El Carnaval de Venècia és, sense cap mena de dubte, una de les festes tradicionals més conegudes arreu del...

Escapada de 5 dies a Bolonya i Florència amb un bebè de 4 mesos

Escapada de 5 dies a Bolonya i Florència amb un bebè de 4 mesos

Quan vam passar a ser una família de tres teníem clar que no volíem deixar de viatjar. Potser hauríem de canviar el ritme i escollir destinacions que no ens generessin inseguretats en relació a la petita, però, no volíem deixar de viatjar. És per això que, poc després...

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 7% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2022

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2022

Tens dubtes sobre com gaudir del Carnaval de Venècia? T'expliquem tot el que ens hauria agradat saber a nosaltres abans d'anar-hi. Dates, preus, activitats... El Carnaval de Venècia és, sense cap mena de dubte, una de les festes tradicionals més conegudes arreu del...

Escapada de 5 dies a Bolonya i Florència amb un bebè de 4 mesos

Escapada de 5 dies a Bolonya i Florència amb un bebè de 4 mesos

Quan vam passar a ser una família de tres teníem clar que no volíem deixar de viatjar. Potser hauríem de canviar el ritme i escollir destinacions que no ens generessin inseguretats en relació a la petita, però, no volíem deixar de viatjar. És per això que, poc després...

8 Comments

 1. BonaVida

  Fantàstic post!!!
  És increïble com de visuals són les esglésies. I a Roma és el summum, perquè n’hi ha tantes que no saps per on començar. Gran selecció!!!

  Una abraçada.
  Manel i Cristina

  Reply
  • Laia Díaz

   Moltes gràcies! La veritat és que se’m va fer difícil fer la selecció i me n’he oblidat unes quantes, però havia de triar! M’imagino que en la vostra darrera escapada a la ciutat eterna vau fer parada en alguna d’elles, no? 🙂

   Reply
   • BonaVida

    Doncs la veritat és que aquesta vegada vam visitar poquíssimes esglésies (Sant Pere i Sta Maria del Popolo). Va ser una escapada més centrada en la gastronomia, però hem de dir que ens encanta fotografiar la força que tenen les construccions religioses.
    Per això ens ha agradat tant el teu article…

    Manel i Cristina

    Reply
    • Laia Díaz

     Gràcies pel comentari parella! Cada vegada que he anat a Roma he acabat entrant a un munt d’esglésies, sempre per la curiositat per saber quin tresor deu amagar…

     Reply
 2. Joaquín O.C.

  Qué ganas de volver a Roma… U__U Buena selección! 🙂

  Reply
  • Laia Díaz

   Gracias por el comentario Joaquín! Roma es una de esas ciudades a la que tienes que volver aunque ya hayas estado infinidad de veces! Siempre se descubren cosas nuevas…

   Reply
 3. Viaje al patrimonio

  Me permito recomendar una que siempre me ha atraído: San Clemente, muy cerca del Coliseo. Es muy pequeña, pero me gusta porque muestra la historia de Roma: tiene 3 capas superpuestas, la inferior es precristiano.

  Reply
  • Laia Díaz

   No la conocemos, pero tomamos nota para la próxima visita a Roma. Muchas gracias por la recomendación!

   Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.