Les esglésies són un dels grans patrimonis de la ciutat de Roma. N’hi ha gairebé a tots els racons. L’skyline de Roma és ple de cúpules que coronen aquests temples que s’han convertit en un altre dels atractius de la ciutat. Òbviament n’hi ha de més boniques, d’altres que ho són menys, però n’hi ha algunes que tenen autèntics tresors entre les seves parets i que les converteixen en parada gairebé obligatòria quan un va de viatge a Roma.

A continuació us deixem un llistat de sis esglésies que no hauríeu de deixar de visitar si aneu a la ciutat eterna:

San Pietro in Vincoli

Tot i que està una mica amagada i, segons com, costa de trobar, San Pietro in Vincoli és una de les esglésies més concorregudes de la ciutat. El motiu? Al fons d’una de les naus hi ha l’imponent Moisès de Miquel Àngel.

Aquesta escultura havia de formar part d’un gran mausoleu, amb més de 40 estàtues, que el Papa Juli II va encarregar a l’escultor per col·locar-lo dins de la Basílica de Sant Pere, però finalment va acabar en aquesta església i sense finalitzar. Tot i això, el poc que va fer Miquel Àngel és una autèntica meravella i val la pena quedar-se uns minuts contemplant el realisme i tots els detalls d’aquesta gran escultura.

Per accedir-hi el millor és fer-ho des de la Via Cavour on hi ha la senyalitzada l’escalinata de San Francesc de Paula que gairebé desemboca a la plaça on hi ha l’església.

Santa Maria del Popolo

Com el seu nom indica, aquesta església està ubicada a la Piazza de Santa Maria del Popolo, on també hi ha les dues esglésies bessones de Santa Maria in Montesanto i Santa Maria dei Miracoli. Ara bé, la primera és la que té un major tresor en el seu interior. I és que en un de les capelles, la que queda a l’esquerra de l’absis, s’hi poden contemplar dos quadres de Caravaggio: La conversió de Sant Pau i La crucificació de Sant Pere. A banda, la Capella Chigi (la segona de la nau esquerra) va ser creada per Rafael.

Santa Maria della Vittoria

Santa Maria della Vittoria

Ubicada al bell mig de la Via XX Settembre, possiblement seria una d’aquelles esglésies de la ciutat en què passaries per davant i no et pararies a entrar-hi, però en una de les seves naus hi ha una altra joia del barroc: L’èxtasi de Santa Teresa de Gian Lorenzo Bernini. El conjunt escultòric representa la transverberació que Santa Teresa d’Àvila descriu en el seu Llibre de la Vida. A part del conjunt central, també criden molt l’atenció els relleus laterals que representen a la família Cornaro, que va finançar l’obra, contemplant l’escena.

San Luigi dei Francesi

És l’església dels catòlics francesos i està ubicada just al darrere de la concorreguda Piazza Navona, a la plaça del mateix nom. El gran atractiu d’aquest temple està a la capella Contarelli, al final de la nau esquerra, on s’hi conserven tres reconegudes obres de Caravaggio: La vocació de Sant Mateu, Sant Mateu i l’àngel i El martiri de Sant Mateu.

Santa Maria in Trastevere

Situada a la plaça del mateix nom, al cor del barri del Trastevere, un dels més peculiars i autèntics de Roma, és una de les esglésies més antigues de la ciutat. Data del segle IV, tot i que va ser reconstruïda al segle XII. En el seu interior hi ha uns preciosos mosaics sobre l’absis, mentre que a sota n’hi ha sis més que relaten la vida de Maria.

Santa Maria Maggiore

És l’església més gran dedicada a Maria. L’interior mostra l’esplendor i la magnificència d’aquesta basílica papal (durant uns anys va ser la residència dels papes i n’hi ha alguns que hi van ser enterrats) que l’any 1990 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

La Capella Sixtina i la Paulina, també coneguda com Capella Borghese, són les dues més espectaculars, coronades amb frescos i decorades amb valuoses pintures i tombes monumentals.

Reserva aquí els millors hotels de Roma al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Roma en castellà
Reserva el teu trasllat de l’aeroport al centre de Roma aquí