Els Reis Mags d’aquest any van tornar a ser molt generosos i si l’any passat ens portaven una escapada a Escòcia aquest 2015 van deixar-nos sota l’arbre una escapada a París de tres dies, un cap de setmana complet.

La idea era aprofitar el cap de setmana del 14 al 16 de febrer ja que el dilluns 16 de febrer podíem tenir tots dos el dia lliure. Inconvenient? Coincidència amb Sant Valentí i us podeu imaginar què significa això amb una destinació com París: preus en ascens. Per sort, els Reis ho van poder reservar tot amb força antelació i aconseguir pagar uns preus força competitius.

Paris en 3 dies

Volar a París amb Air France

Òbviament, com passa sempre amb aquestes escapades de cap de setmana, la primera opció era volar amb una low cost, com ara Ryanair o Vueling, però gràcies a Skyscanner (s’ha convertit en el meu buscador de vols de referència) vaig descobrir que Air France feia una oferta més competitiva i que ens convenia molt més. Sincerament, dubto que si no hagués estat per aquest comparador de vols se m’hagués acudit mai la possibilitat de començar a mirar a la web d’Air France.

Els preus de Vueling, tot i oferir infinitat de vols i horaris per volar tant a Orly com a Charles de Gaulle, eren els més cars, així que la vaig descartar d’entrada. Llavors em quedava Ryanair i Air France. Les dues m’oferien uns horaris de vol molt bons, marxar dissabte a primeríssima hora del matí i tornar dilluns a darrera hora, però els dos vols de Ryanair sortien 50€ més barats que els d’Air France.

La decisió semblava clara, però llavors s’havia de tenir en compte que Ryanair ens deixava a l’aeroport de Beauvais (a 80 km al nord de París) i Air France a Charles de Gaulle (a 25 km al nord de París).

Des de Charles de Gaulle hi ha una línia del RER (tren) que et deixa en vint minuts al centre de París, a la Gare du Nord, per 10 euros per persona i trajecte. A Beauvais has d’agafar un autobús que tarda una hora i quart (pot ser més si hi ha trànsit a les entrades i sortides de París) i que costa 16 euros per persona i trajecte.

Així doncs, els trasllats fins a Beauvais ens costaven 64€, més del que ens estalviàvem amb el vol i si que és cert que, finalment, amb els vols d’Air France i els 40€ dels trasllats acabarem pagant una mica més que si haguéssim fet l’opció Ryanair, però tenint en compte que només tenim tres dies volar amb Air France era més còmode i ens permetia aprofitar millor els dies.

Allotjament a París

No cal dir que, com tota gran capital europea, els preus dels allotjaments a París són cars i encara ho són més si hi acabes anant el cap de setmana en què mig món celebra Sant Valentí.

Tot i això, el factor antelació va jugar al nostre favor i vam trobar un hotel de tres estrelles proper a la zona de l’Òpera i a cinc minuts d’una parada de metro de la Línia 7, que va fins al Louvre, Notre Dame i el barri llatí. Es tracta de l’Hotel du Pre (Rue Pierre Semard, 10), on per 200€ vam dormir les dues nits amb esmorzar bufet inclòs.

En comparació amb altres hotels de París on m’he allotjat en altres ocasions, aquest ofereix una gran relació qualitat preu, tot i que el tracte dels recepcionistes podria millorar considerablement.

Paris en 3 dies

Moure’s per París

Una de les coses que acostumo a mirar-me sempre abans d’anar a qualsevol lloc és el mitjà de transport i el tipus de tarifa que més ens pot interessar en funció del que volem fer. A París, per comoditat i rapidesa, els turistes acostumen a moure’s en metro i nosaltres no seríem una excepció. Ara bé, existeixen diferents tipus d’abonaments i bitllets que cal tenir en compte a l’hora de decidir com pagar els trasllats.

Una de les opcions més usades pels turistes és la Paris Visite, que pot tenir validesa per 1, 2, 3 o 5 dies i que es pot comprar per moure’s entre les zones 1-3 (on hi ha totes les atraccions turístiques de la ciutat) o entre les zones 1-6 que permet arribar fins als aeroports de Charles de Gaulle i Orly, a Versalles i a Disneyland. Perquè us feu una idea la Paris Visite de 3 dies per les zones 1-3 costa 24,80€, això vol dir que perquè et surti a compte hauries de fer com a mínim sis viatges al dia.

Una altra alternativa és la Paris Pass que, a banda de permetre’t agafar tots els transport públics que vulguis, també et permet entrar sense pagar cap suplement en un munt de museus i atraccions turístiques, com ara els museus del Louvre, Orsay i Georges Pompidou, l’Arc de Triomf, la Saint Chapelle o pujar a les torres de Notre Dame, entre molts altres. En aquest cas la de 2 dies costa 109€ i la de 4 dies 159€. Vaig fer el càlcul per agafar la de dos dies perquè sabia que entraríem a diversos d’aquests llocs, però mirant el preu de les entrades de cada un, encara que haguéssim entrat en tots aquests que he enumerat anteriorment i uns quants més, tampoc ens sortia a compte.

Què queda? El que ells anomenen carnet, que consisteix en comprar 10 bitllets de transport individuals de cop per 14,10 €, és a dir, que cada trajecte et surt per 1,41€. En el cas que únicament en necessiteu un o dos el bitllet senzill són 1,80€.

Tant una cosa com l’altra es poden comprar a les màquines expenedores que hi ha a totes les estacions, a l’igual que la Paris Visite. La Paris Pass es pot comprar per internet, als aeroports o en qualsevol dels museus o atraccions on es pot usar.