fbpx

Escapada a París. Passejant pel mercat de la Bastilla

8 abr., 20150 comments

Som uns fans declarats dels mercats. Viatge que fem, mercat que visitem. Una de les recerques que fem a Google o a la guia que pertoqui durant la planificació d’un viatge és si a la ciutat o poble on anem hi ha algun mercat digne de visitar.

De fet, aquest no és el primer cop en què en aquest blog es parla de mercats, ja us vam explicar el nostre pas pel Mercato Ballarò de Palerm i pel de la Pescheria de Catània.

A París, com no podia ser d’una altra manera, encara que no sigui el més habitual entre els seus visitants, no ens vam poder resistir i vam anar a perdre’ns pel mercat de la Bastilla, Marché Bastille en francès.

Segurament el que més ens agrada d’aquests llocs és l’ambient, a banda de descobrir productes típics o poc coneguts per nosaltres, el que més ens atrau és la possibilitat que ofereixen de poder camuflar-te durant una estona entre els ciutadans que hi van a fer la seva compra del dia. Tot i que amb la càmera al coll poc em camuflo…

El Marché Bastille és un mercat a l’aire lliure ubicat al Boulevard Richard Lenoir, entre les parades de metro de Bastille i Richard Lenoir, per això baixar a qualsevol d’aquestes dues parades de metro és perfecte per recorre’l de cap a peus.

S’ha de tenir en compte que només el paren els dijous (de 07.00 a 14.30 hores) i els diumenges (de 07.00 a 15.00 hores).

Les parades de fruita i verdures es barregen amb les de peix i marisc fresc, on ofereixen ostres per degustar allí mateix, amb les de menjar cuinat d’arreu del món. Hi ha parades de menjar italià, libanès, indi… i també nombroses parades de pa i brioxeria. És increïble la quantitat de tipus de pa que poden arribar a vendre els francesos, més enllà de la clàssica baguette.

Si no sou de cafeteries o restaurants aquest mercat és una molt bona alternativa per esmorzar o dinar a l’aire lliure. Us asseguro que l’aroma de croissant i de crepe era embriagador… Nosaltres vam optar per anar-hi a primera hora del matí i esmorzats, d’altra manera potser ens haguéssim empatxat entre tanta delícia. Encara salivo quan recordo les parades de formatges i les muntanyes de croissants…

I també em van robar el cor totes les parades de flors exquisidament col·locades.

Els preus del Marché Bastille no són cars, així que si us allotgeu en un apartament tingueu-lo en compte a l’hora de fer la compra. Òbviament hi ha de tot, però a tot arreu on vaig llegir sobre aquest mercat comentaven que els preus hi acostumen a ser més barats que als supermercats.

Explicat tot això no queda res més que ensenyar-vos unes quantes imatges d’aquest marché de París i convidar-vos a anar-hi a fer un volt.

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *