Un dels grans atractius d’un viatge a Suïssa són les seves muntanyes i és que els Alps travessen el país d’est a oest. A més, les infraestructures estan tan preparades que no cal ser un expert muntanyenc que gaudir d’espectacular vistes i fer ascensos a muntanyes de gairebé 3.000 metres d’alçada.

Fa uns dies parlàvem de la pujada al Gornergrat per gaudir de les millors vistes possibles del característic Matterhorn, i avui anirem fins al Schilthorn, famós per restaurant giratori Piz Gloria que hi ha al seu cim i que forma part d’una de les escenes més mítiques de la pel·lícula de James Bond Al servicio secreto de su majestad (1969).

De fet, aprofitant el renom que li va donar la pel·lícula s’ha creat una zona interactiva sobre James Bond, on es poden veure diferents escenes i, fins i tot, viure’n alguna amb primera persona.

Però, sincerament, aquest no és el major atractiu de pujar fins al cim del Schilthorn, sinó que el que realment val la pena són les vistes que ofereix de les muntanyes Titlis, Jungfrau (Patrimoni de la Humanitat), Mönch i Eiger i dels Alps bernesos. Fins i tot, en dies molt clars es pot arribar a veure el Mont Blanc, però s’ha de tenir molta sort per aconseguir-ho.

pujada al mont schilthorn

Quatre telefèrics per arribar al cim del Schilthorn

Per arribar al cim cal agafar diversos telefèrics. Nosaltres estàvem allotjats a Interlaken i des d’allí vam agafar un tren que ens va portar fins a l’estació de Stelcherberg. A Stelcherberg agafes un primer telefèric que et porta fins a Gimmelwald i allí n’agafes un altre fins a Mürren. Aquest dos telefèrics són gratuïts si tens la Swiss Pass.

Un cop a Mürren n’has d’agafar un altre fins a Birg i d’allí ja puges a un quart telefèric que et deixa al cim del Schilthorn. Aquests dos últims trams, encara que tinguis la Swiss Pass, són de pagament i costen 40 CHF (uns 38 euros). Fer tot el recorregut sense la Swiss Pass, és a dir, havent de pagar els quatre telefèrics puja a 102 CHF per persona (uns 100 euros).

pujada al mont schilthorn

Les vistes durant l’ascens són espectaculars, així que si us trobeu que la cabina va bastant plena i que no us podeu moure amb llibertat, intenteu ubicar-vos en alguns dels costats per gaudir de la pujada des de primera fila.

Un cop a dalt tingueu en compte que potser us maregeu una mica o teniu la sensació que us costa respirar, és una conseqüència de l’alçada. El millor és que us atureu una estona, respireu amb tranquil·litat i poc a poc us hi acostumareu. Això sí, no correu ni feu grans esforços mentre esteu per allà dalt.

Les vistes des de dalt del Schilthorn són increïbles, això sí, tingueu en compte que el temps a les muntanyes és molt canviant i podeu passar del sol esplèndid a la boira densa en menys de dos minuts. De fet, a nosaltres ens va passar, però per sort quan va baixar la boira ja havíem decidit que era hora d’agafar el funicular per tornar.

Tornar a Interlaken des de Mürren

El descens, enlloc de tornar fins a Stelcherberg vam decidir aturar-nos a Mürren, un poble típicament suís i amb una vistes espectaculars a tota la vall. Com a Zermatt, per aquest poble només hi poden circular cotxes elèctrics. Just a l’altra punta del poble hi ha una estació de trens on s’agafa un cremallera que va fins a Grutschalp on s’agafa un telefèric que baixa fins a Lauterbrunnen, on s’atura el tren que torna a Interlaken.

Així doncs, l’excursió fins al Schilthorn és una molt bona alternativa per fer des d’Interlaken i també una gran alternativa a la muntanya Jungfrau, on hi ha l’estació de cremallera més alta d’Europa a 3.454 metres, però on els preus del tren, per molt que tinguis la Swiss Pass superen els 100 euros per persona. A més, s’ha de tenir en compte que el trajecte és de més de dues hores i que pots agafar el primer tren amb un sol espectacular i arribar a dalt i no veure absolutament res.

Tot i això, si finalment us decidiu per pujar la Jungfrau tingueu en compte que heu d’anar fins a Lauterbrunnen i allí s’agafa un tren que va fins a Kleine Scheidegg des d’on surt el cremallera Jungfraubahn.

descompte iati seguros