fbpx

Ruta per Croàcia (V): Visitant Sibenik i el Parc Nacional de Krka

18 nov., 20154 comments

El quart dia de ruta del viatge per Croàcia i Eslovènia era un dels que més il·lusió ens feia ja que la idea era visitar el Parc Nacional de Krka, molt conegut per ser l’únic on et pots banyar sota una espectacular cascada.

Tot i que havíem llegit en alguns llocs que si planificaves visitar Krka podies estalviar-te el Parc Nacional dels Llacs de Plitvice o a la inversa, sincerament no ens penedim pas d’haver anat als dos, ja que tot i tenir algunes similituds l’experiència que vius en un i altre és molt diferent.

Visitar Sibenik

La nit la vam passar en un apartament a Sibenik així que, abans de dirigir-nos cap al Parc Nacional de Krka, vam decidir fer una passejada matutina per aquesta ciutat una mica decadent, però molt tranquil·la.

El seu barri medieval està compost per laberíntics carrers costeruts, antigues capelles i una fabulosa catedral, la Catedral de Sant Jacob. De fet, aquest és potser el punt més interessant de la ciutat ja que als murs exteriors de l’absis hi ha un fris amb 71 caps. Aquests retrats semblen caricatures, però en realitat són retrats de ciutadans del segle XV. Per construir-la es va necessitar una gran quantitat de diners i, segons es diu, com més garrepa va ser el donant, més exagerat era el retrat. Hi ha autèntiques meravelles! A més, es diu que és la major església del món construïda únicament amb pedra, sense totxanes ni fusta. Potser per aquests detalls és Patrimoni Mundial de la Unesco.

visitar Sibenik Croàcia

A banda, l’Àlex no volia marxar de Sibenik sense haver anat a veure l’escultura en record al jugador de bàsquet Dražen Petrović, anomenat el Geni de Sibenik, ubicada al costat del pavelló on jugava de petit. La devoció per aquest jugador de bàsquet és molt gran a Croàcia, a Zagreb, fins i tot, hi ha un museu dedicat exclusivament a ell.

Un cop acabada la nostra ràpida ruta per Sibenik, ens vam dirigir cap al Parc Nacional de Krka, ubicat a menys de 20 km. Com que era temporada alta no volíem arribar-hi molt tard per intentar trobar el menor nombre de gent possible, però tot i això l’afluència de gent ja era bastant elevada…

Accedir al Parc Nacional de Krka

El Parc té fins a cinc entrades, però la més recomanable és la d’Skradin. Des de Sibenik s’ha d’agafar el desviament de la carretera 33, creuar l’autopista per sota i anar en direcció Skradin a la cruïlla amb la carretera 56. L’entrada no té pèrdua, és un gran edifici de vidre que destaca per sobre la resta.

Aparcar el cotxe pot ser una mica més complicat. Hi ha diversos aparcaments de pagament, però nosaltres us recomanem que busqueu l’aparcament del restaurant Visovac. És gratuït, però et fan prometre que prendràs alguna cosa al restaurant quan tornis del parc. A nosaltres ens va coincidir amb l’hora de dinar i en vam sortir encantats. Oferien menú i també la possibilitat de menjar vedella espetada que estava boníssima.

Un cop aparcats s’ha d’anar a l’edifici de vidre a comprar les entrades. El preu de l’entrada és de 110 kunes (uns 15 €) i inclou el viatge en vaixell des de Skradin fins a la zona de les cascades, on la més famosa és Skrandinski buk, la cascada on està permès el bany.

La resta d’entrades del Parc et porten fins a aquesta cascada amb autobús, per això us recomanem que aneu fins a Skradin perquè pel mateix preu us faran una agradable passejada amb vaixell.

Quan arribes al destí, hi ha uns camins senyalitzats que recorren totes les cascades i els llacs. El recorregut es fa en, aproximadament, una hora. Cal pujar alguns trams d’escales, però bona part del recorregut es fa sobre taulons de fusta i no és gens complicat. A la zona de les cascades hi ha un parell de llocs per comprar menjar, però són bastant cars.

Aquest Parc Nacional abasta la major part de la llera del riu Krka i arriba des de la ciutat de Knin, als voltants del seu naixement, fins a una altra ciutat històrica, Skradin, on el riu Krka s’uneix amb una llarga i profunda cala marítima. El Krka flueix en una part a través de profunds canons incisos en els planells càrstiques, i forma diversos llacs, sobretot entre les dues cascades més grans i més belles, les de Skrandinski i Roski Slap.

El millor de tot és, sense cap mena de dubte, l’oportunitat de banyar-te ben a prop de les cascades. Tot i la gentada amb qui comparteixes el bany durant la temporada alta, l’experiència és genial. Això sí, és imprescindible portar alguna mena de calçat de riu o que vagi ben lligat perquè l’entrada a l’aigua és una mica complicada i un cop a dins el terra i les roques rellisquen moltíssim.

L’illa de Visovac

Si teniu molt de temps o us ve de gust allargar la visita pel Parc, des de la zona de Skrandinski buk, la cascada més espectacular, surten uns vaixells per anar fins a l’illa de Visovac, on hi ha un monestir fundat al segle XIV on es van refugiar els monjos franciscans que van arribar de Bòsnia fugint dels turcs. El preu de l’excursió, que et permet visitar el monestir, és de 100 kunes (més les 110 kunes que ja has pagat per arribar fins allí) i té una durada de dues hores i mitja.

Si no voleu pagar, una altra opció per veure una panoràmica del monestir és agafar la carretera que voreja el llac per l’esquerra i que va de Sibenik a Knin. S’ha de deixar a l’esquerra la bifurcació a Skradin, 11,5 km més enllà girar a l’esquerra cap a la carretera de Drinovci i seguir 14 km en direcció a Visovac. Un mirador ofereix unes molt bones vistes sobre el llac i sobre el monestir.

Nosaltres ens vam entretenir molta estona banyant-nos a les cascades i no vam tenir temps de seguir la carretera per veure la panoràmica del monestir, però ja que tenim la informació recopilada la compartim per si a algú li pot ser d’utilitat.

Un cop dinats al restaurat Visovac vam agafar la carretera fins a Zadar, on vam fer una parada tècnica que no va arribar a les dues hores, teníem ganes de passejar-hi una estona, però sense aprofundir gaire, i a continuació vam anar en direcció a Grabovac, l’indret on teníem l’allotjament a 5km de l’accés per visitar el Parc Nacional dels Llacs de Plitvice on vam descobrir com la meteorologia pot canviar dràsticament amb una nit… Però això, ho deixarem pel següent capítol.

Reserva aquí els millors hotels de Croàcia al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Croàcia en castellà

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Barcelona amb nens. Activitats per un cap de setmana en família

Barcelona amb nens. Activitats per un cap de setmana en família

Vivim a una hora de distancia de Barcelona i la becària únicament hi havia estat a la ciutat en un parell d’ocasions quan era petita que hi havíem anat per fer algunes compres durant l’època de rebaixes.  Els reiterats confinaments de mobilitat que estem patint durant...

4 Comments

 1. eva

  Hola, es aconsejable pillar los tickets con antelación para no hacer cola, o tenemos que hacer cola igualmente? Gracias.

  Reply
  • Laia Díaz

   Hola Eva! Cuando fuimos nosotros no se podían comprar las entradas con antelación, así que no sabemos decirte… Nosotros fuimos bastante temprano, sobre las 9.30-10 y no tuvimos problema. En menos de cinco minutos teníamos las entradas y era temporada alta. Contadnos vuestra experiencia, por favor. Quizás le sirva de ayuda a otros viajeros! Gracias por leernos!

   Reply
   • Eva

    Efectivamente, no había nada de cola, y además allí nos costó más barato que en Internet. En Internet vale 24€ y allí me costó 18. Depende del horario y el barco que cojas, y aún es más barato si tienes carnet de estudiante.

    Reply
    • Laia Díaz

     Muchas gracias por compartir la información! 🙂

     Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *