fbpx

Cinc coses que hauries de fer a Edinburgh

21 gen., 20160 comments

La capital d’Escòcia és una ciutat del nord d’Europa plena d’encant, amb un aire molt medieval i que amaga centenars de llegendes. Gràcies a les companyies aeries low cost que a dia d’avui hi volen s’ha convertit en una gran alternativa per una escapada de cap de setmana i us garantim que no us decebrà.

Per això, hem fet aquesta selecció de cinc coses que hauries de fer a Edinburgh si decideixes visitar-la perquè no et perdis cap dels seus majors atractius.

Comencem…

1. Retrocedir en el temps des del Castell d’Edinburgh

El castell d’Edinburgh és l’edifici que presideix l’horitzó de la ciutat. Construït sobre un turó, un antic volcà extingit fa més 700 milions d’anys, és una gran fortalesa de pedra amb excel·lents vistes (si tens la sort que no hi ha boira…) sobre la ciutat antiga, Old Town. Al llarg de la seva història ha servit com a residència reial, presó i caserna militar i ha estat el protagonista de nombroses guerres per la seva estratègica ubicació. Només s’hi pot accedir ascendint per la Royal Mile.

Un dels moments diaris en què més curiosos es donen cita al castell és a la una en punt de migdia quan es dispara una salva de canó, una tradició que s’ha mantingut diàriament (a excepció dels diumenges) des del 1861.

El preu de l’entrada no és barat, ja que costa £16,50. L’horari d’obertura del castell és de 9.30 hores fins a les 17h d’octubre a març i fins a les 18 hores d’abril a setembre.

2. Passejar per Princess Street

Juntament amb la Royal Mile, Princess Street és un dels carrers més concorreguts d’Edinburgh. En un dels seus extrems hi ha el característic Hotel Balmoral, un dels edificis que més ens van agradar de la ciutat. També hi ha l’estació central, però si hi ha quelcom que el caracteritzen són les botigues i que va paral·lela al Princess Street Garden, un enorme parc rodejats per cases precioses i vigilat pel Castell que s’alça sobre un dels turons laterals del parc. Un passeig increïble, fins i tot, sota la boira gelada.

3. Descobrir la democràcia escocesa des del Parlament

Construït l’any 2004 i dissenyat per l’arquitecte Enric Miralles, el Parlament Escocès està ubicat en un dels extrems de la Royal Mile, just al davant del Palau Holyroodhouse. La construcció va ser molt criticada per ser 10 vegades més cares del que estava previst inicialment i per ser excessivament moderna (el cert és que no encaixa gaire amb l’estil arquitectònic d’Edinburgh), però tot i això és curiós que diàriament es pugui visitar de manera gratuïta, fins i tot els dies que hi ha sessió parlamentària.

4. Pujar fins a Calton Hill

Calton Hill és un dels turons que hi ha al bell mig de la ciutat i des d’on s’obté una de les panoràmiques més fotografiades de la ciutat. Hi ha diferents accessos als camins que pugen fins a dalt de tot del turó i mentres vas ascendint et vas trobant la col·lecció de monuments neoclàssics que hi ha repartits per tot el turó, com ara el National Monument (una reproducció del Partenó d’Atenes que està inacabada) o el Nelson Monument, que commemora la victòria de l’almirant Nelson a la batalla de Trafalgar.

Un cop a dalt del turó, amb la ciutat als peus, es pot contemplar una gran panoràmica presidida pel castell, la torre de l’Hotel Balmoral i Princess Street.

Una bona opció és començar l’ascens a Calton Hill (és una pujada molt agradable i gens complicada) per l’entrada de Regent Road per passar pel cementiri Calton, punt de llegendes i on hi descansen personalitats com l’escriptor David Hume.

5. Menjar un bon “English breakfast”

Res millor per començar un dia amb energia que un bon English breakfast. És evident que no ha de ser gens sa esmorzar diàriament saltxixes, ous fregits o mongetes amb salsa, però fer-ho durant uns quants dies si s’està de visita a Escòcia no fa mal a ningú i ajuda a afrontar el dia de viatge amb molta energia.

A Edinburgh hi ha molts pubs o cafès que n’ofereixen, però nosaltres ens quedem amb el que ens van servir al bed and breakfast on ens vam allotjar durant la nostra estada a la capital escocesa. Durant tres nits vam dormir al B&B Adria House, ubicat en una casa increïble amb tocs senyorials on cada matí ens oferien la possibilitat d’escollir entre salsitxes, ous fregits, bullits, remenats, els tradicionals beans (els fesols amb salsa), tomàquets fregits, torrades, cafè, té… Us assegurem que és impossible quedar-se amb gana i que està tot boníssim!

Ara, ha arribat el moment que gaudiu de la vostra visita a Edinburgh!

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *