fbpx

Ruta per Eslovènia (I): Les espectaculars i cares coves de Postojna

3 febr., 20160 comments

Després de cinc dies de ruta en cotxe per Croàcia, els paisatges verds d’Eslovènia ens va rebre amb una impressionant cortina d’aigua. Tot i això, no vam caler que canviéssim els nostres plans ja que la primera parada prevista eren les coves de Postojna.

Ubicades a tocar del municipi de Postojna, aquestes coves tenen una allargada de 20km, tot i que només són visitables els 5 primers, 4km dels quals es recorren amb un tren i 1km a peu amb guia.

En el moment de comprar les entrades, que determinen l’hora en què es pot accedir a la cova, et fan escollir l’idioma del guia amb qui vols anar. Hi ha disponible eslovè, anglès, francès, alemany, italià, però no espanyol.

El preu de l’entrada és caríssim, ja que costa 22,90 €. Les coves són espectaculars, però tenint en compte l’elevadíssim preu de les seves entrades no tenim clar si recomanar-vos gaire la visita… La relació qualitat-preu no és gens bona, això és evident.

El que venen ells és que amb aquesta entrada pots combinar entrades a altres atraccions de la zona i totes elles et surten més barates, però tot i així continua sent caríssim. En aquesta pàgina web podeu consultar tots els packs d’entrades que s’ofereixen.

Coves de Postojna a Eslovenia

El recorregut en tren (uns 10 minuts per entrar i 10 més per sortir) és una de les parts més curioses d’aquesta visita, ja que passa per desenes de galeries il·luminades, es cola entre estalactites i estalagmites gegantines i ens ofereix la sensació de estar viatjant al centre de la terra. Fins i tot, es passa per una sala il·luminada per un gran llum d’aranya, la Sala de Concerts, on en comptades ocasions s’hi ofereixen concerts per aprofitar la seva bona acústica.

La resta del recorregut a peu és molt accessible, encara que convé anar abrigat (a l’interior la temperatura sempre acostuma a estar sobre uns 9ºC) i no està de més un calçat que eviti que fem patinatge, ja que el terra està molt humit.

No s’ha d’oblidar que està totalment prohibit tocar les estalactites i les estalagmites perquè s’aturaria el seu cicle natural de creixement.

El castell de Predjama

A només 15 minuts en cotxe de les coves de Postojna, hi ha el castell de Predjama, on es pot visitar una altra cova. L’entrada a aquest castell és una de les que es pot combinar amb les coves de Postojna.

Nosaltres no vam voler pagar per veure una altra cova, tot i que l’entrada també permet accedir a l’interior del castell, però prèviament havíem llegit que no valia gaire la pena, així que únicament vam acostar-nos a la zona per veure’l des de fora, ja que la seva ubicació a les roques el converteixen en un dels castells més singulars del món.

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

10 dies de ruta per Catalunya en cotxe

10 dies de ruta per Catalunya en cotxe

Sovint organitzem rutes per fer en cotxe o roadtrips per altres països, però mai ens havíem plantejat que un molt bon viatge seria fer una ruta per Catalunya. Per nosaltres, és casa nostra i sovint visitem els seus racons en escapades de cap de setmana, però, de ben...

Visitar Tarragona. Què veure i fer al cor de la Costa Daurada

Visitar Tarragona. Què veure i fer al cor de la Costa Daurada

Amb més de 2000 anys d'història, visitar Tarragona és una molt bona alternativa per a una escapada de cap de setmana. Monuments romans, bona gastronomia, platja, un clima envejable... En aquest article us explicarem tot el que heu de saber per organitzar el vostre...

Les millors platges de Tarragona ciutat per a aquest estiu

Les millors platges de Tarragona ciutat per a aquest estiu

La ciutat de Tarragona disposa de molts quilòmetres de costa, repartits entre un munt de platges i petites cales, algunes de més urbanes i altres que són pràcticament verges i a les quals només es pot accedir caminant. A continuació, hem preparat un extens article...

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un paseo por el centro de Ljubljana - […] primera parada Eslovènia, després de cinc dies de ruta en cotxe per Croàcia, havien estat les coves de Postojna, un…

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *