fbpx

Com anar d’Hiroshima a l’illa de Miyajima pel teu compte per passar-hi la nit

by | 7 juny 2017

Fer una excursió des d’Hiroshima a Miyajima és una de les principals atraccions turístiques del Japó. Declarada Patrimoni de la Humanitat, el seu gran reclam és el gran torii (porta de santuari) de color vermell del temple Itsukushima-jinja, que quan hi ha la marea alta sembla que floti enmig del mar.

Tot just sortit de la terminal del ferri s’ha de girar a la dreta i seguir caminant durant 10 minuts per un passeig que voreja el mar per arribar fins a la zona del santuari. Aquesta és la zona més concorreguda de l’illa on hi ha nombroses botigues de records i el shakushi (la cullera d’arròs) més gran del món.

d'Hiroshima a Miyajima

Anar d’Hiroshima a Miyajima, l’illa del gran torii

Ara bé, a part del gran torii, Miyajima també és coneguda pels nombrosos cérvols que hi ha repartits per tota l’illa i que són considerats animals sagrats per ser els missatgers dels déus. Viuen en llibertat i són molt pacífics, tot i això heu de tenir en compte que tenen l’olfacte molt desenvolupat i se us acostaran a la mínima que olorin que a la vostra motxilla hi ha menjar o en el cas que vosaltres estigueu menjant alguna cosa pel carrer. Ah, i també són molt fans de menjar paper! Així que aneu amb cura si porteu algun mapa a les butxaques, us podríem quedar sense!

Com anar d’Hiroshima a Miyajima?

Des de l’estació de trens d’Hiroshima s’ha d’agafar el tren de la JR Sanyo Line (surt des de l’andana 1), que surt cada 10-15 minuts, i després d’una mitja hora de trajecte s’arriba a l’estació Miyajimaguchi. Des d’allí cal caminar un parell de minuts fins al punt de sortida del ferri. El trajecte en ferri és d’uns 2km (uns 30 minuts) i es pot agafar de manera gratuïta si es disposa de Japan Rail Pass (JRP). El preu sense JR són 170 iens.

ferry d'Hiroshima a Miyajima

Què visitar a Miyajima?

Itsukushima-jinja

És el temple que dóna fama a l’illa. La seva forma actual data de 1168, quan va ser reconstruït. La seva estructura, semblant a un embarcador, es deu al caràcter sagrat de l’illa. Anys enrere els plebeus no hi podien arribar a peu, ho tenien prohibit, i havien d’accedir al santuari amb barca travessant la torii flotant que hi ha enmig del mar i que és un autèntic símbol de tot el país.

El temple obre de 6.30 a 18.00 hores i el preu de l’entrada és de 300 iens.

Daishō-in

Està ubicat al sud de la ciutat, als peus del Misen. Aquest temple Shingin acull des d’imatges i rodes de pregària budistes fins a tengo (dimonis en forma d’aus de bec afilat) i una cova amb imatges dels 88 temples de peregrinació de Shikoku. A banda, tot el temple està ple de petites estàtues de jizos col·locades en infinitat de racons i moltes d’elles en posicions molt gracioses i simpàtiques. Aquesta representació és el guardià dels viatgers i també dels nens i la maternitat. És per això que molts cops se’ls hi col·loquen barrets o bufandes de llana perquè no passin fred o pitets perquè no es taquin amb les ofrenes de menjar que se’ls hi fan.

Molta gent el passa per alt perquè Miyajima té atractius turístics molt més famosos, però, sincerament, per nosaltres va ser un dels millors temples que vam visitar en tot el viatge. La tranquil·litat, la seva ubicació enmig de la muntanya, totes les estàtues que apareixien a racons insospitats… Sincerament, el Daishō-in va ser un dels llocs més màgics del viatge.

L’entrada és gratuïta i l’horari d’obertura és de 8.00 a 17.00 hores.

Senjō-kaku

Construït el 1587 per Hideyoshi Toyotomi, domina el turó que hi ha al nord d’Itsukushima-jinja. Està mirant a una pagoda de cinc plantes de 1407. L’horari és de 6.30 a 16.30 hores i el preu de l’entrada de 100 iens.

Daigan-ji

És un temple budista ubicat al sud del santuari. Es remunta al període Heian i està consagrat a Benzaiten (deessa hindú de la fortuna). L’horari és de 9.00 a 17.00 hores.

Tahō-to

Al sud del temple d’Itsukushima-jinja, uns esglaons de pedra pugen fins a aquesta pagoda, des d’on surt un camí que acaba tornat cap a la carretera. Val la pena fer-hi un passeig, tot i que s’ha de tenir en compte que de qualsevol racó hi pot sortir un cérvol a la recerca d’alguna cosa per menjar.

Dormir a Miyajima

Miyajima és un dels indrets més turístics i visitats del Japó de manera que les aglomeracions acostumen a ser habituals al llarg de l’any i s’accentuen encara més els caps de setmana o en períodes festius quan molts japonesos aprofiten la facilitat per arribar-hi per visitar-la.

d'Hiroshima a Miyajima

És per això que, si la vostra ruta ho permet, la major recomanació que us podem fer és que us quedeu a passar la nit a l’illa. No hi ha gaire allotjaments i la majoria no són barats, almenys no tant com a les grans ciutats, però val la pena sortir a passejar quan el sol s’està ponent i la marabunta de turistes ja ha marxat i també és molt recomanable matinar (aixecar-se sobre les sis del matí) i aprofitar que el temple Itsukushima-jinja obre ben aviat per visitar-lo amb l’única companyia dels visitants que han decidit fer el mateix que tu. A partir de les vuit del matí, quan comencen a arribar els primers ferris, les cues per accedir al temple poden ser interminables.

Nosaltres vam optar per allotjar-nos en un ryokan anomenat Ryoso Kawaguchi (469 Miyajimacho, Hatsukaichi, Hiroshima Prefecture 739-0588), un allotjament tradicional japonès on vam tenir l’oportunitat de dormir en un futon i provar l’experiència de vestir un yukata. Només us en podem dir coses bones! No va ser una opció barata, però, a banda d’oferir onsen privat perquè t’hi banyis amb la teva parella (els públics estan dividits per sexes perquè t’hi has de banyar despullat), vam tenir l’oportunitat de tastar un sopar kaiseki, que és un sopar degustació servit amb porcions petites de menjar tradicional (acabareu tips, no patiu!). Tota l’experiència en aquest ryokan va ser de 10, així que si aneu a Miyajima i teniu oportunitat d’allotjar-vos-hi, no us ho penseu! A més, la seva propietària parla anglès, quelcom molt poc habitual al Japó. El preu per nit amb esmorzar i sopar kaiseki va ser de 28.080 iens.

I vosaltres, heu estat a Miyajima? Què és el que més us va agradar?

Més articles pràctics per preparar un viatge al Japó:

 

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

2 Comments

  1. Núria

    Laia, et felicito per la narració que has fet de Miyajima. Nosaltres anirem aquest agost al Japó. Hi serem 15 dies. Un dels llocs marcats a la ruta era Miyajima. La idea no era quedar-nos a dormir, però, després del que has escrit, m’ho hauré de plantejar.
    Gràcies per compartir el teu viatge i enhorabona!

    Reply
    • Laia Díaz

      Moltíssimes gràcies per les teves paraules Núria! Si els vostres plans i el pressupost us ho permet, jo us ho recomano 100% perquè val la pena passejar-se per l’illa gairebé en solitari, això sí, penseu que caldrà que us aixequeu molt i molt aviat al matí, però aixecar-se aviat estant de viatge al Japó és un bon pla per tots els dies perquè d’aquesta manera no passareu tanta calor i també evitareu grans aglomeracions. Espero tenir temps d’anar publicant algun altre article sobre el Japó durant les properes setmanes, però si tenen qualsevol dubte i voleu preguntar: aquí estem!
      Gràcies per llegir-nos i molt bon viatge!

      Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!