fbpx

Escapada a Porto (IV): Visitant la Ribeira, la desembocadura del Duero i Vila Nova de Gaia

12 des., 20180 comments

El temps no ens va acompanyar gaire durant la nostra escapada de 4 dies a Porto, tot i això, després de tres primers dies molt intensos, no volíem marxar d’aquesta ciutat portuguesa sense visitar les zones de la Ribeira, la desembocadura del riu Duero i Vila Nova de Gaia.

Abans, però, a primera hora del matí, aprofitant que no plovia, vam voler apropar-nos fins al mirador que hi ha just davant de la Catedral per contemplar una de les millors panoràmiques sobre la ciutat. A l’interior de la Basílica hi entraríem després de dinar, ja que a aquelles hores encara no estava obert.

Des d’allí vam anar descendint per un laberint de carrerons, fins arribar a la Ribeira, possiblement la imatge més icònica de la ciutat, amb les casetes de color i el Ponte Luis I com a grans protagonistes. Encara que ja havíem vist la Ribeira de nit, durant el nostre primer dia a Porto, val la pena passejar-hi amb llum i en un horari molt menys concorregut, en què la majoria de restaurants encara no han obert.

Amb tramvia fins a la desembocadura del riu Duero

Una altra de les imatges icòniques de Porto, són els antics tramvies que recorren alguns dels principals carrers de la ciutat. La resta de dies que havíem estat per la ciutat, no havíem tingut l’oportunitat de pujar en un d’ells, però no volíem marxar de Porto sense fer-hi una passejada.

Enlloc d’agafar la línia 22, que és una línia circular que usen majoritàriament els turistes, vam preferir agafar la línia 1 i fer el seu recorregut complet, des de la parada Infante fins a la parada Passeio Alegre, just al costat de la desembocadura al mar del riu Duero, el que es coneix com a Foz du Douro.

escapada 4 dies porto

Diuen que a l’estiu és una zona molt bonica per gaudir de la platja. En ple mes de gener, la marejada era impressionant i feia molt de respecte apropar-se a la vora del mar. Ara bé, val la pena anar fins a aquesta zona pel passeig amb tramvia i també per gaudir de l’espectacle que ofereixen el riu i el mar en unir-se.

El trajecte amb tramvia costa 2,5 € per persona i viatge.

Visitant Vila Nova de Gaia

Un cop acabat el recorregut en tramvia vam decidir creuar el Ponte Luis I i anar fins a la població de Vila Nova de Gaia, just a l’altra banda de la Ribeira. Tot i que forma part de l’àrea metropolitana de Porto, és una població independent.

En aquesta zona són habituals les bodegues de porto, el vi dolç tradicional de la zona, que ofereixen tastos per preus relativament populars. Només cal passejar per l’avinguda Diogo Leite per trobar-ne unes quantes o cartells que indiquen com arribar a algunes que estan una mica més amagades.

escapada 4 dies porto

La nostra intenció era fer un tast en alguna d’elles, però entre l’aiguat que queia i que se’ns havia fet una mica tard, vam decidir entrar en un petit restaurant directament a dinar. Quin descobriment! Al restaurant Micha (Av. de Diogo Leite 158) hi vam menjar unes especialitats que ens van recomanar ells mateixos i que estaven boníssimes. El bacalao con nata, espectacular!

La Sé do Porto

Els nostres darrers moment en una ciutat de Porto sota una pluja que no ens donava treva, vam decidir dedicar-los a visitar la Sé do Porto, és a dir, la Catedral.

El gran tresor d’aquesta basílica és el seu claustre, datat del segle XIV i on hi ha més de 20.000 rajoles (els anomenats azulejos) que representen diversos capítols importants de la història de Portugal.

L’entrada al claustre són 6 €.

Amb aquesta aquesta visita vam posar el punt final a la nostra escapada de 4 dies a Porto. Per a més informació sobre aquesta escapada de 4 dies a Porto, podeu recuperar els següents articles:

Per acabar, us deixem aquest mapa on trobareu indicats tots els punts d’interès que s’han anomenat al llarg de l’article, per si us pot ser d’utilitat.

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *