fbpx

12+1 motius per viatjar amb nens

by | 13 gen. 2019

Quan tens un fill/a la teva vida canvia dràsticament. Sona a tòpic, però és un tòpic totalment cert. I, podrà costar més o menys, però un s’acaba adaptant al canvi de vida.

Com a parella a qui li agrada viatjar, una de les primeres coses que vam poder constatar, quan vam dir que passaríem a ser una família de tres, va ser que gran part del nostre entorn creia que aquest canvi implicaria també haver de renunciar als viatges.

Però no, viatjar amb bebès/nens és possible. És més, després de la nostra experiència us diria que és imprescindible.

De fet, l’Aina no havia nascut, no la coneixíem, ni sabíem com seria, que ja llegia articles amb consells per volar amb bebès i pensava quina podria ser la seva primera destinació internacional.

Permeteu-me que insisteixi, viatjar amb bebès/nens és possible. És més, us enumeraré un seguit de motius per viatjar amb nens perquè veieu com n’és de positiu fer-ho.

12+1 motius per viatjar amb nens

1. Enfortireu els llaços familiars i us coneixereu millor que d’una altra manera.

Diuen que viatjar és un pas molt important per saber si una parella té futur o no. Passar 24 hores al dia junts i no llençar-vos els plats pel cap no sempre és fàcil. I, quan hi ha un bebè pel mig encara menys. Però, sortir de la zona de confort és la millor manera per apropar-se els uns als altres.

A més, quan els nens són petits estan encantats d’estar amb el papa i la mama, així que, aprofiteu-ho!

2. Socialitzaran amb tothom i tu també.

Ningú té major capacitat per socialitzar amb altres nens o amb els adults que un nen. Encara que no parlin el mateix idioma, es fan amics de qualsevol nen/a al parc, a la terrassa d’un bar o a la platja. I així, inevitablement, tu també t’acabes amb gent, local o altres viatgers, amb qui, viatjant en parella, no hauries intercanviat paraula.

Us havia dit que en un restaurant de Florència, quan l’Aina només tenia 4 mesos, li van ensenyar i explicar com es preparava la pizza?

3. Viatjar és una sorpresa i un aprenentatge constant.

Els nens són curiosos per naturalesa. Penseu, si quan esteu de viatges hi ha coses que als adults ens sorprenen, imagineu-vos a ells. A més, tindreu l’oportunitat de fixar-vos de nou en petits detalls que només els ulls d’un nen són capaços de veure.

I, per si tot això fos poc, descobreixen idiomes, monedes, geografia, història, fauna…

4. Descobriran que hi ha un món molt gran més enllà de la pantalla.

Estar de viatge és per a ells una sorpresa constant. Una sorpresa que els ensenyarà que hi ha vida, i molt divertida i entretinguda, més enllà de les pantalles i els videojocs. Tindran davant seu tot un món per descobrir!

5. “No val la pena, no se’n recordarà”. I què? Només volem que sigui feliç.

Crec que és la frase que més vegades he escoltat cada vegada que anunciem que marxem de viatge amb la petita. I crec que la meva resposta sempre ha estat la mateixa “I què?” (llegeixis amb un to, més o menys, borde en funció de les vegades que m’ho han anat dient).

(De moment) No ho recordarà. Ho sé, en sóc conscient. Ara bé, el nostre objectiu és criar una nena que sigui feliç. A nosaltres viatjar ens fa feliços. Ella ens fa feliços. Ergo, estant de viatge amb ella som capaços de transmetre-li la nostra màxima felicitat.

Conclusió, seguirem viatjant amb ella per intentar criar-la com una nena feliç.

6. Ells aprendran a ser més pacients i tu més creatiu.

Les cues per entrar en un museu, les esperes als aeroports, les hores de viatge… Aprendran, des de petits, que no tot pot ser instantani i que, a vegades, cal esperar. En algun moment, però, la paciència se’ls esgotarà i tu posaràs en pràctica la teva creativitat inventant el que convingui per ajudar-lo a passar l’estona.

7. Viatjar amb més calma.

Viatjar amb nens és possible, però també implica un canvi en el ritme del viatge. Necessiten estones per descansar, no és recomanable sobreviure cinc dies seguits a base de fast food, volen aturar-se en un parc i pujar als gronxadors… Si fins ara, com nosaltres, eres de viatjar non stop, hauràs de trobar un punt intermig perquè viatjar no se li faci esgotador.

8. Aprofiteu ara perquè, quan siguin grans, no voldran viatjar amb vosaltres.

Durant molts anys vaig estar viatjant amb els meus pares, però, va arribar el dia, en què m’havien ensenyat prou coses com per a ser capaç de viatjar sense ells. És el que espero que algun dia faci l’Aina, però, mentrestant, penso esprémer al màxim al plaer de viatjar amb ella.

9. Viatjar amb nens és molt cansat, esgota.

No és broma. Viatjar amb canalla petita és molt cansat. Però, també és esgotadora la feina i el dia a dia a casa, no? Doncs, preu per preu, millor cansar-me viatjant!

10. Sabran adaptar-se més fàcilment als diferents contextos.

Dormir en un llit que no és el seu, haver de fer la migdiada en un tren abarrotat de gent… Amb un any i mig l’Aina ha dormit en un munt de llocs diferents i, de fet, gairebé sempre que hem estat fora de casa ha dormit més profundament que en el seu llit.

Segurament, d’aquí a un temps ens adonarem que és molt més flexible davant els canvis de rutina que un altre nen que no viatja. És més, ara mateix, trencar-li la rutina no li suposa cap problema, al contrari, està encantada de participar a qualsevol sarau.

11. I si munta una rabieta estant de viatge?

I si munta una rabieta estant en un restaurant al costat de casa? Doncs, com abans, preu per preu, millor una rabieta viatjant!

12. Implicar-los en tot el procés de viatjar.

Evidentment, amb menys de dos anys, encara no puc implicar a l’Aina en l’organització del viatge. Però, si una cosa tinc clara, és que quan comenci a ser conscient de tot el que implica viatjar, voldré escoltar la seva opinió i la deixaré participar en el moment de decidir on anem o què fem en una destinació.

12+1. Entrades o bitllets gratuïts.

Inicialment, tenia pensat donar únicament 12 motius per viatjar amb nens. Ara, just abans d’acabar d’escriure se m’ha acudit una raó econòmica que potser us pot acabar de convèncer. Durant molts anys, en molts llocs fins els 12/14 anys, no paguen allotjament, entren gratuïtament a moltes atraccions turístiques, fins als dos anys només paguen taxes per viatjar amb avió… Aprofiteu ara que, quan siguin una mica més grans, el pressupost del viatge s’incrementarà més!

Així doncs, què, us animeu a començar a viatjar amb els vostres nens/es?

Més articles sobre viatjar amb nens:

Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Si mirem enrere, 2020 i 2021 han estat uns anys de pocs viatges i de viatges propers. Tot i que mica en mica hem tingut l'oportunitat de visitar països més llunyans, la situació sanitària actual provoca que encara visquem amb el fre de mà posat davant la planificació...

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Si la vacunació segueix avançant a bon ritme i ens mirem el futur amb optimisme, sembla que les perspectives per viatjar aquest pròxim estiu comencem a ser força bones. Per aquest motiu, hem demanat a nou famílies viatgeres catalanes que ens ajudin a confeccionar una...

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 7% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Si mirem enrere, 2020 i 2021 han estat uns anys de pocs viatges i de viatges propers. Tot i que mica en mica hem tingut l'oportunitat de visitar països més llunyans, la situació sanitària actual provoca que encara visquem amb el fre de mà posat davant la planificació...

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Si la vacunació segueix avançant a bon ritme i ens mirem el futur amb optimisme, sembla que les perspectives per viatjar aquest pròxim estiu comencem a ser força bones. Per aquest motiu, hem demanat a nou famílies viatgeres catalanes que ens ajudin a confeccionar una...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.