Trobar allotjament “bo, bonic i barat” al Japó no va ser feina fàcil, ja que les nostres dates del viatge van coincidir amb l’anomenada Golden Week, una mena de setmana de vacances en què s’ajunten diferents festius i ponts, així que al país és temporada altíssima.

Finalment, després de molt buscar, vam acabar fent bona part de les reserves a través Booking (si reserveu els vostres hotels fent clic al banner de Booking que teniu a la dreta ens estareu ajudant a mantenir aquest blog), pagant una mitjana d’uns 125€ la nit amb esmorzar.

descompte Booking 15€

Vam localitzar alguna opció més econòmica, però vam decidir regalar-nos algun caprici que, al cap i a la fi, només es va de lluna de mel una vegada a la vida! Són hotels, però, que en altres èpoques de l’any surten molt més econòmics, així que tingueu-los en compte perquè segur que podeu trobar alguna bona oferta.

Hotel a Tòquio

Hotel Coco Grand Ueno Shinobazu (110-0005 Tokio, Taito-ku Ueno 2-12-14, Japó)

Sense cap mena de dubte va ser el millor hotel de tot el viatge. L’habitació era força petita (com totes al Japó), però molt funcional i amb unes vistes increïbles sobre el Parc Ueno. A cinc minuts caminant tenia una parada de metro i l’estació de tren de Ueno, des d’on surten infinitat de trens, també el connecta amb l’aeroport de Narita. L’esmorzar era molt complet i el millor de tot era l’onsen, el bany públic que hi havia només pels clients de l’hotel i on hi havia tot tipus de productes d’higiene de molt bona qualitat. Després dels llargs dies de turisme, s’agraïa moltíssim un bany relaxant.

Preu per nit amb esmorzar: 16.800 iens

Hotel a Kyoto

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium (604-8411 Kioto, Kioto, Nakagyo-ku Jurakumawari Minami-machi 25-5, Japó)

L’habitació era molt àmplia amb dos llits enormes, cosa estranya en aquest país. L’hotel disposa d’un onsen molt ampli per als clients i l’esmorzar és increïble, amb tot tipus d’aliments tan orientals com occidentals. Està ubicat al centre de Kyoto, al costat del castell Nijo. Possiblement no és la millor ubicació, però té nombroses parades d’autobús al voltant que et porten cap a tots els punts d’interès de la ciutat, la majoria dels quals estan als afores.

Preu per nit amb esmorzar: 22.080 iens

Ryokan a Miyajima

Ryoso Kawaguchi (469 Miyajimacho, Hatsukaichi, Hiroshima Prefecture 739-0588)

A l’illa de Miyajima vam decidir dormir en un ryokan, un allotjament tradicional japonès, on vam tenir l’oportunitat de dormir en un futon i provar l’experiència de vestir un yukata. És petitó i disposa d’onsen privat perquè t’hi banyis amb la teva parella (els públics estan dividits per sexes perquè t’hi has de banyar despullat).

A banda, a l’hora de sopar ofereix la possibilitat de tastar un sopar kaiseki, que és un sopar degustació servit amb porcions petites (tot i això, vam acabar ben tips) de menjar tradicional. Tota l’experiència en aquest ryokan va ser de 10, així que si aneu a Miyajima i teniu oportunitat d’allotjar-vos-hi, no us ho penseu! A més, la seva propietària parla anglès, quelcom molt poc habitual al Japó.

Preu per nit amb esmorzar i sopar kaiseki: 28.080 iens

Hotel a Osaka

allotjament japo

Hearton Shinsaibashi (Nishi Shinsaibashi 1-5-24, Chuo ku, 5420086, Osaka)

L’habitació era força petita, a l’estil japonés, però molt neta i perfecta per passar-hi només una nit. A menys de cinc minuts caminant hi ha una parada de metro i en 10 minuts a peu arribes a Dotombori, la zona més animada i característica de la ciutat. Hotel recomanable per la seva funcionalitat.

Preu per nit: 114 €

Si necessiteu més informació pràctica per planificar un viatge al país del sol naixent, podeu consultar l’article que vam fer sobre preparar un viatge al Japó on hi trobareu informació sobre la documentació que necessiteu, la moneda, els horaris, l’assegurança de viatge… I també podeu llegir les 30 coses que heu de saber abans de viatjar al Japó per primera vegada.

Recordeu que per ser lectors del nostre blog teniu un 5% de descompte en la vostra assegurança de viatge amb IATI.

descompte iati seguros