Tal com passa amb Tòquio, la ciutat de Kyoto és enorme i la manera més senzilla d’organitzar-hi una visita és distribuir el recorregut tenint en compte els diferents districtes/barris de la ciutat.

Així és com ho vam fer nosaltres, de manera que cada dia decidíem quin o quins barris descobriríem durant la jornada i considero que també és la manera més clara i senzilla de distribuir totes les entrades del blog que dedicarem a parlar de Kyoto, tal com ja hem fet amb els articles sobre Tòquio.

Recórrer el sud d’Higashiyama requereix moltes hores i moltes ganes de deixar-se engolir pel Japó més tradicional. Sense exagerar, us diré que va ser un dels racons que més ens va agradar del país que vam tenir l’oportunitat de visitar durant la nostra ruta de 10 dies per Japó.

Què visitar al sud d’Higashiyama?

A continuació us enumerem els espais més populars d’aquest barri de Kyoto. També hi trobareu informació sobre les línies de metro o d’autobús que arriben a cada un d’aquests indrets i, en el cas que procedeixi, els seus horaris d’obertura i el preu de l’entrada.

Sanjusangen-dō (temple budista)

El seu nom fa referència als 33 espais (sanjusan) que hi ha entre les columnes d’aquest estret i allargat edifici, que custodia 1001 estàtues de la Kannon de 1000 braços (bodhisattva de la misericòrdia). La gran Kannon està flanquejada a ambdós costats per unes altres 500 imatges menors, perfectament alineades en files.

No us en podem mostrar cap fotografia perquè està prohibit fer-ne, però us assegurem que és espectacular i us recomanem incloure sí o sí aquesta visita a la vostra ruta!

 • Horari: de 8.00 a 16.30 h
 • Preu: 600 iens
 • Arribar-hi amb metro: Línia Keihan fins a Shichijō
 • Arribar-hi amb autobús: City Bus 206 o 208 fins a Sanjusangen-dō-mae

Kiyomisu-dera (temple budista)

És un dels monuments més famosos de la ciutat i acostuma a estar ple de gent, sobretot, a la primavera i a la tardor.

A la sala principal hi ha una gran terrassa recolzada sobre columnes que sobresurt de la muntanya. Sota la sala hi ha la cascada Otowa-no-taki, que emana aigua sagrada de la qual beuen els visitants perquè atorga salut i longevitat. Això sí, és molt possible que hagueu de fer cua per tastar-la.

El recinte té molts més monuments i santuaris, com ara el Jisho-jinja, on els visitants busquen tenir sort amb l’amor caminant uns 18 metres d’una pedra a l’altra tancant els ulls (si no es fa en la direcció correcta els desitjos no es compliran).

Abans d’entrar al temple, val la pena visitar el Tainai-meguri (100 iens). Entrant aquí, s’accedeix simbòlicament al ventre d’un bodhisattva. Quan s’arriba a la roca a fosques, s’ha de fer-la girar per demanar un desig.

La pujada fins al temple, anomenada Chawan-zaka (carrer de la Tetera), està abarrotada de botigues d’artesania, menjar local ràpid i souvenirs.

 • Horari: de 6.00 a 18.00 h
 • Preu: 300 iens
 • Arribar-hi amb metro: Línia Keihan fins a Kiyomizu-Gojō
 • Arribar-hi amb autobús: City Bus 206 fins a Kiyomizu-michi o Gojō-zaka

Kōdai-ji (temple budista)

Fundat el 1605, en el seu extens recinte hi ha uns jardins i cases de té dissenyades pel mestre de les cerimònies del te Sen-no-Rikyu.

visitar Kyoto sud higashiyama

El temple està a 10 minuts a peu de Kiyomizu-dera, cap al sud.

 • Horari: de 9.00 a 17.00 h.
 • Preu: 600 iens.
 • Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama
 • Arribar-hi amb autobús: City Bus 206 fins a Yasui

Maruyama-kōen

És un gran parc perfecte per escapar del ritme de la ciutat.

 • Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama

Yasaka-jina (santuari sintoista)

És el santuari que protegeix el proper barri de Gion i, a vegades, rep el nom de “Gion-san”. És un indret molt popular la nit de cap d’any.

 • Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama

Chion-in (temple budista)

És el temple de Kyoto que rep més peregrins. L’entrada principial, San-mon, de dos pisos, és la més gran del Japó i permet fer-se una idea de la mida de l’edifici.

A la sala principal hi ha una estàtua de Hōnen. Aquest edifici està connectat amb un altre amb un terra de rossinyol (cruix a cada pas per delatar als enemics).

Després de pujar les escales de l’edifici principal, s’arriba a la gran campana, de 70 tones, la més gran del país, que repica 108 cops per Cap d’Any.

 • Horari: de 9.00 a 16.30 h.
 • Preu: 300 iens (jardins i edificis interiors, l’entrada al recinte és gratuïta).
 • Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama

Shōren-in (temple budista)

Originalment, era la residència de l’abat suprem de l’escola budista tendai. L’edifici actual és del 1895, però a la sala principal hi ha pintures dels segles XVI i XVII. Molts turistes el passen per alt, però és molt agradable passejar pels seus jardins.

Està al nord de Chion-in, a 5 minuts caminant.

 • Horari: de 9.00 a 17 h.
 • Preu: 500 iens.
 • Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama 

Gion

Gion és el barri d’oci i geishas més famós de la ciutat. L’arquitectura moderna, els moderns locals nocturns i el trànsit li resten atractiu, però encara té racons bonics per passejar de nit.

Queda delimitat per Sanjō-dori i Gojō-dōri al nord i al sud, respectivament, i per Higashiōji-dōri i Kawabata-dōri, a l’est i a l’oest.

La zona que hi ha al sud de Shijō-dōri té restaurant i cases de te del segle XVII, molts d’ells exclusius locals de geishas.

El carrer Shimbashi (també anomenat Shirakawa Minari-dōri) és un el més bonic de la ciutat, sobretot a la nit.

 • Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Sanjō-Keihan

El mapa del sud de Higashiyama

Per finalitzar aquest article, us deixem un mapa amb els punts d’interès del sud de Higashiyama enumerats anteriorment, perquè us sigui una mica més senzill orientar-se.