fbpx

Visitar Tòquio en 3 dies. Guia dels barris i els llocs imprescindibles de la capital del Japó

by | 29 ag. 2019

És possible visitar Tòquio en 3 dies? Tenint en compte que, segons dades de l’ONU, hi viuen més de 13 milions de persones i que té una extensió de més de 2.000 metres quadrats, la resposta més lògica seria que no.

Ara, tot i que és difícil visitar Tòquio en 3 dies, aquest és el temps que molts viatges dediquen a la capital nipona i també és el temps que li vam dedicar nosaltres durant la nostra lluna de mel.

Per aquest motiu, per ajudar-vos a organitzar una visita de 72 hores a Tòquio, hem preparat aquesta guia sobre els millors barris i els llocs imprescindibles de la capital japonesa.

Dia 1. Els barris de Ueno i Akihabara

El parc Ueno-Kōen és el centre neuràlgic del barri de Ueno i un bon punt des d’on començar a visitar la ciutat. El Museu Nacional de Tòquio pot ser un bon inici per entendre la història de la cultura japonesa. Passejar-se entre tots els seus temples us ocuparà unes quantes hores.

La tarda i la nit aprofiteu-la per recórrer el frenètic barri d’Akihabara. Les pantalles de neó, els altaveus, els pachinkos, les sales de karaoke i els bars de gatets us introduiran en l’univers del Japó més freak.

Tòquio en 3 dies

Dia 2. Els barris d’Asakusa, Shinjuku i Shibuya

Abans no comencin a arribar els grans grups de turistes, aprofiteu per anar al temple Sensō-ji, el més visitat de la ciutat. Al voltant dels carrerons de petites botigues de souvenirs, hi ha Kappabashi-dori, un carrer amb cases antigues de fusta plenes d’establiments d’utensilis de cuina. Si fa un dia clar, pot ser un bon moment per pujar a la Tokyo Sky Tree.

Cap al migdia, agafeu el metro fins a Shinjuku i aprofiteu per dinar en algun dels nombrosos locals que hi ha destinats als executius que treballen al barri metropolità. Pujar a les torres bessones on hi ha ubicat l’Ajuntament és gratuït i, si hom té sort, des d’allí es pot contemplar el Fuji.

El barri de Shibuya comença a bullir d’activitat frenètica quan es fa fosc i aquest és el millor moment per mimetitzar-se entre els japonesos al concorregut encreuament de Shibuya i per menjar sushi en algun subterrani on els plats apareixen gràcies a una cinta transportadora.

Dia 3. El mercat del peix, Harajuku i Odaiba

El tercer dia a la capital nipona, us recomanem matinar i anar a visitar a primera hora del matí, entre les 7 i les 8 del matí, el mercat del peix a Toyosu. Després de contemplar el no parar de comerciants entre caixes de peix, aprofiteu per esmorzar el sushi més fresc que tastareu mai en un dels petits restaurants que hi ha a la zona.

Quan estigueu ben tips, desplaceu-vos fins al barri d’Harajuku i passegeu per Takeshita-dōri a la recerca dels modelets més autèntics i descobrir el parc Yoyogi-Kōen, on hi ha el santuari sintoista més gran de Tòquio. 

Quan es comenci a pondre el sol, agafeu el monorail que va fins a l’illla d’Odaiba i contempleu la badia de Tòquio davant de la silueta de l’estàtua de Llibertat que hi ha a la capital japonesa.

Tòquio en 3 dies

Els millors barris de Tòquio

Tòquio és una megalòpolis i la manera més senzilla d’organitzar-hi una visita és distribuir el recorregut tenint en compte els diferents districtes/barris de la ciutat. 

Ueno 

El districte de Ueno, juntament amb Asakusa, és una de les zones en què es divideix el barri de Taitö. El punt central és el gran parc Ueno-Kōen

Tòquio en 3 dies

Sobre el turó Ueno hi ha el temple Kanei-ji, que va ser el darrer punt d’atrinxerament de 2.000 homes per defensar el govern militar (sogunato) de Tokugawa el 1868. L’exèrcit imperial va vèncer i llavors va començar la construcció de grans museus de característiques semblants als europeus dins el mateix parc, un punt on també hi ha diversos temples i santuaris que van haver de ser reconstruïts després de la batalla.

Més informació sobre el barri de Ueno

Akihabara

Akihabara va començar a convertir-se en la “ciutat de l’electrònica” després de la II Guerra Mundial, quan l’entorn de l’estació es va convertir en un mercat negre de peces de ràdio. Actualment, s’ha consolidat com l’epicentre de les compres tecnològiques, noves i de segona mà, a preus molt assequibles.

A més, “Akiba”, que és el nom que rep el barri, és el centre de l’univers otaku, que atrapa a tots els fans del manga i l’anime.

Més informació sobre el barri d’Akihabara

Shubiya

Shibuya és el centre de la cultura adolescent. És l’indret on queden la majoria de joves japonesos, un paradís de lluminoses pantalles led. També és una zona plena d’edificis dedicats íntegrament a les botigues de moda.

L’encreuament més transitat i fotografiat del món està a Shibuya.

Més informació sobre el barri de Shibuya

Harajuku

Harajuku, a part de ser una de les zones en què es divideix el barri de Shibuya, és la passarel·la de Tòquio, on els fashionistes de la ciutat surten a comprar i a mostrar-se. 

Takeshita-dōri és el famós basar on acostumen a peregrinar els adolescents de tot el país, especialment les noies anomenades goth-loli.

Shinjuku

Shinjuku és un barri molt mogut on hi ha una mica de tot: grans edificis d’oficines de funcionaris, clubs de cites, santuaris amagats, grans magatzems de primeres marques i elevats gratacels.

tòquio en 3 dies

Al centre del barri hi ha l’estació de Shinjuku, el punt central per on passen diàriament uns tres milions de viatgers de trens de rodalies. És una de les estacions més concorregudes del món.

A l’oest de l’estació comença una perfecta quadrícula de carrers i edificis corporatius molt alts, entre els quals hi ha l’Ajuntament.

Més informació sobre el barri de Shinjuku

Asakusa

A finals del segle XIX aquest era el districte d’oci de la ciutat, tot i que avui en dia això gairebé no s’intueix. Juntament amb el districte de Ueno, Asakusa és l’altra meitat del barri de Taitō.

És una de les zones de la ciutat on es barregen més la tradició amb la modernitat, sent el temple Sensō-ji el gran atractiu del districte.

A l’altra banda del riu Sumida també s’hi conserven cases baixes tradicionals, entre les quals s’alça la Tokyo Sky Tree, un punt emblemàtic que desentona força entremig de tanta casa baixa.

Més informació sobre el barri d’Asakusa

Ginza

A partir del 1870, el districte de Ginza, ubicat al barri de Chuō, va ser el primer en donar la benvinguda a la modernitat amb construccions de maons a l’estil occidental, els primers grans magatzems… Tot i que avui en dia hi ha altres barris que hi competeixen en opulència i vitalitat, Ginza continua conservant un aire esnob que el distingeix.

El cor del Ginza és l’encreuament 4-chōme, on s’entrecreuen Chuō-dōri i Haurmi-dōri. L’estret Namiki-dōri és el carrer noctàmbul més exclusiu de la ciutat, on dones vestides amb elegants quimonos esperen als executius en bars i clubs privats.

tòquio en 3 dies

El preu del metre quadrat en aquesta zona és de 10 milions de iens, el més car de tot el Japó.

Fins a l’octubre de 2018, en aquest barri hi havia ubicat un dels llocs de visita imprescindible en una visita a Tòquio: el mercat del peix de Tsukiji. Actualment, el mercat del peix està a Toyosu i disposa de passarel·les i miradors elevats per no interrompre la feina dels seus treballadors.

Més informació sobre l’antic mercat de Tsukiji

Odaiba

Odaiba és una illa artificial construïda davant de la badia de Tòquio que s’ha convertit en una de les zones més avantguardistes de la ciutat, un nucli de d’oci i entreteniment. 

La zona amaga diversos parcs temàtics, una arquitectura molt futurista i nombrosos centres comercials i museus.

Com moure’s per Tòquio

Sense cap mena de dubte, tenint en compte les seves dimensions, la millor manera per moure’s per Tòquio és el metro. En total, té un recorregut de 310 kilòmetres i 290 estacions.

A més, Japan Railways (JR) opera la línia circular de tren Yamanote Line, que no és de metro pròpiament, però passa per alguns dels principals punts de la ciutat i està inclosa en la JR. 

Per orientar-se i saber quines són les estacions de metro cal fixar-se en el color de la línia, la lletra de la línia i el número que indica quina parada és. Aquí podeu descarregar el mapa del metro de Tòquio.

tòquio en 3 dies

El preu del bitllet de metro d’un viatge individual varia en funció de la distància recorreguda, però, com que, segurament, agafareu el metro més d’una vegada al dia, el millor és que valoreu quin dels diferents abonaments d’un dia us surt més a compte.

  • Bitllet diari Tokyo Metro: 600 iens.
  • Bitllet diari ToeiSubway: 700 iens.
  • Bitllet diari vàlid per les dues empreses (Tokyo Metro i ToeiSubway): 1000 iens.
  • Bitllet diari vàlid per les dues empreses, però només a la venda als aeroports de Narita i Haneda (Tokyo Subway Ticket): 24 hores 800 iens; 48 hores 1200 iens i 72 hores 1500 iens.

Aquest darrer abonament de 72 hores surt molt compte si es té previst visitar Tòquio durant 3 dies.

Allotjament a Tòquio

La recerca d’allotjament a Tòquio pot ser molt complicada, ja que hi ha milers i milers d’hotels per escollir. 

La nostra recomanació és que busqueu un allotjament que estigui ben a prop d’una estació de tren, ja que, a banda d’oferir accés als trens de rodalies, de ben segur que té una estació de metro també a prop.

tòquio en 3 dies

Durant el nostre viatge ens vam allotjar a l’Hotel Coco Grand Ueno Shinobazu, al barri de Ueno. 

Va ser el millor hotel de tot el viatge. L’habitació era força petita (com totes al Japó), però molt funcional i amb unes vistes increïbles sobre el Parc Ueno. A cinc minuts caminant tenia una parada de metro i l’estació de tren de Ueno, des d’on surten infinitat de trens, també el connecta amb l’aeroport de Narita. L’esmorzar era molt complet i el millor de tot era l’onsen, el bany públic que hi havia només pels clients de l’hotel i on hi havia tot tipus de productes d’higiene de molt bona qualitat.

D’altra banda, si busqueu allotjament a la zona del barri d’Asakusa, uns amics ens han donat molt bones referències de l’hotel The b tokyo asakusa.

Sincerament, us recomanem que busqueu allotjament a Ueno o a Asakusa, dos dels barris que més ens van agradar de la ciutat de Tòquio.

Més articles pràctics per preparar un viatge al Japó:

 

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!