Ruta pel Cercle Daurat d’Islàndia, els tres llocs que no t’has de perdre

by | Última actualización set. 30, 2023

El Cercle Daurat és una de les rutes més populars d’Islàndia. Coneguda també com a Cercle d’Or o Golden Circle en anglès, uneix en pocs quilòmetres una mica de totes les grans meravelles que es poden descobrir a Islàndia: cascades espectaculars, grans llacs, geisers… 

Tot i que són moltes les atraccions i paisatges naturals que formen part de la ruta del Cercle Daurat hi ha tres llocs que destaquen per sobre de la resta i que has de prioritzar en cas de no tenir temps de visitar-los tots.

Si només disposes d’un dia per fer una ruta pel Cercle Daurat t’expliquem quins són els tres llocs que no t’has de perdre. 

Els imprescindibles d’una ruta pel Cercle Daurat

El Parc Nacional de Thingvellir

El Parc Nacional de Thingvellir és un dels paisatges més espectaculars d´Islàndia. Però això no ho és tot. A aquest lloc també se’l considera el cor històric d’Islàndia, ja que aquí és on es trobava l’Althing, considerat el parlament més antic del món i que va estar funcionant ininterrompudament durant gairebé nou segles. Per aquests motius Thingvellir està inclòs a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco.

El Parque Nacional de Thingvellir, en el Círculo Dorado de Islandia
El Parque Nacional de Thingvellir, en el Círculo Dorado de Islandia
Així doncs, una de les zones més populars és la plana de Thingvellir, que està ubicada al límit d’una placa tectònica que fa que anualment Europa i Amèrica del Nord se separin entre 1 i 18 mm. A la zona hi ha unes enormes fractures, la més espectacular de les quals és la falla Almannagjá, que es pot travessar caminant. L’encarregat de tallar la falla és el riu Öxara que té també diversos salts d’aigua al lloc, sent Öxarárfoss la cascada més espectacular.

Just a l’altra banda del riu Öxara s’aixeca la granja Thingvallabaer, un lloc on, ocasionalment, s’hi allotgen alts representants del govern islandès. Al costat hi ha una petita església del segle XIX.

Un altre dels llocs més espectaculars del Parc Nacional de Thingvellir és el llac Pingvallavtn que, amb 84 quilòmetres quadrats, és el més gran d’Islàndia.

El Parque Nacional de Thingvellir, en el Círculo Dorado de Islandia

Com arribar a Thingvellir

Dels tres llocs més famosos que conformen el conegut Cercle Daurat, Thingvellir és el més proper a la capital, ubicat a tan sols uns 50 km per carretera. Podeu arribar fins a Thingvellir amb una excursió organitzada des de Reykjavik per visitar el Cercle Daurat o bé amb el vostre cotxe de lloguer en un trajecte d’uns 45 minuts. Podreu estacionar el vehicle just al costat d’un gran centre de visitants on podeu informar-vos sobre la millor ruta a seguir per visitar el parc.

La zona geotermal de Geysir, en el Círculo Dorado de Islandia

La zona geotermal de Geysir

Geysir és una de les zones geotermals més grans d’Islàndia i mundialment coneguda per albergar els guèisers més grans de l’illa, els que precisament van donar nom a aquest fenomen natural.

El gran reclam hauria de ser el Gran Geysir, però, lamentablement, no erupciona gaire sovint. De fet, l’última erupció natural de Geysir va ser l’any 1935. Hi ha qui diu que aquest gran guèiser, que podia arribar fins als 120 metres d’altura, es va adormir per culpa que els turistes llençaven dins pedres o altres objectes i el van acabar taponant. Tot i que, segons està documentat, no és la primera vegada que passa llargs períodes de temps “hibernant”, així que, qui sap, potser algun moviment sísmic el tornarà a despertar en algun moment.

La zona geotermal de Geysir, en el Círculo Dorado de Islandia
La zona geotermal de Geysir, en el Círculo Dorado de Islandia
Per sort per al visitant, en aquesta mateixa zona també hi ha l’Strokkur, anomenat popularment el guèiser més fiable del món. L’Strokkur sol erupcionar cada set o vuit minuts i pot arribar fins a uns 30 metres d’alçada. És important no posar-se en la direcció del vent si un no vol acabar xop de dalt a baix.

A la zona també es poden trobar acolorits deus i pous d’on l’aigua sorgeix a uns 100 graus. És molt important no sortir dels camins marcats, tocar les aigües que emanen de la terra, ni llençar objectes als gorgs. És molt possible que veieu que la gent ha tirat monedes als gorgs. Si us plau, no ho feu, això no és la Fontana di Trevi!

La zona geotermal de Geysir, en el Círculo Dorado
circulo dorado islandia geysir-1

Com arribar fins a Geysir

Geysir és a uns 110 km al nord-est de la capital del país, Reykjavík. Podeu arribar-hi amb una excursió organitzada des de Reykjavik o bé amb el vostre propi cotxe de lloguer. Es triga una hora i mitja, aproximadament, des de la capital. Cal seguir la carretera de circumval·lació est, la 36, ​​i després agafar la carretera 35 fins a una gran zona d’estacionament al costat d’un centre de visitants.

La cascada Gullfoss, en el Círculo Dorado

La cascada Gullfoss

La cascada Gullfoss és, segurament, la més famosa d’Islàndia. Això no vol dir que sigui la més bonica o espectacular (encara que espectacular ho és una estona), però la seva ubicació, al reconegut Cercle Daurat, fa que sigui una de les més visitades.

Es tracta d’una caiguda de 32 metres del riu Hvítá, que crea una paret de rosada visible des de la distància, acaba desapareixent en un barranc estret provocant un soroll ensordidor. El més curiós de la cascada, que té una amplada d’uns 20 metres, és que està formada per dos salts, un d’11 metres i un altre de 21 metres. El cabal mitjà d’aquesta cataracta és d’uns 140 metres cúbics per segon a l’estiu i uns 80 a l’hivern.

La cascada Gullfoss, en el Círculo Dorado
circulo dorado islandia gullfoss-1
Si la vostra visita a Gullfoss coincideix amb un dia assolellat, és molt probable que veieu com es forma un enorme arc de Sant Martí gràcies a la gran cortina d’aigua que desprèn cada segon. En cas que hi hagi boira, el segon nivell de la cascada pot quedar tapat i en aquest cas perd molta espectacularitat.

Hi ha un corriol lateral que permet arribar molt a prop de la vora del salt d’aigua, però és un corriol on sol acumular-se molta aigua així que vigileu amb el fang en els mesos de més calor i amb el gel a la tardor i l’hivern, ja que la zona és molt relliscosa i pot ser perillós acostar-se molt a la vora.

circulo dorado islandia gullfoss-1

Com arribar fins a la cascada Gullfoss

Heu de tenir en compte també que Gullfoss sol ser una de les cascades més concorregudes d’Islàndia perquè és molt a prop de Reykjavik, a uns 120 km, i des d’allà s’ofereixen moltes excursions organitzades fins a aquesta zona.

En el cas que vagis amb el teu propi cotxe de lloguer, des de Reykjavik, has de seguir la carretera de circumval·lació est, la 36, ​​i després agafar la carretera 35 fins a una gran zona d’estacionament al costat d’un centre de visitants. Hi ha molta senyalització i no té pèrdua. Si primer visiteu Geysir, la cascada Gullfoss és a 10 km de la zona geotermal.

Un lloc extra: la Secret Lagoon

Després d’una intensa ruta pel Cercle Daurat, el més probable és que us vingui de gust descansar i relaxar-vos una estona. Islàndia és terra d’aigües termals i dins del Cercle Daurat es troba la Secret Lagoon (Llacuna Secreta). Molts diuen que aquesta és la piscina més antiga d’Islàndia i, encara que la seva popularitat ha anat creixent, continua sent un lloc frequentat, en gran mesura, pels vilatans.

Secret Lagoon
Secret Lagoon
Les aigües termals de la Secret Lagoon es troben entre 38 i 40 ºC durant tot l’any, per la qual cosa és molt agradable banyar-s’hi en qualsevol època, fins i tot a l’hivern quan està envoltada per la neu. Una de les coses més espectaculars d’aquesta llacuna és el seu entorn, pel qual podeu passejar a través d’una passarel·la de fusta que envolta gorgs d’aigua bullint i fins i tot un petit guèiser que erupciona cada 5 minuts i que podeu contemplar tranquil·lament des de l’aigua.

La Secret Lagoon compta amb vestidors, dutxes i guixetes, l’ús de les quals està inclòs al preu de l’entrada. Tot i que no està gens massificada en comparació amb la Blue Lagoon o altres banys similars, el millor és comprar les entrades amb antelació.

On allotjar-se al Cercle Daurat

Encara que és una zona protegida, al voltant de les principals atraccions turístiques del Cercle Daurat es poden trobar diversos allotjaments, encara que alguns solen tenir molta demanda i cal reservar amb força antelació.

La nostra recomanació és que t’allotgis al municipi de Fludir, a uns 30 minuts de Gullfoss i Geysir i just al costat de la Secret Lagoon. De fet, és una gran opció acabar la jornada relaxant-se a les aigües termals de la Secret Lagoon abans d’anar a descansar. Això és el que vam fer nosaltres. Vam optar per allotjar-nos a Icelandair Hotel Fludir

Icelandair Hotel Fludir
Icelandair Hotel Fludir
És un hotel força nou, amb habitacions àmplies i que compta amb un parell de jacuzzis a la zona exterior que es poden fer servir durant tot l’any. Serveixen un bufet d’esmorzar molt complet ia la nit també ofereixen un menú a un preu molt raonable i amb plats de molta qualitat. Sens dubte, per la seva relació qualitat-preu és un dels nostres hotels preferits d’Islàndia. 

A més, la ubicació és privilegiada. Tant que vam ser capaços de veure aurores boreals des de la terrassa de l’hotel.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

30 llocs imprescindibles (i GRATIS) que has de visitar a Islàndia

30 llocs imprescindibles (i GRATIS) que has de visitar a Islàndia

Si estàs planificant viatjar a Islàndia el més segur és que t'estiguis plantejant quins llocs pots veure a l'anomenada illa de gel i foc. A més, és possible que el principal dilema que et plantegis sigui com aconseguir viatjar a Islàndia de forma barata, ja que aquest...

Publicitat


 



Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

30 llocs imprescindibles (i GRATIS) que has de visitar a Islàndia

30 llocs imprescindibles (i GRATIS) que has de visitar a Islàndia

Si estàs planificant viatjar a Islàndia el més segur és que t'estiguis plantejant quins llocs pots veure a l'anomenada illa de gel i foc. A més, és possible que el principal dilema que et plantegis sigui com aconseguir viatjar a Islàndia de forma barata, ja que aquest...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *