fbpx

Guia sobre l’ús de la Japan Rail Pass (JRP). Què és i on es compra?

by | 14 juny 2017

És possible que si decidiu viatjar per lliure al Japó, una de les preguntes que us rondi pel cap sigui quin és el millor mitjà de transport per moure-us pel país. No dubteu més, la resposta és molt clara: el tren. De fet, usar el transport públic en aquests país és molt més fàcil del que pot semblar inicialment i molt més barat si aprofiteu per comprar la Japan Rail Pass (JRP).

Segur que alguna vegada a la vida heu sentit a parlar dels trens bala japonesos que, tot i que ara són molt similars al nostre AVE, la xarxa de vies i la seva excel·lent puntualitat els converteixen en el millor mitjà de transport públic per anar d’un punt a l’altre del Japó.

viatjar per japo amb tren amb Japan Rail Pass

Comprar la Japan Rail Pass. Què és i com la puc fer servir?

Ara bé, els bitllets de tren són cars, no us enganyarem, però existeix un sistema que únicament poden usar els estrangers que fa que aquests desplaçaments siguin força més assequibles. Estem parlant de la Japan Rail Pass (JRP), un abonament de transport de la companyia japonesa de ferrocarril Japan Railways Group (JR), una marca sota la qual s’agrupen sis empreses que gestionen el transport ferroviari del país.

La JRP serveix per utilitzar de forma il·limitada i durant el període de validesa que s’esculli (7, 14 o 21 dies) qualsevol dels transports que hi estan inclosos. S’ha de tenir en compte que no només són trens, també es poden usar algunes línies de metro, d’autobús i algun ferri.

Aquests són els mitjans de transport que hi estan inclosos:

 • Els trens shinkansen (tren bala), limited express, express, trens rapid i locals de la companyia JR. No estan inclosos els shinkansen dels models Nozomi i Mizuho.
 • El monorail i la línia circular Yamanote de Tòquio, que passa per alguns dels principals punts turístics de la ciutat.
 • Autobusos locals de l’empresa JR Bus, a excepció de rutes exprés.
 • El ferri que va fins a l’illa de Miyajima de l’empresa JR West.

És a dir, hi estan inclosos bona part dels transports que utilitzareu per moure-us pel país.

És molt important que tingueu en compte que és obligatori comprar la JRP des de l’estranger, abans de l’inici del viatge, ja que no la venen al Japó. L’antelació màxima per la seva compra és de tres mesos, no es pot comprar abans, però és un termini més que suficient ja que les agències que el venen l’envien un parell de dies després de realitzar la compra.

Un cop arribeu al Japó, als aeroports i a les principals estacions de tren, podeu aconseguir la vostra JRP presentant l’ordre d’intercanvi que us hauran enviat a casa i el vostre passaport on hi ha de constar un visat de “visitant temporal”, és a dir, si accediu al país com a estudiants o treballadors, per exemple, no podreu usar-la.

viatjar per japo amb tren amb Japan Rail Pass

Surt a compte comprar la JRP?

Això és com tot, cadascú ha de valorar quin ús farà dels trens del país per saber si li sortirà a compte comprar la JRP o no. Com ja hem comentat abans hi ha JRP amb tres períodes de validesa diferents: 7, 14 o 21 dies.

Tot i viatjar 10 dies pel país, nosaltres vam decidir comprar la 7 dies ja que els primers dies no pensàvem moure’ns de Tòquio, de manera que no la necessitàvem. Per estalviar-vos diners és important que planifiqueu la vostra ruta tenint en compte els períodes de validesa de la JRP perquè tot i que viatgeu 15 dies al país, podeu muntar una ruta en què els primers dies estigueu allotjats a Tòquio i els últims a Osaka, per exemple, i d’aquesta manera amb una de 7 dies en tindreu prou. I el mateix passa si hi viatgeu 20 dies, és molt possible que amb la de 14 sigui suficient i l’estalvi serà important.

Així doncs, nosaltres vam començar a usar la JRP el quart dia de viatge fins el darrer dia que estàvem al país, el desè. És molt important que tingueu en compte que el període de validesa de la JRP funciona amb dies naturals, és a dir, no comença a comptar a l’hora del primer ús, sinó que ja compta el dia sencer. Un exemple: Si compres el passi de 7 dies i el primer tren que agafes és el dia 23 d’abril a les 18:00, la JRP serà vàlida fins el 29 d’abril a les 23:59h, no fins el 30 d’abril a les 17:59h.

Un cop explicat tot això, dir-vos que a nosaltres la JRP de 7 dies ens va costar 220 € per persona i vam fer servir els següents trens:

 • De Tòquio a Kamakura (anada i tornada): 1.840 iens
 • De Tòquio a Kyoto: 13.800 iens
 • De Kyoto a Inari (anada i tornada): 280 iens
 • De Kyoto a Hiroshima: 11.290 iens
 • D’Hiroshima a Miyajimaguchi (anada i tornada): 820 iens
 • Ferri de Miyajimaguchi a Miyajima (anada i tornada): 340 iens
 • D’Hiroshima a Osaka: 10.430 iens
 • D’Osaka a Nara (anada i tornada): 940 iens
 • D’Osaka a l’aeroport de Kansai: 1.060 iens

En total, sense la JRP ens hauríem gastat 40.800 iens, uns 330€ al canvi, de manera que ens vam estalviar uns 110 €.

On es pot comprar la Japan Rail Pass?

Tornem a insistir: és obligatori comprar la JRP des del país d’origen ja que al Japó no es ven (si la perdeu durant el viatge, penseu que no la podreu tornar a comprar de manera que guardeu-la com un tresor!).

La podeu comprar a través d’una agència de viatges, però també hi ha moltes pàgines web on es pot aconseguir, com ara Japan Experience, JRPass.com, o Japan Rail Pass, entre d’altres. Nosaltres vam fer la compra a través d’aquesta darrera ja que en aquell moment és qui ho oferia a un millor preu i al cap de 48 hores rebíem un paquet a casa amb les ordre d’intercanvi, una guia d’ús dels trens japonesos i una petita guia del país.

També podeu comprar la Japan Rail Pass a través d’aquest enllaç, així a nosaltres ens donaran una petita comissió que ens ajudarà a seguir mantenint el blog actualitzat.

comprar la Japan Rail Pass

Com funciona la JRP?

Abans de començar a usar-la l’heu d’activar en alguna de les grans estacions del país o als aeroports. Haureu d’omplir un formulari amb les vostres dades i indicar els dies que voleu que estigui activa. Llavors us donaran la vostra JRP. No cal que l’activeu el mateix dia que l’heu de començar a fer servir, podeu fer-ho uns dies abans, com vosaltres preferiu. De fet, permeten intercanviar-la amb un mes d’antelació abans del primer ús.

Un cop tingueu la JRP podreu accedir a qualsevol vagó de seients no reservats de les línies de JR. Únicament cal que ensenyeu el vostre passi als vigilants que hi ha al costat dels torns d’entrada i sortida de les estacions, aquests comprovaran que no està caducada i us deixaran passar. Com que no és un bitllet ordinari, no podreu usar els torns de les estacions, sempre haureu de passar pel vigilant.

En el cas que viatgeu al país en un moment de molta afluència o per si voleu assegurar-vos un seient als shinkansen, podeu anar a l’oficina de venda de bitllets i reservar seient dels trens que hagis de fer servir. En aquest cas us donaran un bitllet amb un número de vagó i de seient i no haureu de provar sort als vagons de seients sense reserva.

Esperem haver resolt els vostres dubtes sobre com moure’s per Japó amb transport públic!

Més articles pràctics per preparar un viatge al Japó:

Reserva aquí els millors hotels de Japó al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Compara i compra aquí els bitllets d’avió al millor preu per anar al Japó
Canvia euros a iens aquí i beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIA
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions pel Japó en castellà

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

2 Comments

 1. Mireia

  Si un extranger que esta estudan al japo vol el rail pass per viatjar per japo en el seu temps lliure tenin una visa de estudiant pot aconseguir un rail pass?

  Reply
  • Laia Díaz

   Hola Mireia,
   Segons tenim entés, en el passaport hi ha de constar un visat de “visitant temporal”, que és el que et posen quan entres com a turista, és a dir, si s’accedeix al país com a estudiants o treballadors no es pot usar.
   Moltes gràcies per llegir el blog!

   Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *