Es tracta d’una activitat que s’allarga durant unes tres hores, durant les quals xalareu i aprendreu petits i grans. La becària va anar l’endemà a l’escola entusiasmada explicant tot el que havia estat fent. A continuació, us expliquem la nostra experiència.
Coneixent el nostre passat al Museu de la Vida Rural
La primera part d’aquesta proposta transcorre al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, un espai on es conserva un extens fons de peces relacionades amb la societat, la cultura, l’agricultura, l’art i els oficis de la Catalunya de dècades passades.
De forma dinàmica i participativa, s’explica com vivien i treballaven els nostres avis i àvies. Des de com premsaven l’oli, a com conservaven els aliments a les llars o als mitjans de transport que feien servir per moure’s pel territori.
A més, la visita finalitza a l’hort i al jardí etnobotànic per entendre com es conreen alguns productes a través de la recerca d’aliments entre les plantacions i també es fa un joc relacionat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per posar en valor alguns dels recursos que més ens faciliten la vida.
Descobrint el món de les abelles a Riudabella
Sabíeu que les abelles no són grogues i negres? O que totes les abelles obreres que treballen al rusc fent mel són femelles? O que l’abella reina es converteix en reina perquè és l’única que s’alimenta de gelea reial?
Aquestes i moltes altres curiositats fascinants sobre aquests petits insectes que habitualment generen pors, però que són bàsiques per l’equilibri en l’ecosistema mundial, es poden descobrir durant la segona part de l’activitat ‘Cultura ecològica per a famílies’.
I és que després de la visita al Museu de la Vida Rural, s’agafa el cotxe per anar fins al Castell de Riudabella (Vimbodí i Poblet), on la gent de Drac Actiu imparteix un taller didàctic i molt vivencial per endinsar-se en el món de les abelles.
Acompanyats per un guia, que es va presentar com “amic de les abelles”, vam conèixer, en primer lloc, l’entorn del Castell de Riudabella per on acostumen a moure’s les abelles de la zona. Després de les fascinants i entusiasmades indicacions del nostre guia, vam preparar el fum que serveix per calmar-les durant les inspeccions i ens vam enfundar els tratges d’apicultors.
Un cop finalitza la visita al rusc, l’activitat acaba amb tots els participants fent una petita espelma i amb un tast de la mel que elaboren totes aquelles abelles. El colofó perfecte per un matí molt complet!
Quan es fa i quin preu té l’activitat ‘Cultura ecològica per a famílies’?
La pròxima sessió programades de l’activitat ‘Cultura ecològica per a famílies’, que té una durada aproximada de 3 hores, serà el 16 d’abril de 2022. Aquest dia no hi ha requisit mínim de persones per grup per realitzar l’activitat.
Ara bé, aquesta activitat està disponible durant tot l’any per a grups (mínim 15 persones) i es pot reservar a través del formulari de contacte que trobareu en aquesta pàgina web.
En cas de ser un grup més reduït, també podeu escriure-hi per valorar la proposta que els hi feu.
El preu per persona, independentment de l’edat, és de 24,50 € i la reserva es pot fer a través de la següent pàgina web.
Galeria de fotos
Codi ètic. Col·laboració
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència gaudint de forma gratuïta de l’activitat aquí descrita, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments