fbpx

Visitar Disneyland® París el 2020, la nostra experiència en època de coronavirus

by | 19 oct. 2020

A la primavera de 2020, teníem previst visitar Disneyland® París com a part final d’una ruta per la Bretanya i la Normandia franceses. Era el regal del tercer aniversari de la becària, però, òbviament, vam haver de cancel·lar el viatge. 

Un cop el parc va reobrir les seves portes a mitjans de juliol, vam començar a seguir a través de xarxes socials l’experiència d’altres famílies que visitaven el parc i a principis de setembre vam decidir que intentaríem anar-hi coincidint amb el pont del 12 d’octubre.

Ara bé, en tot moment ens rondava la mateixa pregunta pel cap, valdrà la pena visitar Disneyland® París en època de coronavirus? Com suposem que també és un dubte que et sorgirà en el cas que estiguis pensant organitzar un viatge a parc, a continuació, t’explicarem la nostra experiència que, ja et avanço que, ha estat estupenda.

La reobertura de Disneyland® París 2020 

Disneyland® París va tornar a obrir portes el 15 de juliol després de gairebé quatre mesos de tancament, sent la cloenda més prolongada del complex des de la seva inauguració el 1992. A partir d’aquest dia van reobrir Disneyland Park i Walt Disney Studios, així com les botigues i restaurants del complex comercial Disney Village.

També van començar a operar dos dels hotels de parc, el Disney’s Hotel Santa Fe i el Disney’s Newport Bay Club, que són els únics que segueixen oberts a l’espera de la reobertura del Disneyland® Hotel prevista per al 20 de desembre de 2020. 

La resta d’hotels no està previst que tornin a obrir fins a diferents moments del 2021, encara que tot això estarà subjecte a l’evolució de la pandèmia. Tota la informació relacionada amb l’allotjament la trobaràs en aquesta guia d’hotels de Disneyland® París per a totes les butxaques.

Atenent a la situació actual, una de les mesures que ha pres Disney per facilitar les visites és oferir polítiques de canvis i cancel·lació molt flexibles. Així doncs, totes les reserves de paquets d’allotjament + entrades que es fan a través de la seva pàgina web poden ser cancel·lades gratuïtament fins a 7 dies abans de la data del viatge.

disneyland paris 2020 coronavirus

Les mesures de seguretat per visitar Disneyland® París

Aforament limitat

L’aforament dels parcs s’ha limitat al 30% i per controlar-ho és imprescindible tenir una reserva per accedir-hi.

A partir d’ara no és possible comprar entrades amb dates obertes i els usuaris del passi anual també han de reservar, sense cap cost, el dia que volen assistir-hi.

L’únic cas en què no cal reservar és si disposes d’un paquet d’hotel + entrades en un dels hotels Disney o hotels associats, ja que, en aquest cas, tindràs l’entrada garantida a tots dos parcs a tots els dies de la teva estada.

Tampoc s’ha de reservar entrada per als nens menors de 3 anys, ja que accedeixen al parc gratuïtament.

disneyland paris 2020 coronavirus

Reducció d’horaris

Els horaris dels parcs s’han reduït respecte a altres temporades, amb l’objectiu de reduir costos. A més, com que no hi ha espectacles i les cues són més ràpides, els parcs poden visitar-se en menys temps.

Els dies entre setmana Disneyland Park tanca a les 18 hores, dissabte a les 20 hores i diumenge a les 19 hores. L’obertura és a les 9.30 hores.

En canvi, Disney Studios només obre de 11 a 16 hores entre setmana, mentre que els caps de setmana s’allarga de 9.30 a 18 hores. 

El que segueix disponible és l’Extra Magic Time (una hora extra exclusiva al matí a partir de les 8:30 hores) per Disneyland Park, per a hostes d’hotels Disney i per passis anuals Magic Plus i Infinity.

disneyland paris 2020 coronavirus

Mascareta obligatòria

L’ús de màscara és obligatori en tot el complex i en tot moment per als majors d’11 anys, encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. S’ha de dur la mascareta ben col·locada durant tota l’estada al complex, fins i tot en les zones d’aparcament. Estan permeses tot tipus de màscares, quirúrgiques o de tela, sempre que aquestes cobreixin el nas i la boca.

Únicament es permet anar sense màscara en el moment dels àpats. De fet, els cast members del complex estan constantment vigilant que tots els visitants portin la mascareta ben posada, cobrint el nas i la boca, i criden l’atenció si veuen a qualsevol persona retirar-se la mascareta per fer-se una fotografia, per exemple.

Cal pujar a les atraccions amb mascareta? Sí, a totes. 

disneyland paris 2020 coronavirus

Distància de seguretat i mampares a les atraccions

En totes les cues de les atraccions, els restaurants i les botigues s’han col·locat unes marques a terra que indiquen on ha d’estar la persona o el grup familiar esperant. Cal col·locar-se en l’espai que queda lliure i no trepitjar el cartell, com s’indica en el mateix.

Això fa que en algunes atraccions la cua sembli més llarga del que realment és perquè s’ocupa més espai.

A més, també s’han col·locat mampares de separació per evitar el contacte entre files.

disneyland paris 2020 coronavirus
disneyland paris 2020 coronavirus

Dispensadors de gel hidroalcohòlic

En tot el complex s’han col·locat centenars de dispensadors de gel hidroalcohòlic. A les entrades i sortides de les atraccions, restaurants i botigues, però també en altres punts de pas, als banys… Cada deu passos és possible rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

Això sí, a diferència de la nostra experiència a PortAventura, on els treballadors no et deixen accedir a les atraccions o a les botigues si no han vist que t’has posat gel hidroalcohòlic, a Disneyland® París, llevat d’alguns punts concrets, ningú et recorda la necessitat d’anar desinfectant-he les mans, ja que consideren que (òbviament) és responsabilitat de cadascú fer-ho.

A la tercera atracció, la becària (3 anys i mig) ja tenia l’hàbit de demanar-nos que li poséssim gel abans d’entrar i després de sortir, i en alguna ocasió ens ho recriminava si se’ns oblidava. Així que si els nens poden, els adults també.

A les botigues, a més, hi ha molts cartells on s’indica que no toquis els productes si no és necessari i, fins i tot, amb els peluixos, per exemple, pots demanar que te’n proporcionin un que està al magatzem per garantir que no l’ha tocat massa gent.

disneyland paris 2020 coronavirus

Alguns restaurants tancats, però amb els plans de menjars funcionant

Com tot el parc, l’aforament en els restaurants també s’ha limitat i hi ha menys taules de les habituals, ara, el que sorprèn més és que hi ha alguns restaurants que solen estar molt concorreguts que estan tancats.

La majoria dels establiments tancats són petits llocs de carrer, els que oferien bufet o àpats amb personatges, que estan cancel·lats.

Encara que hi hagi menys restaurants dels habituals, els plans de menjars es poden seguir contractant amb normalitat. Cal tenir en compte, però, que els restaurants de buffet s’han reconvertit en establiments amb servei a taula. En aquest altre article podreu trobar tota la informació sobre els restaurants i els plans de menjar de Disneyland® París per a aquest 2020.

Espectacles cancel·lats

Segurament una de les mesures que menys agraden als visitants és que no hi ha espectacles ni desfilades

A l’agost es va estrenar un espectacle del Rei Lleó i n’havia un altre previst per a inicis de setembre, però es van acabar cancel·lant per diversos casos de contagi de COVID entre els actors que hi participaven.

També s’han suspès les cavalcades, però, sense previ avís per evitar aglomeracions, al llarg del dia es poden veure petits desfilades o espectacles breus a l’escenari que hi ha just en un lateral del castell.

disneyland paris 2020 coronavirus
disneyland paris 2020 coronavirus

Sense trobades amb personatges

Personatges pel parc us diria que n’hi ha més que mai. No pots acostar-t’hi, però s’han establert els anomenats “selfie espot” i podreu seguir tenint les tradicionals fotos amb ells. A més, encara que hi hagi certa distància interactuen moltíssim i als més petits se’ls veu entusiasmats. 

Recordeu que en els parcs està prohibit l’ús de pals per selfies, així que us tocarà estirar el braç, ja que els cast members tampoc agafen les càmeres o els mòbils com era habitual per fer-vos fotos.

Cal dir que alguns estan extremadament lluny (a la Cenicienta gairebé ens la vam haver de imaginar), mentre que altres s’acosten bastant a interactuar amb els nens. Això sí, contacte zero.

Tot i que és bonic que els nens puguin abraçar els seus personatges favorits, us asseguro que la màgia de veure’ls no es perd encara que hi hagi distància pel mig. Veure la cara de la becària quan va entrar a la sala on estaven l’Ana i l’Elsa o la seva reacció quan la Minnie li va llançar un petó des d’un balcó, bé van valer el viatge.

Per compensar una mica aquesta situació, en alguns punts de parc s’han afegit els anomenats Magic Shots on els usuaris del Photo Pass poden fer-se una foto amb un efecte o personatge que s’afegeix de forma digital.

disneyland paris 2020 coronavirus
disneyland paris 2020 coronavirus
disneyland paris 2020 coronavirus
disneyland paris 2020 coronavirus

Poques atraccions tancades, però operatives més lentes

Estan obertes pràcticament totes les atraccions dels parcs. Les úniques excepcions són les zones de joc infantils, el pis superior de el Castell, i algunes parts d’Adventure Isle.

També pot ser que trobeu alguna altra atracció tancada per manteniment i millores, però això ja podia passar en altres temporades.

El que heu de tenir en compte és que les operatives són més lentes del que és habitual. Per què? Doncs perquè a les atraccions només deixen pujar persones deel mateix grup o unitat familiar per vehicle o vagoneta o es deixen files buides entre grups. Així doncs, pot ser que una persona que munti sola en una atracció ocupi quatre seients per mantenir la distància amb altres usuaris. Aquesta mesura, necessària, fa que augmentin els temps d’espera en algunes atraccions.

disneyland paris 2020 coronavirus

Fastpass, Single Rider i Baby Switch

El servei Fastpass de cua ràpida que s’oferia als parcs de pagament o de forma gratuïta no està disponible, ja que es necessita utilitzar tot l’espai de cues disponible.

D’altra banda, també estan tancades les cues Single Rider (per a persones que munten soles) perquè no es pot «omplir» buits en les atraccions.

El que sí que es pot seguir utilitzant és el servei Baby Switch. En el cas de viatjar amb nens molt petits que no vulguin o puguin pujar a una atracció, un dels adults pot fer la cua, mentre l’altre espera fora, i en baixar de l’atracció li comenta al personal que vol fer ús del BabySwitch. Li donaran un paper per utilitzar al llarg del dia, perquè l’adult que ha esperat fora pugui muntar en l’atracció sense tornar a fer la cua. Nosaltres hem fet servir aquest servei en diverses atraccions on la becària encara no podia accedir i va molt bé.

disneyland paris 2020 coronavirus

Hotels Disney i els trasllats fins als parcs

En l’actualitat només estan oberts dos hotels Disney, el Santa Fe i el Newport Bay Club i el 20 de desembre està previst que obri portes el Disneyland® Hotel. Una de les mesures de seguretat que s’han pres en els hotels, és que les habitacions no es netegen durant les estades si no és per petició expressa a la recepció. Tenint en compte que solen ser estades curtes, ens sembla una bona mesura perquè ningú toqui les nostres coses amb el risc que això suposaria.

En relació als autobusos llançadora que connecten els hotels amb els parcs aquests segueixen funcionant amb normalitat, tot i que han reduït una mica la freqüència de pas (en comptes de passar cada 5 minuts, passen cada 10-12 minuts). A més, en hores de baixa afluència d’ús, com els migdies, per exemple, un únic autobús fa la ruta entre els dos hotels oberts. És a dir, primer va al Newport i després al Santa Fe. Durant les primeres hores del dia i en el moment de el tancament dels parcs solen anar bastant plens, així que, si no us fa res caminar una mica més, podeu fer el trajecte de 10 minuts caminat i us estalviareu estar tres o quatre minuts en un autobús bastant abarrotat.

Trobareu informació molt més completa sobre diferents opcions d’allotjament per visitar Disneyland® París en aquest article.

alojamiento en Disneyland París

Val la pena visitar Disneyland® París en època de coronavirus?

Si has arribat fins aquí, segurament aquesta és la pregunta que més dubtes et genera. Per a nosaltres el viatge ha valgut molt la pena. 

És cert que es troben a faltar els espectacles i veure els petits abraçant als seus personatges favorits, però la reducció d’aforament fa que es pugui gaudir del parc de forma molt més relaxada i sense les aglomeracions o cues habituals (si heu estat anteriorment en Disneyland® París ja sabreu que sempre hi ha moooolta gent!).

Ara bé, la nostra recomanació és que, si podeu, visiteu el parc entre setmana. Els caps de setmana, tot i que hi ha menys gent del normal, el parc s’omple bastant i les cues de les principals atraccions poden arribar a ser de 45 o 50 minuts perquè les operatives en algunes d’elles són molt lentes.

Nosaltres hi vam ser de dissabte a dilluns i aquest últim dia va ser, sens dubte, el millor de tots. Vam poder muntar-nos en alguna atracció més d’una vegada sense haver de tornar a fer la cua, podies passejar tranquil·lament i fer-te fotos sense desenes de persones passant-per darrere, per exemple.

Si el que us preocupa és si Disneyland® París ha perdut la màgia com a conseqüència de totes les mesures de seguretat, us assegurem que no ha estat així. Fa any i mig vam estar a Magic Kingdom Orlando i havíem visitat Disneyland® París anteriorment i aquesta vegada ha estat la que més hem gaudit. Segurament ha influït el fet que la becària ha estat molt conscient de tot i s’ho ha passat com mai, però hem tornat a casa amb la idea de repetir tan aviat com sigui possible.

disneyland paris 2020 coronavirus

Amb coronavirus o sense coronavirus, veure els petits emocionar-se d’aquesta manera cal aprofitar-ho. Això sí, sempre amb responsabilitat i seguint les recomanacions sanitàries de les autoritats.

És possible que molts considereu que no és just que el preu de les entrades sigui el mateix que en altres temporades, tenint en compte que no hi ha espectacles, que l’horari és més reduït… i probablement tingueu raó, però si busqueu una mica segur que podreu trobar alguna oferta temptadora. En el nostre cas vam reservar un paquet que incloïa un 30% de descompte en allotjament i una targeta regal de 100 €, que ens va servir per pagar un peluix i els menjars que no teníem inclosos en el pla de menjars.

Si esteu planificant la vostra visita a Disneyland® París i teniu algun dubte, podeu deixar-nos un comentari i intentarem ajudar-vos en tot el que sigui possible.

 

Més articles sobre Disneyland® París:

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Com arribar a Efteling

Com arribar a Efteling

Submergir-se al món màgic i encantat del parc temàtic Efteling és una experiència inoblidable per a visitants de totes les edats. Ubicat a Kaatsheuvel, als Països Baixos, aquest parc captiva els seus visitants amb atraccions emocionants, espectacles impressionants i...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Com arribar a Efteling

Com arribar a Efteling

Submergir-se al món màgic i encantat del parc temàtic Efteling és una experiència inoblidable per a visitants de totes les edats. Ubicat a Kaatsheuvel, als Països Baixos, aquest parc captiva els seus visitants amb atraccions emocionants, espectacles impressionants i...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!