Per recórrer tots aquests indrets us recomanem que hi dediquem entre 3 o 4 dies de ruta per gaudir-los tranquil·lament, sobretot si viatgeu en època hivernal, quan hi ha molt poques hores de llum i la climatologia us pot condicionar bastant la conducció.
El llistat de pobles i platges que trobareu a continuació està classificat per l’illa on està ubicat cada un d’ells i resseguint una ruta de nord a sud.
Illa d’Austvågøy
És l’illa amb més recursos turístics i la més visitada, ja que molts viatgers és l’única que xafen. Les localitats amb major interés són Svolvaer i Henningsvær, a part d’alguns punts naturals del seu voltant.
Svolvær
És la capital de Lofoten i la seva localitat més gran. Hi ha gran varietat de museus, restaurants i tota mena d’oci.
El camí per arribar a Svolvær és un dels paisatges més bonics de les illes, competint amb el de Reine, al sud. No és de les poblacions més boniques de les Lofoten, però val la pena fer un tomb pel seu port.
El millor són els seus voltants: el doble pic Svolværgeita, l’illa de Skrova (s’hi pot arribar amb ferry en un trajecte de 30 minuts que va fins a Skutvik) i l’angost Trolldfjord, un fiord molt estret de 2 quilòmetres de longitud.
Kabelvåg
Tot i que avui en dia es diu Kabelvåg, va ser fundat com “Vågan” a principis del segle XII pel rei Øystein Magnusson. Es diu que aquest podria haver estat el primer poble en construir-se al nord de Noruega.
El seu principal atractiu és l’església Vågan Kirke, la catedral de les Lofoten. Amb capacitat per a 1.200 persones, és la segona església de fusta més gran de tot Noruega. Molt a prop de la plaça principal hi ha el museu Storvågan, on s’hi pot descobrir la història de les Lofoten.
Henningsvær
A 23 km al sud d’Svolvær, a Henningsvær se la coneix com la Venècia del nord, ja que està formada per petites illes separades per canals.
Pels seus carrers s’hi poden veure tradicionals cases de fusta i modernes galeries d’art i cafeteries. És el punt més bohemi de les illes Lofoten.
A l’estiu és un molt bon punt de partida per fer escalada i excursions en vaixell.
Illa de Vestvågøy
Aquesta illa té tres grans atractius pels viatgers: el preciós port pesquer d’Stamsund; el Museu Lofort, que és l’edifici viking més gran del món; i Eggum, un paratge ideal per anar amb bicicleta.
Stamsund
És un dels pobles més grans de Lofoten. La seva economia se sustenta principalment en l’empresa processadora de peix que hi ha al poble. Stamsund també té una rica vida cultural entre la qual destaca el seu teatre contemporani i el festival internacional de teatre en què es reuneixen artistes de tot el món.
Bøstad
Ubicat a mig camí entre Storfjord i Eggum, el més destacat és el Lofotr Vikingmuseum. Es tracta d’una gegantina casa allargada de 83 metres de longitud que és la rèplica de l’edifici viking més gran descobert a Escandinàvia. En el seu interior s’hi reproduiex a la perfecció l’atmosfera de l’època. El preu de l’entrada és de 170 kr. En aquest article us expliquem la nostra experiència visitant el Museu Viking de les illes Lofoten.
Ben a prop, a Eggum, hi ha un dels millors punts de les illes des d’on gaudir del sol de mitjanit amb vistes a prats, llacs i enormes muntanyes.
Valberg
El principal atractiu és visitar la seva església de fusta i el cementiri adjacent. Data de l’any 1888.
Platges a Vestvågøy
Unstad
És el punt de major concentració de surfistes durant tot l’any, per això se la coneix com la platja dels surfistes. Des de la platja es pot fer un trekking fins a Eggum.
S’hi pot arribar amb cotxe.
Uttakleiv
Se la considera la platja més romàntica de Noruega, ja que hi ha cors fets amb roques i als fotògrafs els hi encanta. A l’estiu és habitual que la gent hi acampi.
És un bon punt per veure aurores boreals i s’hi pot arribar amb cotxe.
Haukland
En diverses ocasions se l’ha catalogat com la platja més bonica de Noruega i és una de les preferides dels turistes, sobretot durant els mesos d’estiu.
Si les condicions climatològiques són bones, es pot anar caminant fins a la platja d’Uttakleiv per un camí que va bordejant la costa o pujar fins al pic de la muntanya Mannen, des d’on es tenen unes vistes espectaculars de la costa.
És un bon punt per veure aurores boreals i s’hi pot arribar amb cotxe.
Illa de Flakstadøy
Els punts més destacats de l’illa són el poble pesquer de Nusfjord i el de Ramberg, amb una preciosa platja.
Nusfjord
Nusfjord és el poble de pescadors més conegut de l’illa de Flakstadøy. És un dels punts més autèntics de l’illa, gràcies a la seva filera de casetes de fusta de colors. Per arribar-hi es travessen indrets molt fotogènics, com el llac Storvatnet.
Ramberg
Un dels punts més destacats del municipi de Ramberg és la Flakstad Kirke i el seu cementiri proper, que bé mereixen una parada. L’església de fusta de color ocre data de l’any 1780.
La ubicació de la seva torre amb forma de ceba, al mig, és un tret distintiu de diverses esglésies construïdes en aquell període. El seu interior és atractiu, amb dues llums d’aranya barroques i retaule i púlpit pintats per l’alemany Gottfried Ezekiel.
També en destaca la seva preciosa platja, Skagsanden, molt practicable, sobretot a l’estiu, tot i la seva latitud.
Sund
Sund és un dels pobles pesquers més antics de Lofoten. Situat al sud de Flakstadøy. De tot just 100 habitants. Es troba construït al voltant del port on segueixen arribant embarcacions diàriament. A Sund pots practicar activitats de pesca per un dia o gaudir de la rica fauna d’aus.
Platges a Flakstadøy
Storsandnes
Aquesta platja està bastant més aïllada, però és un bon punt per fotografiar aurores tranquilament.
S’hi pot arribar amb cotxe.
Illa de Moskenesøy
Aquesta és possiblement l’illa més bonica de tot l’arxipèlag. Imprescindibles són Reine, Hamnøy, Moskenes (per ser el port d’arribada i sortida dels ferrys de Bodø, però per res més) i Â.
Reine
Als anys 70 va ser catalogat com el poble més bonic de tota Noruega. Reine està ubicat sobre l’imponent pic Reinebringen. A l’estiu s’hi pot accedir a través d’un camí d’escales que s’hi ha construït, encara que es força perillós i durant els últims anys diversos turistes han perdut la vida fent l’ascens.
Amb només 400 habitants, és un dels punts de l’illa que més turistes rep, uns visitants que volen admirar les seves cases de colors i un entorn natural impressionant, rodejat per un llac i diverses muntanyes que semblen voler tocar el cel.
Sakrisoy
Les seves casetes tradicionals de color groc, són un dels altres punts més fotogènics de les illes.
Hamnøy
Situat a l’illa de Moskenesøy, és el poble més icònic i fotografiat. La fotografia més representativa és la que es fa des del pont que va de Hamnoy a Toppoya i en què apareixen unes Rorbuers (antigues cabanes de pescadors a peu de roca) reconvertides en luxosos allotjaments on passarem una nit.
Hamnoy està només a 1 quilòmetre de Reine i, actualment, estan units per un pont, però abans calia recórrer aquests pocs metres en ferri.
Â
Ubicat a l’illa de Moskenes, és el poble més al sud de la carretera E10 i també el poble amb el nom més curt del món. La  és l’última lletra de l’alfabet noruec.
Hi viuen poc més d’un centenar d’habitants i moltes de les seves cases estan destinades a l’allotjament turístic, tot i això, atrau nombrosos visitants al llarg de l’any.
Moltes altres poblacions destaquen pel seu emplaçament natural, però aquí també té molt d’interès el seu centre històric, un autèntic museu a l’aire lliure amb edificis del segle XIX. De fet, molts d’aquests edificis formen part del Museu del Poble Pesquer de Noruega (Norsk Fiskevær Museum), que es pot visitar gratuïtament o amb un grup guiat per 100 kr.
Platges a Moskenesøy
Skagsanden
Des de Reine, aquesta és una de les platges més properes on observar aurores amb unes condicions molt òptimes. Durant el dia també està freqüentada per surfistes.
S’hi pot arribar amb cotxe.
Altres platges
Kvalvika, Bunes i Horseid
A aquestes platges només s’hi pot arribar caminant o amb ferry, així que durant els mesos d’hivern és complicat accedir-hi. De fet, no és gaire recomanable anar-hi.
Has estat a les illes Lofoten? Quin és el teu poble preferit?
Més articles sobre el viatge a Tromsø i a les Illes Lofoten:
- Com anar de l’aeroport de Tromsø al centre de la ciutat
- Les millors excursions i activitats per fer a Tromsø amb nens
- Excursió en trineu de gossos a Tromso amb nens
- Visitar una granja de rens a Tromsø
- 3 dies a Tromsø amb nens. Viatge a la capital àrtica de Noruega a l’hivern
- Què veure i què fer a Tromsø, la capital de la Lapònia noruega
- Com anar de Tromsø a les illes Lofoten
- Guia completa per organitzar un viatge a les illes Lofoten
- Visitar el Museu Viking de les Illes Lofoten
- On veure i com fotografiar aurores boreals. Trucs per a principiants
- Assegurança mèdica per viatjar a Noruega
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments