Excursió en trineu de gossos a Tromso amb nens

by | Última actualització oct. 21, 2024

Viatjar a Tromso durant l’hivern té certes limitacions a l’hora de planificar activitats. La climatologia, però, sobretot, les poques hores de llum condicionen bastant el viatge. Ara bé, també és un moment fantàstic per fer una activitat estrella impossible de fer en una altra època de l’any: un recorregut amb trineu de gossos per la neu.

Feia molts anys que havia llegit sobre aquesta experiència que s’ofereix habitualment durant els mesos hivernals a la zona nord de països com Noruega, Finlàndia o el Canadà, per exemple. Viatjant a Tromso amb una nena i a l’hivern, tenint en compte com li agraden a la becària els gossos, no ens ho podíem perdre. 

De la mateixa manera, tampoc ens vam voler perdre l’oportunitat de visitar una granja sami on crien rens i fer una passejada amb un trineu.

Quant costa fer una excursió amb trineu de gossos?

Des de bon principi, quan vaig començar a buscar empreses que oferien una excursió des de Tromso per fer un recorregut amb trineu de gossos huskies, me’n vaig adonar que no seria una experiència barata. Al contrari, seria un capritx bastant car.

És cert que hi ha diferents modalitats de sortides, en què varia la durada i el que s’ofereix. Ara bé, la més habitual, que dura unes 4 hores i inclou un passeig en trineu d’una hora, la visita al camp on hi ha tots els gossos i un àpat, acostuma a estar al voltant de les 2.000 kr per persona (uns 200 €).

Fer l’excursió amb trineu de gossos amb nens petits. És possible?

A l’hora de decidir amb quina empresa faríem el recorregut amb trineu de gossos a Tromso no vaig tenir massa on triar, ja que únicament en vaig localitzar una que acceptés menors de 5 anys.

Això em va fer dubtar sobre la idoneïtat de fer aquesta activitat amb la becària, que només tenia 2 anys i mig en el moment del viatge. Vaig fer la consulta a l’oficina de turisme de Tromso i també a la mateixa empresa i a tots dos llocs em van comentar que la becària podia fer el recorregut perfectament. 

A dia d’avui, viscuda l’experiència, us asseguro que no hi ha cap problema per fer-ho amb nens menors de 5 anys. No ho intenteu amb nens de mesos, però crec que a partir de l’any i mig poden passar-ho molt bé.

trineu de gossos a Tromso

Fem la reserva amb antelació amb Tromsø Villmarksenter

Com comentava, no vaig poder escollir entre diferents empreses ni preus, ja que Tromsø Villmarksenter va ser l’única que no em posava cap problema per fer el passeig amb trineu de gossos huskies amb la becària.

També us he de dir, que va ser una de les opcions més econòmiques que vaig localitzar, així que perfecte. 

La reserva de l’excursió la vam fer a través de Getyourguide, que és on vaig trobar el preu més barat i on s’oferia l’opció de pagar directament amb euros (cosa que estalvia una possible comissió pel canvi de moneda).

Havia llegit a molts llocs que és habitual que aquests tours estiguin plens, així que ens vam haver d’arriscar a reservar-lo sense saber quin temps ens trobaríem. Encara que nevi, acostumen a fer les excursions igualment. Únicament les cancelen en el cas que la previsió meteorològica sigui molt dolenta, però aquesta decisió no la prenen fins unes hores abans.

Per sort, a nosaltres ens va fer un dia espectacular i el grup era bastant petit. És important que si hi aneu en cap de setmana o temporada alta (tipus vacances nadalenques) reserveu aviat per no quedar-vos sense plaça.

Puc fer de musher?

A l’hora de reservar l’excursió de trineu de gossos a Tromso teniu dues opcions:

Viatjant amb la becària nosaltres no podíem optar a conduir nosaltres, ja que, per seguretat, no deixen que un nen vagi en una trineu dirigit per algú no professional. 

Ara bé, si viatgeu sols, amb amics o parella i us ve de gust provar-ho, podeu optar per fer de mushers durant una estona. En aquest cas, abans de començar el recorregut us explicaran com fer-ho i us donaran unes indicacions de seguretat.

Si sou dos i els dos voleu provar l’experiència de la conducció, podreu canviar de posició a mig recorregut, quan es fa una parada perquè els gossos descansin. Si aneu sols, el més possible és que us assignin de parella a una persona que estigui sola com vosaltres i també podreu provar les dues opcions: de conductor i de passejat.

trineu de gossos a Tromso

La nostra experiència amb el trineu de gossos

Us avanço que aquesta activitat va ser una de les millors coses que vam fer a Tromso. Ens va semblar espectacular i la becària va gaudir moltíssim.

L’excursió es pot fer de dia o bé de nit (només adults), tenint l’oportunitat de veure aurores boreals des del camp. Sincerament, per molt espectaculars que puguin ser les aurores, us recomano fer el recorregut de dia.

Les vistes de les muntanyes de Tromso són impressionants i val moltíssim la pena veure de l’entorn natural que et rodeja en aquell moment. De nit és impossible gaudir de tot aquest espectacle natural.

L’excursió comença al centre de Tromso, just davant de l’Hotel Radisson Blue, on et recull un autobús que et porta fins a l’illa de Kvaløya, a uns 25-30 minuts de distància. Allí Tromsø Villmarksenter hi té ubicada la seu, on t’esperen més de 300 huskies!

Només arribar passes a l’edifici que ells anomenen recepció. Allí et deixen roba especial d’abric si no vas suficientment preparat. A nosaltres no ens va caler, però hi havia gent que anava amb texans i bambes de lona!

A continuació, et dirigeixes a la zona on esperen els trineus per fer el recorregut. Us diria que esperen pacientment, però no és així, ja que els gossos estan molt excitats per començar a córrer i et reben entre salts, lladrucs i estirades de trineu.

Durant una hora, aproximadament, es fa un circuit per una explanada que hi ha a l’illa de Kvaløya. Els paisatges són impressionants! 

Per tal de no passar fred, qui va assegut al trineu va cobert amb una manta. En el cas de la becària, ens van deixar una mena de sac tèrmic. Tot i l’emoció per anar amb trineu, anava tan cómoda i calentona que es va acabar adormint…!

Després de la ruta amb el trineu de gossos

Un cop finalitzada la ruta amb el trineu et porten a la zona on hi ha els cadells més joves, que es moren de ganes de jugar amb tu, i després et donen llibertat per moure’t per tot l’espai, que ells anomenen pati, on hi ha tots els gossos. Anàvem amb mil ulls perquè patíem una mica per la integritat de la becària, ja que n’hi havia que eren realment grans, però va ser un patiment en va. La gran majoria de gossos amb els que vam interactuar eren molt dòcils i ens van fer petons a tort i a dret. La becària només reia i anava cridant “em fan besitos!”.

Al cap d’una estona, quan un té fred o es cansa d’estar amb els gossos, es pot refugiar a l’interior d’una casa tradicional lapona. A la vora del foc, t’ofereixen cafè i te i també una sopa anomenada bidos. Es tracta d’un plat tradicional sami fet amb carn de ren. Estava espectacularment bona! 

Prèviament, es pot sol·licitar un dinar vegetarià. Ara bé, en el nostre grup hi havia dues persones que havien demanat el plat vegetarià, però, en sentir l’olor i veure la bona fila que feia, una d’elles va dir “per un dia no passa res si no sóc vegetarià, me’n poseu un plat?”. Crec que és la millor definició perquè us imagineu com n’estava de bona.

Després d’un contundent tros de pastís de xocolata, vam tornar a sortir a jugar una estona amb els gossos per, finalment, després de 3 hores d’haver arribat al camp retornar amb autobús cap a Tromso.

Val la pena o no?

Si heu llegit tot el text que precedeix a aquesta pregunta, haureu deduit quina és la resposta a aquesta pregunta.

Sense cap mena de dubte us diria que és una experiència fantàstica per fer si esteu de viatge a Tromso. Molt cara, efectivament, però el seu preu està en la línia del que costa tot plegat a Noruega i no oblidem que estem parlant d’un dels països més cars del món. Així doncs, si voleu viure una experiència d’aquest tipus no us quedarà cap altre remei que passar per caixa.

Us torno a compartir l’enllaç on vaig fer la nostra reserva per fer aquesta excursió amb Tromsø Villmarksenter.

Us animaríeu a fer una passejada amb trineu de gossos huskies?

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Guia completa per organitzar un viatge a les illes Lofoten

Guia completa per organitzar un viatge a les illes Lofoten

Esteu planificant un viatge a les illes Lofoten? Quan vam començar a dir als nostres coneguts que marxàvem a fer una ruta en cotxe per les illes Lofoten molts ens van demanar que els hi marquèssim al mapa on estaven. Si sou dels que no sabeu on són i heu arribat a...

Què veure a Tromso, la capital de la Lapònia noruega

Què veure a Tromso, la capital de la Lapònia noruega

Coneguda com la capital de la Lapònia noruega o capital de l’Àrtic, Tromso és la ciutat més gran del nord de Noruega.  Ubicada a 350 quilòmetres al nord del Cercle Polàr Àrtic, cada any atrau a milers de turistes que volen contemplar les fantàstiques aurores boreals,...

Com anar de l’aeroport de Tromsø al centre de la ciutat

Com anar de l’aeroport de Tromsø al centre de la ciutat

Tromsø s’està convertint en un de les destinacions més populars de Noruega gràcies a que la seva ubicació i el seu clima fan que sigui un dels indrets del món on més possibilitats hi ha de contemplar aurores boreals. Per aquest motiu, t’expliquem detalladament totes...

Publicitat


 



Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Guia completa per organitzar un viatge a les illes Lofoten

Guia completa per organitzar un viatge a les illes Lofoten

Esteu planificant un viatge a les illes Lofoten? Quan vam començar a dir als nostres coneguts que marxàvem a fer una ruta en cotxe per les illes Lofoten molts ens van demanar que els hi marquèssim al mapa on estaven. Si sou dels que no sabeu on són i heu arribat a...

Què veure a Tromso, la capital de la Lapònia noruega

Què veure a Tromso, la capital de la Lapònia noruega

Coneguda com la capital de la Lapònia noruega o capital de l’Àrtic, Tromso és la ciutat més gran del nord de Noruega.  Ubicada a 350 quilòmetres al nord del Cercle Polàr Àrtic, cada any atrau a milers de turistes que volen contemplar les fantàstiques aurores boreals,...

Com anar de l’aeroport de Tromsø al centre de la ciutat

Com anar de l’aeroport de Tromsø al centre de la ciutat

Tromsø s’està convertint en un de les destinacions més populars de Noruega gràcies a que la seva ubicació i el seu clima fan que sigui un dels indrets del món on més possibilitats hi ha de contemplar aurores boreals. Per aquest motiu, t’expliquem detalladament totes...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *