fbpx

La nostra experiència a Naturlàndia, el parc d’aventures més gran d’Andorra

by | 2 maig 2021

Durant la nostra escapada estival a Andorra, vam aprofitar un dels dies per visitar Naturlàndia, un parc d’aventures ubicat a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Les entrades no són barates i entendre com està distribuït sense conèixer-lo pot ser una mica complicat, així que, en base a la nostra experiència visitant Naturlàndia l’estiu del 2020, us explicarem tot el que heu de saber abans de visitar aquest parc d’aventures d’Andorra. 

Com arribar a Naturlandia

Naturlàndia està ubicat a la parròquia de Sant Julià de Lòria i des d’aquesta població hi ha nombroses indicacions que marquen el camí cap al parc d’aventures. Concretament, cal circular per la carretera de La Rabassa. Al km 8 hi ha la cota 1600 i al km 16 la 2000. No té pèrdua.

Ara bé, tingueu en compte que és una carretera de muntanyar amb força corbes per on no es pot córrer, així que si teniu alguna activitat reservada en un horari específic sortiu amb temps, ja que també és habitual trobar trànsit entre Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella.

Si hi viatgeu a l’hivern, no heu d’oblidar que a Andorra de l’1 de novembre fins al 15 de maig és obligatori circular amb cadenes o pneumàtics que estiguin preparats per a la neu i el gel. 

Finalment, si no disposeu de vehicle privat i voleu accedir a Naturlàndia amb transport públic, hi ha una línia d’autobús, el Quart Bus, que connecta Sant Julià de Lòria amb el parc. Podeu consultar l’horari aquí.

entrades Naturlandia

Dates d’obertura, horaris i preus de Naturlàndia

Naturlàndia classifica els seus dies d’obertura en base a tres temporades: alta, mitja i baixa. En funció d’això, els horaris varien al llarg de l’any, de manera que el millor és consultar l’horari a la web oficial i les activitats que estaran en funcionament el dia que vulguis anar-hi, ja que tot això pot variar en funció de l’època de l’any.

Òbviament, durant els mesos d’hivern el parc té obertes les pistes d’esquí de fons i ofereix diferents activitats relacionades amb la neu, així com el lloguer de material d’esquí, raquetes de neu i trineus, mentre que durant els mesos d’estiu ofereix un altre tipus d’activitats més encarades als petits de la casa com, per exemple, els passejos amb ponis.

Les tarifes també varien en funció de la temporada i de si es vol visitar Naturlàndia a l’hivern o a l’estiu. Les entrades poden anar des dels 28 fins als 35 € pels adults. De tota manera, el més recomanable és consultar els preus a la pàgina web oficial.

Quina entrada de Naturlàndia he de comprar

Per accedir a Naturlàndia hi ha diferents tipus d’entrada. A continuació, us explicarem cada una d’elles perquè pugueu valorar quina és la que us convé més.

Entrada única

En aquesta entrada estan incloses totes les activitats, el parc d’animals i una baixada amb el Tobotronc. Permet repetir les activitats totes les vegades que es vulgui a excepció del Tobotronc. Es pot comprar online, però caldrà passar igualment per les taquilles del parc perquè ens col·loquin la polsera identificativa i perquè ens assignin una hora de baixada amb el Tobotronc, ja que cal tenir l’hora reservada per accedir-hi.

  • Preu (en temporada alta): 35 € els adults (a partir de 13 anys), 30 € els nens de 7 a 13 anys i 25 € els nens de 3 a 7 anys. 
  • Preu (en temporada mitja): 30 € els adults (a partir de 13 anys), 25 € els nens de 7 a 13 anys i 20 € els nens de 3 a 7 anys.
naturlandia parc d'animals

Entrada pel parc dels animals

Aquesta entrada únicament dóna accés al parc dels animals i a la granja. No permet fer cap activitat. En el cas de visitar Naturlàndia amb menors de 3 anys és l’entrada més recomanable, ja que no es permet fer cap activitat als menors de 3 anys, independentment de l’alçada que facin.

  • Preu: 14 € els adults (a partir de 13 anys) i 10 € els nens de 3 a 13 anys. 

Heu de tenir en compte que, ara mateix, el futur del parc dels animals és incert, ja que la direcció del centre està plantejant traslladar els ossos, els llops i els linxs i deixar en llibertat per la zona a tots els animals no depredadors que hi ha al parc. Tan de bo aquesta idea acabi reexint!

Entrada al Tobotronc

Si l’únic que voleu fer a Naturlàndia és baixar pel Tobotronc, o bé teniu l’entrada única i us ve de gust fer més d’una baixada, podeu comprar una entrada que dóna accés a un descens amb el Tobotronc. La reserva d’aquesta entrada, que inclou una hora assignada, únicament es pot fer online. 

Tingueu en compte que per accedir al Tobotronc els menors de 14 anys han d’anar acompanyats d’un adult major de 18 i que per pujar-hi és requisit indispensable fer més de 120 centímetres d’alçada.

  • Preu: 15 € els adults (a partir de 13 anys) i 10 € els menors de 14 anys. 

Entrada gratuïta pels socis del Club Super3

El mes de febrer de 2020, Naturlàndia va anunciar que l’entrada única i el forfet d’esquí de fons serien gratuïts per als socis del Club Super3, gràcies a un acord que havien arribat amb el club. Així que si els vostres fills tenen el carnet del Club Super3, aprofiteu-ho i mostreu-los a les taquilles, ja que l’oferta no és vàlida per a les entrades comprades en línia, ni tampoc es pot acumular a una altra oferta.

Com es visita Naturlàndia?

Cota 2000 de Naturlàndia

El parc d’aventures Naturlàndia es divideix en dos espais, la cota 2000 i la cota 1600 i per anar d’una a l’altra cal fer-ho per carretera amb cotxe, ja que hi ha 8 km de distància entre elles. Però, és millor començar per la cota 2000 o per la cota 1600? A continuació, us n’expliquem tots els detalls en base a la nostra experiència.

A la cota 2000 s’hi ubica el parc d’animals i també la gran majoria d’activitats per a nens menors de 7 anys. De fet, a la cota 1600 únicament hi ha un parell d’activitats que poden fer els infants més petits de 7 anys. Així doncs, creiem que si viatgeu amb infants relativament petits és millor començar per la cota més elevada, així estaran menys cansats, i després de dinar, per exemple, anar cap a la cota 2000 i passar l’estona amb ells a la zona que hi ha de gronxadors mentre els adults aprofiteu per torns per pujar al Tobotronc, llençar-vos per la tirolina o superar els diferents nivells de l’sky trail. Això és el que vam fer nosaltres.

Andorra naturlandia amb nens
Andorra naturlandia amb nens
naturlandia parc d'animals
naturlandia parc d'animals
Llits elàstics, passeig amb poni, minitubby, pintacares, el parc dels animals i la granja… Si teniu un nen major de 3 anys us garantim que s’ho passarà pipa (no es permet fer cap activitat als menors de 3 anys, independentment de l’alçada que facin, únicament poden entrar al parc dels animals). Ens va costar Déu i ajuda convèncer a la becària que havíem de marxar d’allí…
naturlandia parc d'animals
naturlandia parc d'animals
naturlandia parc d'animals
Naturlandia amb nens
Abans de marxar vam aprofitar per dinar al restaurant La Borda. Tenint en compte que únicament hi ha aquest establiment i un altre d’exterior, La Cervesera, on ofereixen carn a la brasa, amb la qual cosa podrien cobrar-te el que volguessin, la relació qualitat preu ens va semblar força bona.
restaurant La Borda menjar a naturlandia
restaurant La Borda menjar a naturlandia
restaurant La Borda menjar a naturlandia

Cota 1600 de Naturlàndia

Com comentàvem, a la cota 1600 la majòria d’activitats estan destinades a nens majors de 7 anys. Els grans atractius d’aquesta zona, a part de les vistes sobre la vall on hi ha Andorra la Vella, són els dos sky trails, un per adults i un altre per a nens i els circuits de buggies. Un d’aquests circuits és apte per a menors de qualsevol edat, sempre que vagin acompanyats d’algú major de 18 anys. La becària s’ho va passar pipa conduint el buggy i va voler repetir!

En aquesta zona, és on hi ha el Tobotronc (a continuació us explicarem com funciona) i també un restaurant, El Foc, i una cafeteria.

Andorra naturlandia amb nens

Com funciona el Tobotronc

Sense cap mena de dubte, el Tobotronc és l’atracció més popular de Naturlàndia. Es tracta d’un tobogan de natura, el més llarg del món, amb un recorregut de 5,3 km. 

Per pujar-hi has de tenir hora reservada. L’hora pots escollir-la quan compres l’entrada pel Tobotronc, si és que únicament vols anar a Naturlàndia per pujar a aquesta atracció, o bé reservar-la a les taquilles a primera hora quan arribes al parc.

Quan arriba l’hora que tens assignada, has de dirigir-te a la sortida del Tobotronc, a la cota 1600, i allí t’asseus al trineu que comença a pujar fins a la cota 2000. El trajecte de pujada són uns 12-15 minuts i és entretingut veure com van baixar altres trineus pel circuit i contemplant el paisatge. Un cop arribat a la cota 2000, et donen un parell d’indicacions de seguretat sobre com funcionen els comandaments del trineu per accelerar i frenar. També et demanen que deixis una distància prudencial amb el trineu del davant i que no vagis massa lent per no provocar una col·lisió amb el del darrere i… AVALL!

És una experiència molt xula i divertida. Un cop li agafes el truc a frenar i accelerar a les corbes, et vas envalentonant i accelerant cada cop més. La baixada és llarga i molt xalada! Ens hauria encantat tenir l’oportunitat de poder repetir, però si vols fer una segona baixada has de tornar a pagar…

A cada trineu només hi pot anar assegut un adult acompanyat d’un menor. Els nens amb una alçada menor als 120 centímetres no poden pujar al tobotronc i fins als 13 anys és obligatori que vagin acompanyats d’un adult.

És important tenir en compte que el Tobotron no fa d’enllaç entre els sectors de la cota 1600 a la cota 2000. El desplaçament es fa només per carretera i per pujar al Tobotronc heu d’estar a la cota 1600, on té la sortida i l’arribada.

Està prohibit fer fotos o vídeos durant el recorregut, així que, sentint-ho molt no us en podem mostrar cap.

Val la pena visitar Naturlàndia?

Si heu arribat fins aquí i encara no esteu convençuts del tot sobre si visitar o no Naturlàndia, us diré que, en base a la nostra experiència, ens sembla una proposta molt xula si es viatja a Andorra amb nens que tenen més de tres anys.

Si són més petits, considero que no us val la pena pagar el preu de l’entrada que permet només l’accés al Parc dels Animals, però si ja han complert els tres anys, podeu passar un dia molt entretingut.

naturlandia parc d'animals
naturlandia parc d'animals
La becària no és una nena gaire valenta i no va voler pujar a algunes atraccions com el minitubby o a l’Airtrekkids, on es pot accedir a partir del metre d’alçada i fins als 8 anys, però vam amortitzar l’entrada més que de sobres amb les voltes amb buggy, els passeigs amb poni, l’estona a la granja… Va acabar esgotada i satisfeta, el millor indicador de quan una activitat ha triomfat o no.

Coneixeu algun altre parc d’aventures? Alguna recomanació? Us llegim als comentaris!

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Troba el tamarro. Activitat per fer a Andorra amb nens

Troba el tamarro. Activitat per fer a Andorra amb nens

Si esteu planificant un viatge de cap de setmana a Andorra amb nens i esteu inmersos en la recerca d’activitats per fer amb ells al Principat, us recomanem no perdre-us la iniciativa “Troba el tamarro” que ha posat en marxa la Oficina de Turisme d’Andorra. És una...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Troba el tamarro. Activitat per fer a Andorra amb nens

Troba el tamarro. Activitat per fer a Andorra amb nens

Si esteu planificant un viatge de cap de setmana a Andorra amb nens i esteu inmersos en la recerca d’activitats per fer amb ells al Principat, us recomanem no perdre-us la iniciativa “Troba el tamarro” que ha posat en marxa la Oficina de Turisme d’Andorra. És una...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!