El Karst de Moràvia és una de les zones càrstiques més importants d’Europa Central, una reserva natural protegida ubicada a uns 35 km al nord de la ciutat de Brno.
L’àrea ocupa al voltant d’uns 92 km2 i compta amb centenars de coves i congostos, encara que no tots són visitables. Per aquest motiu, en aquest article t’explicarem tot el que has de saber per visitar el Karst de Moràvia pel teu compte.
Com arribar al Karst de Moravia
La forma més ràpida i còmoda d’arribar al Karst de Moravia és amb cotxe des de Brno. Hi ha algunes línies de transport públic que arriben fins a la zona, però les combinacions no són senzilles, així que el millor és moure’s amb vehicle propi o de lloguer.
On allotjar-se per visitar el Karst de Moravia
A prop de la zona de pàrquing on cal deixar el cotxe per accedir al Karst de Moràvia hi ha diversos allotjaments amb bona relació qualitat/preu a la població de Blansko, com ara l’Hotel Machoca o la Penzion U Golema Blansko.
Ara bé, en el nostre cas, abans de visitar el Karst de Moràvia vam estar dormint a la ciutat de Brno, que és molt a prop de la reserva natural. Ens vam allotjar al Best Western Premier Hotel International Brno. És a dos minuts del carrer principal i davant del castell de Spilberk, a més té bones connexions amb les línies de transport públic. Les habitacions són molt àmplies i el bufet d’esmorzar és espectacular. També cal destacar que disposa de pàrquing propi, punt força important si es viatja amb cotxe.
Què visitar al Karst de Moràvia
Les coves Punkva
Un dels grans atractius del Karst de Moràvia són les coves Punkva, una xarxa de coves de pedra calcària formades fa més de 350 milions d’anys per l’efecte corrosiu de les aigües subterrànies.
Dels dotze quilòmetres d’aquesta cova només tres estan oberts al públic. A través de passadissos i escales es recorren diverses galeries que acaben desembocant a la part baixa de l’abisme de Machoca. Un cop arribats a la part més baixa, per sortir de les coves cal navegar amb unes petites llanxes pel riu Punkva.
Per tot això són les coves més visitades de la regió, per la qual cosa és molt recomanable reservar l’entrada, especialment si es volen visitar en època estival. Únicament es pot accedir a les coves amb una visita guiada (cal reservar dia i hora) que són sempre en txec i duren una hora, aproximadament. Als visitants estrangers se’ls facilita documentació en anglès (no està disponible en espanyol) per poder seguir les explicacions.
Si t’animes a visitar les coves has de tenir en compte que la temperatura al seu interior poques vegades puja dels 5-8 graus, així que el millor és que vagis ben abrigat.
L’abisme de Machoca
Un altre dels grans atractius de la visita al Karst de Moràvia és l’abisme de Machoca, un congost de més de 138 metres de profunditat, el més gran d’aquest tipus a la República Txeca i Europa Central.
El lloc és espectacular, especialment des del mirador Lower Bridge on es pot contemplar de lluny les persones que visiten les coves i que semblen petites formigues per la gran distància.
El tren i el telefèric per visitar el Karst de Moràvia
La circulació de vehicles privats està restringida al Karst de Moràvia, així que cal deixar el cotxe aparcat a diverses zones habilitades que hi ha a prop del centre de visitants de la regió.
Un cop allà hi ha diverses opcions per arribar fins a les coves Punkva i els miradors de l’abisme de Machoca:
- Es pot optar per recórrer a peu els aproximadament dos quilòmetres que separen el centre de visitants de les coves Punkva. La pujada és una mica pronunciada.
- Al centre de visitants es venen els tiquets d’un tren turístic que cobreix la distància des d’allà fins a les coves. Aquí també s’hi venen els tiquets del telefèric que permet pujar fins als miradors de l’abisme de Machoca.
- Hi ha la possibilitat de comprar tiquets només per al tren, només per al telefèric o un combinat per a tots dos transports. L’estació del telefèric és a un minut a peu de l’entrada de les coves Punkva.
Codi ètic. Blogtrip.
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència després de participar en un blogtrip, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments