T’imagines un lloc on puguis jugar a Lego sense parar i sense que se t’acabin mai les peces? Doncs aquest lloc existeix! Es diu Lego House i és a Billund, Dinamarca, a la mateixa localitat que el famós parc d’atraccions Legoland.
Lego House és un espai educatiu i d’activitats dedicat exclusivament als famosos blocs de construcció. En definitiva, un lloc per jugar i exercitar la nostra imaginació sense parar.
T’avanço que la nostra experiència Lego House ha estat una passada. No té res a veure amb el parc d’atraccions Legoland, que també és a Billund, són dos llocs completament diferents. A Legoland hi ha alguns espais on es pot jugar amb peces, però són pocs i solen estar a les zones on es fan les cues de les atraccions, així que no els pots dedicar molt de temps. A Lego House, en canvi, jugaràs a Lego durant hores i hores. T’ho expliquem!
Dates d’obertura i horari de Lego House
Lego House està obert durant tot l’any, encara que en alguns moments de menor afluència sol tancar alguns dies entre setmana. Així que el millor és consultar el calendari oficial d’obertura per comprovar si l’espai estarà obert el dia que volem visitar-lo.
Pel que fa als horaris, Lego House sempre obre a les 10 del matí, però l’hora de tancament varia. Hi ha dies que està obert fins a les 16 hores, altres fins a les 17 hores, les 18 hores i altres fins a les 19 hores. Els espais comuns com ara la botiga o els parcs que hi ha al terrat de l’edifici estan oberts fins una hora després del tancament.
No t’oblidis de l’assegurança de viatges
Per viatjar a Dinamarca, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències.
Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.
Entrades per Lego House Dinamarca
Les entrades per visitar Lego House es poden comprar a taquilla o bé online, on s’ofereixen a millor preu.
Fins als 2 anys els nens entren de franc, però a partir dels 2 anys el preu és el mateix per a nens i adults. El preu de l’entrada varia en funció del dia que es vol visitar Lego House, anant de les 199 DKK fins a les 299 DKK, entre uns 30 i 40 € (aquest és el preu si es compra online, a taquilla solen ser unes 50 DKK més).
També s’ofereixen entrades a preu reduït per entrar a partir de les 15 hores, però aquest tipus de tiquet només es pot comprar online. Sincerament, encara que sigui més barat, és una opció que no et recomano, ja que necessitaràs més temps per poder gaudir de tot l’espai.
L’únic lloc on es poden comprar les entrades online és a la pàgina web oficial.
Com és visitar Lego House
Visitar Lego House és tot un espectacle. L’interior de l’edifici, que representa que són 21 peces gegants de Lego, està dividit en diferents zones basades en els colors primaris dels brics: groc, blau, vermell i verd.
Cadascuna d’aquestes zones està dedicada al desenvolupament d’una capacitat i, a més, també es pot visitar la Masterpiece Gallery, el Museu Oficial de Lego al soterrani i l’Arbre de la Creativitat.
Abans d’entrar, heu de passar el codi QR de la vostra entrada per una màquina que us donarà la benvinguda amb el vostre nom i cognoms i us imprimirà una polsera que haureu de portar durant tot el dia. Aquesta polsera us permet entrar i sortir, obrir i tancar les taquilles i també activar les màquines i càmeres que hi ha per tot l’edifici que registren fotografies i vídeos de la vostra visita. No la perdeu! Tot el material es pot descarregar gratuïtament des d’aquesta pàgina web durant els 29 dies següents a la visita.
Entrem a Lego House?
Tree of Creativity
Un cop has passat els torns d’entrada, el primer que trobes és Tree of Creativity o Arbre de la Creativitat. Es tracta d’un arbre gegant que va des de la planta baixa fins a la planta superior i representa els orígens i l’evolució de la joguina, començant per les arrels que simbolitzen la fusta de les primeres peces de Lego. A mesura que vas pujant les escales, sobre les branques es poden contemplar diferents diorames que van canviant periòdicament.
Està construït amb més de sis milions de peces, sent la construcció de Lego més gran del món, amb més de 15 metres d’alçada.
Masterpiece Gallery
A la planta superior, aquest en un dels primers espais que es visiten. Hi ha tres dinosaures gegants construïts cadascun amb els diferents tipus de peces Lego: Lego Duplo, Lego System i Lego Technic.
A les vitrines hi ha construccions fetes per fanàtics adults del joc, ja que aquest espai vol rendir homenatge a totes les persones que alguna vegada han jugat a Lego.
The Experience Zones: Red Zone
Una enorme cascada de fitxes de Lego et dóna la benvinguda a aquest espai on hi ha diverses piscines (sí, has llegit bé, piscines) amb milions de peces de Lego de tots colors. Toca exercitar la creativitat i construir tot allò que et vingui a la ment. Pots fer allò que vulguis i sense limitació de peces! Una de les piscines és de Lego Duplo, destinada als més petits.
És interessant tornar a aquest espai al final del dia per contemplar totes les construccions que la gent hi ha anat deixant i per veure com els pacients treballadors comencen a desmuntar-les. Li vaig preguntar a una de les noies si cada dia ho desmuntaven tot i em va dir que hi ha un equip de treball que NOMÉS es dedica a anar desmuntant al llarg de tot la jornada. Em fan mal els dits només de pensar-ho!
The Experience Zones: Blue Zone
En aquest lloc, toca desenvolupar les habilitats cognitives. En un primer espai pots construir el teu propi cotxe de carreres i fer-lo competir amb el dels altres visitants. Qui aconseguirà el model més lleuger i veloç?
També hi ha una sala on pots jugar a ser arquitecte i construir cases i edificis per afegir-los a una ciutat interactiva, on van apareixent carrers i persones a mesura que la vas omplint de construccions.
Finalment, pots optar per fer servir un robot Lego i ajudar a complir la missió que t’assignin. Algunes de les propostes estan enfocades a nens més petits i algunes són més complexes, per a visitants una mica més grans.
The Experience Zones: Green Zone
A la zona verda hi ha uns grans diorames interactius, amb vida pròpia, que representen ciutats i escenaris imaginaris on van passant els dies. Crec que caldrien hores i hores per poder fixar-se en tots els detalls.
Ara bé, això no és tot. Hi ha un espai on pots crear la teva pròpia pel·lícula de Lego seguint la tècnica de l’stop motion. Et proporcionen un escenari, personatges, complements i a partir de tres càmeres pots anar fent les fotos per fer el teu propi rodatge i veure com apareix el teu nom als crèdits finals.
Finalment, a la zona verda també hi ha diverses banyeres plenes de peces per crear personatges. Pots canviar-los la cara, els cabells, la roba, posar-los infinitat de complements… Imaginació al poder!
The Experience Zones: Yellow Zone
Aquesta és la zona de les emocions. A la zona groga pots construir un peix i ficar-lo a l’aquari, una flor per plantar-la en un jardí enorme o donar vida a un personatge perquè balli en un escenari digital. Aquesta darrera proposta va ser una de les que més li va agradar a la nostra filla, ja que li encantava veure com les seves creacions cobraven vida i ballaven contents, tristos, enfadats o entusiasmats.
History Collection
Al soterrani de Lego House hi ha un espai que vol ser el Museu Oficial de Lego. A través de panells i vitrines s’explica com es va crear aquesta joguina en un petit taller de fusteria a Billund. El seu inventor va ser Ole Kirk Christiansen qui, amb l’ajuda dels seus fills, va donar forma a aquest icònic joc de construcció. Estan exposats centenars de jocs de Lego, així que obre bé els ulls perquè potser trobis el primer que et van regalar els Reis Mags a la teva infància.
El parc públic exterior
A l’exterior de l’edifici, al terrat, hi ha unes terrasses a les quals es pot accedir sense entrada, ja que es tracta d’espais públics on s’han instal·lat diverses zones de jocs de fusta ideals per passar l’estona amb els més petits.
Et recomanem que pugis fins al punt més elevat. Les vistes no és que siguin res de l’altre món, però estaràs caminant sobre una peça enorme de Lego.
Aquestes zones estan obertes fins una hora després del tancament de Lego House.
On menjar a Lego House, restaurant Mini Chef
A l’interior de Lego House hi ha un restaurant, Mini Chef, i creiem que és una de les experiències més xules que ofereix aquest lloc. Aquí tot té a veure amb les peces Lego. Sí, com el llegeixes, fins i tot el menjar té a veure amb aquesta famosa joguina.
Quan els cambrers t’assignen una taula t’expliquen que per fer la teva comanda hauràs de fer una construcció amb peces de Lego. A cada taula hi ha una petita bossa (que pots quedar-te) i cada plat del menú (que es pot consultar aquí) té assignada una peça.
Un cop has demanat el menjar per a tots els comensals introduint la teva construcció al lector que hi ha a la taula, els cuiners Lego comencen a treballar per preparar la teva petició. Mentre esperes, pots anar veient tot el procés a través de la pantalla que està a la teva taula i quan la teva comanda està preparada has d’anar a recollir-la a mans d’uns robots que t’entreguen una gran caixa en forma de peça de Lego.
El menú adult inclou quatre plats i el menú infantil inclou tres i una sorpresa (en forma de figura de Lego, òbviament).
El menjar està molt bo i tota l’experiència en si val molt la pena. Va ser molt divertit, especialment per a la petita de la casa que al·lucinava sense parar.
El restaurant acostuma a omplir-se amb facilitat, així que és molt important reservar taula amb antelació. Si voleu provar aquesta experiència sense tenir entrada també és possible, ja que teniu una porta d’accés directament des de l’exterior de Lego House.
Informació pràctica que has de saber sobre Lego House
A continuació, et deixaré una recopilació d’informació pràctica que potser et pot ser útil a l’hora d’organitzar la teva visita a Lego House:
- Hi ha taquilles gratuïtes perquè puguis deixar abrics, jaquetes o motxilles. La taquilla s’obre i es tanca amb la polsera que et donen a l’entrada i que al llarg del dia et serveix per activar diversos serveis i activitats a Lego House. Així que, és molt important no perdre-la!
- Al llarg del dia, usant aquesta mateixa polsera, pots entrar i sortir de Lego House totes les vegades que vulguis.
- Just abans de sortir, hi ha una màquina que et mostra com es fabriquen les peces de Lego. Escaneja la teva polsera a les pantalles i podràs emportar-te de regal un set de sis peces vermelles amb una targeta on apareix una construcció única dissenyada per a tu.
- Per jugar a Lego no cal que parlis idiomes, però tot a Lego House està en anglès i en danès, així que no està de més que entenguis una mica l’anglès per no perdre’t res.
- L’afluència de gent baixa força després de l’hora de dinar, així que aprofita les últimes hores per repetir als espais que més t’hagin agradat o per experimentar en aquells que al matí estaven més plens.
- Tant al vestíbul com a l’exterior hi ha taules de pícnic, així que si ho prefereixes pots emportar-te el teu propi menjar i beguda. Vam veure gent súper preparada amb la nevera portàtil!
- En cas que viatges amb vehicle privat, Lego House disposa de dues zones d’aparcament, una de pagament i una altra gratuïta. A l’apartat sobre com arriar a Billund, t’expliquem totes les condicions de l’aparcament.
Allotjament proper a Lego House
Durant la nostra estada a Billund vam estar allotjats en un establiment al centre de la localitat. Vam dormir a Refborg Hotel, un establiment de tres estrelles que compta amb habitacions familiars, amb bany privat i que ofereix esmorzar. És ideal si es viatja amb nens ja que disposa d’una sala comuna on hi ha un munt de jocs de taula a disposició dels hostes i, òbviament, un munt de peces de Lego!
Una altra cosa que ens va encantar és que està just davant de la Lego House. La terminal d’autobusos és a uns 5 minuts caminant i nosaltres vam trigar 15 minuts (al ritme d’una nena de cinc anys) a arribar fins a la porta d’entrada del parc Legoland.
Com arribar a Billund
Billund és una localitat danesa ubicada al centre de la península de Jutlàndia, a unes tres hores per carretera de Copenhaguen. Encara que és una ciutat petita, està molt ben comunicada per rebre els milers de turistes que la visiten cada any.
Amb avió
Billund compta amb aeroport propi i són diverses les companyies low cost que uneixen els principals aeroports espanyols amb Billund diversos dies a la setmana.
L’aeroport és molt a prop del parc Legoland (a 5 minuts amb autobús) i del centre de la petita localitat (a menys de 10 minuts amb autobús), on hi ha la Lego House.
Una altra opció, amb moltes freqüències de vol, és aterrar a Copenhaguen i des d’allà desplaçar-se per carretera o amb tren fins a Billund.
Amb transport públic
En el cas de volar directament a Billund, hi ha diverses línies d’autobús que uneixen l’aeroport amb el parc Legoland, els hotels del complex i el centre de la localitat (arriben fins a una terminal anomenada Billund Centret, que és a 3 minuts caminant de la Lego House). Les parades d’autobús són just davant de les portes de l’aeroport, així que no tenen pèrdua.
Les línies amb més freqüència de pas són la 43 i la 143, però també podeu optar per la 912X o la 179. Podeu consultar els horaris a través de l’aplicació Moovit. El preu del bitllet per persona és de 24 DKK i es pot pagar en efectiu al conductor o bé comprar-lo a la màquina que hi ha al costat de la porta de les sortides de l’aeroport.
Si viatges a Billund durant els mesos d’estiu, has de saber que posen en funcionament una línia d’autobús gratuïta (Billund Free Shuttle Bus) que uneix l’aeroport, amb el parc i el centre de la ciutat, passant per diferents hotels. La freqüència de pas sol ser cada hora.
També hi ha diverses línies d’autobús que connecten l’aeroport de Billund i la terminal Billund Centret amb ciutats properes com Vejle, Kolding, Vejen, Esbjerg, Aarhus i Horsens.
En el cas de voler arribar a Billund amb tren des de Copenhaguen, hauràs d’agafar un tren que en unes dues hores cobreix el trajecte fins a Vejle i allà agafar un autobús fins a Billund.
Amb cotxe privat
En cas que viatges amb vehicle privat, Lego House disposa de dues zones d’aparcament, una de pagament i una altra gratuïta.
El pàrquing de pagament té un cost de 15 DKK per hora, encara que les 2 primeres hores són gratuïtes. El tiquet es pot pagar amb targeta al mateix pàrquing o en efectiu al taulell d’informació de Lego House.
L’aparcament gratuït és al carrer Granvej, a uns 15 minuts a peu de Lego House. Tota la informació sobre els pàrquings es pot consultar aquí.
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments