La primera parada del nostre roadtrip per Florida va ser la ciutat de Miami. A continuació, trobareu una guia amb consells i tots els detalls per visitar Miami durant dos dies, però abans hem de deixar clara una cosa.
És important diferenciar Miami de Miami Beach. I és, tot i que la imatge de Miami Beach és la que tothom acostuma a associar a Miami, són dues ciutats diferents. Enganxades l’una a l’altra, però diferents.
Així doncs, en aquest article hi trobareu una guia sobre què visitar a Miami. D’altra banda, en aquest altre article podeu trobar-hi la guia per visitar els punts més emblemàtics de Miami Beach.
Què visitar a Miami
La nostra primera tarda a Miami ens la vam prendre amb calma absoluta. Vam fer una visita al supermercat per comprar els bàsics que podíem necessitar viatjant amb la becària i ens vam estar al motel descansant. L’objectiu era que la becària superés el jetlag el més ràpidament possible.
L’endemà, ben aviat al matí (la becària va decidir a les quatre de la matinada que ja havia dormit prou), ens vam dirigir cap a la nostra primera parada a Miami: el districte artístic de Wynwood.
El districte artístic de Wynwood
L’art urbà ha transformat aquesta zona decadent en una zona moderna, plena de galeries d’art, restaurants de disseny, botigues d’antiguitats i locals de moda.
A partir dels anys 50 van començar a arribar al barri molts immigrants i durant molts anys va ser un barri conflictiu, ja que hi havia molts magatzems abandonats on hi regnava la delinqüència.
Ara bé, a principis dels anys 2000, la fisonomia del barri va anar canviant fins a convertir-se en el que és avui en dia: una mena de galeria d’art a l’aire lliure.
Tot i no ser molt fans de l’art urbà, el cert és que la zona ens va agradar moltíssim. El centre neuràlgic del barri és Wynwood Walls, un recinte a l’aire lliure on s’hi poden contemplar nombrosos graffitis i també algunes escultures.
El que vam fer nosaltres va ser aparcar el cotxe ben a prop de Wynwood Walls (1,50 $ l’hora de zona blava), que encara no estava obert (obren cada dia a partir de les 10.30 hores), i passejar pels carrers del voltant que estan plens de parets amb graffitis increïbles.
Quan vam arribar al barri no hi havia gairebé ningú, però quan a les 10.30 hores van obrir Wynwood Walls allò ja era un no parar de gent…
Little Havana
Un altre dels punts més coneguts de Miami és el barri de Little Havana o la Petita Habana. Aquesta va ser la nostra següent parada després de recórrer el barri artístic de Wynwood.
El centre d’aquesta zona és la Calle 8, plena de botigues, moltes d’elles de cigars, i restaurants.
En aquest carrer també hi ha el parc Máximo Gómez, on es troben diàriament grups de gent per jugar al dominó. Ens va sorprendre com de petit era aquest espai. Ens esperàvem una plaça o parc molt més gran.
La Calle 8 també està plena de murals que recorden a Cuba i si vas mirant a terra veureu que hi ha un passeig de la fama, amb estrelles cubanes o llatines.
Aquí se’ns va fer l’hora de dinar i vam decidir entrar al recomanat The Pub, on es pot tastar autèntic menjar cubà. Vam pagar 28 $, amb propina inclosa, per dos sandvitxos i unes patates farcides, que estaven molt bones. El servei va ser bastant millorable, però a la becària li va encantar que el local tingués música en directe. Tingueu en compte que en un lateral té aparcament gratuït per la clientela.
Abans de marxar de Little Havana, tot i no suportar-ne l’olor, vam entrar a l’establiment Cuba Tobacco Cigar Factory, per veure com fabricaven els tradicionals cigars manualment. A part d’aquesta, hi ha nombroses fàbriques de cigars al llarg del carrer, però els preus dels cigars són igual de cars a totes elles.
Bayside Marketplace
Just al costat de l’American Airlines Arena, hi ha Bayside Marketplace, un centre de restauració i d’oci des d’on surten els vaixells que fan els recorreguts per Biscaine Bay, entre les illes on hi ha les grans mansions.
Els recorreguts acostumen a durar al voltant d’una hora i mitja i tenen un cost d’uns 20 $ per persona. Els vaixells acostumen a sortir cada hora a partir de les 10.30 i fins a les 19 hores.
Si us agrada la pel·lícula Forrest Gump, heu de saber que aquí hi ha un restaurant de la cadena Bubba Gump.
Key Biscaine
Pensant-ho amb perspectiva, crec que puc afirmar que aquesta va ser una de les zones que més ens va agradar de Florida.
Per arribar a Key Biscaine s’ha de creuar pel Rickenbacker Causeway (1,5 $), una carretera que va per sobre l’oceà i que primer passa per Virgina Key, una petita illa on hi ha el Miami Seaquarium.
Al punt més al sud de Key Biscaine hi ha el parc estatal Bill Baggs. Cal pagar 8 $ per accedir-hi amb el cotxe. Allí s’hi conserva el Cape Florida Lighthouse, construït el 1825. Aquest far és l’estructura més antiga del Sud de Florida.
La zona és molt bonica i, tot i el vent, va ser molt agradable passejar-hi. És un lloc perfecte per anar a fer un tomb amb bicicleta, un pícnic…
A continuació, ens vam dirigir cap a la zona nord on, segons havíem llegit, hi havia una de les platges més ben equipades i amb més serveis per anar amb nens: Crandon Beach Park. Tot i haver de pagar 5 $ més per aparcar (a Miami vam gastar una barbaritat en zones blaves i aparcaments), l’estona que vam passar en aquella platja rodejada de palmeres i gens massificada va ser increïble!
Hi ha vestuaris, lavabos, zona de pícnic, barbacoes… Molt més tranquil·la que Miami Beach, és un lloc perfecte per anar a passar el dia. Sincerament, ens va agradar mil vegades més aquesta platja que la mítica Miami Beach!
Un partit de l’NBA a l’American Airlines Arena
Quan vam estar a Nova York ens va quedar pendent assistir a un partit de l’NBA. A l’agost no hi havia competició, però en aquesta ocasió no teníem excusa.
L’avantatge de l’NBA és que el calendari de partits, i els seus respectius horaris, està disponible, habitualment, des de principis d’agost. Així doncs, de seguida que vam poder comprovar que les nostres dates coincidien amb un partit a l’American Airlines Arena, l’estadi on juguen els Miami Heat, vam comprar les entrades.
Comprar les entrades per un partit de l’NBA
La compra d’entrades la vam fer a través de la web Hello Tickets, una start-up espanyola que té acords amb molts proveïdors d’entrades. El procés de compra va ser molt senzill, ja que pots escollir en quin sector de l’estadi seure i, fins i tot, comprovar com es veu la pista des d’aquella zona. No cal dir que els preus de les entrades varien en funció de l’antelació de compra, però també de la ubicació dins del pavelló.
Per una vegada que hi anàvem vam decidir que ho volíem veure bé, així que vam comprar entrades en una cantonada, relativament a prop de la pista, per 130 € cada una. Si no us voleu gastar una quantitat similar, espereu a darrera hora i, si queda disponibilitat, és possible que trobeu tiquets a la zona més allunyada per 5-10 $.
Un cop feta la compra vam rebre per correu electrònic un comprovant, però les entrades no ens van arribar fins un parell de dies abans del partit. Això sí, eren en format mòbil, així que cap problema per no tenir lloc on imprimir-les.
Quan el show és molt millor que el partit
Vam anar a veure el partit de l’NBA perquè era una il·lusió que tenia des de feia molts anys l’Àlex. Ara bé, us he de reconèixer que, tant la becària com jo, ens ho vam passar pipa!
El de menys és el partit. L’espectacle és constant. Música que no s’atura, jocs de llums, imatges a les pantalles de l’estadi, la mascota, les animadores… No me’n van assabentar que els Miami Heat perdien fins que només quedaven 3 minuts de joc… Imagineu-vos el meu interès pel partit!
El més curiós va ser veure que el meu desinterès pel bàsquet no era quelcom puntual. Molta gent es passejava pels passadissos interiors de l’estadi i es mirava el partit des dels televisors mentre prenien una cervesa!
Sincerament, encara que sigui un esport que no us cridi l’atenció, us recomano moltíssim que assistiu a un partit. L’espectacle que l’envolta és brutal! A la becària li vam comprar una gorra i un dit de goma i, tot i que encara arrossegava jetlag, s’ho va passar genial cantant, ballant i al·lucinant amb tot el que passava al seu voltant. Us asseguro que els dies que ha anat a veure un partit de futbol al camp del Nàstic no s’ho ha passat ni la meitat de bé!
Per cert, tinguen en compte que al pavelló s’hi poden entrar càmeres de fotos i cotxets, però us els faran deixar a la consigna. Així que, sobretot per la càmera, per evitar el risc que pugui desaparèixer, millor que la deixeu a l’allotjament.
Aparcar a prop de l’American Airlines Arena un dia de partit
Trobar lloc per aparcar a prop de l’American Airlines Arena i no deixar-nos-hi un ronyó era una cosa que ens preocupava. Però, per sort, vam trobar un aparcament on vam poder deixar el cotxe per només 10 $!
Us pot semblar car, però deixar el cotxe al descampat que hi havia just davant de l’estadi costava 30 $… Els poc més de cinc minuts que vam haver de caminar entre l’aparcament i l’American Airlines Arena ens van compensar els 20 $ de diferència.
Com és habitual, al final de l’article us deixarem un mapa amb les ubicacions que hem anat anomenant i allí hi trobareu marcat aquest aparcament i un altre de pròxim que vam localitzar on també feien pagar 10 $.
Què fer per cap d’any a Miami
La nostra estada a Miami va coincidir amb la nit de cap d’any, així que abans de marxar vam estar indagant on acomiadar el 2018 tenint en compte que anàvem amb una nena petita.
A Miami Beach hi ha nombroses festes en clubs privats, amb entrades a preus no gaire raonables, però la millor opció que vam trobar va ser la festa que fan des de fa uns anys a Bayfront Park, ben a prop de l’American Airlines Arena.
Allí s’hi fa un macroconcert gratuït que organitza el músic Pitbull. El 90% del públic que s’hi concentra són famílies llatines que viuen a Miami i hi ha paradetes de menjar i beguda. Els preus no són gaire populars, però és Miami i cap d’any…
La gràcia és contemplar el compte enrere de la taronja Big Orange de l’Hotel Intercontinental mentre hi ha actuacions musicals a l’escenari. Una hora abans de la mitjanit és en Pitbull qui puja a l’escenari. Us he de reconèixer que m’ho vaig passar molt bé perquè no n’era conscient de la quantitat de cançons d’aquest home que em sonaven.
La becària es va adormir al cotxet cap a les deu de la nit, així que per ella ni el concert gratuït de Pitbull ni els focs artificials van tenir la menor importància…
Ara bé, una recomanació, el trànsit en aquesta zona de Miami ja acostuma a ser molt complicat. Si no teniu ganes d’allargar molt la festa, quan passin dos minuts de la mitjanit, fugiu de la festa, aneu a buscar el cotxe i marxeu de la zona el més ràpidament possible. Si us ho preneu amb calma és possible que estigueu hores en poder sortir d’allí… Si penseu que sóc exagerada, llegiu el que els hi va passar a la família de Una peineta en mi maleta…
El mapa de Miami
Per finalitzar l’article, us deixem un mapa amb els punts d’interès de Miami que hem anat enumerant per si us pot ser d’utilitat.
Us ha resultat útil tota aquesta informació? Creieu que ens vam oblidar de visitar alguna cosa important?
Més articles sobre la ruta per Florida:
- Viatjar 12 dies a Florida per Nadal. Ruta, pressupost i consells per estalviar
- Tot el que has de saber abans de llogar un cotxe a Florida (i ningú t’explica)
- Guia per visitar els punts més emblemàtics de Miami Beach
- Visitar el Parc Nacional dels Everglades des de Miami
- Ruta de 2 dies pels Cayos de Florida. De Miami a Key West
- Recorrent la Treasure Coast fins a la Space Coast
- Tot el que has de saber per visitar el Kennedy Space Center amb nens
- Tornar a ser nens durant un dia a Magic Kingdom Orlando
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
On m’aconsellws allotjar-nos a Miami?
Trobar allotjament a Miami és un mal de cap… Nosaltres ens vam allotjar en un motel que es deia Shalimar Motel. Era el que ens va semblar menys “cutxitril” per un preu raonable. Estava net i per passar-hi les nits estava prou bé, sense luxes, però acceptable. Pels voltants n’hi ha diversos i crec que, més o menys, tots deuen ser força similars. Si voleu dormir a Miami Beach o en alguna zona més cèntrica prepareu la butxaca… Si necessites ajuda amb la recerca, fes-nos un mail i us donem un cop de mà!