fbpx

Quina és la millor assegurança de viatges per a famílies? Comparativa de les millors assegurances per viatjar amb nens

by | 29 abr. 2020

Una de les coses que més ens preocupa als pares de petits viatgers, és que aquests puguin emmalaltir durant un viatge. La nostra salut és important, però la dels nens està per sobre de tot. Per aquest motiu, volem ajudar-vos, a partir de la nostra experiència, a triar la millor assegurança per viatjar amb nens o en família.

Quan viatjàvem en parella, reconec que fèiem alguna escapada sense portar assegurança de viatge. Mai ens havia passat res i sempre és habitual pensar que aquestes coses els passen als altres.

Ara bé, quan va arribar la becària vam deixar la irresponsabilitat de costat i una de les primeres coses que fem quan planifiquem una ruta és contractar una assegurança mèdica de viatges.

La primera vegada ens van sorgir molts dubtes sobre quina era la millor opció, per aquest motiu he decidit fer una comparativa entre les assegurances per viatjar en família que ofereixen tres de les principals companyies asseguradores: Iati Seguros, Chapka i Intermundial.

Aquestes tres són les companyies amb les que acostumem viatjar nosaltres. En funció de la destinació, valorem l’opció que més ens convé. 

Per sort, mai hem necessitat els serveis de cap d’elles en els viatges, així que la comparativa serà totalment objectiva a partir de les cobertures i preus que ofereixen cadascuna d’elles a l’hora de contractar una assegurança per viatjar amb nens.

Una de les primeres coses que fem quan planifiquem una ruta és contractar una assegurança médica de viatges.

Comparativa de les cobertures de les assegurances de viatges per a famílies

A continuació, trobareu una comparativa de les cobertures que ofereixen les assegurances de viatge que tenen per a famílies les companyies Iati Seguros, Chapka i Intermundial.

Evidentment és un quadre bastant simple, ja que hi ha moltes més cobertures incloses en tots ells, però he fet la comparativa dels punts que considerem bàsics a tenir en compte a l’hora de contractar una assegurança per viatjar amb nens.

comparativa millor assegurança de viatges per a famílies

Comparativa de preus de les assegurances de viatges per a famílies

El preu a pagar a l’hora de contractar una assegurança de viatges variarà en funció de la destinació, dels dies de viatge i també del nombre d’assegurats, així que és impossible donar un preu tancat per cada assegurança de viatge.

Tot i així, el que he fet ha estat calcular el preu de cada companyia, Iati Seguros, Chapka i Intermundial, amb unes mateixes característiques de viatge

Així doncs, a continuació teniu una comparativa de preus, amb descomptes aplicats, d’un viatge de 7 dies (de l’1 a el 8 d’agost) per 2 adults i dos nens als Estats Units.

comparativa millor assegurança de viatges per a famílies

L’assegurança IATI Família de Iati Seguros és l’opció més econòmica, amb diferència,però, com hem vist en la comparativa anterior, també és la que té un valor de cobertures més baix.

 

IATI, Chapka o Intermundial. Quina és la millor opció?

Després d’aquesta comparativa, és possible que espereu que us resolgui el gran dubte que us ha portat fins aquest article, quin és la millor assegurança de viatges per a famílies?

La meva resposta és clara: depèn. Per a mi no hi ha una única resposta correcta ja que, en funció de la destinació del viatge, optem per una opció o per una altra.

És a dir, és possible que per a un viatge als Estats Units optem per l’assegurança CAP Asistencia de Chapka, ja que és el que major cobertura de despeses sanitàries ens ofereix a preu més ajustat. Tenint en compte que és un país on la sanitat és caríssima és el que més ens interessa. A més, valorem molt que, a l’igual que IATI Assegurances, ofereixen assistència pediàtrica telefònica.

Ara bé, de Chapka l’únic que no em convenç que les despeses hem d’assumir-los nosaltres en un primer lloc i després reclamar-los amb les factures corresponents. Pot ser un desgavell important en l’economia familiar… En canvi, Intermundial l’assumeix directament, però és més car, a l’igual que que IATI, que és molt més barat, però les cobertures també són força inferiors.

En resum, l’última paraula sempre la tindreu vosaltres. Us aconsello que valoreu les característiques del vostre viatge i les vostres possibles necessitats i, a partir d’aquí i amb tota la informació que us hem proporcionat, pugueu prendre la millor decisió per a vosaltres. 

Valoreu quines són les cobertures que més us interessa que tingui la vostra assegurança i a partir d’aquí, trieu.

Per ajudar-vos una mica econòmicament a l’hora de contractar la vostra assegurança de viatge, us deixem un descompte per a cadascuna de les companyies (a vosaltres us faran un descompte i a nosaltres ens donaran una petita comissió per poder seguir generant contingut d’utilitat com aquest):

Nosaltres sempre contractem l’assegurança amb cancel·lació de manera que ens permeti recuperar les despeses ocasionades en el cas d’haver d’anular el viatge.

Assegurança amb cancel·lació o sense cancel·lació?

Abans de començar amb la comparativa, intentaré respondre a una de les preguntes que més ens fem els viatgers. ¿Contactem l’assegurança de viatges amb cancel·lació o sense cancel·lació?

Evidentment, quan un planifica un viatge no té cap intenció de cancel·lar-lo, és una opció que no es contempla.

Ara bé, els fills solen emmalaltir amb més freqüència que els adults, sobretot si són petits o si estan en els primers mesos de guarderia o col·legi. És fàcil valorar l’opció de cancel·lar un viatge si el petit viatger no està a el 100%. Ni ell ni vosaltres gaudireu de l’experiència.

Per aquest motiu, nosaltres sempre contractem l’assegurança amb cancel·lació que ens permeti recuperar les despeses ocasionades en cas d’haver de anul·lar el viatge.

Això sí, és important mirar que l’assegurança cobreixi les despeses per als acompanyants familiars. Això què vol dir? Que si el que està malalt és el petit, la companyia no us digui que no cobreix la cancel·lació de el viatge dels adults perquè aquests sí que poden viatjar.

Viatjar per Europa amb la targeta sanitària europea (TSE)

Moltes vegades he respost dubtes sobre viatjar per Europa sense assegurança mèdica, només amb la Targeta Sanitària Europea(TSE). Nosaltres vam viatjar amb ella, però com a complement per si ens fa falta, mai com a única alternativa per rebre tractament mèdic en cas de malaltia durant un viatge.

La TSE, segons consta a la pàgina web de la Seguretat Social, acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des d’un punt de vista mèdic, durant una estada temporal en el territori de l’Espai Econòmic Europeu o Suïssa.

Com en tot, però, és important llegir la lletra petita. I és que amb la TSE en alguns casos, haurà d’assumir una quantitat fixa o un percentatge de les despeses derivades de l’assistència sanitària, en igualtat de condicions amb els assegurats de l’Estat a què es desplaça.

A Espanya estem acostumats que la Sanitat és pública i gratuïta, però en molts països de la Unió Europea cal pagar part dels tractaments o, fins i tot, de les receptes.

Per exemple, si un viatja a Alemanya i té una emergència mèdica, amb la TSE haurà d’abonar 10 € per dia d’hospitalització o 10 € per recepta mèdica més un 10% de el cost del medicament.

Aquest és només un petit exemple, però serveix per desmitificar que amb la TSE t’atendran gratis vagis on vagis d’Europa.

És important tenir-la vigent i portar-la durant els viatges, com a alternativa, per si ens fes falta, però, en cap cas, la TSE substitueix la cobertura que ofereixen les assegurances mèdiques de viatge.

Viatgeu assegurats? Amb quina companyia?

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Si mirem enrere, 2020 i 2021 han estat uns anys de pocs viatges i de viatges propers. Tot i que mica en mica hem tingut l'oportunitat de visitar països més llunyans, la situació sanitària actual provoca que encara visquem amb el fre de mà posat davant la planificació...

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Si la vacunació segueix avançant a bon ritme i ens mirem el futur amb optimisme, sembla que les perspectives per viatjar aquest pròxim estiu comencem a ser força bones. Per aquest motiu, hem demanat a nou famílies viatgeres catalanes que ens ajudin a confeccionar una...

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens el 2022

Si mirem enrere, 2020 i 2021 han estat uns anys de pocs viatges i de viatges propers. Tot i que mica en mica hem tingut l'oportunitat de visitar països més llunyans, la situació sanitària actual provoca que encara visquem amb el fre de mà posat davant la planificació...

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Les 10 millors destinacions per viatjar amb nens aquest estiu

Si la vacunació segueix avançant a bon ritme i ens mirem el futur amb optimisme, sembla que les perspectives per viatjar aquest pròxim estiu comencem a ser força bones. Per aquest motiu, hem demanat a nou famílies viatgeres catalanes que ens ajudin a confeccionar una...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *