Monestirs de Meteora, la guia més completa per visitar els monestirs que toquen el cel a Grècia

by | Última actualització gen. 17, 2024

A l’interior de Grècia, entre uns imponents penya-segats de roca de gres que semblen tocar el cel, hi ha un dels tresors arquitectònics més impressionants del món: els monestirs de Meteora.

Aquest conjunt de monestirs sembla desafiar les lleis de la gravetat i són una parada imprescindible per a qualsevol viatger que faci una ruta pel país hel·lè. Per aquest motiu, hem preparat una guia completa amb informació històrica i també consells pràctics perquè la visita als Monestirs de Meteora sigui tot un èxit.

Com anar d’Atenes als monestirs de Meteora

La distància entre Atenes i Meteora és d’aproximadament 350 quilòmetres i el viatge pot durar al voltant de 4 a 5 hores, en funció del mitjà de transport triat. Per aquest motiu, la meva recomanació és que, com a mínim, passis una nit a Meteora, per poder gaudir de la posta de sol i també perquè l’experiència sigui una mica més relaxada, ja que voler anar des d’Atenes i visitar els monestirs de Meteora a un sol dia és una autèntica bogeria.

Anar d’Atenes a Meteora amb cotxe

Si decideixes anar amb cotxe des d’Atenes fins a Meteora, has de saber que el viatge pot durar al voltant de 4 a 5 hores, depenent del trànsit i les parades que es realitzin en el trajecte. El principal avantatge d’aquesta opció? Quan arribis a Meteora ja tindràs mitjà de transport per moure’t entre els monestirs, però en funció de l’època de l’any (especialment en temporada alta) has de tenir en compte que pot ser difícil aparcar.

Per iniciar el recorregut, cal agafar la carretera principal des d’Atenes cap al nord, generalment seguint l’Autopista A1 (E75) en direcció a Tessalònica.

Com que el trajecte és llarg, és recomanable planificar parades estratègiques per descansar. Algunes opcions populars per fer una pausa entre Atenes i Meteora inclouen la ciutat de Lamia, famosa per la seva història i monuments, així com la ciutat de Trikala, que és més a prop de Meteora i ofereix una visió preliminar de l’encant de la regió. Una altra opció, prop de Lamia, és aturar-se a l’alçada del quilòmetre 230, on hi ha el monument a Lleònides, el punt on va tenir lloc la batalla del Pas de les Termòpiles. Al costat del monument hi ha el Centre d’Informació Històrica de les Termòpiles.

Ir a Meteora desde Atenas

Com arribar Meteora des d’Atenes amb tren (amb un tour)

L’opció més còmoda és anar amb tren des d’Atenes fins a Meteora, però havent reservat un tour amb antelació per poder disposar dels bitllets de tren (te’ls enviaran per mail) i d’un minibús que us portarà des de l’estació ferroviària de Kalambaka fins als monestirs, ja que no és viable anar d’un a l’altre a peu.

No ens enganyem, és una excursió intensa ja que implica el viatge d’anada i tornada amb tren el mateix dia (unes 10 hores de trajecte), però Kalambaka no perdràs ni un segon per visitar els monestirs. A més, us acompanyarà un guia de parla espanyola que sempre ajuda a sentir-vos més còmodes.

Si tens més temps, la meva recomanació és que optis per fer-ne una excursió a Meteora des d’Atenas de dos dies. A més, amb aquest tour, també visitaràs Delfos, considerat el centre del món pels antics grecs. El preu és molt competitiu tenint en compte que inclou el transport amb autobús, les entrades, guia turístic oficial de parla espanyola i una nit d’allotjament amb esmorzar i sopar. A més, us permetrà gaudir del capvespre a Meteora, un espectacle per als sentits (encara que molt massificat a l’estiu).
Excursión a los monasterios de Meteora
Una darrera opció, si també vols conèixer alguns dels jaciments grecs de més valor del país, és optar per aquest circuit de 4 dies que, a banda de Meteora i Delfos, també inclou Epidaure i Micenes. T’asseguro que tots aquests llocs valen molt la pena!

No t’oblidis de l’assegurança de viatges

Per viatjar a Grècia, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències. 

Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.

Ir a Meteora desde Atenas

Anar a Meteora des d’Atenes amb tren (per lliure)

Viatjar amb tren des d’Atenes a Meteora és l’opció més barata. Cada dia hi ha un tren directe que surt a primera hora del matí i el preu del bitllet de només anada ronda els 18 euros la segona classe (B) i els 25 euros la primera (A).

El tren per arribar a Meteora surt des de l’estació Larissa d’Atenes en direcció a Kalambaka. En funció de l’època de l’any, el tren surt entre les 7.45 i les 8.30 del matí i, després d’unes 5 hores de trajecte, arriba al poble que està als peus de Meteora. El millor és que confirmis l’horari a la web dels trens grecs, que està disponible en anglès. Per la tornada des de Kalambaka fins a Atenes, aquest tren directe surt cap a les 17:00 hores i arriba a Atenes al voltant de les 22:00 hores.

Els bitllets van numerats i es poden comprar a les taquilles de la mateixa estació, però si tens previst viatjar a Grècia en temporada alta el millor és comprar-los en línia i amb antelació a la web dels trens grecs per assegurar-te una plaça. No caldrà que els imprimeixis, únicament els hauràs de mostrar al mòbil.

Si no vols matinar tant, has de saber que hi ha tres o quatre serveis diaris més (en funció de la temporada) des d’Atenes fins a Salònica (Thessaloniki) que paren a Paleofarsalos, on cal fer un transbordament i agafar un nou tren fins a Kalambaka.

Un cop a Kalambaka, la millor opció per visitar els monestirs és reservar un tour que inclogui el trasllat entre tots, ja que les distàncies entre ells són inviables de recórrer a peu.

Cómo llegar Meteora desde Atenas

Com arribar als monestirs de Meteora amb autobús

Hi ha autobusos que uneixen regularment la ciutat d’Atenes amb Kalambaka, però el trajecte no és directe i requereix un canvi. En primer lloc haureu d’anar des de l’estació de Liossion a Atenes (Liossion Street, 260) fins a la ciutat de Trikala. Des d’aquí surt un bus que va en direcció a Meteora.

Tot i que es poden comprar els bitllets a la mateixa estació d’autobusos, el millor és reservar-los amb antelació a la web de KTEL per assegurar-se el seient, especialment en temporada alta.

Visitar los Monasterios de Meteora

Com visitar els monestirs de Meteora (Grècia)

Dies recomanats per visitar Meteora

Un dia pot ser suficient per visitar els principals atractius de Meteora, però, sens dubte, la meva recomanació és que dediquis almenys dos dies complets a explorar aquesta meravella natural i cultural a Grècia, especialment si vols endinsar-te a l’interior de tots els monestirs.

A més, passar una nit per la zona permet tenir l’oportunitat de meravellar-se amb la sortida o posta de sol entre les imponents formacions rocoses.

Quina és la millor forma de moure’s entre els monestirs de Meteora

Per moure’s entre els monestirs de Meteora és imprescindible disposar d’algun tipus de vehicle, ja que la distància entre els uns i els altres és difícil de cobrir a peu.

Optar per un cotxe de lloguer proporciona llibertat i flexibilitat per explorar Meteora a un ritme personalitzat. A més, conduir pels paisatges impressionants brinda l’oportunitat d’aturar-se en miradors i llocs panoràmics.

D’altra banda, les excursions organitzades tenen el punt afegit d’incloure un guia local que pot compartir profunds coneixements sobre la història, l’arquitectura i l’espiritualitat de Meteora, enriquint la visita. A més, el transport proporcionat elimina la necessitat de preocupar-se per la conducció per unes carreteres una mica estretes i plenes de corbes amb l’avantatge afegit que els guies coneixen a la perfecció els millors miradors de Meteora.

Aquests són alguns dels tours guiats per Meteora més ben valorats:

Visitar los Monasterios de Meteora

Horaris dels monestirs de Meteora

Gran Monestir de Meteora

  • Horari: De 9 a 15 h a l’estiu i de 9 a 14 h a l’hivern
  • Dia de tancament: dimarts a l’estiu i dimarts, dimecres i dijous a l’hivern
Monestir de Varlaam 

  • Horari: De 9 a 16 h a l’estiu i de 9 a 15 h a l’hivern
  • Dia de tancament: divendres a l’estiu i divendres i dissabte a l’hivern
Monestir de Roussanou 

  • Horari: De 9 a 16.30 h a l’estiu i de 10 a 14 h a l’hivern
  • Dia de tancament: dimecres
Monestir de la Santíssima Trinitat

  • Horari: De 10 a 16 h durant tot l’any
  • Dia de tancament: dijous durant tot l’any
Monestir de Sant Esteve 

  • Horari: De 9 a 13.30 hi de 15.30 a 17.30 h a l’estiu i de 9.30 a 13 hi de 15 a 17 h a l’hivern
  • Dia de tancament: dilluns 
Monestir de Sant Nicolau 

  • Horari: De 9 a 17h a l’estiu i de 9 a 16h durant l’hivern
  • Dia de tancament: No tanca cap dia
Visitar los Monasterios de Meteora

Quina és la millor època per visitar Meteora

La primavera i la tardor són considerades les estacions ideals per visitar els monestirs de Meteora, ja que ofereixen temperatures moderades. Durant aquests períodes, els colors vibrants de la flora complementen la majestuositat de les formacions rocoses.

Així doncs, els mesos d’abril a juny i setembre a octubre són particularment atractius, evitant les multituds de l’estiu i les temperatures extremes. A més, els monestirs acostumen a tenir horaris més oberts durant aquests mesos.

Tot i que l’estiu pot atraure més visitants, especialment al juliol i l’agost, les altes temperatures poden fer que l’exploració sigui més desafiant.

Finalment, a l’hivern, Meteora té un atractiu diferent, amb la possibilitat de veure els paisatges coberts de neu, ja que les temperatures de la zona baixen molt. Això sí, cal tenir en compte que tenen horaris més reduïts durant la temporada hivernal.

Codi de vestimenta per accedir als monestirs de Meteora

Hi ha un codi de vestimenta força estricte i cal roba adequada per a tothom per accedir als monestirs de Meteora. Tot i així, encara que hi ha cartells amb indicacions a tots els monestirs, durant la nostra visita vam veure molta gent que no ho complia i els monjos no els feien cap indicació al respecte.

Segons el codi de vestimenta, els homes no poden vestir roba sense mànigues ni tampoc pantalons curts per sobre del genoll. Per la seva banda, les dones també han de portar les espatlles cobertes i faldilles llargues que arribin força més enllà del genoll.

En el cas de no anar amb la vestimenta adequada, als accessos dels monestirs hi ha xals i faldilles per cobrir-se.

Código de vestimenta en los Monasterios de Meteora
Código de vestimenta en los Monasterios de Meteora

Què veure a Meteora, els sis monestirs que es poden visitar

Els orígens de Meteora

La història de Meteora es remunta a milions d’anys enrere, quan els moviments tectònics van elevar els altiplans rocosos que avui dia acullen els imponents monestirs. Aquestes formacions rocoses, conegudes com a pinacles, es van originar durant el període Pèrmic, fa uns 280 milions d’anys, quan la regió es trobava sota el mar.

Durant l’era de l’Eocè, fa uns 50 milions d’anys, la terra va emergir i el clima va canviar, donant lloc a l’erosió i la formació de les foies que envolten els pinacles. Amb el pas del temps, les forces erosives van continuar esculpint les roques, creant les impressionants agulles que avui conformen el paisatge de Meteora, un fenomen molt similar al que es va donar a les Muntanyes de Montserrat, a Catalunya.

La primera evidència d’assentaments humans a Meteora es remunta al segle XI, quan ermitans cristians es van establir a les coves naturals que es troben a les bases dels pinacles. Aquests anacoretes cercaven un lloc apartat per aprofundir en la seva espiritualitat i viure en comunió amb la natura.

Visitar los Monasterios de Meteora
Visitar los Monasterios de Meteora
A partir del segle XIV, els monjos van començar a construir monestirs al cim dels pinacles, buscant un refugi segur dels conflictes i les persecucions que van assolar la regió durant l’època bizantina i l’ocupació otomana. La construcció d’aquests monestirs va requerir una gran enginy i esforç, ja que els materials i eines havien de transportar-se fins a dalt de les agulles utilitzant cistelles i politges.

Els monestirs de Meteora, que van arribar a ser una vintena, es van convertir en importants centres espirituals i culturals, atraient peregrins i erudits de tota la regió. La seva influència es va estendre pel món ortodox, i els monestirs van tenir un paper crucial en la preservació de la cultura i la tradició cristiana.

Avui dia, Meteora continua sent un lloc de gran significat espiritual i cultural. Els monestirs són una atracció turística popular, i la regió ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO.

Monasterio de San Esteban (Moni Agiou Stefanou)

Gran Monestir de Meteora (Moni Megalou Meteorou)

  • Horari d’estiu (de l’1 d’abril al 31 d’octubre): De 09.00 a 15.00 h. Tancat els dimarts.
  • Horari d’hivern (de l’1 de novembre al 31 de març): De 09.30 a 14.00 h. Tancat els dimarts, dimecres i dijous.
  • Cal pujar 146 esglaons per accedir al Gran Monestir de Meteora.

El Gran Monestir de Meteora, també conegut com el Monestir de la Transfiguració, es va fundar al segle XIV. Va ser un dels primers a ser fundat i va ser construït pels monjos Gregorios i Joasaf.

Es va convertir ràpidament en un important centre religiós i cultural i va albergar una escola teològica que va ser una de les més importants de Grècia. El Gran Monestir de Meteora va sobreviure als segles de turbulències polítiques i religioses. Va ser saquejat pels turcs al segle XVI i també s’ha vist afectat per diversos terratrèmols al llarg dels segles, però sempre ha estat reconstruït.

Construït al cim d’una roca de 613 metres d’alçada, té una església principal, una biblioteca, un museu i una escola teològica. A més, acull una comunitat d’uns 30 monjos.

Gran Monasterio de Meteora (Moni Megalou Meteorou)

Monestir de Varlaam (Moni Varlaam)

  • Horari d’estiu (de l’1 d’abril al 31 d’octubre): De 09.00 a 16.00 h. Tancat els divendres.
  • Horari d’hivern (de l’1 de novembre al 31 de març): De 09.00 a 15.00 h.Tancat els dijous i divendres.
  • Cal pujar 195 esglaons per accedir al monestir de Varlaam.

El Monestir de Varlaam és un dels monestirs de Meteora més escènics i espectaculars. Els orígens del monestir, construït sobre una roca de 551 metres d’alçada, es remunten al segle XIV, quan el monjo Varlaam es va establir al cim de la muntanya.

Varlaam va construir diverses cel·les i una església dedicada als Tres Sants Jerarques, però va morir abans que pogués completar la construcció d’un monestir. Va ser al segle XVI, quan els germans Teòfanes i Nectario Apsadon es van establir al cim de la roca de Varlaam i van completar la construcció del monestir, que van dedicar a la Transfiguració.

Segons una llegenda, quan els germans Teòfanes i Nectari van arribar al cim de la roca de Varlaam, van trobar un monstre que vivia en una de les coves. Els germans van lluitar contra el monstre i el van derrotar, cosa que els va permetre construir el monestir. Aquesta llegenda és probablement una manera d’explicar com els germans van poder construir el monestir en una roca tan alta i difícil d’accedir-hi.

Monasterio de Varlaam (Moni Varlaam)

Monestir de Roussanou (Moni Agias Varvaras Rousanou)

  • Horari d’estiu (de l’1 d’abril al 31 d’octubre): De 09.00 a 16.30 h. Tancat tots els dimecres.
  • Horari d’hivern (de l’1 de novembre al 31 de març): De 10.00 a 14.00 h. Tancat tots els dimecres.
  • Cal pujar 150 esglaons per accedir al Monestir de Roussanou.

El Monestir de Roussanou és un dels dos de Meteora que segueix albergant una comunitat femenina. El monestir, ubicat sobre el cim d’una roca de 523 metres d’alçada, es va fundar al segle XIV, però la data exacta de fundació és desconeguda.

La teoria més probable és que el monestir va ser fundat pels monjos Nicodem i Benet. No obstant això, una altra teoria atribueix la fundació del monestir a un monjo anomenat Roussanos, que va viure al segle XIV.

La catedral principal va ser fundada a finals del segle XVI i va ser decorada trenta anys després per un monjo que vivia al monestir.

Segons una llegenda, el monestir va ser fundat pel monjo Roussanos, que vivia en una cova al cim de la roca. Roussanos era conegut per la seva bondat i generositat, i un dia, un àngel se li va aparèixer i li va dir que havia de construir un monestir a la cova. Roussanos va obeir a l’àngel i va construir el monestir, que es va convertir ràpidament en un important centre religiós i cultural.

Monasterio de San Nicolás (Moni Agios Nikolau Anapafsa)

Monestir de la Santíssima Trinitat (Moni Agias Triados)

  • Horari d’estiu (de l’1 d’abril al 31 d’octubre): De 10.00 a 16.00 h. Tancat tots els dijous.
  • Horari d’hivern (de l’1 de novembre al 31 de març): De 10.00 a 16.00 h. Tancat tots els dijous.
  • Cal pujar 140 esglaons per accedir al Monestir de la Santíssima Trinitat.

El Monestir de la Santíssima Trinitat, conegut en grec com Moni Agias Triadas, està situat a la roca més alta de Meteora, a una alçada de 613 metres, i ofereix unes vistes impressionants dels voltants.

La història del monestir es remunta al segle XIV, quan els primers ermitans es van establir a les coves de les roques de Meteora. Al segle XV, l’emperador serbi Simeó Uroš Paleòleg es va convertir en monjo i va fundar el monestir. El monestir va ser construït en etapes durant els segles XV i XVI, i va aconseguir el seu apogeu al segle XVIII.

Dedicat a la Santíssima Trinitat, la seva església principal és una obra mestra de l’arquitectura bizantina. L’església té una cúpula central de 12 costats i està decorada amb frescos de gran bellesa. També compta amb una biblioteca que acull una col·lecció de llibres i manuscrits antics.

Monasterio de la Santísima Trinidad (Moni Agias Triados)

Monestir de Sant Esteve (Moni Agiou Stefanou)

  • Horari d’estiu (de l’1 d’abril al 31 d’octubre): De 9:00 a 13:30 hi de 15:30 a 17:30 h(els diumenges obre a les 9:30). Tancat els dilluns.
  • Horari d’hivern (de l’1 de novembre al 31 de març): De 9:30 a 13:00 hi de 15:00 a 17:00 h. Tancat els dilluns.
  • Només cal creuar un pont per arribar fins al Monestir de Sant Esteve de Meteora.

El monestir de Sant Esteve de Meteora és l’altre dels sis que té una comunitat de monges. Situat a la roca més baixa de Meteora, a una alçada de 528 metres, la història del monestir es remunta al segle XIV, quan el sant Antoni Katakouzinós el va fundar.

Al segle XIX, el monestir va ser saquejat pels turcs durant la Guerra d’Independència de Grècia, però va ser restaurat al segle XX, i segueix sent una important institució religiosa i cultural.

Les monges s’encarreguen de les tasques diàries del monestir, com ara la pregària, la litúrgia, la cuina i la neteja. També es dediquen a l’artesania i la producció d’articles religiosos.

Monasterio de San Esteban (Moni Agiou Stefanou)
Monasterio de San Esteban (Moni Agiou Stefanou)

Monestir de Sant Nicolau (Moni Agios Nikolau Anapafsa)

  • Horari d’estiu (de l’1 d’abril al 31 d’octubre): De 09.00 a 17 h. No tanca cap dia.
  • Horari d’hivern (de l’1 de novembre al 31 de març): De 09.00 a 16 h. No tanca cap dia.
  • Cal pujar 143 esglaons per accedir al Monestir de Sant Nicolau de Meteora.

La història del monestir de Sant Nicolau es remunta al segle XIII, quan un anacoreta anomenat Nicanor Anapavsas es va establir a la cova de la roca. Al segle XIV, el monestir va ser fundat pel bisbe metropolità de Larisa, Sant Dionís, i l’exarca de Stagón, Sant Nicanor. El monestir va ser construït en etapes durant els segles XIV i XV, i va aconseguir el seu apogeu al segle XVI.

El monestir que està situat a la roca més oriental de Meteora, a una alçada de 523 metres, acull una rica col·lecció d’icones, manuscrits i altres objectes religiosos.

Monasterio de San Nicolás (Moni Agios Nikolau Anapafsa)

Els millors miradors als Monestirs de Meteora

Sens dubte, una de les millors coses que es poden fer a Meteora és contemplar les panoràmiques que ofereixen els monestirs sobre aquestes característiques muntanyes. Al llarg de la carretera que uneix els monestirs hi ha diversos miradors. Alguns dels més populars són:

  • Mirador de Meteora (Main Observation Deck of Meteora a Google Maps): Aquest mirador ofereix una vista panoràmica dels sis monestirs, així com del paisatge circumdant. Sol ser el mirador més popular per contemplar la posta de sol i encara que hi ha una zona de pàrquing petita, sol omplir-se amb molta facilitat.
Puesta de sol sobre los Monasterios de Meteora
  • Mirador de Kastraki: Aquest mirador està situat al cim del turó de Kastraki, que ofereix una vista panoràmica de la ciutat de Kalambaka i dels Monestirs de Meteora.
  • Mirador de Roussanou (Sunset Rock a Google Maps): Aquest mirador està situat a pocs metres del Monestir de Roussanou, i ofereix una vista propera d’aquest monestir, així com de dos més. Sol ser el mirador més popular per contemplar la posta de sol i encara que hi ha una zona de pàrquing petita, sol omplir-se amb molta facilitat.
Puesta de sol sobre los Monasterios de Meteora
  • Mirador de Vaarlam: Aquest mirador està una mica amagat i molta gent s’ho passa per alt, però és impressionant perquè està situat entre dos dels monestirs més impressionants, el Gran Meteor i Vaarlam. Entre la fila de cotxes aparcats, cerca un camí que baixa una mica fins a unes roques. El mirador es veu perfectament des de la carretera i fins i tot hi ha uns bancs per asseure’s a contemplar la magnífica panoràmica.
Monasterio de Varlaam (Moni Varlaam)

Mapa per visitar els Monestirs de Meteora a Grècia

Tot seguit, per finalitzar aquesta guia sobre els Monestirs de Meteora, us deixem un mapa amb totes les localitzacions i els punts destacats que s’han anat esmentant al llarg de l’article.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Com arribar a Meteora des d’Atenes (per lliure o organitzat)

Com arribar a Meteora des d’Atenes (per lliure o organitzat)

Al nord de Grècia, entre imponents penya-segats de roca, s'alcen majestuosos els monestirs de Meteora. Aquest conjunt únic de monestirs, situat a dalt de tot de formacions rocoses que desafien la gravetat, és un testimoni de la grandesa històrica i espiritual del...

Què veure a Delfos i com arribar des d’Atenes al famós Oracle

Què veure a Delfos i com arribar des d’Atenes al famós Oracle

El nom de Delfos estarà eternament lligat a l'oracle, un dels llocs més venerats i respectats pels antics grecs. De fet, consideraven que Delfos era el melic del món, ja que segons la mitologia aquí és on es van trobar dues àguiles a les quals Zeus havia ordenat...

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Com arribar a Meteora des d’Atenes (per lliure o organitzat)

Com arribar a Meteora des d’Atenes (per lliure o organitzat)

Al nord de Grècia, entre imponents penya-segats de roca, s'alcen majestuosos els monestirs de Meteora. Aquest conjunt únic de monestirs, situat a dalt de tot de formacions rocoses que desafien la gravetat, és un testimoni de la grandesa històrica i espiritual del...

Què veure a Delfos i com arribar des d’Atenes al famós Oracle

Què veure a Delfos i com arribar des d’Atenes al famós Oracle

El nom de Delfos estarà eternament lligat a l'oracle, un dels llocs més venerats i respectats pels antics grecs. De fet, consideraven que Delfos era el melic del món, ja que segons la mitologia aquí és on es van trobar dues àguiles a les quals Zeus havia ordenat...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *