fbpx

Les novetats i la nostra experiència visitant PortAventura el 2021

by | 27 maig 2021

El 15 de maig de 2021, el complex de PortAventura va reobrir les seves portes després de molts mesos tancat. Ho va fer amb diverses novetats respecte a la temporada anterior, pero mantenint diverses mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID.

Com a usuaris del passi i visitants habituals del PortAventura, en aquest article trobareu explicades totes les mesures i també la nostra experiència visitant el parc durant aquesta temporada, en comparació amb la passada i altres estius. Val la pena visitar PortAventura aquest 2021? En aquest article hi trobareu la nostra opinió.

novetats portaventura 2021

Les novetats de PortAventura el 2021

Aforament limitat

Tal com va passar el 2020, l’aforament dels parcs segueix limitat al 30 % de la seva capacitat, tant a PortAventura Park com a Ferrari Land, per tal que es puguin mantenir les distàncies de seguretat, encara que aquest 2021 hi ha molta més gent que la temporada anterior i no dona gaire la sensació que aquesta mesura es respecti.

Malgrat això, no és necessari reservar entrades amb antelació. Les taquilles estan obertes per adquirir entrades pel mateix dia, sempre que no s’hagi completat l’aforament. De fet, si teniu algun descompte o promoció no us quedarà més remei que passar per les taquilles, ja que no és possible comprar online entrades amb descompte (tipus Carnet Jove, Club Super3, etc).

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Preu de les entrades i passis de temporada

El preu de les entrades de PortAventura Park continua sent el mateix que en temporades anteriors. Us recomanem comprar-les online, ja que són uns euros més barates que a les taquilles. De fet, en funció de la data en què vulgueu visitar el parc, reservant-les a través de Civitatis us sortiran més barates que a la pàgina web oficial.

Els usuaris del passi de temporada poden accedir al parc sempre que vulguin sense reservar dia. Si heu de fer alguna gestió, sàpigueu que està deshabilitada la web per tramitar els passis online i que cal fer tots els tràmits a l’oficina del Club, ubicada actualment a la taquilla de grups que hi ha al costat de l’aparcament. Si podeu, eviteu-la els caps de setmana, ja que les cues que s’hi acumulen acostumen a ser molt llargues.

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Reducció d’horaris

Els horaris dels diferents parcs del complex també segueixen sent més reduïts respecte a temporades anteriors. 

Fins el 22 de juny, PortAventura Park obre cada dia de 10.30 a 18 hores a excepció dels dissabte, que allarga fins a les 20 hores. A partir del 23 de juny i fins el 31 d’agost, l’horari passarà a ser cada dia de 10.30 a 20 hores, a excepció de les àrees de la Mediterrània i el Far West que estaran obertes fins a les 23 hores. Ara per ara encara no s’ha fet públic l’horari a partir de l’1 de setembre.

Ferrari Land obre de 11 a 16 hores fins el 22 de juny i, a partir de l’endemà fins a final d’agost, tancarà a les 17 hores.

Finalment, Caribe Aquatic Park únicament estarà obert del 23 de juny al 31 d’agost en horari de 10.30 a 18.30 hores.

Una reducció d’horaris que continua sent molt dràstica en comparació amb altres anys en què PortAventura Park estava obert fins a la mitjanit durant els mesos estivals.

Temporades de Halloween i Nadal a PortAventura Park

Coincidint amb l’anunci de totes les novetats de la temporada, PortAventura també va comunicar les dates en què se celebrarà la temporada de Halloween 2021 i també la de Nadal 2021. 

Així doncs, podrem gaudir del Halloween a PortAventura del 18 de setembre al 14 de novembre. La previsió és que fins el 7 de novembre el parc estigui obert diàriament i, a partir de llavors, únicament obrirà els caps de setmana.

Pel que fa a la temporada més màgica de l’any, PortAventura celebrará el Nadal del 20 de novembre al 9 de gener de 2022. Les primeres setmanes el parc únicament obrirà els dissabtes i diumenge i durant el pont de la Constitució, però a partir del 18 de desembre tornarà a obrir diàriament.

Halloween portaventura 2021
nadal portaventura 2021

Les mesures de seguretat

Mascareta obligatòria

L’ús de mascareta continua sent obligatori en tot el complex i en tot moment per als majors de 6 anys, encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. S’ha de portar la mascareta ben col·locada durant tota l’estada al complex, fins i tot a les zones d’aparcament. Estan permeses tot tipus de mascaretes, quirúrgiques o de tela, sempre que aquests cobreixin el nas i la boca.

Els menors de 6 anys o les persones que no poden portar mascareta per motius mèdics són els únics que poden anar sense i hom també es pot treure la mascareta un cop asseguts en una taula per menjar.

S’ha de pujar a les atraccions amb mascareta? Sí, a totes. El millor és portar-ne alguna de recanvi perquè si tens intenció de pujar a alguna de les atraccions d’aigua (tipus Silver River Flume, Grand Canyon Rapids o Tutuki Splash) és fàcil que acabi mullada…

novetats portaventura 2021

No hi ha control de temperatura

Una diferència notable respecte el 2020 és que s’ha eliminat el control de temperatura que hi havia a l’accés del complex. Així doncs, ha desaparegut la carpa que hi havia just abans de la font que dóna la benvinguda als visitants i ara únicament cal passar per un control de seguretat on es revisen les bosses. 

Distància de seguretat a les atraccions i gel hidroalcohòlic

A totes les cues de les atraccions s’han mantingut els punts a terra que recorden la necessitat de mantenir la distància de seguretat entre grups que no siguin del mateix nucli familiar. Això segueix provocant que en algunes atraccions la cua sembli més llarga del que realment és perquè s’ocupa més espai.

D’altra banda, en totes les atraccions, així com en molts altres llocs del parc, segueixen havent-hi dispensadors de gel hidroalcohòlic i és obligatori posar-se’n a les mans abans de pujar a qualsevol atracció. Els treballadors del parc no et deixaran passar pel torn per accedir a l’atracció fins que no hagin vist que t’has posat el gel.

També és obligatori posar-se gel abans d’entrar a qualsevol botiga. A diferència del 2020, ha deixat de ser obligatori posar-se guants a les botigues en el cas que es vulgui tocar algun producte.

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Obligatorietat de caminar per la dreta

A tot el parc s’han mantingut les fletxes a terra que recorden als visitants la necessitat de circular sempre per la dreta per tal de mantenir les distàncies i també s’han conservat les mampares de metacrilat que s’havien instal·lat en espais com les taquilles, per exemple.

També es regulen els accessos als lavabos i s’han col·locat unes pantalles a les entrades que indiquen si pots entrar-ho o cal que esperis perquè s’ha superat l’aforament a l’interior del bany.

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Alguns restaurants tancats

Tal com ja passava el 2020, l’aforament als restaurants segueix limitat i hi ha menys taules de les habituals, ara, el que sobta més és que hi ha alguns restaurants que acostumen a estar molt concorreguts que segueixen tancats. 

El buffet Marco Polo, la Cantina o Jeremias’ Food són alguns dels més grans que estan tancats i també hi ha molts quioscos que no han obert i els que estan en funcionament disposen de mampares de seguretat.

El dies de major afluència, com els dissabtes, és recomanable que reserveu taula a través de l’aplicació del parc per evitar-vos llargues estones d’espera per poder menjar.

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Pocs espectacles

A diferència del 2020, aquest 2021 el parc sí que ha programat algun espectacle. Actualment, es fan els shows Aves del Paraíso, Bang Bang West i Around the World. No es descarta que se n’incorpori algun altre a mesura que vagi avançant la temporada.

L’aforament als espectacles també és limitat i el personal obliga a deixar files i seients buits entre grups. Els caps de setmana els teatres s’omplen amb facilitat, així que si us ve de gust veure algun espectacle el millor és que arribeu amb força antelació per no quedar-vos fora.

novetats portaventura 2021
espectacles portaventura 2021

Atraccions tancades

Tot i que la majoria d’atraccions estan obertes i funcionen amb normalitat, n’hi ha algunes, on és difícil mantenir les distàncies de seguretat o on no es poden garantir al 100 % les mesures d’higiene, que es mantenen tancades.

No estan obertes El Secreto de los Mayas, a Mèxic, ni el Port de la Drassana o el Waitan Port, des d’on es poden agafar les barques que uneixen la Mediterrània amb la Xina.

La resta d’atraccions funcionen amb normalitat, tot i que heu de tenir en compte que a les atraccions només deixen pujar persones del mateix grup o unitat familiar per vehicle o vagoneta. És a dir, per exemple, Silver River Flume només pujarà gent del mateix grup en cada tronc. Si pugeu sols a l’atracció, anireu sols al tronc.

En el cas de les muntanyes russes, només es permet gent de la mateixa família a cada filera de seients o en el cas, per exemple, del Tutuki Splash es deixen files buides entre cada grup.

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Sense trobades amb personatges

Era habitual que, mentre passejaves per PortAventura Park, et trobessis amb personatges disposats a fer-se fotos amb tu o amb els més petits. Durant el 2021, aquests segueixen sortint, però únicament en alguns escenaris des d’on saluden i on et deixen fer fotos a distància. Està prohibit acostar-s’hi a abraçar-los com era habitual.

Per aquest motiu, La Casa de Woody i l’Abby Star Studio estan tancats.

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Hotels

Està previst que de manera progressiva i en funció de la demanda, tots els hotels del complex vagin obrint al llarg d’aquesta temporada 2021.

Es mantindran, però, les restriccions a les zones comunes i els buffets seguiran tenint circuits deliminats on els cambrers serveixen el menjar. A banda, per minimitzar el nombre de gent a la recepció, també hi ha disponible un servei de «check-in» online.

Val la pena visitar PortAventura el 2021?

Avantatges

Si teniu l’oportunitat de visitar el parc entre setmana mentre encara és època escolar, no ho dubteu i aprofiteu-ho. Únicament hi ha grups d’adolescents d’escoles i instituts de la zona i el parc està molt tranquil.

Malgrat que les entrades segueixen al mateix preu, si voleu allotjar-vos en algun hotel, hi ha ofertes molt bones per dormir a PortAventura. Reservant a través de Booking també us ofereixen els paquets d’hotel+entrades i, en alguna ocasió, les ofertes són millors que al web oficial, així que us recomanem que compareu bé els preus.

A banda, durant la temporada 2021 s’han allargat les celebracions del 25è aniversari, que va ser el 2020, així que encara trobareu totes les decoracions i podreu gaudir de l’espectacle Around the World que s’hauria haver d’estrenat la temporada passada i no va poder ser. 

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021

Inconvenients

Per nosaltres el major dels inconvenients és la reducció horària. Especialment durant les setmanes d’estiu en què la calor apreta i els dies són tan llargs. Que el parc tanqui a les 20 hores o, fins i tot, a les 18 hores, no ens agrada. 

Fins el 22 de juny el parc tanca cada dia a les 18 hores, a excepció dels dissabtes. Per aquest motiu, els dissabtes el parc està molt ple de gent que va a passar-hi el dia i vol aprofitar el màxim d’hores possibles. Així doncs, si podeu, encara que sigui el dia més llarg, eviteu els dissabtes, ja que les cues a les atraccions més populars poden arribar a superar l’hora i mitja d’espera i l’àrea infantil de Sésamo Aventura se satura de famílies amb nens.

A banda, si sou dels qui us agraden els espectacles, heu de tenir en compte que n’hi segueixen havent pocs (tot i que, si volem ser positius, n’hi ha més que l’any passat).

novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021
Fotografia feta el dimarts 18 de maig de 2021 a les 11 hores.
novetats portaventura 2021
novetats portaventura 2021
Fotografia feta el dissabte 22 de maig de 2021 a les 17 hores.

En conclusió, sí o no?

Tenint en compte tots aquests factors, està clar que la decisió dependrà de les vostres prioritats.

La nostra resposta és que si ja coneixeu el parc, SÍ, aprofiteu i torneu. Si us esteu plantejant visitar-lo per primera vegada, valoreu-ho una mica. 

En el cas que la vostra prioritat siguin les atraccions, també és un bon moment per aprofitar i gaudir-les (sobretot entre setmana i en temporada baixa) amb menys cues que altres anys, malgrat que la lentitud de les operatives tampoc ha reduït molt els temps d’espera i en temporada alta s’estan registrant cues molt elevades. Fins i tot, els usuaris que volen el passi Express veuen com han de fer cua per comprar-lo i com han d’esperar més del normal tot i tenir aquest tipus d’entrada prioritària a les atraccions.

Si pel contrari, el que us agrada de PortAventura són els espectacles i les trobades amb personatges espereu-vos una mica, a veure si poc a poc es van incorporant més shows a la programació i es poden relaxar una mica més les restriccions.

Teniu previst visitar PortAventura aquest 2021? Us ha resultat útil tota aquesta informació?

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Com arribar a Efteling

Com arribar a Efteling

Submergir-se al món màgic i encantat del parc temàtic Efteling és una experiència inoblidable per a visitants de totes les edats. Ubicat a Kaatsheuvel, als Països Baixos, aquest parc captiva els seus visitants amb atraccions emocionants, espectacles impressionants i...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Com arribar a Efteling

Com arribar a Efteling

Submergir-se al món màgic i encantat del parc temàtic Efteling és una experiència inoblidable per a visitants de totes les edats. Ubicat a Kaatsheuvel, als Països Baixos, aquest parc captiva els seus visitants amb atraccions emocionants, espectacles impressionants i...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!