fbpx

Visitar PortAventura el 2020, la nostra experiència en època de coronavirus

by | 27 jul. 2020

ACTUALITZAT EL 30 D’ABRIL DE 2021 – PORTAVENTURA HA ANUNCIAT QUE REOBRIRÀ EL 15 DE MAIG DE 2021

PortAventura ha reobert les seves portes després d’haver passat a la fase de la nova normalitat. Havia de ser la temporada del 25è aniversari del parc, però, en canvi, serà la temporada sense espectacles, de la baixa afluència i del gel hidroalcohòlic a dojo.

Com a usuaris del passi i visitants habituals del PortAventura, en aquest article trobareu explicades totes les mesures i també la nostra experiència visitant el parc durant aquesta nova normalitat, en comparació amb altres estius. Val la pena visitar PortAventura en època de coronavirus? En aquest article hi trobareu la nostra opinió.

portaventura 2020 coronavirus

La reobertura de PortAventura 2020 

La 25a temporada de PortAventura havia de començar a finals de març, com és habitual, coincidint amb les vacances de Setmana Santa. En ple estat d’alarma, òbviament, el parc no va reobrir i, finalment, després de molta expectació, la data d’obertura de la temporada 2020 va ser el 8 de juliol.

A partir d’aquell dia van reobrir PortAventura Park i Ferrari Land, però no el parc aquàtic del complex, Caribe Aquatic Park, que romandrà tancat durant tota la temporada.

Pel que fa als allotjaments, el complex disposa d’un total de sis hotels, però aquest 2020 només n’han obert quatre: 

Les piscines dels hotels estan obertes i les condicions de cancel·lació o canvi de dates són, aquest 2020, molt flexibles. A banda, hi ha diferents promocions disponibles en el cas que es vulgui reservar hotel i entrades als parcs.

portaventura 2020 coronavirus
portaventura 2020 coronavirus

Visitar PortAventura el 2020. Aforament limitat i reducció d’horaris

L’aforament dels parcs, tant de PortAventura Park com de Ferrari Land, està limitat a un 30 % de la seva capacitat per tal que es puguin mantenir les distàncies de seguretat.

En un primer moment era necessari reservar les entrades amb data, però des del 25 de juliol ja no és necessari i les entrades es poden usar qualsevol dia (a excepció de les entrades de “Temporada Baixa” que sí que tenen les dates limitades).

Pel que fa als usuaris del passi, aquests tenien una limitació d’accés de dos dies al mes durant els mesos de juliol, agost i setembre, però a partir de l’1 d’agost s’elimina aquesta limitació de dies i tampoc cal reservar amb antelació

D’altra banda, els horaris de PortAventura Park també s’han modificat al que era habitual respecte a temporades anteriors. Així doncs, durant el mes de juliol el parc ha tancat a les 22 hores i a partir de l’1 d’agost passarà a tancar a les 20 hores, una dràstica reducció d’horari en comparació amb altres estius.

El 13 de setembre tornarà a canviar l’horari i el tancament serà tots els dies a les 18 hores, a excepció dels dissabte en què el parc estarà obert fins a les 20 hores. Durant la temporada de Nadal, que començarà el 21 de novembre, PortAventura Park tancarà a les 18 hores. L’obertura serà a partir de les 10.30 hores, 30 minuts més tard del normal… A més, a partir del 2 de novembre, el parc únicament obrirà els caps de setmana, exceptuant el pont del desembre i les dates de vacances nadalenques.

L’horari de Ferrariland serà tota la temporada d’11 a 16 hores.

(Els horaris i les condicions dels passis i les entrades van variant, així que mantindrem aquest article actualitzat en funció de les novetats que el parc vagi anunciant).

Les mesures de seguretat per visitar PortAventura

Control de temperatura

Abans de poder accedir a la zona de les taquilles, s’ha construït una carpa, just abans de la font que dóna la benvinguda als visitants, on l’equip de seguretat revisa les bosses i les motxilles, com ja feien anteriorment, i on s’han instal·lat unes càmeres que prenen la temperatura a tots els visitants sense necessitat d’aturar-se. L’únic requisit, en aquest cas, és entrar a la carpa sense barret o gorra.

Si la càmera detecta una temperatura superior a 37,5 graus, l’equip de control pren una nova temperatura amb un termòmetre làser sense contacte i en el cas de tornar a marcar més de 37, graus no es permet l’entrada al parc.

portaventura 2020 coronavirus

Mascareta obligatòria

L’ús de mascareta és obligatori en tot el complex i en tot moment per als majors de 6 anys, encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. S’ha de portar la mascareta ben col·locada durant tota l’estada al complex, fins i tot a les zones d’aparcament. Estan permeses tot tipus de mascaretes, quirúrgiques o de tela, sempre que aquests cobreixin el nas i la boca.

Els menors de 6 anys o les persones que no poden portar mascareta per motius mèdics són els únics que poden anar sense i hom també es pot treure la mascareta un cop asseguts en una taula per menjar.

S’ha de pujar a les atraccions amb mascareta? Sí, a totes. Únicament permeten treure’t la mascareta a les atraccions d’aigua (Silver River Flume, Grand Canyon Rapids i Tutuki Splash) un cop t’has assegut a la vagoneta, però te l’has de tornar a posar abans de baixar-ne, tot i que la gran majoria de gent fa el recorregut amb la mascareta posada. El millor és portar-ne alguna de recanvi perquè encara que la guardis a la butxaca és fàcil que acabi mullada…

Distància de seguretat a les atraccions i gel hidroalcohòlic

A totes les cues de les atraccions s’han col·locat uns punts a terra que recorden la necessitat de mantenir la distància de seguretat entre grups que no siguin del mateix nucli familiar. Això fa que en algunes atraccions la cua sembli més llarga del que realment és perquè s’ocupa més espai.

D’altra banda, en totes les atraccions, així com en molts altres llocs del parc, s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic i és obligatori posar-se’n a les mans abans de pujar a qualsevol atracció. Els treballadors del parc no et deixaran passar pel torn per accedir a l’atracció fins que no hagin vist que t’has posat el gel.

També és obligatori posar-se gel abans d’entrar a qualsevol botiga i, en el cas que es tingui intenció de comprar i es vulgui tocar algun producte, també caldrà posar-se guants.

portaventura 2020 coronavirus

Obligatorietat de caminar per la dreta

A tot el parc s’han col·locat fletxes a terra que recorden als visitants la necessitat de circular sempre per la dreta per tal de mantenir les distàncies

Com que l’afluència de gent al parc és molt menor a la d’altres anys, tenint en compte que l’aforament màxim és del 30 %, creiem que aquesta és la mesura que menys es respecta, però tampoc hi ha un gran descontrol perquè no hi ha grans aglomeracions de gent.

També es regulen els accessos als lavabos i s’han col·locat unes pantalles a les entrades que indiquen si pots entrar-ho o cal que esperis perquè s’ha superat l’aforament a l’interior del bany.

Alguns restaurants tancats i sense espectacles

Com a tot el parc, l’aforament als restaurants també s’ha limitat i hi ha menys taules de les habituals, ara, el que sobta més és que hi ha alguns restaurants que acostumen a estar molt concorreguts que estan tancats. El buffet Marco Polo, la Cantina o Jeremias’ Food són alguns dels més grans que estan tancats i també hi ha molts quiosqos que no han obert i els que estan en funcionament han incorporat mampares de seguretat.

Segurament una de les mesures que menys agraden és que no es faran espectacles fins al mes de setembre. Ara bé, tampoc està garantit que al setembre es reprenguin els espectacles ni les desfilades. Caldrà estar al cas de les novetats que comuniqui el parc.

A partir del 19 de setembre, amb l’inici de la temporada de Halloween es reprendran alguns espectacles. Únicament seran sis i tres d’ells estaran subjectes a pagament perquè seran de muntatge especial per Halloween. Podeu consultar-ne tota la informació a la pàgina web del parc.

portaventura 2020 coronavirus

Atraccions tancades

Tot i que la majoria d’atraccions estan obertes i funcionen amb normalitat, n’hi ha algunes, on és difícil mantenir les distàncies de seguretat o on no es poden garantir al 100 % les mesures d’higiene, que es mantenen tancades.

Si visiteu el parc amb nens heu de saber que no han obert les àrees de joc infantils. És a dir, estan tancades l’àrea infantil de la Xina, El Huerto Encantado, a Sésamo Aventura i el Laberinto Blacksmith.

Tampoc estan obertes El Secreto de los Mayas, a Mèxic, ni el Port de la Drassana o el Waitan Port, des d’on es poden agafar les barques que uneixen la Mediterrània amb la Xina.

La resta d’atraccions funcionen amb normalitat, això sí, heu de tenir en compte que en algun moment us les podeu trobar tancades durant curts períodes de temps perquè les estan desinfectant. A nosaltres ens va passar amb Street Mission, que vam trobar-la aturada durant 30 minuts per desinfecció.

També heu de tenir en compte que a les atraccions només deixen pujar persones del mateix grup o unitat familiar per vehicle o vagoneta. És a dir, per exemple, Silver River Flume només pujarà gent del mateix grup en cada tronc. Si pugeu sols a l’atracció, anireu sols al tronc.

En el cas de les muntanyes russes, només es permet gent de la mateixa família a cada filera de seients o en el cas, per exemple, del Tutuki Splash es deixen files buides entre cada grup.

portaventura 2020 coronavirus

Sense trobades amb personatges

Era habitual que, mentre passejaves per PortAventura Park, et trobessis amb personatges disposats a fer-se fotos amb tu o amb els més petits. Aquests segueixen sortint, però únicament en alguns escenaris des d’on saluden i on et deixen fer fotos a distància. Està prohibit acostar-s’hi a abraçar-los com era habitual fins ara.

Per aquest motiu, La Casa de Woody i l’Abby Star Studio estan tancats.

Val la pena visitar PortAventura en època de coronavirus?

Si heu arribat fins aquí, segurament aquesta és la pregunta que més dubtes us genera. Val la pena visitar PortAventura en època de coronavirus?

La nostra resposta és clara: si ja coneixeu el parc, SÍ, si us esteu plantejant visitar-lo per primera vegada, valoreu-ho una mica.

La nostra experiència visitant PortAventura en època de coronavirus va ser molt bona. Per què? Vam poder gaudir de les atraccions sense gairebé cues. Som usuaris habituals del parc, el coneixem molt bé i poder pujar al Tutuki Splash sense esperar ni un minut o fer només 15 minuts de cua per entrar a Street Mission és un luxe. 

portaventura 2020 coronavirus

Imatge captada el diumenge 26 de juliol a les 16.45 hores

A banda, en més d’una atracció, especialment les destinades als més petits, com ara La Granja de Elmo o Coco Piloto vam tenir l’oportunitat de fer diverses voltes seguides sense si tan sols haver de baixar perquè no hi havia ningú esperant. Això, per als més petits, és un autèntic regal!

És cert que feia una mica de pena veure algunes zones del parc tan buides, però moure’s per Sésamo Aventura sense haver d’esquivar gent, també s’agraeix. De fet, la poca presència de nens petits és el que més ens va sobtar. Durant la nostra visita ens vam creuar amb molts grups d’adults o d’adolescents, però vam tenir la percepció que el nombre de famílies amb nens petits s’ha reduït molt, així que les cues a les atraccions per als més petits són gairebé inexistents, especialment, a partir de les 17-18 hores.

El que més vam enyorar van ser els espectacles. Durant l’estiu al parc hi fa molta calor i s’agraeix poder resguadar-se una estona dins d’un teatre amb aire condicionat on recuperar-se una mica, per aquest motiu, si no heu visitat mai el parc trobar-vos els teatres o alguns dels restaurants més populars tancats us pot saber greu.

Ara bé, si l’objectiu de la vostra visitar és gaudir de les atraccions sense grans cues ni aglomeracions no us ho penseu i aprofiteu per visitar PortAventura aquesta temporada 2020.

portaventura 2020 coronavirus

Quan torni la normalitat absoluta (si és que algun dia torna) crec que els que som usuaris habituals enyorarem aquesta tranquil·litat a l’hora de gaudir de les atraccions sense cua.

El més incòmode de la visita és haver d’estar-te netejant constantment les mans amb gel hidroalcohòlic. En alguna ocasió ens va passar que encara ens estàvem fregant les mans per haver sortit d’un espai i ens obligaven a posar-nos-en de nou per accedir a algun altre. Però, sincerament, és una mesura de seguretat totalment assumible i, en cap cas, ens fa dubtar sobre que aquest 2020 és un bon moment per visitar PortAventura Park.

portaventura 2020 coronavirus

És possible que molts considereu que no és just que el preu de les entrades sigui el mateix que en altres temporades, tenint en compte que no hi ha espectacles, que l’horari és més reduït… però, mirant de buscar-li el costat positiu, no caldrà que pagueu l’entrada Express (segueixen disponibles) per poder entrar a les atraccions sense fer cua perquè les cues s’han reduït dràsticament gràcies a la limitació d’aforament.

Si esteu planificant la vostra visita a PortAventura i teniu algun dubte, podeu deixar-nos un comentari i mirarem d’ajudar-vos en tot el que sigui possible.

Heu visitat PortAventura Park amb totes aquestes restriccions? Què us ha semblat l’experiència?

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Com arribar a Efteling

Com arribar a Efteling

Submergir-se al món màgic i encantat del parc temàtic Efteling és una experiència inoblidable per a visitants de totes les edats. Ubicat a Kaatsheuvel, als Països Baixos, aquest parc captiva els seus visitants amb atraccions emocionants, espectacles impressionants i...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Com arribar a Efteling

Com arribar a Efteling

Submergir-se al món màgic i encantat del parc temàtic Efteling és una experiència inoblidable per a visitants de totes les edats. Ubicat a Kaatsheuvel, als Països Baixos, aquest parc captiva els seus visitants amb atraccions emocionants, espectacles impressionants i...

3 Comments

 1. Elisa

  Hola,estavem pensar en anar a PortAventura com a regal del nostre fill gran que fara 5 anys,anem amb un altre nen de 21 mesos,no hi hem estat mai I dubtavem pel tema COVID i si amb aquestes edats es trobaran atraccions obertes per a n’ells.Que en saps?

  Reply
  • Laia Díaz

   Hola Elisa! A l’article s’explica que és el que està tancat aquesta temporada i també la nostra experiència amb una nena de 3 anys. Hi anem sovint i és cert que hi ha algunes coses destinades als més petits tancades, però la gran majoria estan en funcionament. Fes un cop d’ull al text i si et queda algun altre dubte, aquí estem. Salutacions!

   Reply
   • Ana Camarasa Adan

    Hola, som una familia de tres xiques de 46, 18 i 16 anys. Sóc la mare i em diuen Ana, hem anat mes de 6 vegades al parq, voldriem anar el proper cap de setmana de l”11, 12 i 13 de setembre, el que em fa por son les cues, al ser cap de setmana… Si pogueres informarnos de les cues els caps de setmana teu agrairia.
    Salutacions

    Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!