Praga amb nens, els 12 millors plans per gaudir de Praga en família

by | Última actualització febr. 29, 2024

Estàs organitzant un viatge a Praga amb nens? Aquesta preciosa i monumental ciutat txeca ofereix una infinitat de possibilitats per entretenir els petits viatgers mentre visiten edificis i llocs carregats d’història. Excursions pel riu, descobrir carrerons secrets, contemplar la ciutat des de les altures, menjar dolços boníssims… 

Continua llegint per descobrir tot el que pots fer a Praga amb nens.

On allotjar-se a Praga amb nens

Si es visita Praga amb nens cal tenir en compte que es tracta d’una ciutat força extensa, així que el millor és allotjar-se a prop del centre històric per evitar llargs trasllats amb transport públic. 

Durant el nostre últim viatge a Praga amb nens vam estar allotjats al Ramada Prague City Centre, ubicat a la cèntrica plaça de Wenceslao, a menys de 10 minuts caminant de la Plaça Vella. És un hotel enorme, amb habitacions força àmplies i molt netes, que ofereix un bufet d’esmorzar molt complet. Sens dubte, una molt bona opció per allotjar-se molt a prop del centre de Praga i amb molt bones comunicacions amb transport públic cap a zones més allunyades, ja que hi ha diverses parades de tramvia a pocs metres de la porta de l’hotel.

Ramada Prague City Centre

Quants dies necessito per visitar Praga amb nens

Si estàs planejant visitar Praga amb nens i vols saber quants dies són necessaris per visitar la ciutat, et direm que, com a mínim, li dediquis 3 dies. Menys de 3 dies és massa poc temps per gaudir de Praga, encara que tingues en compte que amb 3 dies únicament podràs visitar la ciutat de forma superficial i et quedaran molts llocs per veure. Tot i així, és una ciutat ideal per aprofitar algun pont o escapada de cap de setmana.

Praga amb nens

Praga amb nens, els millors plans

Fes un free tour per descobrir la història de la ciutat

El centre històric de la ciutat de Praga és dels més grans del món. Perquè tots els viatgers, tinguin l’edat que tinguin, puguin fer-se una idea del valor i la magnitud d’aquest lloc, el més recomanable és fer un free tour el primer dia que es visita la ciutat. T’ajudarà a ubicar-te i també a definir quines zones vols prioritzar durant la teva visita.

Praga amb nens

El canvi d’hora des del rellotge astronòmic

El rellotge astronòmic de Praga està ubicat a la paret sud de l’Ajuntament de la Ciutat Vella i la part més antiga, el mecanisme del quadrant astronòmic, data del 1410. Cada vegada que marca l’hora, 12 apòstols s’inclinen en dues finestretes, la mort repica la campana, el turc nega amb el cap, el garrepa subjecta una bossa de diners, el vanitós es mira al mirall i el cant del gall finalitza el repic de les campanes.

El rellotge astronòmic de Praga

El rellotge astronòmic sona cada hora entre les 9 del matí i les 9 de la nit.

Si voleu gaudir del canvi d’hora amb certa tranquil·litat, apropeu-vos al rellotge astronòmic a les nou del matí. La resta del dia centenars de turistes es planten davant del rellotge per contemplar les figures en moviment.

Tramvia històric de Praga
Tramvia històric de Praga

Puja al tramvia històric

Són molts els tramvies que circulen pel centre de Praga, però cap és tan peculiar com el de la línia 41. Es tracta d’un tramvia renovat del 1930 que uneix les zones més turístiques de la ciutat.

El bitllet es pot comprar a les oficines de turisme o al mateix revisor del tramvia. Hi ha un bitllet senzill i també hi ha la possibilitat de comprar un bitllet diari, que permet pujar i baixar del tramvia de forma il·limitada durant un dia complet.

Tours y actividades interesantes en Praga

  • Free tour dels misteris i les llegenes de Praga. Un cavaller templer decapitat, un temible monstre que vaga per la Ciutat Vella i vampirs estaran presents durant el recorregut.
  • Free tour per la Ciutat Nova. Coneixeràs la història d’aquest barri fundat per Carles IV i en visitaràs els principals monuments.
  • Tour de Praga al complet. Descobriu l’encant de Praga en un dia visitant el pont Carles, el Castell, l’Illa de Kampa i molt més.
  • Visita guiada pel Castell de Praga. Coneix un dels llocs imprescindibles de Praga, on es troben la catedral de Sant Vito, el Palau Reial, la basílica de Sant Jordi i el famós Carreró de l’Or.
  • Excursió a Karlovy Vary. En aquesta excursió a Karlovy Vary visitarem la joia de la Bohèmia Occidental, una ciutat balneari mundialment coneguda per les fonts d’aigües minerals.
  • Prague Card. Targeta turística de 2, 3 o 4 dies amb entrada gratuïta a més de 80 de les atraccions principals de Praga.

Torre de l'Antic Ajuntament de Praga

Fotografia la ciutat des de la torre de l’Antic Ajuntament

La millor panoràmica de Praga l’obtindràs, sens dubte, des de dalt de la torre de l’Antic Ajuntament de Praga. Gràcies als seus 70 metres d’alçada podràs contemplar unes vistes estupendes de la Plaça de la Ciutat Vella i de tot el seu entorn.

Per arribar fins al cim es pot fer servir un ascensor (cal pagar un extra juntament amb l’entrada) o bé pujar per una rampa. No hi ha escales, així que l’ascens i el descens són força fàcils i ràpids.

El Castell de Praga
El Castell de Praga

Visita un dels castells més grans del món

El Castell de Praga, construït al segle IX, és un dels castells més grans del món. Has de tenir en compte que no és un sol edifici, sinó que quan un parla del Castell de Praga es refereix a un conjunt de palaus i edificis connectats entre ells per pintorescos carrerons.

Els llocs més destacats del Castell de Praga són:

  • La Catedral gòtica de Sant Vito, amb imponents vidrieres i on descansen les restes de Sant Venceslau, patró de Txèquia.
  • El Carreró de l’Or, un carrer estret, contigu a la muralla, amb casetes de colors on vivien orfebres i alquimistes. Al número 22 també hi va viure el famós escriptor praguenc Franz Kafka.
  • L’Antic Palau Reial, és la part més antiga de tota la ciutadella. El més interessant és la Sala Gòtica de Vladislav, l’espai arquitectònic laic més gran de tota la Praga medieval.
  • La basílica i el convent de Sant Jordi, és la segona església més antiga de la ciutat, i es va començar a construir cap a l’any 920. La vista més impressionant de la basílica antiga es pot contemplar des del carrer Jiřská.
  • Les quatre torres, la Torre Daliborka, la Torre Negra, la Torre Blanca i la Torre de la Pólvora. Òbviament, com a edifici fortificat que és, el Castell de Praga compta amb aquestes quatre torres que a més de les seves funcions defensives també van servir com a presons i una d’elles, la de la Pólvora, fins i tot va funcionar com a laboratori dels alquimistes.
El Pont de Carles de Praga

Creua el pont de Carles

El pont de Carles (en txec, Karlův most) és el pont més antic de la ciutat. Finalitzat el 1402 va ser durant anys, fins al 1841, l’única via de comunicació per creuar el riu entre la Ciutat Vella i el Castell de Praga. Més enllà del seu valor històric, el pont de Carles està decorat amb 30 estàtues i protegit per tres torres distribuïdes entre les dues capçaleres.

Si vols creuar-lo amb tranquil·litat, no et quedarà altra que matinar molt, ja que és un dels llocs més concorreguts de la ciutat des de primera fins a última hora del dia.

El Pont de Carles de Praga

Busca llúdrigues o cignes des de la riba del riu Moldava

Al barri de Mala Strana hi ha un petit embarcador, que té un accés directe al riu, des d’on es pot fer una idíl·lica fotografia del Pont Carles. Aquesta zona del riu sol estar plena de cignes i ànecs, però també és habitual veure-hi llúdrigues, ja que durant els darrers anys s’han reproduït de manera massiva a la República Txeca, especialment a Praga, on molta gent les alimenta.

És important no donar-los menjar ja que es tracta d’una espècie invasora i encara que solen ser molt tranquil·les, són propenses a transmetre certs tipus de paràsits.

Praga amb nens

Navega pel riu Moldava

Una opció per mantenir entretinguts els nens a Praga durant una estona és fer un creuer pel riu Moldava. Hi ha diverses agències a la ciutat que ofereixen aquest servei. Nosaltres vam optar per una barca tradicional de fusta que surt des de l’embarcador del Pont de Carles i el creua per sota. El tour dura 45 minuts i inclou explicacions en espanyol, beguda i snack i també l’entrada al Museu del Pont Carles, on a través de maquetes i altres objectes s’explica de manera dinàmica la construcció d’aquest monument.

La Casa Dansant de Praga

Contempla la casa que balla

Encara que originalment va despertar sentiments oposats, amb el pas dels anys la Casa Dansant (en txec, Tančící dom) s’ha convertit en un símbol de la ciutat. Construïda entre els anys de 1992-1996 a Rašínovo nábreží, el seu autor va ser l’arquitecte txec d’origen croat V. Milunić, en col·laboració amb el conegut arquitecte canadenc-nord-americà Frank O. Gehry. Originalment Gehry va anomenar a l’edifici Fred and Ginger, en referència als famosos ballarins Fred Astaire i Ginger Rogers.

Praga amb nens. Menja un (o molts) trdelník

Menja un (o molts) trdelník 

El trdelník és un dolç tradicional de la cuina eslovaca que s’ha popularitzat molt a Praga. Són molts els establiments de la ciutat on el preparen i fins i tot hi ha parades de carrer on comprar-los acabats de fer. Es tracta d’una massa de farina enrotllada en un punxo de fusta, anomenat trdle, i que rosteix sobre unes brases mentre gira sobre si mateix. Últimament s’ha exportat a altres països, on es ven, especialment, a mercats de Nadal, però el sabor dels trdelník txecs és únic, ja que es prepara sobre brasa i no en forns elèctrics. 

Es venen farcits de xocolata, de nata, de gelat i amb moltíssims altres toppings, però, sens dubte, et recomano que provis l’original, recobert només amb sucre i canyella. És una delícia!

El telefèric del turó Petřín de Praga

Puja a la muntanya Petřín amb telefèric

La muntanya Petřín és el mirador més famós de Praga i també una extensa zona verda on passejar i relaxar-se amb vistes sobre la ciutat. Es tracta d’un turó de gairebé 140 metres d’alçada i la millor manera d’arribar fins al cim és amb el funicular, un mitjà de transport que està en funcionament des del 1891.

El funicular funciona cada dia entre les 9.00 i les 23.30 hores i la seva freqüència de pas és d’entre 10 i 15 minuts. El preu del funicular és el mateix que el del bitllet senzill del transport públic i també es pot fer servir amb l’abonament d’un o diversos dies.

El turó Petřín de Praga
La torre de Petřín de Praga

Contempla la ciutat des de la Torre de Petřín

A la Torre de Petřín també se la coneix com la Torre Eiffel, ja que la seva semblança és més que evident. Amb 60 metres d’alçada, és el mirador més elevat de Praga.

Aquesta torre es va construir el 1891, per l’Exposició Nacional de Praga, només dos anys després de la Torre Eiffel.

La torre de Petřín de Praga
El Laberint dels Miralls de Praga

A la base de la torre es conserva també el Laberint dels Miralls i hi ha la possibilitat d’adquirir una entrada conjunta per pujar a la torre i accedir al laberint.

Una altra opció que triomfa entre els més petits és pujar al carrousel del segle XIX que encara està en funcionament al costat de la Torre de Petřín.

El teatre negre de Praga

Riure assegurat amb una obra de teatre negre

El Teatre Negre de Praga és una representació teatral muda que va sorgir als anys 50 i que es representa en un escenari negre a les fosques, on els actors vestits de negre i un característic joc de llums deixen veure a l’espectador només allò que ells volen. Acostuma a combinar efectes de llums, música, dansa, personatges volant i trucs sobre l’escenari. En tractar-se de teatre mut qualsevol ho pot entendre i el resultat sol ser molt divertit. Si viatges a Praga amb nens, anar a veure una obra de teatre negre és èxit assegurat perquè es pixaran de riure. T’ho garanteixo!

Codi ètic. Blogtrip.

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència després de participar en un blogtrip, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Praga per Nadal 2024, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Praga per Nadal 2024, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Visitar Praga durant l'època nadalenca és submergir-se en un conte de fades hivernal. Amb els seus carrers empedrats adornats amb llums centellejants, mercats nadalencs plens de colorides paradetes i l'aire impregnat d'aroma a canyella i espècies, la capital de la...

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Praga per Nadal 2024, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Praga per Nadal 2024, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Visitar Praga durant l'època nadalenca és submergir-se en un conte de fades hivernal. Amb els seus carrers empedrats adornats amb llums centellejants, mercats nadalencs plens de colorides paradetes i l'aire impregnat d'aroma a canyella i espècies, la capital de la...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *