És possible que si us pregunten quina és una de les coses que menys us agrada de viatjar, molts de vosaltres respongueu, preparar la maleta. Si a això li sumem el fet de viatjar amb nens, és possible que alguns desistiu i renuncieu a viatjar amb els petits de la casa per la peresa d’haver de preparar tots els trastos.
Però, viatjar amb nens i haver-los de preparar la maleta no significa haver de fer una mudança. Evidentment que necessitareu posar-hi alguna cosa més que quan viatjàveu amb parella, però no cal emportar-se mitja casa.
Reconec que la primera vegada que vaig preparar la maleta per viatjar amb la becària em vaig endur més coses de les que necessitava, però l’experiència et demostra que, amb una mica de planificació, pots viatjar perfectament amb equipatge de mà encara que vagis amb nens.
És per això que, a continuació, hi trobareu un seguit de trucs i consells basats en la nostra pròpia experiència que esperem que us siguin útils a l’hora de preparar la maleta per viatjar amb nens.
Passos per fer la maleta per viatjar amb nens
Feu una llista
Els qui em coneixen bé saben que sóc una enamorada de fer llistes per a tot (amor etern al creador d’Excel). Però, és que, sincerament, crec la planificació prèvia és una de les coses que millor funciona (almenys a mi) per no oblidar res i tampoc per fer més feina o carregar més trastos dels que calen.
A més, quan ho tingueu tot apuntat, a mesura que l’aneu repassant, serà més fàcil valorar si hi ha alguna cosa que realment no acabareu necessitant.
Si esteu molt acostumats a fer maletes, potser penseu que us podeu saltar aquest pas, però si és la primera vegada que viatgeu amb un bebè o amb un nen, us recomano que ho feu. Evitareu deixar-vos res o endur-vos coses que no necessiteu.
Per viatjar, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències.
Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.
Abans de posar-ho a la maleta, “munteu una exposició”
Un cop tingueu la llista feta amb tot el que necessiteu, col·loqueu tot el que teniu apuntat a sobre d’una superfície, ja sigui un llit o una taula, on ho pugueu veure tot. A casa meva d’això n’hi diem “muntar una exposició”.
Quan ho tingueu tot a la vista és possible que encara acabeu descartant alguna cosa més. Però, l’objectiu principal de tenir-ho tot col·locat, més o menys, per grups, us permetrà estalviar molt d’espai a la maleta i trobar les coses després més fàcilment.
El que sigui més voluminós, tipus sabates, ha d’anar a sota de tot; després afegiu-hi la roba i, finalment, ompliu forats elements més petits (roba interior, mitjons, carregadors…).
Agafeu roba que es pugui combinar
Si el principal objectiu del vostre viatge és fer-li fotos al vostre nen/a, o a vosaltres mateixos, com si fos un influencer per petar-ho a Instagram, ja podeu deixar de llegir aquest article (de fet, no cal que perdeu el temps llegint cap altre contingut d’aquest blog).
És habitual que els nens petits s’embrutin més que els adults, però això no vol dir que hagis de prendre 10 mudes de roba per a cada dia de viatge. Nosaltres els que acostumem a fer és agafar una muda per dia i un parell o tres d’extres.
A part de la quantitat, és important que les peces combinin entre sí. Si s’embruta la samarreta, podrà seguir portant els mateixos pantalons, o viceversa.
Pel que fa al calçat, nosaltres sempre acostumem a prendre dos parells de sabates o bambes que siguin còmodes i que la becària ja hagi portat habitualment.
Finalment, no és necessari que prenguis un pitet per cada dia o per cada àpat. Els pitets tipus bata plastificats van molt bé per evitar que s’embrutin menjant i, a part, es poden rentar fàcilment després de cada menjada. D’aquesta manera amb un pitet en tindreu més que suficient.
La seva joguina preferida
Si el vostre fill/a té alguna joguina que va amb ell o ella a tot arreu, això ha de ser el primer que poseu a la maleta. És bàsic!
Òbviament, millor si és petit i tou perquè es podrà encabir millor, però en el cas que no ho sigui, no el deixeu a casa. Us servirà d’entreteniment durant els desplaçaments i també us pot ajudar en algun moment de crisi.
En el nostre cas, a la becària li agrada molt pintar, així que no marxem mai de casa sense uns quants colors i una petita llibreta o uns quants fulls de paper. Penseu que és allò amb què més s’entreté el vostre viatger i trobeu-li un espai sí o sí.
El necesser i la farmaciola
Si viatgeu amb un bebè molt petit, no està de més que porteu algun potet o alguna mostra del sabó o la crema que utilitzeu habitualment, ja que tenen la pell molt sensible i qualsevol canvi brusc podrien suposar alguna irritació.
Ara, si ja són una mica més gran, no cal que prengueu productes d’higiene específics per a ells. Poden usar els mateixos que vosaltres.
El que sí que és important que no oblideu són quatre bàsics de la farmaciola infantil: Apiretal, Dalsy, barra pels cops i sèrum fisiològic i també per als vòmits o les diarrees. En el cas de viatjar en època de calor, afegiu un repel·lent de mosquits i crema solar.
Si viatgeu en avió i no factureu equipatge, tingueu en compte que no es poden pujar a bord recipients de més de 100 ml. Amb els medicaments per a nens, a molts aeroports acostumen a fer la vista grossa, però us podeu trobar que en algun us obliguin a llençar-lo.
Algun aliment per picar
De tot el que hem enumerat anteriorment, possiblement aquest és el més prescindible, ja que ho podeu comprar gairebé a tot arreu. Tot i això, no està de més portar unes quantes galetes, un iogurt, un suc… Qualsevol cosa que no ocupi gaire i que us pugui salvar d’algun moment de crisi.
Cotxet o motxilla?
La majoria de viatgers us diran que us oblideu del cotxet i que viatgeu únicament amb la motxilla. Ara bé, en el nostre cas us direm que valoreu molt aquesta decisió abans de prendre-la.
Viatjar sense cotxet us evitarà haver de carregar-lo amunt i avall per estacions de metro, no caldrà que esquiveu els carrers amb llambordes i tampoc correreu el risc que us el tornin amb alguna peça trencada després d’haver-lo hagut de facturar.
Ara bé, nosaltres sempre hem viatjat amb cotxet. Per què? La becària no ha estat mai una gran fan d’anar a la motxilla i, en canvi, sempre ha anat molt a gust asseguda al cotxet (fins que va començar a caminar amb seguretat i va descobrir que era més divertit poder córrer per tot arreu).
Per això, valoreu molt aquesta decisió abans de prendre-la. Evidentment, serà més còmode si podeu viatjar sense cotxet, però vosaltres sou els qui millor coneixeu al vostre petit viatger i els únics que sabeu si al cap d’una estona d’anar a la motxilla s’atabala i prefereix anar assegut o dormir la migdiada tranquil·lament al cotxet.
Què podeu deixar a casa?
Abans de començar el viatge hi ha coses que us poden semblar imprescindibles. Amb el temps i l’experiència te n’adones que es poden quedar a casa perfectament.
- Tots els “per si un cas”. A no ser que viatgeu a l’indret més recondit del planeta, deixeu a casa tot allò que únicament agafeu “per si un cas”. Tingueu en compte que bebès n’hi ha a tot el món, així que sempre podeu acabar comprant alguna cosa que, finalment, us faci falta.
- Bolquers. No marxeu de casa amb un carregament de bolquers. Agafeu-ne pels dos o tres primers dies per si us costa trobar-ne, però a tot arreu venen bolquers, així que no cal que els carregueu.
- Cuna de viatge. Va ser una de les primeres coses que vam posar a la llista de naixement i MAI ha acabat sortint de casa. És un trasto que pesa molt i fa molt de bulto, així que el més còmode és demanar a l’allotjament que us en posin una a l’habitació (la majoria d’allotjaments, fins i tot els apartaments, ofereixen aquest servei) i us estalviareu carregar-la, juntament amb el matalàs i els llençols. Una altra opció, mentre encara són petitons és que compartiu llit. El vostre petit viatger estarà encantat i vosaltres (reconeixem-ho) també.
- Banyera de viatge. Nosaltres en vam comprar una i la vam carregar en el nostre primer viatge a Itàlia amb la becària. Sabeu què? A hores d’ara segueix per estrenar. Ens va ser molt més còmode rentar-la al lavabo. Si a l’allotjament només hi ha dutxa, l’agafeu al braç per tal de banyar-lo amb vosaltres i solucionat.
Poca cosa més em queda per dir-vos que animar-vos a viatjar amb els vostres petits. Com podeu comprovar, fer la maleta per a ells no és més complicat que fer-la per vosaltres, així que, que això no sigui una excusa!
Únicament us accepto com a excusa que la bossa de la roba bruta per rentar quan tornes a casa s’incrementa viatjant amb nens. Però, també s’incrementa els dies de cada dia, no?
Creieu que ens hem oblidat alguna cosa? Teniu algun imprescindible que poseu a la maleta per viatjar amb nens que no haguem enumerat?
Més articles sobre viatjar amb nens:
- Quina és la millor destinació per viatjar amb un bebè per primera vegada?
- 12+1 motius per viatjar amb nens
- Consells per volar amb un bebè per primera vegada
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments