Per segon dia consecutiu ens vam tornar a despertat als peus de l’Etna sota un sol radiant. En aquesta ocasió, la primera notícia que vam tenir és que no hi havia hagut més activitat volcànica i que el vent s’havia aturat, de manera que tot feia indicar que aquell dia sí podríem arribar fins a les fumaroles de l’Etna.
Amb el que no comptàvem era amb la nevada que havia caigut a la nit… A mitja carretera d’ascens cap a l’Etna, sobre els 1.000 metres, uns carabinieri molt amables no et deixaven seguir si no duies cadenes al cotxe, de manera que, finalment, ens vam quedar sense poder pujar al volcà.
De fet, ens van dir que novament el funicular estava aturat, així que per moltes cadenes que haguéssim portat tampoc hauríem pogut arribar fins on volíem… Ens vam haver de conformar en veure la muntanya des de la base mentre recordàvem encara emocionats l’erupció del dia abans.
En ruta per visitar Cefalú, la nostra darrera parada
Vist doncs que poca cosa faríem per allí, vam decidir agafar la carretera i marxar a visitar Cefalú, la darrera parada del nostre viatge per Sicília.
De camí ens vam aturar al poble d’Enna, situat just al costat de l’autopista, però la gran tempesta que queia en aquell moment ens va impedir gaudir d’aquest poble ubicat a dalt de tot d’un altiplà amb unes vistes espectaculars. Els núvols eren tan densos que no ens van deixar veure ni el poble de la muntanya del davant.
Així doncs, després de la segona decepció del dia vam fer cap a Cefalú, un poble de platja molt petit i encantador, que els estius s’omple de turistes, i que està situat als peus d’una peculiar muntanya anomenada La Rocca. Diu la llegenda que aquesta muntanya té la forma del cap (cèfal) del pastor Dafnis que es va petrificar i que per això el poble es diu així.
La Catedral és el punt de major interès de la població. Juntament amb Monreale és una de les joies de l’illa amb un absis ple de mosaics bizantins.
Ara bé, un dels altres atractius que ofereix Cefalú és la possibilitat de pujar La Rocca per una llarga escalinata (més de 30 minuts de pujada), que comencen a la dreta del Banco di Sicilia a la Piazza Garibaldi, des d’on diuen les vistes són espectaculars. Nosaltres no hi vam pujar perquè com que havia plogut molt i les escales no estan en gaire bon estat ens van recomanar que era millor no anar-hi per evitar relliscades.
Aparcar a Cefalú a l’estiu pot ser un autèntic malson, però en temporada baixa és força senzill, tot i que s’ha de tenir en compte que els quatre carrers del centre són únicament per vianants. Les millors zones per aparcar són el port esportiu o els carrers paral·lels a la platja.
La nit la vam passar al B&B A’Jureka (Via Candeloro, 16), que havíem reservat per Booking amb esmorzar inclòs per 55 € tots dos. Segurament aquest seria l’únic B&B del viatge al que no tornaríem, ja que la relació qualitat preu era molt baixa amb comparació amb tots els altres on ens havíem estat allotjant.
Això sí, el que sí que vam encertar, i molt, van ser els restaurants on vam dinar i sopar a Cefalú. Així doncs, us recomaneu que aneu a Al Vicoletto (via Madonna degli Angeli, 12) i al Ristorante La Corte dei Golosi (Piazza Duomo, 18). Els dos estan molt cèntrics, el primer al carrer paral·lel a la plaça de la catedral i el segon a la mateixa plaça i, tot i que potser algú dirà que estan molt destinats als turistes, per uns preus força raonables (menys de 18 € per persona) vam menjar com els déus! Altament recomanables els spaghetti alle vongole de Al Vicoletto i les pizzes de La Corte dei Golosi.
L’endemà era el nostre darrer dia a Sicília i vam aprofitar les darreres hores abans de marxar cap a l’aeroport i tornar el cotxe per fer un últim tomb per Cefalú després de la nostra ruta de vuit dies per Sicília.
Com ja hem anat explicant ens van quedar algunes coses per veure i definitivament Sicília és un d’aquells llocs on has de tornar algun cop a la vida per seguir descobrir tot els secrets d’aquesta meravellosa illa del Mediterrani.
Més articles sobre la ruta per Sicília:
- 8 dies de ruta per Sicília amb cotxe de lloguer
- Ruta per Sicília (I): L’arribada a Palerm i la primera impressió
- Ruta per Sicília (II): El centre de Palerm i excursió a Monreale
- Ruta per Sicília (III): Visitant els temples de Segesta i Selinunte
- Ruta per Sicília (IV): La Vall dels Temples d’Agrigento i els mosaics de Piazza Armerina
- Ruta per Sicília (V): El teatre de Siracusa i el petit poble d’Acireale
- Ruta per Sicília (V): L’erupció de l’Etna i la visita a Catània i Taormina
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments
Trackbacks/Pingbacks