Basilea és la tercera ciutat més poblada de Suïssa i és coneguda com la capital cultural del país, ja que compta amb més de 40 museus. La ciutat limita tant amb Alemanya com amb França i és la seu de la universitat més antiga de Suïssa, fundada el 1460.
És aquí on el riu Rin té el seu darrer port per a la navegació fluvial, ja que una mica més enllà hi ha ubicades les cascades del Rin que impedeixen la navegació.
Continua llegint per descobrir tot el que cal veure a Basilea en un dia.
Un cop a l’aeroport, per arribar al centre de la ciutat cal agafar l’autobús número 50 (la parada està just al davant de la porta d’arribades) que té una freqüència de pas cada 10 minuts i que arriba fins a l’estació central després d’uns 15 o 20 minuts de trajecte. Un cop allà, hi ha un intercanviador de transport públic per traslladar-se amb tramvia o autobús fins a qualsevol punt de la ciutat.
El preu del bitllet d’aquest autobús és de 6,10 CHF per trajecte i adult (els nens a partir de 6 anys paguen la meitat de l’import) i es pot comprar a una màquina que hi ha al costat de la parada de l’autobús que accepta el pagament en efectiu o amb targeta.
Com moure’s per Basilea
La ciutat de Basilea i la seva regió tenen una àmplia xarxa de transport públic. Tot i així, tingues en compte que el nucli antic és força compacte, així que la millor opció és moure’s a peu. Si tot i així t’has de desplaçar, la ciutat compta amb multitud de línies d’autobús i tramvia.
Has de saber que si fas nit a qualsevol hotel, hostal, bed and breakfast o apartament de Basilea, rebràs gratuïtament una BaselCard que inclou viatges il·limitats amb transport públic i un 50% de descompte en moltes atraccions de la ciutat.
On allotjar-se a Basilea
Com totes les grans ciutats, Basilea té una àmplia oferta d’allotjaments. La nostra recomanació és que busquis un allotjament a prop de l’estació de trens, per estar ben comunicat, o bé en ple nucli històric, per poder arribar a peu als punts de més interès.
A continuació, et compartim unes quantes opcions d’establiments ben ubicats i a preu raonable (per ser Suïssa):
Roaming a Suïssa
Suïssa és un dels països europeus on no hi ha roaming gratuït, per això, si vols evitar sorpreses a la factura telefònica, el millor és contractar un pla de dades que et permeti disposar de connexió a internet.
La millor alternativa per poder continuar connectat a les xarxes socials quan viatges a Suïssa és contractar una targeta eSIM de prepagament internacional. Aquesta opció us permet mantenir el vostre número de telèfon habitual i tenir les mateixes condicions d’ús que a casa, sense haver d’estar pendent de cobertures o tarifes.
Per ser el nostre lector, et regalem un 5% de descompte per la teva targeta eSIM d’Holafly.
El mapa del que cal veure a Basilea
A continuació, compartim un mapa amb tots els punts d’interès que cal veure a Basilea i que anomenarem al llarg de l’article.
Què veure a Basilea
Catedral de Basilea (Basler Münster)
Segurament aquest és l’edifici més emblemàtic de la ciutat. Les seves dues torres de gres vermell es poden veure fàcilment des de molts punts de Basilea. Construïda entre el 1019 i el 1500, la Catedral o Münster, que compta també amb dos claustres, és el lloc de repòs d’Erasme de Rotterdam. La plaça que envolta el temple és un dels punts de trobada preferits pels locals.
Pfalz
El Pfalz de Basilea, ubicat a la part posterior de la Catedral, és una magnífica terrassa sobre el Rin, que rep aquest nom per trobar-se al costat de l’antiga residència del bisbe. Des d’aquí podeu accedir a un dels claustres de la Catedral i en un dels laterals hi ha una escala que permet accedir a l’embarcador Münsterfähre.
Tours i activitats interessants a Basilea
- Autobús turístic de Basilea. A bord de l’autobús turístic de Basilea recorrereu còmodament una de les ciutats més boniques del nord de Suïssa. A més, podreu pujar i baixar tantes vegades com vulgueu a qualsevol de les seves parades.
- Trasllats a Basilea. Aquesta és la millor opció si necessiteu transport privat per anar fins al centre de Basilea o a l’aeroport.
- Basilea: tour a peu pel centre històric. Explora Basilea i descobreix la història de la ciutat en aquest tour a peu de 2 hores. Visita la font de Tinguely, el turó de la catedral, l’ajuntament i els carrers sinuosos del meravellosament conservat nucli antic.
- Basilea: tour gastronòmic autoguiat. Conegueu la ciutat des de la perspectiva d’un local en un tour gastronòmic autoguiat “Taste My Swiss City”. Gaudeix de deliciosos entrepans al seu entorn original que estan fora dels camins habituals i recomanats pels habitants.
Els transbordadors del Rin
El riu Rin divideix Basilea en dos i per facilitar el trasllat de passatgers d’una riba a l’altra, avui dia segueixen funcionant quatre transbordadors que connecten Grossbasel amb Kleinbasel. Funcionen sense motor i creuen el riu amb l’únic ajut d’un cable d’acer i la força del corrent. En total hi ha quatre transbordadors: Wilde Maa, Leu (el més popular, ja que creua el riu just als peus de la Catedral), Vogel Gryff i Ueli.
Les torres Roche
Obra dels arquitectes Herzog & de Meuron són un altre dels símbols de l’skyline de Basilea. Són dos edificis d’oficines de la companyia farmacèutica Roche, que són els més alts de Suïssa. L’edifici 1 es va completar el 2015 i compta amb 178 metres d’alçada, mentre que el segon es va inaugurar el 2022 i té 205 metres d’alçada.
Rheinpromenade
Les vistes de la catedral, i de tota la ciutat, des de la riba de Kleinbasel és una de les millors panoràmiques de Basilea. A més, és una zona molt animada a l’estiu amb zones verdes, grades amb vistes al riu…
Mittlere Brücke
El Mittlere Brücke és un dels ponts més antics que creuen el Rin, dels quals estan ubicats entre el llac de Constanza i el mar del Nord. Ara bé, no es tracta del pont original inaugurat el 1226, ja que amb la introducció del tramvia elèctric a principis del segle XX va haver de reconstruir-se del tot.
L’Ajuntament de Basilea
Aquest edifici amb una cridanera façana vermella adornada amb pintures que simulen elements arquitectònics és la seu del Govern de Basilea i del Parlament. Destaca la seva torre elegant i també el pati interior, d’accés lliure. Als merlets es poden veure els escuts dels 12 cantons que formaven la Confederació en el moment de la seva construcció. Està ubicat a Marktplatz on és habitual trobar llocs de menjar on tastar delícies locals.
Spalentor
És l’entrada més majestuosa de les tres portes de la ciutat que encara es conserven de la gran muralla del 1400. Amb la seva torre principal de planta quadrada, les cantonades exteriors de la qual estan coronades amb dues torres arrodonides, aquesta porta es pot veure des d’una gran distància.
Per viatjar a Suïssa, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències.
Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.
Perdre’s pel nucli antic de Basilea
Més enllà dels edificis històrics que es poden trobar al nucli antic de Basilea, val la pena caminar sense rumb pels seus carrerons empedrats vorejats per antigues cases on enfiladisses i flors campen a plaer.
Font de Tinguely
Al lloc on es trobava l’escenari de l’antic teatre de la ciutat, actualment s’hi pot contemplar una font que recorda la que hi ha davant del Centre Pompidou de París. L’artista suís Jean Tinguely va cobrir d’asfalt negre un petit estany per col·locar-hi figures sortidor accionades mitjançant un corrent de baixa intensitat. En total, hi ha set personatges de ferro que es troben en constant moviment (a excepció dels dimecres del matí, quan es neteja la font).
Museu Tinguely
El Museum Tinguely, dissenyat per l’arquitecte del Tesino Mario Botta i inaugurat el 1996, acull la col·lecció d’obres més gran de Jean Tinguely (1925–1991), un dels artistes suïssos més importants i innovadors del segle XX. És una col·lecció espectacular que va des dels refinats relleus fins a les monumentals escultures-màquina. En aquesta ocasió no vam tenir temps de visitar-lo, però, sens dubte, si algun dia podem tornar a la ciutat, no ens el perdrem.
Markethalle, una gran opció per menjar a Basilea
Al costat de l’estació de tren de Basilea hi ha Markethalle, una gran terrassa coberta on es localitzen més d’una vintena de parades de menjar de tot el món.
Què fer a Basilea amb nens
Si visites Basilea amb nens has de saber que existeix la iniciativa Treasure hunt with Basil, una cerca del tresor a través de la qual els nens han d’anar resolent enigmes a mesura que van visitant la ciutat. A l’oficina de turisme de Barfüsserplatz es lliura una bossa bandolera amb un quadern on hi ha enigmes i preguntes que, a mesura que es van resolent, ajuden a formar una paraula que indica el lloc on cal anar per localitzar el tresor (és un diploma i un petit obsequi).
El preu és de CHF 25 per a famílies amb un nen i de CHF 45 per a dos nens. Cada nen addicional són CHF 15.
És una proposta molt divertida per mantenir els nens motivats durant el recorregut per Basilea, l’única pega és que el quadern només està disponible en anglès o alemany.
Codi ètic. Col·laboració
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència gaudint de forma gratuïta de l’activitat aquí descrita, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments