Rennes és la capital de la Bretanya des que França es va annexionar al segle XVI. Tot i patir un terrible incendi l’any 1720 que va destruir gairebé un miler de cases, Rennes continua mantenint l’aspecte medieval del seu centre històric, on cada dissabte s’instal·la un dels mercats d’aliments més concorreguts del país.
És una ciutat poc coneguda, però amb molt d’encant i amb un ambient molt jove, ja que la seva gran universitat fa que sigui una de les poblacions franceses amb un major nombre d’estudiants, uns 60.000.
Tot i que inicialment no teníem previst passar-hi durant la nostra ruta per Bretanya i Normandia, finalment, vam decidir aturar-nos-hi i descobrir que ens tenia preparat Rennes en un dia. La conclusió? No ens va decebre pas, al contrari, ens va sembla una ciutat dinàmica i plena de racons per descobrir. Ens hi acompanyeu?
On allotjar-se a Rennes
En aquesta ocasió, nosaltres no vam dormir a Rennes, ja que estàvem allotjats en un apartament súper recomanable a Dinan, que ens va servir com a base per recórrer la regió.
Tot i això, si busqueu allotjament a Rennes, hem estat fent una recerca basant-nos en els principis de bo, bonic i barat i hem trobat aquestes tres propostes que hem pensat que encaixen a la perfecció amb el que nosaltres acostumem a buscar en un allotjament, bona ubicació i bona relació qualitat/preu.
Per viatjar a França, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències.
Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.
Aparcar gratis a Rennes
Si viatgeu amb cotxe, heu de saber que a moltes ciutats de França disposen d’un servei, anomenat “Parcs-relais”, en què pots aparcar gratuïtament en algun dels aparcaments de la ciutat (acostumen a estar una mica allunyats del centre) a canvi d’ensenyar el bitllet del transport públic. Nosaltres ho hem fet servir en diverses ciutats i és molt pràctic, ja que t’estalvies embussos per arribar fins al centre dels municipis i el cost és molt baix, ja que únicament has de pagar el transport públic. Tota la informació sobre la ubicació d’aquest aparcaments es pot consultar a la web de l’oficina de turisme.
Rennes City Pass. Val la pena?
Com en moltes altres ciutats, Rennes també té a disposició dels visitants una targeta turística amb validesa de 24 o 48 hores, la Rennes City Pass. La particularitat, però, és que no està disponible durant tot l’any, si no que únicament està en venda en moments específics, ja que l’oferta d’activitats que inclou varia en funció del que es fa a la ciutat en aquells moments.
Així doncs, quan nosaltres hi vam anar, que era final d’estiu, la City Pass tenia inclòs, a part del transport públic il·limitat, un passeig en vaixell elèctric pel canal de L’Ille, a banda de l’entrada a diverses exposicions que hi havia en aquell moment i també una visita guiada.
Així doncs, val la pena la Rennes City Pass? A nosaltres ens va sortir a compte per poder fer la ruta amb vaixell elèctric i per l’ús que vam fer dels transport públic. Us recomano que consulteu la web oficial de la Rennes City Pass per veure totes les atraccions i activitats que inclou en el moment que vosaltres teniu previst visitar la ciutat i llavors calcular si us surt a compte o no.
El preu és de 19,50 € la City Pass de 24 hores i de 24,50 € la de 48 hores i disposa d’una aplicació, disponible per a iOs i Android, a través de la qual es poden fer les reserves o veure totes les activitats que estan incloses en la targeta.
Mapa de Rennes
Per acabar, us compartim aquest mapa on trobareu marcades tots els espais o atraccions turístiques que veure a Rennes i que explicarem al llarg de l’article.
Què veure a Rennes en un dia
Començar per la Place de Sainte Anne
En aquesta plaça és on conflueixen les principals línies de metro de Rennes, un bon punt de partida per començar a visitar aquesta bonica ciutat. En un dels laterals de Le Couvent des Jacobins, reconvertit en un centre de convencions i on s’acostumen a organitzar exposicions temporals de gran valor artístic, hi ha l’oficina de turisme.
Amb nombroses terrasses on se serveixen un ampli ventall de propostes gastronòmiques, s’hi respira molt bon ambient per aturar-s’hi a dinar o, simplement, a prendre-hi una típica sidra bretona. De fet, la rue Saint-Michel, on s’ubica Le Couvent des Jacobins, rep el sobrenom de “rue de la soif” (carrer de la set) perquè és un dels carrers amb una major concentració de bars de tota França.
Passejar pel casc antic entre cases de fusta
Tot i que bona part de la ciutat medieval va quedar destruïda per l’incendi de 1720, sembla que provocat per un fuster begut, i gran part de les cases de bigues entramades van desaparèixer, encara se’n conserven uns quantes al voltant de la Cathédrale St-Pierre, sobretot a la rue de la Psalette. La més antiga de totes és la del número 12, que data del segle XVI.
Una volta amb carrousel de la Place de la Mairie
Aquesta plaça és el cor de la ciutat històrica, on podreu consultar l’hora a la fantàstica tour de l’Horloge de l’Hôtel de Ville. Durant els mesos d’estiu, aquest edifici es pot visitar de dilluns a divendres a les 16 hores. En un dels extrems de la plaça hi ha el Palais de Commerce, actual seu de correus.
Una pausa davant del Palais du Parlament de Bretagne
Malgrat que es va salvar de l’incendi del 1720, el 1994, durant unes protestes per part dels pescadors bretons, va quedar molt danyat per les flames que hi van provocar. Però, des del 2004, després d’una complexa restauració, aquest palau del segle XVII dissenyat pel mateix arquitecte que el Palais de Luxembourg de París, torna a exercir com a seu del parlament bretó.
De compres al mercat de la Place des Lices
Antigament, aquesta gran plaça del centre de Rennes era l’escenari dels torneigs de cavallers, però ara és famosa per l’enorme mercat d’aliments, el més gran de França, que s’hi instal·la cada dissabte al matí.
Què fer a Rennes amb nens
Més enllà de passejar pel centre de Rennes, si busqueu alguna proposta per fer amb els més petits de la casa, nosaltres no podem fer més que recomanar-vos que llogueu un vaixell elèctric per passejar-vos en família pel canal de L’Ille.
Es tracta d’unes embarcacions que no necessiten cap tipus de llicència o permís de conducció, ja que són molt fàcils de controlar i el canal de L’Ille, que transcorre entre paisatges verds i molt tranquils, és molt poc transitat, així que és un gran lloc per provar aquesta experiència.
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments