L’Àlex i jo, la Laia, (que sóc qui s’encarrega de tot el contingut) vam créixer donant voltes per Europa amb els nostres progenitors. L’un amb el camió del seu pare i l’altra amb els viatges organitzats que solien reservar els pares cada estiu.
Tot i haver compartit escola, barri i universitat, no ens vam conèixer fins que el periodisme va unir els nostres camins laborals. A partir d’aquí, el 2013, vam decidir començar a recórrer el món junts i estrenar destinacions i, fins i tot, continents desconeguts per a tots dos.
El març de 2017 la família va créixer i a les nostres aventures pel món es va afegir una petita viatgera: la becària. Des de llavors, els viatges en parella han passat a ser viatges en família, perquè sí, es pot viatjar amb nens. De fet, tal com van fer amb nosaltres, considerem que conèixer el món és un dels millors aprenentatges que podem donar-li a la becària.
No viatgem entre grans luxes, ni tampoc som motxillers. Com qualsevol altre, treballem un porró d’hores cada dia, esperant l’oportunitat d’estalviar una mica i ajuntar uns dies de festa o de vacances per fer una escapada o un gran viatge. Perquè no, no som rics, ni vivim de l’aire. Estalviem com qualsevol altra família i som nosaltres mateixos els qui organitzem els viatges i rebusquem per internet la millor oferta per viatjar barat, però sense renunciar a la comoditat d’una habitació doble amb bany privat.
Així doncs, si has arribat fins aquí, has de saber que, en el nostre blog, De ruta en família, hi trobaràs els relats de diversos viatges en parella i també els quaderns de viatge des que som una família de tres. No podem presumir de ser uns grans nòmades, però, per exemple, la becària pot dir que amb quatre mesos va pujar per primera vegada a un avió; que, amb menys de dos anys, va creuar l’Atlàntic per primera vegada (nosaltres vam estar més de 30 anys a aconseguir-ho!) i que abans dels tres anys va contemplar aurores boreals més enllà del Cercle Polar Àrtic.
A les primeres classes de la universitat van començar a parlar-nos de l’ètica del periodisme i, des de llavors, això és quelcom que ens prenem molt seriosament. Per què us diem això? Doncs perquè si ets un lector que busca informació o una marca que busca promocionar-se volem que sàpigues com treballem. Perquè sí, tenim unes normes a l’hora de publicar els nostres articles.
Han confiat en nosatres
Quin és el nostre codi ètic?
Només parlem d’experiències pròpies i reals
Tots els articles que trobareu publicats en aquest blog són de viatges, experiències o activitats que hem realitzat personalment.
És possible que alguna de les experiències sigui gràcies a una col·laboració? Sí, però ho especificarem clarament i la nostra opinió serà autèntica. Si no ens ha agradat, no ens n’amagarem.
A De ruta en família no trobaràs cap recomanació o informació sobre destinacions a les quals no hem estat i sobre les quals no haguem investigat prèviament.
Només hi escrivim nosaltres i no copiem contingut
A De ruta en família només hi publiquem articles nosaltres i tot el contingut és propi. Evidentment, hi pot haver informació sobre destinacions molt populars que s’assembli al d’altres blogs, però, senyors, és que hi ha alguna cosa que encara no estigui a la xarxa?
Totes les fotografies (si no s’indica el contrari) són de la nostra autoria i propietat i la seva reproducció està prohibida sense permís previ. Bàsicament, per això hi posem sempre la marca d’aigua per disuadir als lladres fotogràfics.
No comprem seguidors ni inflem les nostres dades
Encara que les nostres xifres no són estratosfèries, estem molt satisfets de poder dir que són reals. Tenim pocs seguidors a les xarxes socials? Però, els que tenim hi són perquè hi volen ser i n’estem orgullosos.
Treballem amb enllaços d’afiliat
A la gran majoria dels nostres articles hi ha enllaços d’afiliat. Què són exactament? Són enllaços de marques a través dels quals, si el lector realitza una compra, rebem una petita comissió que ens ajuda a mantenir viu i actualitzat aquest blog.
Únicament treballem amb marques afiliades que hem provat i l’ús d’aquest enllaç no suposa cap increment de preu cap al lector.
Col·laboracions
Estem oberts a col·laborar amb marques, sempre i quan tinguin clara i acceptin la nostra forma de treballar. En el cas que en algún article es recomani una marca, servei o producte amb qui hem col·laborat, s’especificarà clarament perquè el lector sàpiga que darrere d’aquella informació hi ha una col·laboració entre una empresa i nosaltres.
Blogtrips
Ens agrada participar en blogtrips per conèixer les noves propostes de les destinacions. Evidentment, com a prescriptors i periodistes ens encanta poder informar als nostres lectors de qualsevol novetat en matèria de viatges de la qual ells es podrien beneficiar. Això sí, com comentàvem anteriorment, l’opinió dels articles serà independent.
2n premi. Millor Guia de Viatge als #PremiosconB per l’article Les festes de Santa Tecla de Tarragona. Guia i consells per gaudir al màxim d’una de les millors festes majors de Catalunya (Juny de 2019).
2n premi. Millor Foto de Viatges a #KLMVuelaSostenible amb una imatge captada a Valls (Novembre de 2019).
1r premi. Millor Fotografia de Viatges als #PremiosconB amb una imatge captada al Carnaval de Venècia (Març de 2021).
Premi al Millor blog de Viatges en catalá del 2020 que atorga l’Ajuntament de Lloret de Mar (Abril de 2021).
Premi al Millor blog de viatges en família del 2020 que atorga Madresfera (Novembre de 2021).