De ruta en família és un blog de viatges d’una petita família de Tarragona, formada per l’Àlex, la Laia i la petita Aina, que aspira a anar coneixent a poc a poc tots aquells meravellosos racons que amaga el món.

L’Àlex i la Laia (qui us escriu) vam créixer voltant per Europa amb els nostres progenitors. L’un amb el camió del seu pare i l’altre amb els viatges organitzats que acostumaven a reservar els pares cada estiu.

Tot i haver compartit escola, barri i universitat, no ens vam conèixer fins que el periodisme va unir els nostres camins laborals. A partir d’aquí, el 2013, vam decidir començar a recórrer el món junts i estrenar destinacions i, fins i tot, continents desconeguts per tots dos.

El mes de març de 2017 la família va créixer i a les nostres aventures pel món s’hi va afegir una petita viatgera: l’Aina. Des de llavors, els viatges en parella han passat a ser viatges en família, perquè sí, es pot viatjar amb nens. De fet, tal com van fer amb nosaltres, considerem que conèixer el món és un dels millors aprenentatges que podem donar-li a l’Aina.

No viatgem entre grans luxes, ni tampoc som motxillers. Com qualsevol altre, treballem un porró d’hores cada dia, esperant l’oportunitat d’haver pogut arreplegar uns quants estalvis i d’ajuntar uns dies de festa o de vacances per fer una escapada o un gran viatge. Perquè no, no som rics, ni vivim de l’aire. Estalviem com qualsevol altra família i som nosaltres mateixos els qui organitzem els viatges i rebusquem per internet la millor oferta per viatjar barat, però sense renunciar a la comoditat d’una habitació doble amb bany privat.

Així doncs, si has arribat fins aquí, sàpigues que al nostre blog, De ruta en família, hi trobaràs els relats d’uns quants viatges en parella i també els quaderns de viatge des que som una família de tres. No podem presumir de ser uns grans nòmades, però l’Aina pot dir que amb quatre mesos va pujar per primera vegada a un avió i que, d’aquí poc, amb menys de dos anys, creuarà l’Atlàntic per primera vegada (cosa que nosaltres vam estar més de 30 anys a aconseguir!).

Encara que De ruta en família neix, oficialment, a l’octubre del 2018, és l’hereu del blog Històries d’una càmera, on durant gairebé cinc anys vam estar compartint les nostres aventures en parella.