Cayos de Florida. Ruta de 2 dies per lliure de Miami a Key West

by | Última actualització febr. 5, 2024

Després de visitar el Parc Nacional dels Everglades, el quart dia del nostre roadtrip per Florida ens esperava una de les rutes per carretera més icòniques del sud dels Estats Units: recórrer la carretera US 1 Overseas Highway fins a Key West o Cayo Hueso.

Els Estats Units són un paradís pels amants dels viatges per carretera. Després de la mítica Ruta 66 que uneix Chicago amb Los Àngeles, el trajecte que fa la US 1 entre Miami i Key West és, possiblement, una de les rutes més admirades.

És per això que, des que vam començar a planificar el viatge, teníem moltíssimes ganes de poder recórrer aquesta carretera que uneix els Cayos de Florida.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

¿Què són els Cayos de Florida?

Abans d’explicar-vos la nostra experiència, crec que és important explicar què és això dels Cayos de Florida per si és el primer cop que ho sentiu anomenar.

Els cayos són centenars de petites illes que s’endinsen en el mar cap al sud de la península de Florida i que, des dels anys 30, estan unides per una autopista que les uneix, la US 1 Overseas Highway.

Les principals illes que hi ha durant el recorregut són Cayo Largo, Tavernier, Islamorada, Layton, Marathon, Big Pine Key, Cudoye Key i Key West. Moltes d’elles són illes arenoses, de poca profunditat i, en alguns casos, estan cobertes per manglars i molt poc habitades.

Avui en dia la zona és molt famosa per aquesta carretera, però, a principis de segle, ja es podia arribar a Key West, el cayo més llunyà a la península, gràcies al ferrocarril.

I és que el 1905 el magnat Henry Flagler va construir una via de tren de 206 quilòmetes que unia la península amb els cayos. Ara bé, el 1935 un huracà va destruir part de l’estructura i un temps després va ser quan es va construir l’actual autopista aprofitant alguns dels trams de l’antiga via i construint-ne altres de nous. De fet, hi ha diversos punts on la via en desús i l’autopista discorren de manera gairebé paral·lela.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

La nostra ruta de 2 dies pels Cayos de Florida

La distància entre Miami i Key West és d’unes 170 milles (uns 270 quilòmetres). És possible fer la ruta anant i tornant en un mateix dia? Sí, però no us ho recomanem gens. Creiem que dos dies és el mínim que s’hauria de dedicar a fer la ruta pels Cayos, sobretot si l’objectiu és arribar fins a Key West.

Tot i que 170 milles semblen fàcils de recórrer, heu de tenir en compte que el límit de velocitat a bona part de l’US 1 Overseas Highway és de de 45 milles per hora (aproximadament 72 km/h).

A més, part de l’encant de la ruta és anar aturant-se pels diferents Cayos, així que si només disposeu d’un dia per anar i tornar us recomanem que descarteu la idea d’anar fins a Key West, almenys si penseu fer-ho pel vostre compte. Si només disposeu d’un dia, el millor, per gaudir-ho al màxim és contractar una excursió des de Miami per visitar Cayo Hueso en un día.

Allotjament als Cayos de Florida

Al llarg de tots els Cayos de Florida hi ha moltes opcions d’allotjament. Jo et recomano fer nit a Key West (Cayo Huesto) ja que es tracta del Cayo que està més allunyat de Miami i també el que compta amb un major nombre d’atractius turístics per visitar. Tot i així, a continuació et deixo diverses recomanacions d’allotjament al llarg de la ruta per si et poden ser d’utilitat.

No et quedis sense connexió a internet

Als Estats Units no hi ha roaming, així que si vols disposar de connexió a internet, et recomanem viatjar amb una targeta eSIM que inclogui un pla de dades perquè et puguis connectar a internet durant el teu viatge.

Per aconseguir un 5% de descompte a la teva targeta eSIM d’Holafly has d’accedir a la pàgina web oficial de Holafly, triar la targeta que més s’adapti a les teves necessitats i abans de finalitzar la compra afegir el codi DERUTAENFAMILIA.

Què veure als Cayos de Florida

Cayo Largo

Cayo Largo és el primer cayo i un dels més grans. Hi ha molts negocis relacionats amb activitats marines, com ara busseig i pesca. De fet, els amants del submarinisme tenen una parada obligada: el parc subaquàtic John Pennekamp Coral Reef State Park.

La majoria de ports són privats, així que en aquesta illa hi ha poc accés al mar i la carretera discorre molt per l’interior.

Nosaltres el vam passar de llarg, ja que teníem anotats molts altres punts on volíem fer parada sí o sí.

Tavernier

El segon cayo és Tavernier, un típic poble pesquer. Segons la llegenda, el nom li ve dels pirates i els contrabandistes de rom que freqüentaven les tabernes que hi havia. S’hi pot visitar un centre de recuperació d’aus salvatges.

Islamorada

Islamorada és el nom que li van donar els espanyols arran del color del nacre dels cargols de mar que s’acumulen a la costa.

Aquí va ser on vam fer la nostra primera parada de la ruta, ja que a la milla 86 hi ha la famosa estàtua de la llagosta gegant. Curiosament, no anuncia un restaurant, sinó que és el reclam publicitari d’una galeria d’art.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

A Islamorada també un museu dedicat al submarinisme, Diving Museum, i hi ha nombroses botigues amb material de pesca i submarisme.

Encara que no sigueu amants d’aquests esports, una parada recomanable és l’establiment World Wide Sportsman. En el seu interior hi ha restaurat el vaixell que el germà de Hemingway va comprar per navegar per aquesta zona i viatjar fins a Cuba.

És més, al costat de l’establiment hi ha un moll (o pier), molt menys massificat que d’altres, on hi ha nombrosos pelicans passejant tranquil·lament i tarpons, uns peixos gegants que habiten en aquestes aigües.

La becària va al·lucinar amb aquests “aneguets” i els va estar recordant durant tot el viatge. De fet, encara que alguns eren gairebé més grans que ella, només feia falta un segon de distracció perquè intentés apropar-s’hi… És curiós com, encara que els alertis, la percepció de risc dels menuts davant dels animals és zero.

Un dels punts més visitats d’Islamorada és Robbie’s Pier, un vell embarcador amb paradetes de menjar i alguns restaurants.

També hi ha molt pelicans que es passegen per la zona, sobretot perquè, hi ha una mena de piscina artificial des d’on, previ pagament, es poden alimentar els tarpons, i els pelicans estan a l’espera de pescar algunes restes.

Sincerament, tot i que hi ha algunes botiguetes amb encant, ens va agradar molt més aturar-nos a la zona de l’establiment World Wide Sportsman, on hi havia moltíssima menys gent.

La platja pública més famosa d’Islamorada és Anne’s Beach. Segons havíem llegit, ja que no ens hi vam aturar, és una platja bastant estreta i amb moltes algues acumulades a la vora del mar (la protecció mediambiental de la zona no permet recollir-les). Compta amb dos aparcaments, lavabos, zona per a pícnic i unes passarel·les de fusta que fan un recorregut per una zona de manglars.

Marathon

Marathon està ple de resorts vacacionals, però el seu màxim interès rau en què aquí comença el famós Seven Mile Bridge (el pont de les 7 milles), que discorre paral·lel a l’antiga via del tren.

És el punt intermedi dels Cayos, on comencen els anomenats Lower Keys.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

Little Duck Key

Al final del Seven Mile Bridge, just al Little Duck Key, hi ha una entrada (cal estar atents perquè és fàcil passar-la per alt) que va fins al Veterans Memorial Park, on hi ha una petita platja pública amb aparcament, àrea de pícnic i lavabos que està molt ben cuidada.

Teníem intenció d’aturar-nos-hi, però ens la vam trobar tancada per manteniment, així que vam decidir seguir la ruta fins a una platja a la qual teníem moltíssimes ganes d’anar.

Bahia Honda State Park

Abans d’arribar al següent Cayo, Big Pine, val la pena aturar-se a Bahia Honda State Park. Es podria dir que és on hi ha una de les úniques platges, pròpiament dites, dels cayos, l’anomenada Old Bahia Honda Beach. De fet, el 1992 va ser seleccionada com la millor platja d’Amèrica.

Sincerament, el primer que vam pensar en arribar-hi va ser que el 1992 les altres platges d’Amèrica devien estar molt malament… El més espectacular d’aquesta platja és que es pot contemplar com va quedar de destrossada l’antiga via fèrria després del pas d’un huracà els anys 30. És una de les imatges més icòniques dels cayos.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

Ara bé, com a platja no ens va acabar d’entusiasmar. És molt estreta, està molt plena de gent i hi ha moltíssimes algues.

De fet, aquestes algues vermelloses us les trobareu a gairebé totes les platges de Florida. Es tracta d’unes algues que formen part de l’ecosistema de la zona i està prohibit retirar-les. En alguns llocs fan força pudor, així que, com més petita és la platja, més desagradable és la sensació d’haver-hi de compartir l’espai.

Ara bé, viatjant amb la becària sorra i aigua és sinònim d’èxit assegurat, així que, tot i no acabar-nos d’agradar, vam estar-hi una bona estona descansant.

Com que és una reserva, cal pagar per accedir-hi. El preu de l’entrada el 2024 és el següent:

  • $8.00 per vehicle. Límit de 2 a 8 persones per vehicle.
    $2.00 Vianants, ciclistes, passatgers addicionals, passatgers amb vehicle amb titular de Passi d’Entrada Anual Individual.
    4,00 $ Vehicle o motocicleta d’un sol ocupant.

Big Pine Key

Aquesta illa és l’hàbitat d’uns 300 cérvols de cua blanca. És difícil veure’ls a la vora de la carretera, però no impossible (o això diuen a moltes guies i blogs perquè, en el nostre cas, no en vam veure ni un!).

Ara bé, si teniu ganes de veure’ls, segons vam llegir, el millor per contemplar-los és desviar-se pels camins que hi ha a l’interior de Big Pine Key i No Name Key o arribar-se fins a Blue Hole.

Key West (o Cayo Hueso)

Després de la nostra parada a la platja vam arribar a Key West, on vam passar la nit, que ja era fosc, així que la visita als punts més emblemàtics la vam deixar per l’endemà al matí. Dormir a Key West és CARÍSSIM. En majúscules, sí. Tot i reservar l’allotjament amb moltíssim temps d’antelació i no buscar cap luxe, la poca oferta que hi ha fa que els preus siguin molt elevats.

En el nostre cas vam pagar 205 € per una habitació doble sense esmorzar a l’hotelet Eden House. L’establiment era increïble, amb aparcament inclòs, a pocs metres del centre, netíssim… Va ser una bona elecció. Ara, no el vaig triar per gust, el vaig triar perquè 5 mesos abans d’anar-hi era l’allotjament més barat amb disponibilitat!

Si no hi hagués disponibilitat, ens hauria encantat allotjar-nos al Simonton Court Historic Inn & Cottages o al Courtney’s Place Historic Cottages & Inns, que sembla més humil, però que té una pinta fantàstica!

Dit això, Key West o Cayo Hueso és el darrer dels cayos de Florida i està ubicat a unes 170 milles de Miami i a unes 90 milles de La Habana. Sembla que el nom li van donar els espanyols que, quan hi van arribar, perquè es van trobar nombrosos ossos ja que, fins llavors, la zona s’havia usat com a cementiri indígena.

Durant l’època colonial espanyola va estar pràcticament abandonat i únicament hi habitaven pirates, buscadors de tresors, contrabandistes…, però el 1819 va fer adquirit pel govern dels Estats Units amb la resta de la península de Florida.

Tot i que només hi viuen 25.000 habitants i té una extensió de sis quilòmetres de llarg per dos d’amplada, hi ha un aeroport i és port de creuers.

Tours i activitats interessants a Key West

  • Snorkel a Cayo Hueso. En aquesta emocionant activitat us submergireu en aigües cristal·lines i practicareu snorkel a Cayo Hueso. Podreu admirar un dels esculls de corall més grans del món.
  • Albirament de dofins a Cayo Hueso. En aquest passeig amb vaixell tindreu l’oportunitat d’albirar els dofins de Cayo Hueso. Solcarem les aigües cristal·lines de Florida a la recerca d’aquests simpàtics cetacis. Serà una experiència inoblidable!
  • Tour gastronòmic per Cayo Hueso. Voleu degustar el millor menjar de carrer de Florida? Animeu-vos a descobrir els sabors de l’Estat del sol amb aquest tour gastronòmic per Cayo Hueso.
  • Tour en bicicleta per Cayo Hueso. Amb aquest tour amb bicicleta per Cayo Hueso descobrireu de forma còmoda i divertida alguns dels llocs més emblemàtics d´aquesta bonica ciutat illenca. Segur que us sorprèn!

El centre neuràlgic és Duval Street, ple de bars i restaurants, entre els quals hi ha Sloppy Joe’s Bar, freqüentat per Hemingway. Al final del carrer hi ha Mallory Square, una gran plaça que dóna al mar i que s’omple cada vespre per contemplar la preciosa posta de sol. A més, el moll està ple de iots, terrasses, petites parades de menjar, músics, malabaristes…

A més, la majoria de carrers de l’illa segueixen la mateixa arquitectura, amb casetes de fusta de colors, d’estil victorià i amb curioses bústies de correus. Sincerament, passejar per Key West és encantador. A cada pas trobes una caseta més increïble. Tot i la gran quantitat de turistes, reconec que Key West va ser un dels llocs del roadtrip per Florida que més ens va agradar.

Un altre dels llocs imprescindibles de Key West, i segurament el més fotografiat, és el Southernmost Point, el punt més al sud dels Estats Units, on acaba el país i s’inicia el mar Carib. Tingueu en compte que, si voleu la foto, és molt possible que hagueu de fer cua per aconseguir-la!

Ben a prop hi ha el Lighthouse Museum, el vell far dels cayos, que data del 1848, reconvertit ara en museu i en mirador de l’illa.

A l’illa també hi ha la Hemingway Home and Museum (907, Whitehead Street), la casa on Hemingway va viure més de 10 anys i on va escriure moltes de les seves obres, i la Little White House, la residència oficial de l’expresident Truman, on va viure durant el seu mandat des de 1945 fins a 1953. Ambdues es poden visitar.

Finalment, menció especial mereix també The Custom House, un bonic edifici que va ser seu de la duana, el servei postal, les corts del districte i la marina i que, actualment, és el museu d’art i història de Key West.

Si vols més informació sobre tot el que es pot fer a Cayo Hueso, et convidem a llegir l’article Visitar Key West. Qué fer a Cayo Hueso i com arribar-hi desde Miami.

Les nostres impressions sobre la ruta pels Cayos

Un cop compartida tota la informació més pràctica sobre la ruta pels Cayos, crec que no podem acabar l’article sense explicar-vos que el recorregut per la carretera US 1 Overseas Highway ens va agradar menys de l’esperat.

A tot arreu parlen de com n’és de bonic conduir per sobre el mar, però el cert és que molts trams de la carretera discorren per l’interior dels cayos i als vorals de la carretera només s’hi veuen restaurant, hotels i supermercats. Són bastant comptats els punts on pots veure el mar a banda i banda. Capítol a part mereixeria parlar sobre l’impacte ambiental de la carretera, però això jo ho discutirem un altre dia.

Tot i això, us recomanem fer la ruta només per visitar Key West. Sincerament, creiem que els quilòmetres i la despesa que suposa dormir a Key West van valdre totalment la pena.

De fet, tot i arribar-hi de nit, el passeig nocturn ja ens va agradar tant que un terç de la família va decidir matinar i sortir a passejar per Key West quan encara no havia sortit el sol.

De hecho, a pesar de llegar de noche, el paseo nocturno ya nos gustó tanto que un tercio de la familia decidió madrugar y salir a pasear por Key West cuando aún no había salido el sol.

Qui us escriu, va agafar la càmera i se’n va anar fins una de les platges de l’illa, que estava plena de galls (és habitual veure’ls campar per lliure per tots els carrers), per fotografiar la sortida de sol des del punt més el sud dels Estats Units.

Així doncs, si algú ens pregunta per la ruta dels Cayos li direm que la ruta en sí ens va decebre bastant, però que, pel contrari, Key West ens va robar el cor.

Consells per recórrer els Cayos de Florida

  • La velocitat màxima permesa gairebé a tota la US 1 Overseas Highway és de 45 milles per hora (aproximadament 72 km/h) durant el dia i de 35 milles per hora (aproximadament 54 km/h) durant la nit. Hi ha nombrosos radars i controls policials al llarg de tota la ruta i convé fer cas de les indicacions perquè les multes per superar el límit de velocitat són molt altes.
  • Hi ha espais habilitats al llarg de la carretera, al costat dret, per poder aturar el vehicle i fer fotografies. També hi ha aparcaments gratuïts i alguns camins per fer un passeig o per arribar a petites platges amagades.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

  • La ruta està plena de gasolineres i supermercats, però a mesura que un es va allunyant de Miami el preu es va encarint, així que no està de més fer la ruta amb el dipòsit ple des de la península de Florida.
  • Menció especial es mereixen els reclams publicitaris que es van trobant als vorals de la carretera per captar l’atenció dels visitants i també les bústies de correu de moltes cases.
  • Us recomanem tastar, en algun punt del recorregut, el Key Lime Pie, un pastís de llimona tradicional de la zona.

Ruta de 2 días por los Cayos de Florida

El mapa del recorregut pels Cayos de Florida

Per finalitzar l’article, per si us pot ser d’utilitat, us deixem un mapa amb els punts d’interès dels Cayos de Florida i de Key West que hem anat enumerant.


Més articles sobre la ruta per Florida:

 

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Visitar el Centre Espacial Kennedy, la seu de la NASA a Florida

Visitar el Centre Espacial Kennedy, la seu de la NASA a Florida

Quan vam començar a planificar la nostra ruta per Florida ens vam adonar que un dels llocs que tothom recomanava visitar era el Kennedy Space Center, sobretot viatjant amb nens. Però, ¿què és el Centre Espacial Kennedy? T'expliquem tot el que cal saber per aprofitar...

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Visitar el Centre Espacial Kennedy, la seu de la NASA a Florida

Visitar el Centre Espacial Kennedy, la seu de la NASA a Florida

Quan vam començar a planificar la nostra ruta per Florida ens vam adonar que un dels llocs que tothom recomanava visitar era el Kennedy Space Center, sobretot viatjant amb nens. Però, ¿què és el Centre Espacial Kennedy? T'expliquem tot el que cal saber per aprofitar...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *