“Algun dia hauríem d’anar a Islàndia”. Dit i fet. Aquesta frase havia ressonat per casa més d’una vegada i després de posar sobre la taula diverses opcions per les vacances d’aquest estiu, l’illa de gel i foc va acabar sent la destinació escollida. L’estiu del 2014 faríem set dies de ruta per Islàndia.
Al principi vam tenir alguns dubtes i és que teníem al davant el repte de viatjar a un dels països més cars del món (sinó el més car) i no arruïnar-nos en l’intent, un detall que al principi semblava bastant complicat de superar. Tot i això, vam acabar descobrint alguns trucs per estalviar a Islàndia.
Definir la ruta per Islàndia
L’opció de contractar un viatge organitzat va quedar descartada des de bon principi perquè volíem tenir la màxima llibertat de moviments possibles i perquè era una alternativa caríssima. Llavors també vam valorar la possibilitat de contractar algun paquet que oferia vol+cotxe+allotjament (trobar allotjament a l’illa no és fàcil i ens treia del davant un bon mal de cap), però, tot i que en aquest cas el pressupost era més ajustat, continuava sent molt més barata l’opció de fes-t’ho tot tu mateix.
Així que a mitjans del mes de maig vaig començar a buscar i rebuscar per dissenyar una ruta de set dies per l’illa que fos el més atractiva possible i que va acabar sent aquesta:
- Dia 1: Vol nocturn de Barcelona a Keflavik
- Dia 2: De l’aeroport de Keflavik a Akureyri
- Dia 3: Avistament de balenes a Húsavik, Dettifoss i llac Myvatn
- Dia 4: El camp de lava Dimmuborgir, les fumaroles Hverir i els primers fiords de l’est
- Dia 5: Els Fiords de l’est, Höfn i la llacuna glacial Jökulsárlón
- Dia 6: El Parc Nacional Skaftafell
- Dia 7: La platja volcànica de Reynisfjara, la cascada Seljalandsfoss i el Cercle Daurat
- Dia 8: La ciutat de Reykjavik
Comprar els vols
El primer pas va ser comprar els vols. Després de comparar preus, l’opció més barata era volar a Keflavik (l’aeroport internacional de l’illa) amb WOW Air, una low cost islandesa, que té vols directes des de l’aeroport de Barcelona.
Vaig mirar l’opció de fer escala en algun aeroport d’Europa, però era més car que anar-hi directament amb WOW Air. El vol per a dues persones, incloent assegurança de cancel·lació i maleta facturada, ens va costar 904€.
Aquesta companyia aèria sempre es mou sobre aquests preus, però tingueu en compte que l’oferta per volar fins a l’illa no és molt variada i que cal reservar amb temps, sobretot durant els mesos d’estiu, així que com més aviat reserveu els vols més opcions tindreu d’escollir data i de trobar un preu més competitiu.
Llogar el cotxe
Per moure’ns per l’illa vam decidir llogar un cotxe. És la millor opció si hi vols anar pel teu compte perquè els sistema d’autobusos públics és molt limitat i no disposen de trens.
Després de buscar molt quina era l’opció més econòmica ens vam acabar decantant per llogar un Chevrolet Spark amb Sixt. Durant uns quants dies vaig tenir sobre la taula agafar un Hyundai i10 amb Reykjavík Cars perquè era més econòmic, però quan ens vam decidir (la demanda per llogar cotxes durant l’estiu també és molt elevada i els preus canvien d’un dia per l’altre) ja havien pujat els preus i Sixt ens feia una millor oferta.
Així doncs, agafar el cotxe a l’aeroport de Keflavik la matinada del dijous 24 de juliol i tornar-lo el dimecres 30 al mateix punt, és a dir, set dies, ens va costar 558 euros. Aquest preu incloïa una assegurança per danys causats per la grava, un requisit indispensable per conduir per l’illa perquè en alguns casos hi ha trams de carreteres principals sense asfaltar i és molt fàcil tornar el cotxe amb algun cop o ratllada provocat involuntàriament per alguna pedra.
Conduir per Islàndia
Conduir per l’illa no és difícil, excepte si vas a parar a alguna carretera que no està gens asfaltada i has de patir per la integritat de les rodes del cotxe. Només hi ha una carretera principal i orientar-s’hi és molt senzill.
Nosaltres vam marxar de casa amb un GPS a la maleta, però en arribar allà vam descobrir que no hi havia les carreteres d’Islàndia, així que amb el “Big Map” que ens havien donat tot just recollir el cotxe (també el podeu trobar en qualsevol oficina de turisme) vam anar seguint la ruta que ens havíem marcat. No ens vam perdre ni una sola vegada, tampoc per entrar a Reykjavík, així que no cal que patiu gens per orientar-vos en el cas que no tingueu GPS.
Allotjar-se a Islàndia
Pel que fa a l’allotjament vam optar per dormir en Guesthouse o Farms, l’equivalent als B&B. Això sí, cal tenir en compte que la relació qualitat-preu no és com en els altres països d’Europa.
A Islàndia l’allotjament és molt car (bàsicament perquè no hi ha gaire oferta i durant el juliol i l’agost la demanda és altíssima) i una habitació doble amb bany compartit en una guesthouse de categoria mitja-baixa no acostuma a costar menys de 100 euros.
Trobar l’allotjament va ser una de les coses que més em va costar durant la planificació del viatge. Tot i muntar-ho tot amb dos mesos d’antelació Booking no m’oferia gaire alternatives a preus raonables i també vaig rebre molts i molts correus de guesthouses a qui havia escrit directament que em deien que ja ho tenien tot ple.
Icelandic Farm Holidays és un bon portal per trobar allotjament tipus B&B arreu de l’illa. Penseu que hi va haver una nit que per dormir a la zona on volíem ens vam haver de conformar amb una habitació individual amb un llit de 120 centímetres.
Aquí arrenca el conjunt d’articles sobre el que ha estat, de moment, el millor viatge de la nostra vida!
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments
Trackbacks/Pingbacks