Visitar Hiroshima en 1 dia des de Kyoto o Osaka

by | Última actualització març 16, 2023

Lamentablement, Hiroshima està estretament lligada a una data, el 6 d’agost de 1945, quan la ciutat va ser víctima del primer atac amb bomba atòmica de la història. El Parc Commemoratiu de la Pau recorda aquell fatídic dia i atrau milers de visitants anualment de tot el planeta.

Tot i el seu passat, avui en dia Hiroshima és una ciutat arbrada, plena de bulevards, amb una població de mentalitat molt cordial i oberta i acostuma a ser parada obligada per als viatgers que visiten el país del sol naixent per primera vegada. De fet, és molt senzill planificar una curta visita a Hiroshima d’un dia des de Kyoto o Osaka.

visitar hiroshima des de kyoto o osaka

Visitar la ciutat d’Hiroshima en un dia

Com arribar a Hiroshima?

La ciutat està ubicada a un parell d’hores en tren de Kyoto i d’Osaka, de manera que una opció pot ser fer-hi una excursió d’un dia aprofitant que s’està allotjat en alguna d’aquestes dues grans ciutats o bé, tal com vam fer nosaltres, fer-hi parada de camí a l’illa de Miyajima, ja que des de l’estació d’Hiroshima és d’on surt el tren per anar fins al port on s’agafa el ferri que porta als viatgers fins a Miyajima.

Moure’s per Hiroshima

Un cop a Hiroshima es pot arribar a tots els punts de la ciutat en tramvia. Per anar a la zona de la Cúpula de la Bomba Atòmica i del Parc Commemoratiu de la Pau s’ha d’agafar el tramvia 2 o el 6 a la terminal que hi ha davant l’estació de trens (sortida sud) i baixar a la parada Genbaku-dōmu-mae.

Què visitar a Hiroshima?

Cúpula de la Bomba Atòmica

Possiblement aquest és el record més evident que queda d’aquell fatídic dia, ubicat just al costat del riu des del Parc Commemoratiu de la Pau. L’edifici, projectat per un arquitecte txec el 1915, va acollir el Pavelló de Foment de la Indústria fins que la bomba va esclatar just a sobre seu. Tot i que tothom que hi havia en el seu interior va morir, l’edifici va ser dels pocs que va quedar dret a la zona de l’epicentre de l’explosió.

visitar hiroshima des de kyoto o osaka

Després de la guerra es va decidir conservar l’estructura com a monument commemoratiu i va ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco el desembre de 1996. És el major símbol del passat tràgic de la ciutat. No us enganyarem si us diem que fa molt de respecte passejar-hi per davant i pensar en el que va passar just en aquell punt anys enrere. Va donar la casualitat que el dia que vam visitar Hiroshima plovia bastant i l’ambient gris dotava el passeig d’un sentiment indescriptible que difícilment oblidarem.

Parc Commemoratiu de la Pau

És un lloc agradable per passejar i reflexionar. Està ple de monuments commemoratius, com el cenotafi on hi ha el nom de totes les víctimes conegudes de la bomba. A més, rodeja la Flama de la Pau, a l’altre extrem de l’estanc, una flama que només s’apagarà el dia que s’hagi destruït la darrera arma nuclear de la Terra.

Al nord del carrer que travessa el parc hi ha el Monument a la Pau dels Nens, inspirat per Sadako Sasaki, una nena que va contraure leucèmia amb 11 anys, el 1955, i va decidir fer mil grues de paper pensant que es recuperaria si ho aconseguia. Finalment, però, va morir abans d’aconseguir l’objectiu que van acabar els seus companys de classe. Avui en dia encara hi ha molta gent que hi deixa petites grues, que s’han convertit en un autèntic símbol de pau.

A prop s’hi ubica el monument en Memòria dels Coreans. Molts van ser enviats a treballar com esclaus durant la II Guerra Mundial i més d’una desena part dels morts per la bomba atòmica eren d’aquesta nacionalitat. Al nord hi ha el Monticle de la Bomba Atòmica, sota el qual hi reposen les cendres de milers de víctimes desconegudes.

Pavelló Nacional de la Pau d’Hiroshima en record a les víctimes de la bomba atòmica

Una passarel·la baixa fins aquesta sala on hi ha una font al centre, una font la forma de la qual representa l’hora del llançament de la bomba (8.15) i l’aigua és una ofrena a les víctimes. A la sala adjunta s’hi conserven noms i fotografies de les víctimes, amb alguns testimonis de supervivents. El pavelló és obra de l’arquitecte Tange Kenzō, autor també del Museu de la Pau, el cenotafi i la flama. Està obert de 8.30 a 18 hores.

Museu de la Pau

La planta baixa del museu explica les condicions de vida i els sentiments que imperaven a la zona durant la guerra, mentre que la planta superior acull una depriment mostra d’armes encara més destructives creades després del llançament de la bomba atòmica i sales amb objectes recuperats després de l’explosió. La mostra és personal i molt dura, amb records, fotografies i vídeos de testimonis molt crus.

Es pot agafar una audioguia amb espanyol per 300 iens, tot i que heu de tenir en compte que algunes de les històries que s’hi expliquen són molt explícites i plenes de detalls escabrosos. En més d’una ocasió vam decidir pitjar el botó d’stop durant les explicacions perquè amb el que veien els nostres ulls en teníem més que suficient per imaginar-nos la crueltat del moment.

El preu de l’entrada és de 50 iens i el museu està obert de 8.30 a 18 hores.

Al final del recorregut us oferiran l’opció de signar una petició per l’eliminació de totes les armes nuclears del món i us assegurem que després de tot el que haureu vist durant la visita al museu no us sorgiran gaire dubtes sobre si signar-la o no.

Amb un matí tindreu temps més que suficient per visitar totes aquestes zones, ubicades totes elles molt a prop les unes de les altres. Com tot en aquesta ciutat, Hiroshima és una població reconstruïda i amb edificis completament nous. El seu principal atractiu rau en visitar aquesta zona commemorativa tot i que, segurament, si podeu dedicar-hi més estona, segur que descobrireu una ciutat japonesa amb racons ben encantadors.

Heu estat a Hiroshima? Què us va semblar? Se us va fer molt dura la visita?

Més articles pràctics per preparar un viatge al Japó:

 

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Requisits per viatjar al Japó el 2023. Hi ha restriccions per COVID?

Requisits per viatjar al Japó el 2023. Hi ha restriccions per COVID?

ACTUALITZAT L'1 DE JUNY DE 2023 El Japó ha estat un dels països que més ha trigat a obrir les portes al turisme després de la pandèmia per COVID, però segueix havent-hi algun tipus de requisit per viatjar al Japó el 2023? L'11 d'octubre del 2022 es va reinstaurar...

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Requisits per viatjar al Japó el 2023. Hi ha restriccions per COVID?

Requisits per viatjar al Japó el 2023. Hi ha restriccions per COVID?

ACTUALITZAT L'1 DE JUNY DE 2023 El Japó ha estat un dels països que més ha trigat a obrir les portes al turisme després de la pandèmia per COVID, però segueix havent-hi algun tipus de requisit per viatjar al Japó el 2023? L'11 d'octubre del 2022 es va reinstaurar...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *