Aquest cap de setmana vam tenir l’oportunitat de provar una experiència, juntament amb altres bloggers de viatges i gastronomia, de la qual feia temps que sentíem a parlar: el Tuna Tour.

El Tuna Tour és una activitat d’oci impulsada pel grup pesquer Balfegó que et permet nedar entre tonyines roges a les piscines de cria que tenen davant de la costa de l’Ametlla de Mar, a unes 2,5 milles de distància.

tuna tour en la Ametlla de Mar

Així doncs, a primera hora del matí, enfundats en els nostres banyadors i carregats amb tot l’equip fotogràfic, vam dirigir-nos cap al port de l’Ametlla de Mar que és el punt de sortida del catamarà Balfegó Tour. Un cop a dalt, durant els vint minuts de travessia, es visualitza un vídeo en què s’explica tot el procés de cria d’aquestes tonyines que són únicament per a consum humà.

Un cop arribats, el personal de l’embarcació dóna unes quantes indicacions de seguretat i convida els presents a banyar-se en una de les piscines on hi ha al voltant de 300 tonyines que mesuren entre 1 i 3 metres i que poden arribar a pesar fins a 300 quilos.

No us enganyaré que en un primer moment no ve gaire de gust. Des del vaixell es veu la mida de les tonyines i fa força impressió i l’aigua no és que estigui del tot neta, però res que una dutxa posterior no pugui solucionar. Així doncs, amb ulleres i tub d’snorkel, grans i petits fan cap a l’aigua per contemplar de ben a prop aquests animals gegants.

Tot i que tens la sensació és que en qualsevol moment poden donar-te un cop, les grans tonyines no se t’acosten. És més fàcil que xoquis amb les aletes o els peus de la gent que s’està banyant amb tu que no pas que et toqui una tonyina.

En el cas que sigueu aficionats al busseig, sapigueu que també s’ofereix la possibilitat de fer immersió a les piscines per contemplar-los a major profunditat.

Un cop s’acaba l’estona de bany i el catamarà retorna al port de l’Ametlla de Mar, durant el trajecte s’ofereix una petita degustació de tonyina roja a tots els participants que està increïblement bona. En definitiva, és una activitat diferent i molt recomanable, sobretot si es viatja amb família.

A la pàgina web del Tuna Tour Experience podreu trobar més informació sobre aquesta activitat i els horaris i les tarifes, que van des dels 30€ fins als 75€ en funció de la temporada i de l’experiència que es vulgui viure.

Per acabar, us deixem aquest vídeo resum que vam poder gravar durant la nostra experiència al Tuna Tour.