fbpx

Visitar Nova York en 5 dies. Recorregut i guia de Manhattan

by | 12 jul. 2017

La ciutat de Nova York és enorme. Concretament, és la ciutat més poblada dels Estats Units i està formada per cinc grans districtes:  Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens y Staten Island. Així doncs, cinc dies són insuficients per conèixer un indret d’aquestes dimensions, però, si esteu pensant fer una escapada a la ciutat dels gratacels, us proposem un itinerari a seguir per visitar alguns dels principals atractius ubicats a l’illa de Manhattan.

Perquè sí, tot i que molta gent consideri que és massa poc temps, és possible gaudir de Nova York en 5 dies.

Dia 1. Empire State, Times Square i MOMA

Acabeu d’arribar a Nova York i esteu al·lucinant amb l’alçada de tots els edificis que us rodegen, el soroll dels carrers i la quantitat de gent que va amunt i avall amb enormes gots de refresc a les mans. Una bona opció per ubicar-vos i començar a fer-vos una idea d’on esteu és pujar al terrat de l’Empire State Building. En temporada alta, les cues acostumen a ser inacabables, però disposar de la New York City Pass us pot ajudar a agilitzar les entrades a aquests llocs tan sol·licitats.

A continuació, agafeu la 5th Avenue en direcció nord i després d’uns 10 minuts caminant fareu cap a la Biblioteca Pública, que es pot visitar gratuïtament. Al seu darrere hi ha Bryan Park, un oasi de certa tranquil·litat enmig de la caòtica ciutat, ple de quioscos on poder comprar alguna cosa per fer un pícnic a l’hora de dinar.

Un cop hagueu recuperat forces, una bona opció és caminar 10 minuts més i anar fins a Times Square, possiblement un dels punts més concorreguts i més famosos de la ciutat. Aprofiteu per seure a l’escalinata que hi ha en un dels seus extrems i contempleu el Nova York més conegut (i turístic).

nova york moma

Finalment, aquesta primera tarda pot ser un bon moment per visitar el MOMA (Museum of Modern Art), alberga més de 150.000 obres d’art datades des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. Els divendres a la tarda l’entrada és gratuïta, però la cua per entrar-hi i la quantitat de gent que s’hi acumula li resten força encant.

Dia 2. Central Park, Museu d’Història Natural i Brooklyn Bridge

Visitar el Museu d’Història Natural pot ser una bona opció per començar el segon dia de viatge per Nova York. Els caps de setmana acostuma a estar abarrotat, per això és recomanable anar-hi entre setmana i a primera hora. Però, com que no obre portes fins les 10 del matí, si heu matinat, abans d’accedir-hi podeu aprofitar per fer un passeig per Central Park i retre homenatge a John Lennon al jardí Strawberry Fields i sentir-vos dins d’una pel·lícula passejant pels passatges arquejats de la Bethesda Terrace, coronada per la font de Bethesda.

Passegeu per l’exclusiu barri de l’Upper West Side. Al carrer Central Park West hi ha alguns dels edificis més “pijos” de la ciutat. Entre ells hi ha el Dakota (cantó nord oest de la 72nd St), on hi va viure John Lennon.

La tarda/vespre podeu destinar-la a passejar de nou per la 5th Avenue, aquest cop en direcció sud, per anar fins a la zona del Flatiron Building, i, finalment, agafar el metro que us porti fins al conegut Brooklyn Bridge per travessar-lo fins arribar al barri que porta el seu nom. És molt recomanable seure una estona a Brooklyn Bridge Park per veure com es pon el sol darrere els gratacels de Manhattan.

Dia 3. Midtown East, High Line i Top of the Rock

Comenceu el matí passejant per l’anomenat barri de Midtown East. Podeu començar el recorregut per l’extrem superior de Fifth Avenue (n. 50-59), on hi ha el Rockefeller Center, visitar la catedral de St Patrick, la catedral catòlica més gran dels Estats Units, i seguir el recorregut cap a Grand Central Terminal (l’estació central), el Chrysler Building i, al final de tot de l’est de l’illa, les oficines de les Nacions Unides (ONU).

Una de les noves zones de moda de Nova York és la High Line, un espai verd ubicat sobre unes antigues vies elevades de tren. Podeu passejar-hi fins arribar a Chelsea Market.

Al vespre, quan estigui a punt de pondre’s el sol, pugeu fins al pis 70 del Top of the Rock, una de les millors terrasses de la ciutat des d’on contemplar l’Empire State Building i tota la resta de gratacels. És molt recomanable pujar a un mirador de dia i a l’altre de nit o quan s’estigui fent fosc per veure com, poc a poc, l’enorme ciutat es va il·luminant.

Dia 4. Ferri a Staten Island, Downton i One World Trade Center

El quart dia de visita a la ciutat us recomanem que el dediqueu gairebé en exclusiva a conèixer el Lower Manhattan o Downton i si pot ser un dia entre setmana molt millor. Estem parlant del districte financer, on es concentren bona part dels executius, i d’aquesta manera podreu veure el barri en plena ebullició. Si preferiu visitar-lo amb tranquil·litat i passejar-hi plàcidament, opteu per anar-hi un dissabte o un diumenge.

Per començar el dia podeu agafar el metro fins a la parada South Ferry. Allí podreu agafar el ferri gratuït que va fins a Staten Island. Els novaiorquesos els fan servir per anar i tornar de la feina, mentre que els turistes l’usen per gaudir de la fantàstica panoràmica del Downtown i de l’Estàtua de la Llibertat.

A continuació, aprofiteu per caminar per la zona i recórrer Battery Park, Bowling Green, Federal Hall, Wall Street… i, finalment, dirigiu-vos cap als Estanys reflectants construïts a l’indret on hi havia les Torres Bessones. Podeu aprofitar per pujar fins al pis 102 del One World Trade Center (només l’ascens amb ascensor ja val la pena) i, seguidament, i si us ve de gust (no és una visita gaire agradable) accedir al National September 11 Memorial&Museum.

En el cas que no n’hagueu tingut prou i us vulgueu donar el caprici, des d’un dels embarcadors del Downton és des d’on s’enlairen els helicòpters que sobrevolen el riu per contemplar la ciutat des de les alçades. No és una experiència barata, però si agafeu un bon dia i us ve de gust, quedareu encantats. I si el que us agraden són les compres a bon preu a la zona hi ha els grans magatzems Century 21. En els seus prestatges hi ha peces defectuoses o de col·leccions passades de grans dissenyadors amb descomptes de fins al 70%. No tot són gangues i meravelles, però si es remena s’obtindrà recompensa (nosaltres vam sortir-ne bastant carregats…).

Dia 5. Metropolitan Museum of Art, Little Italy i Chinatown

El viatge a Nova York comença a arribar al seu punt final i encara queda visitar un dels millors museus de la ciutat: el Metropolitan Museum of Art (MET). La seva col·lecció permanent està integrada per més de 2 milions de peces, des de temples egipcis fins a pintura americana. El museu està ubicat a a l’anomenada Museum Mille del districte de l’Upper East Side, un dels barris més rics de la ciutat.

Uns carrers més al nord hi ha el Guggenheim Museum i Madison Ave, on hi ha algunes de les botigues més exclusives i extravagants del país. També és una zona plena de cafeteries i restaurants opulents.

Un cop finalitzada la ruta de museus, us recomanem passejar per la zona del Soho, on hi ha una mena de petites “repúbliques” conegudes arreu del món com són Little Italy i Chinatown. A excepció dels carrers Broadway i Canal St, els edificis baixos donen als carrers un ambient més de poble. Al SoHo hi ha carrers adoquinats amb lofts i botigues exclusives; a Nolita edificis d’apartaments del segle XIX i boutiques úniques i a Chinatown la sensació és que tot s’hi val.

descompte iati seguros

Fins aquí arriba la nostra proposta de recorregut de cinc dies per Nova York, una de les ciutats més grans i concorregudes del món. No és una ruta que contempli gaire descans, però és que Nova York, a no ser que us hi instal·leu durant una bona temporada, necessita molts quilòmetres a peu per poder embriagar-se del seu esperit i no marxar de la ciutat amb la sensació que us ha quedat molt per fer. Tot i això, aquesta sensació la tindreu, així que, si us ha agradat ja podeu començar a estalviar per la propera escapada a la ciutat que mai dorm!

On allotjar-se a Nova York

Si la vostra estada a Nova York no supera la setmana, us recomanem que, encara que sigui més car, us allotgeu a l’illa de Manhattan, ja que d’altra manera perdreu molt de temps en els desplaçaments. Trobar allotjament a Nova York que compleix amb les tres B (bo, bonic i barat) és molt complicat, ja que els preus acostumen a ser molt elevats.

Tot i això, nosaltres vam localitzar un hotelet molt ben situat, força nou i a un preu relativament raonable. Es tracta del Fairfield Inn & Suites by Marriott New York Midtown Manhattan/Penn Station. El més justet de tot era la poca varietat d’aliments a l’esmorzar. També havíem llegit bones referències del The New Yorker, A Wyndham Hotel, però, finalment, ens vam acabar decidint pel primer.

Heu estat a Nova York? Creieu que ens hem deixat alguna cosa imprescindible per fer en una primera visita a la ciutat?

Més articles per orgatnizar una viatge a Nova York:

Reserva aquí els millors hotels de Nova York al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Compara i compra aquí els bitllets d’avió al millor preu
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva un router portàtil aquí per tenir wifi 4G en tot moment
Reserva aquí els millors tous i excursions per Nova York en castellà
Reserva aquí una ruta gratuïta pel centre de Nova York
Reserva el teu trasllat de l’aeroport al centre de Nova York aquí

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

 

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 7% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *