fbpx

Visitar Potsdam des de Berlín en un dia pel teu compte

13 febr., 20190 comments

Si feu una escapada a Berlín o un viatge de més dies a la capital Alemanya, una excursió molt recomanable que es pot fer perfectament en un dia és una visita a Potsdam.

Potsdam està situada a només 25 quilòmetres al sud oest de Berlín. Això, sumat a les bones comunicacions amb tren, el converteixen en una gran opció per desconnectar durant unes hores del bullici de la capital. Des de l’estació central de Berlín surt un comboi en direcció a Potsdam cada 10-15 minuts.

Ara bé, què fa de Potsdam una destinació tan atractiva? La ciutat va ser residència dels reis prussians que hi van fer construir un conjunt de palaus i parcs que són Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural des de l’any 1990.

Com arribar i visitar Potsdam des de Berlín

Sense cap mena de dubte la manera més còmoda i ràpida d’arribar a Potsdam des de Berlín és el tren. A més, destacar que a Potsdam hi ha dues estacions de tren, una de les quals, Bhf Park Sanssouci, està ubicada a cinc minuts caminant de l’accés a la zona dels palaus, de manera que és molt fàcil arribar-hi.

El preu del bitllet d’anada i tornada de Berlín a Potsdam és de 6,80 €.

Ara bé, una opció que existeix i que surt molt a compte és comprar un abonament de transport d’un dia de Berlín que serveixi per les zones A-B-C, que té un cost de 7,70 €. En aquest cas, podreu aprofitar el mateix bitllet per usar el transport públic de Potsdam (tramvia o autobús) i també el de Berlín.

No et compliquis i reserva aquí una excursió a Postdam des de Berlín 

Què visitar a Potsdam

Durant el segle XVIII, Potsdam es va convertir en la residència de la família reial prussiana. Durant el regnat de Frederic el Gran, s’hi van construir diversos edificis reials que encara es conserven enmig d’una gran zona verda.

Un dels més destacats és el Palau Sanssouci (“sense preocupacions”), un palauet d’estiu d’estil rococó edificat coronant diverses terrasses de vinyes.

Prop d’aquest conjunt hi ha el Palauet Xinès, que conserva una bona col·lecció de porcellanes.

A l’altra banda del parc hi ha el Neues Palais, un enorme edifici classicista de maó vist que destaca per la seva cúpula de coure verdós. Va ser la residència del darrer kàiser Guillem II.

A banda d’aquests tres, també es poden visitar el Palau Charlottenhof, el Palau de Babelsberg i el Palau del Belvedere, que té aspecte de temple i que ofereix vistes panoràmiques de la ciutat, el parc i els llacs.

Actualment, la ciutat té un 75% de zona verda i només un 25% edificat. De fet, tots aquests palaus estan ubicats en diferents parcs, però que estan units els uns als altres i per on val la pena passejar, sobretot durant la primavera i l’estiu.

Durant la nostra escapada per visitar els mercats de Nadal de Berlín, vam decidir arribar-nos fins a Potsdam, ja que l’Àlex i la becària no hi havien estat mai.

El record que jo en tenia, després d’una visita en un mes de juliol, era d’uns grans parcs verds i plens d’escultures i flors. En aquesta ocasió, tot i que l’espai tenia el seu encant, moltes de les escultures estaven tapades per protegir-les de la neu, i el bosc tenia un aspecte totalment hivernal. Bonic, però no tant com en els mesos de bon temps.

Així doncs, si teniu l’oportunitat d’escapar-vos a Potsdam a la primavera o a l’estiu, no dubteu en anar-hi. Si la visita l’heu de fer a l’hivern, no la descarteu, però tingueu en compte que no podreu veure la zona en tot el seu esplendor.

A banda dels parcs i els palaus, si feu una excursió a Potsdam no deixeu de visitar la Porta de Brandenburg. Aquesta és més antiga que la de Berlín i es troba al centre de la ciutat vora la Luisenplatz.

Apunteu també una passejada pel barri holandès o petit Amsterdam que destaca per les seves construccions de maó vermell. El carrer més típic és el Mittelstrasse.

Els mercats de Nadal de Potsdam

Com a totes les grans ciutats alemanyes, Potsdam acull nombrosos mercadets de Nadal durant el mes de desembre.

El més concorregut és l’anomenat Blauer Lichterglanz, que s’ubica a l’entorn del centre històric de la ciutat. A Luisenplatz s’hi instal·len nombroses paradetes de fira i al llarg de Brandenburger Str. hi ha parades d’artesania, menjar i decoracions nadalenques.

Acostuma a obrir portes el darrer cap de setmana de novembre fins el 29 o 30 de desembre.

Més articles per planificar un viatge a Berlín:

Reserva aquí els millors hotels de Berlín al millor preu
Dorm al mateix hotel que nosaltres: NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer amb Auto Europe aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions a o des de Berlín en castellà
Reserva aquí una ruta gratuïta pel centre de Berlín
Reserva el teu trasllat de l’aeroport al centre de Berlín aquí

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Barcelona amb nens. Activitats per un cap de setmana en família

Barcelona amb nens. Activitats per un cap de setmana en família

Vivim a una hora de distancia de Barcelona i la becària únicament hi havia estat a la ciutat en un parell d’ocasions quan era petita que hi havíem anat per fer algunes compres durant l’època de rebaixes.  Els reiterats confinaments de mobilitat que estem patint durant...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *