fbpx

Tot el que has de saber per visitar el Monestir de Montserrat en un dia

20 febr., 20190 comments

Tant si ets religiós com si no ho ets, els catalans tenim una estima especial pel Monestir de Montserrat i la seva muntanya. La forma de la serralada, les particularitats de la Moreneta, els himnes musicals que se li han dedicat… Per això, si estàs visitant Barcelona o ets de Catalunya i decideixes anar-hi a passar el dia, et deixem aquest article amb tot el que has de saber per visitar el Monestir de Montserrat en un dia.

un dia al monestir de montserrat

Com arribar al Monestir de Montserrat

Hi ha diverses maneres d’arribar fins al Monestir de Montserrat. A continuació us les explicarem totes i, després de diverses experiències, us direm quines són les que nosaltres considerem més còmodes.

  • Pujar amb l’Aeri. El telefèric és la manera més ràpida d’accedir al Monestir. Cada 15 minuts surt una cabina i en 5 minuts es fa tot el recorregut. El preu del bitllet d’anada i tornada amb l’aeri és d’11,50 € pels adults i de 6 € per als nens d’entre 4 i 13 anys. Al costat de l’estació del telefèric hi ha un aparcament gratuït on es pot deixar el cotxe.
  • El cremallera. Des de l’estació de Monistrol Vila, cada 20 minuts surt el tren cremallera que tarda poc més d’un quart d’hora en arribar a dalt al Monestir. El preu del bitllet d’anada i tornada amb el cremallera és d’11 € pels adults i de 6,05 € per als nens d’entre 4 i 13 anys. Just a sota de l’estació del cremallera hi ha un aparcament gratuït on es pot deixar el cotxe. També hi ha l’opció d’arribar des de l’estació de rodalies de plaça d’Espanya de Barcelona amb un bitllet combinat fins a l’estació de Monistrol de Montserrat i allí s’agafa el cremallera.

Si no us voleu complicar, aquí podeu contractar una excursió amb el cremallera i guia acompanyant des del centre de Barcelona fins al Monestir de Montserrat.

  • Amb cotxe particular. Abans d’arribar al Monestir, quan ja s’ha fet bona part del recorregut de la muntanya per carretera, es comencen a trobar diversos aparcaments de pagament on es pot deixar el cotxe. El preu per vehicle és de 6,5 €. En el cas que sigui un dia de molta afluència de gent us els podeu trobar plens o bé haver d’aparcar en el punt més llunyà. En aquest segon cas, després haureu de caminar uns 15-20 minuts de pujada considerable per poder arribar fins al Monestir.
  • Amb autobús des de Barcelona. Cada dia surten des del centre de Barcelona diverses excursions que van a passar mig dia o el dia complet a Montserrat. L’avantatge de contractar una excursió d’aquest tipus és que l’autobús et deixa al peu del Monestir i t’acompanya un guia que t’explica totes les singularitats de l’indret. Des d’aquí podeu contractar una excursió amb autocar i guia des del centre de Barcelona fins a Montserrat.
  • A peu. Hi ha moltíssima gent que s’anima a pujar fins al Monestir caminant. Hi ha nombrosos camins i senders marcats, de diferent dificultat, però si sou bons excursionistes, segur que per a vosaltres aquesta és la millor manera d’arribar fins a dalt de la muntanya. Consulteu els diferents camins per pujar a peu fins al Monestir de Montserrat.

Bastant-nos en la nostra experiència, que ens els darrers tres anys hem anat un parell de vegades a l’abadia, us diria que la manera més còmoda d’arribar al Monestir de Montserrat és amb el cremallera o l’aeri. Si voleu fer la visita pel vostre compte, teniu l’opció de deixar el cotxe en els aparcaments gratuïts i el seu funcionament és excel·lent per arribar ràpidament als peus del Monestir de Montserrat.

D’altra banda, tingueu en compte que un cop arribats al Monestir teniu la possibilitat d’agafar diversos funiculars per accedir a diferents punts de la muntanya. Si voleu estalviar-vos uns diners en els bitllets de tots aquests transports, podeu optar per comprar alguns dels bitllets combinats que s’ofereixen amb l’aeri o el cremallera de Montserrat.

un dia al monestir de montserrat

Visitar el Monestir de Montserrat

De la mateixa manera que hi ha nombroses opcions per arribar fins a dalt al Monestir de Montserrat, també són nombroses les opcions de visita que s’hi poden fer.

Durant la nostra darrera visita, tenint en compte que anàvem amb la becària, vam decidir fer un tomb tranquil·lament per la Basílica i per la plaça de l’Abat Oliva, on hi ha els diferents edificis de serveis, l’accés a la Basílica i alguns dels senders que pugen cap a les muntanyes i les diferents ermites.

A les 13 hores és habitual que l’Escolania de Montserrat interpreti el Virolai i la basílica acostuma a omplir-se molt. El dia que vam anar-hi vam tenir la mala sort que l’Escolania estava de viatge i no els vam poder escoltar.

D’altra banda, el peregrinatge per venerar La Moreneta és, per a molts, el principal motiu de visita al Santuari. Acostumen a formar-se llargues cues per accedir al cambril. A més, heu de tenir en compte que l’accés no està obert totes les hores del dia, així que si voleu pujar-hi, us recomaneu que consulteu quin és l’horari d’obertura d’aquell dia perquè pot variar en funció de les celebracions que hi hagi a la basílica.

Si teniu molt de temps i us ve de gust aprofundir en la història del santuari i de la muntanya, a l’Oficina d’Informació, que està just al davant de les estacions de l’Aeri i el cremallera, podeu contractar una visita per lliure que inclou una audioguia, un mapa amb un llibret (amb informació sobre els aspectes més importants de la història del monestir i la muntanya), l’entrada a l’Espai Audiovisual «Montserrat portes endins» i al Museu de Montserrat. El preu és de 16 € per persona.

On menjar a Montserrat

Si se us fa l’hora de dinar i encara esteu al dalt del Monestir, hi ha diverses opcions per poder menjar. Si us interessa fer un àpat ràpid trobareu El Bufet, la Cafeteria i el Bar de la Plaça. Mentre que si voleu menjar bé teniu l’opció de fer-ho al Restaurant Hostal Abat Cisneros (on també us podeu allotjar si voleu passar una nit a la muntanya) o al Restaurant Montserrat.

Nosaltres vam optar pel menú del Restaurant Hostal Abat Cisneros i, tot i que el preu no era barat, 27,50 € per persona, vam menjar de meravella i ens van oferir infinites facilitats per estar còmodes amb la becària.

Allotjar-se a Montserrat

Si us ve de gust passar una nit al santuari teniu l’opció de fer-ho en un hotel o a les antigues cel·les, reconvertides ara en apartaments.

Així doncs, en funció del vostre pressupost o del que busqueu, podeu dormir al Restaurant Hostal Abat Cisneros o bé a les Cel·les Abat Marcet.

Us ha estat útil tota aquesta informació? Heu estat al Monestir de Montserrat? 

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Els millors pobles i platges de les illes Lofoten

Els millors pobles i platges de les illes Lofoten

Si esteu planificant un viatge a les illes Lofoten, de ben segur que voleu saber quins són aquells indrets que heu d’incloure sí o sí en la vostra ruta. Per aquest motiu, hem preparat un article amb les millores platges i els millors pobles de les illes Lofoten. Per...

Visitar el Museu Viking de les Illes Lofoten

Visitar el Museu Viking de les Illes Lofoten

A part de paisatges que enamoren, les illes Lofoten tenen una llarga història vinculada als vikings. Per aquest motiu, si voleu conèixer com era l’estil de vida i les tradicionals d’aquest poble nòrdic, us recomanem visitar el Museu Viking de les illes Lofoten.  La...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *