fbpx

Les cinc millors cascades d’Islàndia que no t’has de perdre si viatges a l’illa

27 gen., 20150 comments

Islàndia és un país de contrastos amb infinitat de paisatges i llocs per descobrir i deixar-te sorprendre. Ara bé, un dels grans atractius principals són les cascades, algunes de les quals incomparables amb qualsevol altra que hagueu pogut veure fins ara. És per això que hem volgut fer aquesta llista amb les cinc cascades d’Islàndia que no t’has de perdre si viatges a l’illa.

Cercle Daurat islandia Gullfoss-1

Gullfoss

La cascada Gullfoss forma part, juntament amb Geysir i el Parc Nacional de Pingvellir, de l’anomenat Cercle Daurat d’Islàndia. És la més famosa de tota l’illa ja que, com que està força a prop de Reykjavik i moltes excursions organitzades hi fan cap, acostuma a ser la més concorreguda.

Té una caiguda de 32 metres que crea una paret de rosada abans de desaparèixer per un estret barranc amb un soroll ensordidor. Si hi ha boira el segon nivell pot quedar tapat i fer perdre molta espectacularitat a la cascada, però si agafeu un dia de sol i podeu veure els arcs de Sant Martí que forma, us quedareu sense paraules.

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

Potser no és una de les més espectaculars, tot i tenir una caiguda de 60 metres. Ara bé, el que la fa molt especial és que té un petit sender que et permet caminar per darrere el salt de l’aigua i la sensació és espectacular. Això sí, no és recomanable passar-hi sense impermeable i s’ha d’anar amb cura de no relliscar perquè l’entorn acostuma a estar sempre molt mullat.

Skogafoss

Skógafoss

Skógafoss té 25 metres d’amplada i 60 de salt d’aigua. En funció de com bufa el vent pots posar-te gairebé fins a sota del salt d’aigua gairebé sense esquitxar-te, però en altres ocasions te l’has de mirar des de certa distància si no vols acabar ben xop.

Al seu lateral hi ha unes escales (força empinades) que permeten pujar fins a dalt de tot del salt d’aigua i veure part del trajecte que fa el riu. Si resseguissis aquest riu acabaries fent cap al volcà que l’any 2010 va paralitzar el trànsit aeri de gairebé tota Europa, l’Eyjafjallajökull.

cascada Svartifoss

Svartifoss

Està situada al bell mig Parc Nacional d’Skaftafell i si pot arribar després d’una caminada d’una mitja hora per un dels senders que surt del centre de visites del Parc.

Svartifoss, també coneguda com la “cascada negra”, està rodejada per columnes basàltiques de color negre d’origen volcànic. De fet, la forma d’aquestes roques ha inspirat a alguns arquitectes islandesos, com ara al qui va dissenyar Hallgrímskirkja, la catedral de Reykjavik.

El mateix camí que porta fins a la cascada es pot anar seguint fins a arribar a un punt on es pot contemplar una de les llengües de la glacera.

cascada Dettifoss

Detiffoss

Dettifoss, també coneguda com la “gola dels déus”, és possiblement una de les cascades més espectaculars que veure-ho a la vostra vida i el millor de tot és que pots apropar-t’hi una barbaritat, gairebé fins a tocar l’aigua!

Té una alçada de 44 metres, que comparada amb la d’altres cascades no és gran cosa, però veure la quantitat d’aigua que cau cada segon pel seus 100 metres d’amplada és quelcom que et deixa sense paraules.

Això sí, heu de tenir en compte que arribar-hi és tota una aventura ja que el mal estat de les carreteres que hi arriben (n’hi ha una únicament per a 4×4 i una altra per a tot tipus de vehicles) són capaces d’acabar amb la paciència d’un sant. En aquest altre article podreu llegir com arribar a Dettiffoss.

Reserva aquí els millors hotels d’Islàndia al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Islàndia en castellà

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *