fbpx

Les cinc millors cascades d’Islàndia que no t’has de perdre si viatges a l’illa

by | 27 gen. 2015

Islàndia és un país de contrastos amb infinitat de paisatges i llocs per descobrir i deixar-te sorprendre. Ara bé, un dels grans atractius principals són les cascades, algunes de les quals incomparables amb qualsevol altra que hagueu pogut veure fins ara. És per això que hem volgut fer aquesta llista amb les cinc cascades d’Islàndia que no t’has de perdre si viatges a l’illa.

Cercle Daurat islandia Gullfoss-1

Gullfoss

La cascada Gullfoss forma part, juntament amb Geysir i el Parc Nacional de Pingvellir, de l’anomenat Cercle Daurat d’Islàndia. És la més famosa de tota l’illa ja que, com que està força a prop de Reykjavik i moltes excursions organitzades hi fan cap, acostuma a ser la més concorreguda.

Té una caiguda de 32 metres que crea una paret de rosada abans de desaparèixer per un estret barranc amb un soroll ensordidor. Si hi ha boira el segon nivell pot quedar tapat i fer perdre molta espectacularitat a la cascada, però si agafeu un dia de sol i podeu veure els arcs de Sant Martí que forma, us quedareu sense paraules.

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

Potser no és una de les més espectaculars, tot i tenir una caiguda de 60 metres. Ara bé, el que la fa molt especial és que té un petit sender que et permet caminar per darrere el salt de l’aigua i la sensació és espectacular. Això sí, no és recomanable passar-hi sense impermeable i s’ha d’anar amb cura de no relliscar perquè l’entorn acostuma a estar sempre molt mullat.

Skogafoss

Skógafoss

Skógafoss té 25 metres d’amplada i 60 de salt d’aigua. En funció de com bufa el vent pots posar-te gairebé fins a sota del salt d’aigua gairebé sense esquitxar-te, però en altres ocasions te l’has de mirar des de certa distància si no vols acabar ben xop.

Al seu lateral hi ha unes escales (força empinades) que permeten pujar fins a dalt de tot del salt d’aigua i veure part del trajecte que fa el riu. Si resseguissis aquest riu acabaries fent cap al volcà que l’any 2010 va paralitzar el trànsit aeri de gairebé tota Europa, l’Eyjafjallajökull.

cascada Svartifoss

Svartifoss

Està situada al bell mig Parc Nacional d’Skaftafell i si pot arribar després d’una caminada d’una mitja hora per un dels senders que surt del centre de visites del Parc.

Svartifoss, també coneguda com la “cascada negra”, està rodejada per columnes basàltiques de color negre d’origen volcànic. De fet, la forma d’aquestes roques ha inspirat a alguns arquitectes islandesos, com ara al qui va dissenyar Hallgrímskirkja, la catedral de Reykjavik.

El mateix camí que porta fins a la cascada es pot anar seguint fins a arribar a un punt on es pot contemplar una de les llengües de la glacera.

cascada Dettifoss

Detiffoss

Dettifoss, també coneguda com la “gola dels déus”, és possiblement una de les cascades més espectaculars que veure-ho a la vostra vida i el millor de tot és que pots apropar-t’hi una barbaritat, gairebé fins a tocar l’aigua!

Té una alçada de 44 metres, que comparada amb la d’altres cascades no és gran cosa, però veure la quantitat d’aigua que cau cada segon pel seus 100 metres d’amplada és quelcom que et deixa sense paraules.

Això sí, heu de tenir en compte que arribar-hi és tota una aventura ja que el mal estat de les carreteres que hi arriben (n’hi ha una únicament per a 4×4 i una altra per a tot tipus de vehicles) són capaces d’acabar amb la paciència d’un sant. En aquest altre article podreu llegir com arribar a Dettiffoss.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Els 5 indrets imprescindibles per visitar al sud d’Islàndia

Els 5 indrets imprescindibles per visitar al sud d’Islàndia

Segons he estat llegint en diversos articles, Islàndia tornarà a ser una de les destinacions de moda d’aquest estiu, així que ara que comencem a planificar quin serà el nostre viatge per aquestes properes vacances d’estiu (anem tard, ho sé, però els quadres de...

Trucs i consells per estalviar diners durant un viatge a Islandia

Trucs i consells per estalviar diners durant un viatge a Islandia

Islàndia és un dels països més cars del món i us asseguro que aquesta afirmació no és cap tòpic. A més, si es viatja a l'illa durant la temporada alta, que únicament va des de finals de juny fins a mitjans/finals d'agost (és quan fa més bon temps, menys fred i quan hi...

Ruta per Islàndia (VII): La ciutat de Reykjavik

Ruta per Islàndia (VII): La ciutat de Reykjavik

Després d’un dia molt i molt intens recorrent la platja de Reynisfjara i el Cercle Daurat, sobre les set de la tarda vam arribar a la capital de l’illa, Reykjavik. Era la nostra última parada del viatge, ja que l’endemà a primera hora de la tarda ja tornàvem cap a...

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 7% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

Els 5 indrets imprescindibles per visitar al sud d’Islàndia

Els 5 indrets imprescindibles per visitar al sud d’Islàndia

Segons he estat llegint en diversos articles, Islàndia tornarà a ser una de les destinacions de moda d’aquest estiu, així que ara que comencem a planificar quin serà el nostre viatge per aquestes properes vacances d’estiu (anem tard, ho sé, però els quadres de...

Trucs i consells per estalviar diners durant un viatge a Islandia

Trucs i consells per estalviar diners durant un viatge a Islandia

Islàndia és un dels països més cars del món i us asseguro que aquesta afirmació no és cap tòpic. A més, si es viatja a l'illa durant la temporada alta, que únicament va des de finals de juny fins a mitjans/finals d'agost (és quan fa més bon temps, menys fred i quan hi...

Ruta per Islàndia (VII): La ciutat de Reykjavik

Ruta per Islàndia (VII): La ciutat de Reykjavik

Després d’un dia molt i molt intens recorrent la platja de Reynisfjara i el Cercle Daurat, sobre les set de la tarda vam arribar a la capital de l’illa, Reykjavik. Era la nostra última parada del viatge, ja que l’endemà a primera hora de la tarda ja tornàvem cap a...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *