Al nord de Suïssa, gairebé a la frontera amb Alemanya, hi ha el salt d’aigua més gran de l’Europa Central: les cascades del Rin o Rheinfall

Aquesta és una de les excursions que vam fer durant la nostra ruta de 9 dies en tren per lluire per Suïssa.

Situades al curs alt del riu Rin, tenen 150 metres d’amplada i 23 d’alçada i durant els mesos d’estiu poden arribar a tenir un cabal mitjà de més de 700 metres cúbics d’aigua per segon. Si es va de viatge a Zurich o a la zona sud d’Alemanya val la pena dedicar-hi un matí, ja que es tracta d’una excursió molt agradable i també molt impressionant.

cascades del rin schaffhausen des de Zurich

Anar en tren des de Zurich fins a Schaffhausen

En el cas que us interessi arribar-hi amb tren, des de l’estació de Zurich cada hora surten un parell de trens cap a Schaffhausen. El trajecte dura uns tres quarts d’hora.

Un cop a l’estació, just al davant hi ha una parada d’autobús on s’ha d’agafar el número 1 que en 10 minuts et porta fins a Neuhausen am Rheinfall, el petit municipi on hi ha les cascades.

S’ha de baixar a la parada Zentrum i des d’allí hi ha uns deu minuts caminant fins a les cascades. No patiu, no té pèrdua, està perfectament senyalitzat.

Com visitar les cascades del Rin

En aquest cas arribes a les cascades des del seu darrere i llavors hi ha dues possibles opcions per veure-les des d’angles molt més espectaculars:

  • Anar a la dreta, cap a l’embarcador on es poden agafar els vaixells que t’acosten fins a les roques centrals.
  • Anar a l’esquerra, travessar el pont per on també passa el ferrocarril (hi ha una passarel·la per a vianants) i pujar a peu fins al castell Laufen. Si arribeu aquí amb cotxe, tingueu en compte que al costat del castell hi ha un aparcament molt gran on poder deixar el vehicle.

Nosaltres vam optar per anar fins a l’embarcador i després d’analitzar les diferents rutes que ofereixen (podeu veure el mapa que hi ha just aquí damunt), vam optar per agafar la línia groga o línia 1 que et porta fins a la roca que hi ha just al centre de les cascades i que és una experiència realment espectacular.

El preu per fer aquest recorregut, d’anada i tornada, és de 8 CHF (uns 7,5 €). No està de més que porteu uns impermeables a la motxilla. Nosaltres no ens vam mullar gairebé gens, però en funció de com bufa el vent pots acabar ben xop…

Si no vols fer l’excursió pel teu compte, reserva aquí una excursió a les cascades del Rin des de Zurich amb guia

Un cop retornats a l’embarcador volíem anar fins als miradors que hi ha a l’altra banda de les cascades i pujar al castell Laufen. Per fer-ho hi ha l’opció de pujar a peu travessant el pont del ferrocarril i seguir el camí muntanya amunt (la pujada és considerable), o bé agafar un altre vaixell que únicament fa d’enllaç entre banda i banda del riu (línia vermella, és a dir, línia 2), el preu del qual també inclou l’entrada al castell i a tots els miradors. En aquest cas el preu del tiquet és de 7,5 CHF (uns 7 €).

La veritat és que val molt la pena apropar-se fins aquests miradors que estan ubicats just al costat dels salts d’aigua. El soroll és ensordidor i fa moltíssima impressió.

Si acabeu la ruta al castell (això que us he estat explicant fins ara poden ser entre dues i tres hores bones de recorregut), hi ha l’opció d’agafar un autobús que va directe fins a Schaffhausen, un poble força encantador i on es pot menjar per preus una mica més assequibles (tingueu en compte que Suïssa és bastant car) que els dels restaurants o les paradetes que hi ha al castell Laufen.

Una excursió 100% recomanable si viatgeu a Suïssa o al sud d’Alemanya!

Més articles sobre la ruta per Suïssa:

Reserva aquí els millors hotels de Zurich al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer arreu del món aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Suïssa en castellà

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.