fbpx

Visitar les cascades del Rin de Suïssa (com arribar-hi, preus, excursions)

by | 15 maig 2023

Al nord de Suïssa, gairebé a la frontera amb Alemanya, hi ha el salt d’aigua més gran d’Europa Central: les cascades del Rin o Rheinfall.

Aquesta és una de les millors excursions que pots fer des de Zuric i una de les que vam fer durant la nostra ruta per Suïssa amb tren.

Situades al curs alt del riu, les cascades del Rin tenen 150 metres d’amplada i 23 d’alçada i durant els mesos d’estiu poden arribar a tenir un cabal mitjà de més de 700 metres cúbics d’aigua per segon. Aquest espectacular salt d’aigua es va formar durant la darrera era glacial fa entre 14.000 i 17.000 anys

Si aneu de viatge a Zuric o a la zona sud d’Alemanya val la pena dedicar-hi un matí, ja que es tracta d’una excursió molt agradable i també molt impressionant.

cataratas del Rin

Com arribar a les cascades del Rin

Zuric és la ciutat més gran i turística des d’on surten la majoria de viatgers que volen visitar les cascades del Rin.

Si vols moure’t amb transport públic, el tren és la millor opció ja que des de l’estació de Zuric cada hora surten un parell de trens cap a Schaffhausen, la localitat més propera a Neuhausen am Rheinfall, on estan ubicades les cascades del Rin. Pots consultar les rutes exactes i els horaris a la ciutat web dels ferrocarrils suïssos.

Això sí, abans d’agafar el tren hauràs de decidir si vols visitar les cascades des de la riba nord o sud.

No et quedis sense connexió a internet

A Suïssa no hi ha roaming, així que si vols disposar de connexió a internet, et recomanem viatjar amb una targeta eSIM que inclogui un pla de dades perquè et puguis connectar a internet durant el teu viatge.

Per aconseguir un 5% de descompte a la teva targeta eSIM d’Holafly has d’accedir a la pàgina web oficial de Holafly, triar la targeta que més s’adapti a les teves necessitats i abans de finalitzar la compra afegir el codi DERUTAENFAMILIA.

A la riba sud l’estació de tren es diu “Neuhausen Rheinfall” i des de l’estació central de Zuric hi ha trens directes que surten cada hora. Des d’aquest punt es poden contemplar les cascades del Rin de forma gratuïta. Si viatges amb cotxe, has de saber que en aquesta riba el pàrquing és de pagament.

A la riba nord hi ha el Castell de Laufen i cal pagar 5 CHF per accedir al castell i als miradors de les cascades. En aquest cas l’estació de tren és Schloss Laufen am Rheinfall i la freqüència de sortida dels trens directes des de Zurich HB també és d’una hora. Si viatges amb cotxe, has de saber que en aquesta riba el pàrquing és gratuït.

En tots dos trajectes la durada del viatge és d’uns 50 minuts, aproximadament.

El preu del bitllet de tren des de Zuric fins a les cascades del Rin és de 23,20 CHF només anada i de 46,40 CHF anada i tornada. Recorda que per abaratir els costos dels trajectes amb tren per Suïssa, el millor és adquirir la Swiss Travel Pass.

cascadas del rin schaffhausen desde Zurich

Excursió guiada des de Zuric fins a les cascades del Rin

Una altra opció per visitar amb comoditat les cataractes del Rin és contractar una excursió des de Zuric que inclou transport i guia. Aquesta té el mateix cost que els bitllets de tren, així que si durant el teu viatge a Suïssa no disposes de la Swiss Travel Pass l’opció més lògica és contractar aquesta excursió. Us podreu oblidar d’horaris de trens i desplaçaments pel mateix preu. A més, l’excursió també inclou la visita a la ciutat de Schaffhausen.

cascadas del rin schaffhausen desde Zurich

Visitar les cascades del Rin

Des de la riba sud

La riba sud de les cascades del Rin és potser la menys espectacular, ja que l’aigua baixa amb una mica menys de força, però en aquesta zona els miradors són gratuïts i solen estar molt menys massificats que a l’altra riba.

Després de baixar diversos trams d’escales s’arriba fins a una zona, on les cataractes es poden veure de cara, i des d’on surten els vaixells que permeten fer diverses rutes per acostar-se al salt d’aigua. Fins i tot n’hi ha una que permet desembarcar a la roca central, una alternativa impressionant! Aquest servei està operatiu cada dia de la setmana de 09.30 a 18.00 hores durant els mesos de primavera i estiu (d’abril a octubre, aproximadament).

Visitar las cataratas del Rin

Les diferents rutes amb vaixell que s’ofereixen són les següents:

  • Ruta 1 (groga): Aquest recorregut permet anar des de la riba sud fins a la roca central. El preu és de 20 CHF i l’excursió dura al voltant de 30 minuts. A la roca central hi ha unes escales que permeten pujar fins al cim, però cal anar ben calçat perquè el terreny està molt mullat i és fàcil relliscar. A més, no està de més que porteu uns impermeables a la motxilla. Nosaltres no ens vam mullar gairebé gens, però en funció de com bufa el vent pots acabar xop… Cal tenir en compte que es tracta d’una de les opcions més demandades, així que el millor és reservar el bitllet amb antelación.
  • Ruta 2 (vermella): Aquest recorregut només permet creuar d’una riba a una altra en poc més de dos minuts. El preu és de 3 CHF només anada i 5 CHF anada i tornada.
  • Ruta 4 (rosa): Aquest recorregut us aproparà a alguns dels punts més vistosos i inclou audioguia en 18 idiomes. Dura uns 15 minuts.
  • Ruta 5 (blau): Durant un recorregut d’uns 30 minuts, el vaixell us acosta a les plataformes del castell (no es pot desembarcar) i us mostra els paisatges que hi ha riu avall. El preu és de 7 CHF.
Visitar las cataratas del Rin

No t’oblidis de l’assegurança de viatges

Per viatjar a Suïssa, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències. 

Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.

cascadas del rin schaffhausen desde Zurich
cascadas del rin schaffhausen desde Zurich

Des de la riba nord

Per arribar fins a la riba nord des de la sud hi ha l’opció de creuar amb el vaixell o bé pujar a peu travessant el pont del ferrocarril i seguir el camí muntanya amunt (la pujada és considerable).

Un cop allà hauràs de pagar l’entrada per accedir al castell de Laufen (5 CHF) i als seus miradors. Per accedir-hi cal passar per un corriol o bé agafar un ascensor que arriba fins als diferents miradors des d’on tindreu unes vistes impressionants de les cascades del Rin, ja que el salt d’aigua és molt a prop d’aquestes plataformes.

cascadas del rin schaffhausen desde Zurich
cataratas del Rin
cataratas del Rin

Si viatgeu amb nens o us agraden les emocions fortes, preneu nota que al costat del pàrquing està ubicat el parc d’aventures Parc d’aventura a les cascades del Rin, on trobareu la tirolina més llarga de Suïssa, i també el museu Smiletones, on contemplar desenes de maquetes de paisatges i ciutats Suïssa en miniatura.

cataratas del Rin

Quant de temps necessito per visitar les cascades del Rin

Visitar les dues ribes de les cascades del Rin, cosa que us recomano perquè les vistes són espectaculars des dels dos costats, us portarà unes tres hores, aproximadament. El millor és arribar a primera hora del matí, especialment durant els mesos d’estiu, ja que són una destinació molt sol·licitada i així us estalviareu aglomeracions.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

10 Comments

  1. Isabel

    Bones, em sembla que tens una errada en la informació que dones. El teu texte diu:

    “Un cop a l’estació, just al davant hi ha una parada d’autobús on s’ha d’agafar el número 1 que en 10 minuts et porta fins a Stein an Rhein, el municipi on hi ha les cascades”.

    Les cascades no estan a Stein am Rhein, estan molt a prop de Schaffhausen. L’autobús nr. 1 surt de la mateixa estació de Schaffhausen però no des de Stein am Rhein, poble preciós que queda a uns 25′ de les cascades en transport públic. T’agraïria ho rectifiquessis per si algú més llegeix el teu bloc, que tingui la informació correcta

    Reply
    • Laia Díaz

      Tens raó Isabel, devia ser una confusió a l’hora d’escriure l’article ja que després de la visita a les cascades vam anar a Stein am Rhein. Concretament, les cascades estan al municipi de Neuhausen am Rheinfall on s’ha d’arribar amb autobús des de Schaffhausen. Gràcies per llegir el blog. Salutacions!

      Reply
  2. David

    El pago del barco es en euros? O es Suiza ese trozo?

    Reply
    • Laia Díaz

      Hola David! Las cataratas del Rin están en Suiza, así que el pago de los billetes es en francos suizos. Gracias por leer el blog! 🙂

      Reply
    • Montse

      Son una pasa ,estuve en Agosto y me encanto todo el entorno,si teneis oportunidad no dudeis,yo venia de Milano de ver también otra pasada el lago como

      Reply
      • Laia Díaz

        La zona del Lago Como la tenemos pendiente. Mucha gente la recomienda, así que tendremos que visitarla algún día! 🙂
        Muchas gracias por tu comentario Montse y por leer el blog!

        Reply
  3. Alba Carrera

    Hola! Estaba pensando en visitar las cataratas del Rin y quería saber cuánto cuesta el tren más o menos. Gracias!

    Reply
    • Laia Díaz

      Hola Alba!
      Desde la página web de los ferrocarriles suizos (http://www.sbb.ch/en/home.html) podrás comprobar todos los horarios y las tarifas de los trayectos que te interesen. Ten en cuenta que si viajas con la Swiss Pass el trayecto será gratuito.
      Saludos y gracias por leer el blog!

      Reply
  4. Mayra Casso

    Hola, me puedes decir como se regresa de las cascadas a Zurich en transporte público?

    Reply
    • Laia Díaz

      Hola Mayra!
      Puedes regresar a Zurich haciendo el camino inverso que se explica en el artículo para llegar a las cascadas desde Zurich. En la parada de autobús Zentrum, que está a unos diez minutos de las cascadas, coges el autobús número 1 que te lleva hasta la estación de tren donde cada hora salen un par de trenes hacia Zurich. Espero haberte ayudado!
      Buen viaje!

      Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. 9 días de ruta por Suiza - […] Dia 2: Excursió a les cascades del Rin des de Zurich […]

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!