fbpx

Suïssa amb tren. Els bitllets més barats, propostes d’itineraris, trens panoràmics…

by | 11 juny 2024

Si tens previst viatjar a Suïssa, has de saber que la forma més còmoda de moure’s pel país és en transport públic, especialment amb tren.

El país dels Alps compta amb una extensa xarxa de ferrocarril que es caracteritza per la puntualitat del servei i també perquè permet arribar a les ciutats més populars i fins i tot a recòndits pobles de muntanya de difícil accés.

A més, Suïssa compta amb un abonament de transport per a diversos dies que permet fer servir a un preu reduït gran part de la xarxa de transport públic del país, inclosos trens, autobusos, vaixells i, fins i tot, telefèrics i cremalleres.

Vols saber com és viatjar per Suïssa amb tren? Continua llegint!

Què és el Swiss Travel Pass

El Swiss Travel Pass és un abonament de transport que permet utilitzar tots els mètodes de transport de la xarxa Swiss Travel System sense restriccions.

El Swiss Travel Pass es pot adquirir per a 3, 4, 6, 8 o 15 dies i, a banda dels transports, inclou entrada gratuïta a més de 480 museus i exposicions.

Aquesta targeta turística és ideal per descobrir Suïssa amb tren i, de fet, està pensada especialment per als turistes, ja que no es pot adquirir si estàs empadronat a Suïssa o a Liechtenstein.

Suiza en tren

Suïssa amb tren amb nens gratis amb el Swiss Travel Pass

Un altre dels motius per adquirir el Swiss Travel Pass és que si es viatja amb nens per Suïssa amb tren, el seu abonament és gratuït fins als 16 anys sempre que vagin acompanyats d’algun progenitor que disposi de l’abonament.

L’únic requisit és disposar de la Swiss Family Card, una targeta que es pot recollir a qualsevol estació de trens, únicament mostrant el Swiss Travel Pass.

 

Quina diferència hi ha amb el Swiss Travel Pass Flex

Hi ha també un abonament anomenat Swiss Travel Pass Flex, però quina és la diferència amb el Swiss Travel Pass? Permet triar dins d’un mateix mes els dies que l’utilitzaràs, és a dir, pots comprar-lo amb una validesa de 3, 4, 6, 8 o 15 dies i fer-lo servir en un mateix mes sense que els dies hagin de ser consecutius.

Els dies d’ús del Swiss Travel Pass Flex es poden seleccionar o modificar des de la pàgina web Activate your pass.

Suiza en tren

Com funciona el Swiss Travel Pass

Aquest abonament de transport per viatjar amb tren per Suïssa és molt fàcil d’usar i només cal portar-lo al telèfon mòbil. De fet, quan hagis fet la compra del teu Swiss Travel Pass de 3, 4, 6, 8 o 15 dies rebràs un codi QR al correu electrònic indicat. Aquest codi QR és el bitllet que us permetrà pujar a qualsevol tren, vaixell o autobús. Quan passi el revisor li mostres perquè pugui escanejar-lo i llestos.

No necessites fer reserva de bitllets, exceptuant per als següents trens panoràmics, on sí que és obligatori reservar seient i/o abonar un suplement: el Glacier Express, el Bernina Express, el Gotthard Panorama Express i el Palm Express.

També hauràs de passar per taquilla en el cas de voler fer servir algun dels telefèrics que inclouen algun descompte amb el Swiss Travel Pass, però no el valor complet. T’escanejaran el codi QR i pagaràs la diferència.

En el cas de voler beneficiar-se de les entrades gratuïtes que inclou el Swiss Travel Pass a alguns museus, hauràs de passar per les taquilles perquè et facilitin una entrada gratuïta per poder-hi entrar.

No t’oblidis de l’assegurança de viatges

Per viatjar a Suïssa, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències. 

Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.

Preu del Swiss Travel Pass el 2024

SWISS TRAVEL PASS (PREU 2024) 3 DIES 4 DIES 6 DIES 8 DIES 15 DIES
Adults (majors de 25 anys) 253 € 305,8 € 392,9 € 434,4 € 475,9 €
Joves d’entre 16 i 25 anys 178,3 € 216,7 € 277,8 € 307,9 € 340,1 €
SWISS TRAVEL PASS FLEX (PREU 2024) 3 DIES 4 DIES 6 DIES 8 DIES 15 DIES
Adults (majors de 25 anys) 289,3 € 351,5 € 419,9 € 455,2 € 496,6 €
Joves d’entre 16 i 25 anys 204,2 € 248,8 € 297,5 € 322,4 € 354,6 €
Suiza en tren

Val la pena el Swiss Travel Pass

Com sempre, quan un té sobre la taula l’opció d’adquirir un passi turístic ha de valorar si aquest li sortirà a compte o no. Si la idea és recórrer Suïssa amb tren, amortitzaràs fàcilment el Swiss Travel Pass. Cal tenir en compte que el preu mitjà d’un trajecte curt pot estar sobre els 20 o 25 € i els bitllets dels trens panoràmics superen amb facilitat els 50€.

A més, el preu de les excursions de muntanya, que inclouen telefèrics o trens cremallera, són molt elevats, i l’abonament en té alguns inclosos i per altres ofereix descomptes de fins al 50%. Aquest és un altre avantatge que cal tenir present.

Finalment, si us acompanyen menors de 16 anys, el passi per a ells és gratuït, un avantatge molt convenient per estalviar si viatges a Suïssa amb nens.

Suiza en tren

Propostes d’itineraris per Suïssa amb tren

En funció dels dies que disposis per viatjar a Suïssa, et proposem tres rutes diferents per descobrir algunes regions del país dels Alps movent-te sempre amb transport públic. Viatjar per Suïssa amb tren és una delícia!

Suïssa amb tren, ruta de 5 dies

 • Dia 1: Arribada a Zuric. Nit a Zuric.
 • Dia 2: Basilea i trasllat fins a Interlaken. Nit a Interlaken.
 • Dia 3: Ascens en telefèric a la Muntanya Schilthorn i trasllat fins a Berna. Nit a Berna.
 • Dia 4: Ginebra. Nit a Ginebra.
 • Dia 5: Lausanne i vol de tornada des de Ginebra.
Suiza en tren

Suïssa amb tren, ruta de 7 dies

 • Dia 1: Arribada a Zuric. Nit a Zuric.
 • Dia 2: Excursió a les cascades del Rin. Nit a Zuric.
 • Dia 3: Lucerna i recorregut pel Llac dels Quatre Cantons. Nit a Lucerna.
 • Dia 5: Visita a les cascades Trummelbach. Nit a Interlaken.
 • Dia 5: Ascens en telefèric a la Muntanya Schilthorn i tarda a Berna. Nit a Interlaken.
 • Dia 6: Ginebra. Nit a Ginebra.
 • Dia 7: Lausanne i vol de tornada des de Ginebra.
Zurich, capital de Suiza

Suïssa amb tren, ruta de 9 dies

 • Dia 1: Arribada a Zuric. Nit a Zuric.
 • Dia 2: Excursió a les cascades del Rin. Nit a Zuric.
 • Dia 3: Lucerna i excursió amb tren a Engelberg. Nit a Lucerna.
 • Dia 4: Ascens a la Muntanya Pilatus i recorregut pel Llac dels Quatre Cantons. Nit a Lucerna.
 • Dia 5: Visita a les cascades Trummelbach. Nit a Interlaken.
 • Dia 6: Ascens en telefèric a la Muntanya Schilthorn i tarda a Berna. Nit a Interlaken.
 • Dia 7: Zermatt i ascens al Gornergrat. Nit a Zermatt.
 • Dia 8: Ginebra. Nit a Ginebra.
 • Dia 9: Lausanne i vol de tornada des de Ginebra.

Avantatges del Swiss Travel Pass 

 • Transport públic il·limitat per Suïssa (trens, busos, vaixells i metros).
 • Durada del passi de 3, 4, 6, 8 o 15 dies.
 • Descomptes de fins al 50% als telefèrics i cremalleres de muntanya més populars.
 • Entrada inclosa a 480 museus i atraccions turístiques.
 • Cancel·lació gratuïta fins a 24 h de la seva activació.

COMPRA AQUÍ EL TEU SWISS TRAVEL PASS

Suiza en tren

Els trens panoràmics de Suïssa

A Suïssa hi ha diversos trens panoràmics, una proposta de viatge molt popular al país. Les principals diferències dels trens panoràmics respecte als tradicionals és que la gran majoria de vagons són de vidre, amb finestres enormes que, en alguns casos, arriben fins al sostre, i que circulen de forma molt més lenta per poder recrear-se al paisatge suís.

A continuació, us en deixem una relació de les rutes dels trens panoràmics a Suïssa.

Bernina Express

La ruta que fa el tren panoràmic Bernina Express pels Alps suïssos és, segurament, una de les més espectaculars del país. I és que el Bernina Express passa pel viaducte de Landwasser de 65 metres d’alçada, símbol del Ferrocarril Rètic i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. En total, es viatja des de Coira fins a Tirano a través de 55 túnels i sobre 196 ponts.

Cal tenir en compte que no tot el viatge amb el Bernina Express es fa amb tren. Hi ha una primera part, la que va de Lugano cap a Tirano (Itàlia) que es fa amb autobús. És a Tirano on s’enllaça amb el Bernina Express que va fins a St. Moritz.

 • Recorregut amb autobús: Lugano – Tirano o viceversa (3 hores)
 • Recorregut amb tren panoràmic: Coira/St. Moritz – Tirà o viceversa (entre 4 hores i 4 hores i 30 minuts)

El Bernina Express està inclòs a la Swiss Travel Pass. És obligatori reservar un seient (amb un màx. de 90 dies d’antelació) tant pel bus com pel tren el preu del qual varia en funció de la temporada (són 20 CHF en temporada baixa, 24 CHF en mitjana i 26 CHF en temporada alta).

Jungfrau

GoldenPass Panoràmic

Aquest tren panoràmic uneix la Suïssa alemanya amb la francesa en un trajecte de poc més de dues hores.

 • Tour: Zweisimmen – Montreux o viceversa
 • Durada del viatge: 2 h 8 min
 • Té programades sortides cada hora des de Montreux i Zweisimmen amb horaris i parades fixes durant tot el dia.

El GoldenPass Panoramic està inclòs a la Swiss Travel Pass. Tot i que no és obligatori, es recomana reservar seient (per 9 CHF), ja que hi ha un nombre limitat de seients.

Zermatt, Suiza

Glacier Express

El Glacier Express és el tren panoràmic més conegut de Suïssa, encara que també és el més lent del món, ja que triga vuit hores per anar de Zermatt a St. Moritz, un recorregut durant el qual travessa 91 túnels i travessa 291 ponts.

 • Recorrido: Zermatt – St. Moritz o al revés
 • Durada del viatge: 8 h

El Glacier Express està inclòs a la Swiss Travel Pass. És obligatori reservar un seient (amb un màx. de 90 dies d’antelació) el preu del qual varia en funció de la temporada (són 39 CHF en temporada baixa i 49 CHF en temporada alta).

Transporte público en Suiza

Gotthard Panorama Express

El Gotthard Panorama Express uneix Lucerna amb la regió italiana de Ticino. Una part del trajecte, la que va de Lucerna a Flüelen es fa en un vaixell estil Belle Epoque i un cop s’arriba a Flüelen es travessa el massís del Gottardo amb tren.

 • Recorregut: de Lugano/Bellinzona a Flüelen amb tren i de Flüelen a Lucerna amb vaixell (també es pot fer al revés)
 • Durada del viatge: 5 h 30 min

El Gotthard Panorama Express no circula durant la temporada d’hivern, només del 15 d’abril al 22 d’octubre del 2023 de dimarts a diumenge, inclosos els dies de festa. El bitllet està inclòs a la Swiss Travel Pass, però cal pagar un suplement de 29,50 CHF si és de 2a classe i un altre de 16 CHF per reservar el seient.

Qué ver en Lucerna

Luzern-Interlaken Express

El Luzern-Interlaken Express uneix dues de les ciutats més populars de Suïssa i durant el seu recorregut es poden admirar grans llacs i esmolades parets de roca. Poc abans que el tren comenci a serpentejar cap al port de Brünig, canvia l’accionament de cremallera per aconseguir culminar l’ascens.

 • Recorregut: Lucerna – Interlaken o al revés
 • Durada del viatge: 1 h 50 min

El Luzern-Interlaken Express està inclòs a la Swiss Travel Pass. Tot i que no és obligatori, es recomana reservar seient (per 14 CHF), ja que hi ha un nombre limitat de seients.

Suiza en tren

Viatjar a Suïssa amb tren des d’Espanya

Tot i que el mètode de transport més ràpid per arribar fins a Suïssa és l’avió, una altra opció molt popular és viatjar a Suïssa amb tren des d’Espanya.

No hi ha trens directes que uneixen Barcelona amb Zuric, la capital suïssa, sinó que cal viatjar via París, via Lió i via Ginebra, l’altra gran ciutat Suïssa. El trajecte sol durar entre 10 i 12 hores, en funció del lloc on es decideix fer el transbordament.

Per exemple, el trajecte Barcelona-Montpeller, Montpeller-Mulhouse, Mullhouse-Basel i Basel-Zuric, encara que requereix tres transbords no arriba a les 11 hores de viatge.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!