fbpx

Caminada fàcil pel Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici

15 abr., 20150 comments

Feia setmanes que havíem decidit que els dies de vacances de Setmana Santa els passaríem a casa, però un diumenge plujós molt avorrit va comportar una recerca ràpida de darrera hora i, finalment, ens vam escapar tres dies al Pirineu català.

No teníem cap altra pretensió que desconnectar i descansar, així que ens ho vam prendre amb tota la calma del món. Ara bé, un dels objectius del viatge era visitar el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici (l’únic parc nacional que hi ha en territori català) i pujar fins a l’Estany, un dels indrets més coneguts del parc.

excursió fins l'Estany de Sant Mauri

Com s’arriba fins a l’Estany de Sant Maurici?

Per arribar-hi cal anar fins al poble d’Espot i un cop allí seguir per una carretera força estreta que arriba fins a l’aparcament on s’ha de deixar el cotxe per començar la ruta a peu.

Si no sou dels que us agrada caminar, també hi ha l’opció de deixar el cotxe en un aparcament que hi ha habilitat a Espot i agafar un dels taxis 4×4 que fan la ruta Espot-Estany de Sant Maurici-Espot.

Tingueu en compte que en temporada alta l’aparcament que hi ha a tocar de l’entrada del parc s’omple amb relativa facilitat. Quina és l’alternativa en aquest cas? Us faran deixar el vehicle a l’aparcament d’Espot i no us quedarà una altra que agafar un dels taxis 4×4 fins al punt que vosaltres vulgueu perquè la distància entre un aparcament i l’altre és de gairebé cinc quilometres.

Un cop aparcat el cotxe podeu seguir diverses rutes de muntanya que estan perfectament senyalitzades.

La més concorreguda és la que porta fins a l’Estany de Sant Maurici. El trajecte és d’aproximadament d’una hora i quart, una hora i mitja, en funció del ritme que porteu. Assequible? Depèn. Nosaltres no som uns experts muntanyencs ni caminadors i vam arribar perfectament, ara bé, si viatgeu amb canalla, amb gent gran o amb algú a qui no li agrada gens caminar aneu amb cura a l’hora de decidir si fer-la o no.

El primer tram de bosc és molt bonic i assequible per a tothom, però la darrera mitja hora de camí hi ha algunes pujades considerables. En aquest darrer tram hi vam trobar força neu i això va dificultar una mica l’ascens ja que, tot i que estava trepitjada, s’havia d’anar amb cura de no relliscar.

La sorpresa majúscula ens la vam emportar tot just arribar a dalt a l’Estany i trobar-nos que encara estava tot glaçat i nevat. L’estampa era molt bonica i curiosa, però també s’ha de dir que no vam aguantar ni cinc minuts pels voltants del llac: el vent i el fred eren horribles!

Durant l’ascens estàs rodejat tota l’estona d’arbres i muntanyes que et protegeixen del vent, però un cop a l’Estany quedes totalment al descobert i a aquelles altures la temperatura baixa considerablement durant la primavera (no cal dir a l’hivern…).

El paisatge natural que et rodeja durant tota l’excursió és impressionant, així que si aneu cap aquesta zona de l’Alt Pirineu no dubteu en pujar fins a l’Estany de Sant Maurici mentre els Encantats (dues muntanyes situades al sud de l’Estany) us observen atentament.

A continuació us deixem unes quantes imatges d’aquest recorregut perquè entengueu millor de què us parlem.

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Els millors pobles i platges de les illes Lofoten

Els millors pobles i platges de les illes Lofoten

Si esteu planificant un viatge a les illes Lofoten, de ben segur que voleu saber quins són aquells indrets que heu d’incloure sí o sí en la vostra ruta. Per aquest motiu, hem preparat un article amb les millores platges i els millors pobles de les illes Lofoten. Per...

Visitar el Museu Viking de les Illes Lofoten

Visitar el Museu Viking de les Illes Lofoten

A part de paisatges que enamoren, les illes Lofoten tenen una llarga història vinculada als vikings. Per aquest motiu, si voleu conèixer com era l’estil de vida i les tradicionals d’aquest poble nòrdic, us recomanem visitar el Museu Viking de les illes Lofoten.  La...

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 días de ruta por Cataluña en coche - De ruta en familia - […] camino de ida y vuelta con dos o tres horas. Para más detalles sobre esta excursión, podéis leer nuestra…

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *