Va ser poc després de Setmana Santa quan vam decidir que el viatge de l’estiu del 2015 serien vuit dies de ruta per Croàcia i Eslovènia amb cotxe de lloguer, dos països que mai havíem tingut a la llista de prioritats, però que ens han sorprès molt més del que esperàvem.

La decisió va ser bastant senzilla ja que buscàvem una destinació no gaire llunyana (només teníem vuit dies disponibles per viatjar), on no hi fes fred (en els nostres darrers viatges n’havíem passat massa) i que el pressupost no superés els 1.000 euros per persona (estem estalviant pel 2016 per fer el viatge més llunyà i llarg que hem fet mai fins ara).

Així doncs, Croàcia i Eslovènia complien amb tots els requisits i ens oferien nombrosos atractius com patrimoni cultural, platja i naturalesa.

Definir la ruta

Com ja vam fer a Sicília i a Islàndia, vam optar per viatjar pel nostre compte llogant un cotxe i seguint una ruta que havíem dissenyat prèviament per intentar aprofitar el temps el màxim possible. N’érem conscients que no disposàvem de gaire temps, així que vam fer una llista de llocs que ens venien de gust, que semblaven atractius i el resultat va ser el següent:

Volar a Croàcia

El primer pas va ser comprar els vols. Croàcia disposa de diferents aeroports comercials (Dubrovnik, Split, Rijeka, Zagreb…) on hi volen diverses companyies low cost com ara Vueling o Norwegian. Com que volíem que la nostra ruta arribés fins a Eslovènia (i des de Ljubljana no hi ha vols directes a Barcelona), l’opció que més ens va agradar va ser la de entrar per Dubrovnik i sortir per Zagreb.

Fer un recorregut circular entrant i sortint pel mateix aeroport ens hagués suposat fer massa quilòmetres amb pocs dies ja que Croàcia té una forma allargada que dificulta aquest tipus de rutes si vols recórrer de país de sud a nord o a la inversa.

Tot i que feia temps que teníem decidida la destinació, per tema de confirmació de dies de vacances, no vam comprar els bitllets fins a finals de maig. El vol amb Vueling amb anada de Barcelona a Dubrovnik i amb tornada de Zagreb a Barcelona més una maleta facturada, ens va costar 197 € per persona.

Si viatgeu en temporada baixa o els agafeu amb més antelació segur que els podeu trobar més barats, però tenint en compte que nosaltres viatjàvem al juliol a un país de platja molt de moda entre els europeus no ens va semblar car.

8 dies de ruta per croacia i eslovenia amb cotxe de lloguer

Lloguer del cotxe

Després de valorar diverses opcions i preus, ens vam tornar a decidir per llogar amb Sixt. Havíem tingut molt bona experiència amb ells a Islàndia i la relació de preus que ofereixen és molt competitiva.

En aquest cas, set dies de lloguer d’un Volkswagen Polo (que vam recollir a Dubrovnik i vam retornar a Zagreb) ens van sortir per 259 €.

No disposàvem de GPS, així que per conduir pel país vam fer com “antes”: vam comprar un mapa de carreteres de Croàcia, Bòsnia i Eslovènia i vam anar seguint les indicacions.

Si que és cert, però, que per localitzar els allotjaments dins de les ciutats vam descarregar-nos al mòbil l’aplicació gratuïta City Maps 2Go (que et permet descarregar-te mapes de pobles i ciutats i consultar-los sense connexió 3G), que ens va ser molt útil per localitzar els llocs on dormíem, ja que en alguns casos estaven en llocs ben enrevessats i amagats.

L’allotjament

Tot i que aquest tema es mereix un article a part, de moment farem una introducció explicant-vos que ni Croàcia ni Eslovènia disposen d’una gran oferta hotelera. Per salvar aquesta manca d’allotjament, en tots els municipis, fins i tot en els pobles més remots, un es pot trobar el que ells anomenen “sobe”, és a dir, habitacions en cases particulars que acostumen a tenir preus molt competitius.

descompte Booking 15€

Durant tot el viatge vam anar dormint en sobes i apartaments que havíem reservat prèviament, per no haver de perdre temps buscant lloc per dormir, però si teniu ganes d’improvisar és una destinació on podeu anar perfectament sense tenir lloc reservat i buscar sobre la marxa. És possible que en els indrets més turístics com Dubrovnik, Split o algunes illes us costi més durant la temporada alta perquè hi ha molta demanda, però en les zones més rurals o més a les afores segur que trobareu opcions. Però ja us dic, sobre l’allotjament podeu trobar més detall en aquest article.

Documentació necessària

Croàcia i Eslovènia són països de la Unió Europea de manera que viatjant amb el DNI un n’hauria de tenir prou.

Ara bé, si es vol recórrer Croàcia de nord a sud o de sud a nord, s’ha de tenir en compte que hi ha una llengua de terra que arriba fins a la costa que separa Croàcia en dues zones que forma part de Bòsnia i Hercegovina, un país que no està dins de la Unió Europea.

Tot i que en alguns blogs havia llegit que en alguns controls fronterers accepten el DNI, nosaltres vam preferir no arriscar-nos i per anar més ràpid ensenyar sempre el passaport, tant als controls que traspasses per seguir la carretera de la costa tant als que vam passar per entrar a Bòsnia i anar fins a Mostar. Alguns policies ni tan sols se’ls miraven i d’altres els revisaven amb una mica més d’atenció. Suposo que això depèn de qui et trobes a la cabina de vigilància.

De manera que no podem fer altra cosa que recomanar-vos que viatgeu amb els dos documents. A més, en el cas que en perdeu o us en robin un sempre tindreu l’altre i us estalviareu el maldecap d’haver de fer tràmits amb l’ambaixada per poder agafar el vol de tornada.

Moneda

A Eslovènia la moneda oficial és l’euro, però a Croàcia, tot i que hi ha alguns llocs on accepten euros, la moneda oficial és la kuna. El juliol del 2015 el canvi era aproximadament de 7,5 kunes per cada euro. Nosaltres vam marxar de casa amb la moneda canviada, però exceptuant als aeroports o els hotels, on el canvi acostuma a ser més elevat, a la majoria d’establiments de canvi el preu no variava gairebé gens.

D’altra banda, a Bòsnia utilitzen el marc, encara que a Mostar (no sé que deu succeir en altres indrets menys turístics del país) t’ho deixen pagar absolutament TOT amb euros. El canvi que et fan a totes les botigues i restaurants el juliol del 2015 era d’1 euros per 2 marcs.

Amb tota aquesta informació pràctica comença la sèrie d’articles sobre el viatge a Croàcia i Eslovènia del juliol del 2015.

Reserva aquí els millors hotels de Croàcia al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Croàcia en castellà